< HomePage | Снимки
<- Април, 2004 | Начална страница | Юни, 2004 ->

Архив за месец Май, 2004

Събота, 1 Май 2004

След като ме "зарадваха" с новината, че колата ми още не е готова, което пък от своя страна означаваше, че утре няма да ходя до Пз, единственото което ми оставаше да направя в този мързелив ден е да ида някъде на купон и да се напия, както си му е реда. Пък и е първи май, ден на труда и тряба да се празнува. За съжаление сутринта съм проспал манифестациите и мажоретките. Хайде за манифестацията не тъжа много (някакви пенсионери сигурно са се влачели) ама за мажоретките ме е яд. С тези костюмчета и къси полички, ухаааа! Come to Butthead, baby, huh, huh, huh, huh, huh :-)

Купона (рожденият ден) на който отидохме вечерта в Студ. град беше слаба работа и аз се оттеглих стратегически, като отидох на гости. Хем в по-приятна компания, хем повече пиене пък и музиката не беше зле. Водка с вермут + спрайт докато вече към три и половина се бях нарязал здравата, надувах музиката и крещях на съседите да стават. Добре че тук са свикнали на такива издевателства, все пак в Студ. град ако не свикнеш ще трябва да полудееш. Тук атмосферта хич не предразполага към учене. Мен лично ме предразполага само към вършене на простотии, като ида там в гетото.

Неделя, 2 Май 2004

Заболя ме гърба от лежане и спане. Много обичам събота и неделя. Евала на тоя дето е измислил петдневната работна седмица. Да живей, живей труда - ама друг да го върши %) След вчерашното запиване главата ми е в нормално състояние и изобщо се чувствам много добре. ManiaX-а се е разписал за някакво си IPv6 в България. Изтрябвало ни е ако питате мен, те "админите" с IPv4 не могат да се оправят камо ли с IPv6. Ще стане една пънкария направо не ми се мисли. Така че моят план е да отлагам до последно масовото въвеждане на IPv6. Така или иначе си имам предостатъчно v4 адреси на разположение :)

Отново се е появил бозиндовски червек. Засега разпространението му е слабо но се надявам през следващата седмица да стане страшно и да пропищят всички "потребители" на така наречената Windows Operating System. Този път скенера на гадинката е по-добър отколкото на MSBlaster. За съжаление не унищожава информацията на нещастните жертви, а само пуска някакъв си кирлив ftp сървър, който използва за разпространението си. Честно казано ме е яд! Дано да пуснат втори вариант с добавени деструктивни способности! Само за да подскажа - триене на BIOS-и, триене на хардове, изключване на термалните защити и т.н.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Абе трябва си v6 ... ако ще да е само за да се създаде работа на мрежовите администратори, да има нови teardrop, nestea и т.н.... :) Все пак ще помогне за доста работи тоя протокол, пък и имаме само 30на години, докато ни свършат ipv4 адресите :)

Написа Васил Колев (www) на 02-May-2004 21:32


Абе само да ти кажа - направо ме разбиваш :))

Относно съветите за вируса - няма пробем ще ги добавим :D хахаха - шегувам се ;)

Недей така , той Уиндоуса сам ще се самоунищожи - ама това сериозно :((( хах :))

Относно " те "админите" с IPv4 не могат да се оправят камо ли с IPv6." , засъжеление или не си напълно прав :(

А аз все по-често почвам да си задавам въпроса имали друга държава , която да дели интернет пространството на свой мрежи и интернет/външни , за да им ограничава скороста и ако BG's ISP-та не предлагаха пийринг или нямаше фрее файлови сървъри с тея масово по тарифите (нормалните цени) 4кб/с , който едвам стигат 2.3 - 2.6кб/с направо сме за праисторическата ера ...

Написа the_real_maniac на 06-May-2004 17:56


Господинчо това е много жестоко от твоя страна да се кефиш за сметка на чуждото нещастие. Има много нищо неподозиращи хора , които не мислят само : " Кога ли да си купя следващия компютър ? с тоя ми омразна ... ". Това са мисли само на поредния терорист . ЗА това ли си учил тези неща , за да пакостиш и да се кефиш много пошло много ?!? Вече се е изтаркало има достатъчно мизерници вече които сасипват бедните хорица !

Написа Станислав (www) на 11-Jan-2005 08:47


Да го духат бедните хорица! Компютъра е инструмент и като всеки инструмент трябва да имаш знания за да го използваш. Всеки който си отреже ръцете защото не може да използва банзиг или се зарази с вирус и му изчезнат писанията на живота си го заслужава.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jan-2005 09:09


Понеделник, 3 Май 2004
15:23

Днес тъй като нямам какво да правя, реших да поразгледам малко български сайтове. Отдолу ще видите списъка на нещата, който открих. Сайтовете не се подредени в определен ред, просто скачах от връзка на връзка и бърниках по параметрите.

Изводът до тук - пълна трагедия, уважаеми читателю. Това е само малка извадка от сайтовете в българското пространство. Общо взето оставам с впечатлението, че ползва ли се някъде нещо, което да генерира динамично страници в над 95% от случаите има проблеми. Явно програмистите се подвеждат по "леснотата", с която се правят web приложения и си спазват нормалният стил на писане, а именно пишат с гъза си.

Друго лошо нещо, което забелязах и то най-вече по сайтовете на държавната администрация (и не само там). Масово се използва JavaScript за щяло и нещяло. За най-елементарни неща като създаване на хипертекстови връзки и изпращане на форми. Всеки който си има поне малко понятие от създаване на web сайтове е наясно, че едно такова използане на JS е БЕЗМИСЛЕНО и просто ограничава потребителите на тези сайтове. Да не говорим, че за хората който не желаят да си включват JavaScript интерпретатора (за по-голяма сигурност /потърсете active content exploit internet explorer в google, преди да ревете/) тези страници са абсолютно недостъпни.

Още едно наблюдение, което няма начин да не направя. Във всеки сайт в който се използваха файлове с разширение .asp (бозаджийска технология), открих проблеми. От SQL Injection до Integer Overflows. За щастие тези сайтове в българското web пространство са малко на брой, но пък глупостта и неграмотността на авторите им е ненадмината. Обикновенно точно на такива сайтове се среща най-големият abuse в ползването на JavaScript.

И накрая няколко добри думи за сайтовете на държавната администрация. или поне за тези, който посетих :) Никъде не видях да ми дават да си свалям .DOC файлове. Където имаше документи за сваляне, бяха HTML или PDF. На един от сайтовете освен PDF предлагаха и RTF. Мога само да поздравя хората, който поддържат тези сайтове за това, че не използват затворени собственически формати.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

http://www1.government.bg/rop/ - освен че позволява sql injections - ако отворите сайта (или по точно http://www1.government.bg/rop/view.html) с Опера ще видите:

" Warning: OCIStmtExecute: ORA-00921: unexpected end of SQL command in /opt/apache/share/htdocs/rop/database-oracle.inc on line 85
Error in query! "

Написа luciuz на 03-May-2004 13:37


Така, в загадката се пита от кой прословут Български портал, предлагащ безплатна поща /не е извинение, че е безплатна/ е следното съобщенийце: ERROR : Could not complete request.Reason Given: [ALERT] COPY failed - no write permission or out of disk space.
PS: И за да ви улесня малкичко - ще приложа един скрийншот ,дето направо застрелва /беше ми даден от приятел/ http://support.weblinuxhelp.com/pics/gresh4ica.jpg
:-)
Надявам се постинга да не бъде изтрит ! Ако е...здраве и ракия да е :)

Написа Г.Апостолов на 03-May-2004 15:20


Нещастният top.bg и е така от поне седмица. При условие че от две години никой не го е пипал тоя смотан сайт, можеше и да е по-зле (например някой да го дефейсне).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-May-2004 16:49


You are really really nuts!
:-)

Написа BPAHA на 04-May-2004 07:06


Яко цензура пада, а?

Написа Антицензор на 05-May-2004 11:31


Вторник, 4 Май 2004
14:10

Евротур най-накрая се сетиха и пуснаха отново Extreme Sports Channel. Победа за всички, който го гледаха. Така или иначе Extreme, Discovery (целият пакет) и National Geographic са единствените свестни канали, който се разпространяват (порното го изключвам :). Това че спряха Extreme беше огромна простотия. "Художественият съвет" решил че никой не го гледа и го спряха за да пуснат на негово място поредната кабеларска олигофрения наречена този път "Центрум груп". Добре че им дойде акъла в главата. Този канал дори и да не го гледаш си заслужава да го има дори само заради музиката, която пускат. Extreme Rulez!

18:01

Добавих алтернативни style sheets за дневника. Засега са само различни цветови схеми. Хората който ползват mozilla могат да ги изберат от менюто View / Use Style. В Konqueror 3.2 изберете View / Use Stylesheet. В Opera изберете View / Style. Ако ползвате друг browser, който поддържа избиране на алтернативни stylesheets (Firefox, Galeon) също ще можете да видите различните цветове.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Хубаво, че си сложил.

Написа qqq_ на 05-May-2004 16:43


Сряда, 5 Май 2004
12:47

Текста по-долу съм го написъл вчера като съм прибрал. Публикувам го днес, първо защото вчера не съм бил в състояние да го направя и второ защото колко и да съм бил мотан, вътрешната спирачка ме е спряла да пусна нещо, което съм написал, но не съм бил в състояние да прочета. Пуснам го само с коригирани правописни грешки. Явно трудно съм нацелвал буквите :-)

Дрънканици

Положението е трагично. За десет лева ти предлагат свирка за двайсет ебане. И това в центъра на София. "Хайде пичове за двайсет лева - любоФ!".

К'ва любов ма!?!?! Ебаси и купона, може да съм много пиян ама това не е любов. Мамка му това е толкова далече от любов, че не мога да го измеря в някакви мерки. Дори и след многото бира и водка не сме толкова пияни, че да приемем тази "любоФ". Сигурно има търсене ама аз други освен самите предлагащи не видях.

Девалвация, батка! За двайсет лева "чукане". Ми то ако извадя петдесет и току виж мога да и строша кратуната проста, щото съм комплексар и обичам да бия жени, пък петдесет кинта к'во са.

Как можем да изравним с пари едно човешко падение? И това на двайсет метра от мястото където живея. Ебаси! Какъв е избора? Да продължвам да си живея в неведение и да си смятам, че живота е прекрасен или да не мисля и да го ударя на пънкария, простотии, триене на УЙндолси и насилие.

Честно казано отказвам да го ударя на простотия! Който иска да прави свирки за десет лева, а който иска да се ебе за двайсет лева. Това явно са бедни хорица, за който живота се свежда до десетте лева, който ще вземе от тъпата свирка с презерватив, която е направил(а). Е майната ви. Щом за вас живота е това, мрете като кучета. За мен живота не е това! Живота е прекрасно нещо, а като ви се струва, че е гаден и "нема работа, батеее" опитайте се да не е така и да промените нещо. Има планини, хора, свят, неща, който очакват да се случат! Това че правите свирки на двайсет метра от "Петте кьошета" не значи, че нищо хубаво няма да ви се случи! Вземете се в ръце и нещата ще си дойдат на мястото. All you need is love, прави са Beatles.

Не ми се пише повече, писна ми. Всичко друго искам да го кажа "лице в лице". Писането е бездушно. Личният контакт е всичко.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Напълно съм съгласен с теб Жоро,
всички които правят "шФирки" за 5лв и т.н. имат избора да не го правят, както и всеки има избора - да направи живота си по добър и радостен... е да ама.... има една самоунищожителна частица, която се проявява при доста хора.... има и още нещо - садо-мазохизма, който човек проявява... "за да е щастлив .... трябва да направя някои жертви..." е това не е правилно, според мен....

има и друго - приемането на живота за даденост - пускаш се по течението и... по някое време просто потъваш сред тинята...
А колкото до личния контатк - да знаеш само колко съм съгласен с теб(аз си имам проблеми с това напоследък)! Цялото това ойнлайн общество отчуждава наистина много...
абе...май и аз взех да дрънкам много.... :)

Написа valqk (www) на 05-May-2004 10:41


Хайде, не бъдете толкова сурови :-)
Вярно, че избор има винаги. Но.. я, се поставете на тяхно място - израствате в такава среда, с такива ценности, достатъчно презирани от голяма част от обществото. Сами ще видите, че с подобни обстоятелства и недостатъчно мотивираност /или поне не навреме/ трудно се изплува.

От опит мога да кажа, че има разни периоди, където дребни неприятности растат като гъби след дъжд. И ако се проточат по-дълго, отколкото можете да понесете, все по-трудно се оказва съпротива.. И за каква радост може да става въпрос, когато мислиш как да запълниш с храна къркорещата празнина? Хъм? Ами ако се бяхте родили в Бангладеш? Ай-ай, както казваше змея Гошо ;-)

Написа Pocu (www) на 10-May-2004 12:28


Ако се бях родил Бангладеш, щях да стана терорист и да взривявам каквото ми падне. Huh, huh, huh, fire, fire, fire :-) След като са в такава среда и не правят нищо за да я променят - нямат право да се оплакват и аз като работещ човек да им плащам детски-социални и т.н. Както съм написал "да мрат като кучета".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-May-2004 12:55


Четвъртък, 6 Май 2004
11:15

Мерси на всички, който изпращат поздравления. Ха наздраве да съм здрав, да има любов, приятелите ми да са добре и да има повече парици - останалото ще си го купя.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Жоре, ЧЕСТИТО и от мен!
Забрави обаче да споменеш и Щастието горе, затова ти го пожелавам от все сърце. Щастието, което наред със здравето не се купува!

Написа DonAngel (www) на 06-May-2004 09:20


Честито и от мене, да не забравиш добре да се напиеш тая вечер:)

Иначе - пожелавам ти всичко най-хубаво и най-вече тъкна жена и дебела връзка :)))

Написа Васил Колев (www) на 06-May-2004 11:34


Жив, здрав прав и корав Жоро :)))))
Весело и последвай съвета на Васил от неговия блог - не свършвай в реанимацията утре :))))

Написа valqk (www) на 06-May-2004 17:30


Току що ми хрумна....
Дали няма начин да се сетва този alt. css за постоянно с куки?, че така много криво да се сменя всеки път... :)

Написа valqk (www) на 06-May-2004 17:36


Жоро, честит ти празДник ;-)
с пожелания за все повече кръв в алкохола ти ;-))))))))))))))))))))
Забрави за сФирките и 'чукане за 20лв' и простащината на народа ни... поне днес...наздраве!

Написа Пламен Тонев на 06-May-2004 18:42


Петък, 7 Май 2004

Купона вчера премина много добре. Седяхме вкъщи под навеса на двора пиивахме ракиика, винце, биричка и други работи. Който искаше похапваше агънце-багънце, а за тези който не ядат меса имаше бобец варен цял ден в гърне. С три думи беше много приятно.

Днес през деня ходихме до Велинград на разходка. Сега като се е раззеленило всичко, пътят е невероятно красив. В такива времена човек оценява бавното каране, духането на вятъра и чистият въздух.

Вечерта беше пълна скука, малко оставаше да си тръгнем за Сф, но бях обещал, че ще остана до събота.

Събота, 8 Май 2004

След като вчера едва издържахме да не си тръгнем, днес това беше първото нещо което направихме след като се събудих. Течо ми беше зънял още от девет часа сутринта но аз реших да се наспя и станах чак към десет и половина. След няколко кафета по центъра (малко селска гъзария да видим и ние, пък и нас да ни видят) се прибрахме в София.

Така се бях заблеял в телевизора, че изпуснах заседанието на УС на ССС, въпреки че сутринта бях потвърдил участието си. Взлязох след края, когато всичко беше решено. Естествено, който го няма го нареждат на работа, така се случи и този път :)

Късно следобед ходихме на пистата в Студ. град да покараме картинг. Променили са дизайна на пистата но е все така хлъзгава. Този път усетих че съм по-добър от предишният, опита си казва думата. Малко по-късно два безалкохолни коктейла в ресторанта на края на вселената, за възстановяване слд което се прибрах вкъщи за да гледам последната серия на Friends.

Неделя, 9 Май 2004

Гадно време! Нито за разходка става нито за път, изобщо за нищо. За щастие е неделя така че единственото, което се полага е да се мързелува, което и направих с пълна сила. Гледах няколко серии от шести сезон на Friends после ходих на гости, където гледахме "Любовни квартири". Това е някакъв филм с Мат Деймън, а не предаването което води Део. Филмчето беше приятно разтоварващо.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Като каза филм, се сетих нещо. Миналата сряда на бирите съобщих, че имам диск с RevolutionOS със субтитрите на Йовко. Калоян го беше направил bootable с някакъв Линукс и MPlayer - пъхаш диска, рестартираш системата и гледаш филма :-) Да ти се хоства случайно? ;-)

Написа Роси (www) на 10-May-2004 12:19


Не особено :) това трябва да е geexbox или нещо от сорта но честно казано не ми се занимава да го свалям. Може би maniax-a ще се заинтересува.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-May-2004 12:38


Първо мислеше да изпече един MoviX, после се спря на GeexBox.. Ама Роси, как може "някакъв Линукс с MPlayer" ?? - че то Movix е новина поне от една гдина... ;Р

Написа Iassen на 10-May-2004 13:38


Нямах предвид да го сваляш, а да го качиш при теб :-) Мога да ти го дам.

Написа Pocu на 10-May-2004 13:54


Ясене, Ясене... Не е MoviX, а нещо друго. Player-ът със сигурност е MPlayer, обаче дистрибуцията не я помня по име :-)

Написа Роси на 10-May-2004 13:56


Понеделник, 10 Май 2004
16:06

Отново всички машини са ми на slack-current. Много обичам така да си ги държа. Хем тествам и ако има грешки ги съобщавам (досега май само два пъти се е налагало), хем всичко най-ново е при мен и имам поглед как се развиват нещата.

Гледах Clone Wars, първи и втори сезон. Много добре са се справили. Евала на Gendy Tartakovski (автора на Dexter's Laboratory), който е режисьор на сериите. С нетърпение чакам да излезе трети сезон. May the force be with him!

Вторник, 11 Май 2004
14:20

Преправих RSS 2.0 генератора да е съвместим с файловете генрирани от WordPress. Така агрегатора на Planet FSA-BG би трябвало да сработи.

Днес продължавам да обновявам ядра насам и натам, така че не учудвайте защо в момента mirrors.unixsol.org не работи :) Ще проработи като иде някой при машината да и оправи ядрото (да и върне старото или да оправи новото, което качих).

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Не ми харесва фактът, че ако досега имах заглавията от RSS-a, сега имам "Entry for <...>". Това "Entry for" отпреде заема много место :(. И ми се вижда излишно :).
Но това си е твоят блог, и твоят RSS генератор :).

Написа Дончо (www) на 11-May-2004 11:35


Ми като няма заглавие поне да пише на правилен английски за какво става въпрос, иначе с това 2004-04-12 беше глупаво според мен. Сега е "Entry for Monday, 2nd of May" виж колко по-добре изглежда :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-May-2004 11:36


Всъщност размислих, без "Entry for" е по-добре.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-May-2004 11:38


Правилно, без този текст е по-добре :) !
Радвам се, че си взел решението, което и на мен ми допада :)

Написа Дончо (www) на 11-May-2004 19:11


Сряда, 12 Май 2004
18:46

Един дъждовен ден. Да каже човек, че съм почивал - не съм, просто когато човек е извън офиса или въобще не се мерне там в работно време някак си се чувства отпочинал. Бях на среща във ФМИ, която мина ползотворно (ебати и клишето), после се засилих към студ. град, където ме чакаше едно Slack-че за обновяване. Пуснах го да се обновява и докато се свалят пакетите успяхме да прескочим до Романс в Симеоново където похапнахме добре. За пореден път когато ходя там не преяждам! Силата е с мен, щом издържам на такива изкушения. След като се върнахме пакетите още не се бяха свалили и ги оставих да си продължават. Надявам се след обновяването да няма проблеми. Не би трябвало но все пак никога не се знае.

В адското задръстване по центъра не успяха да ми се скъсат нервите, но все пак като се прибрах в офиса си пуснах Sade, ей така просто за да ми е хубаво на душицата.

23:59

Срещата на ИББ за пръв път беше отвън, хубавото време си дава своето. Доста смях забавления и простотии от моя страна. Кво да се прави, като ми се събуди просташката черта от характера и нямам спирка, то си идва от вътре :)

Четвъртък, 13 Май 2004

За една бройка се разминахме с петък 13-ти, което е малко тъжно, защото ми е любим ден в годината. И днес не беше зле - поработих добре, почетох книжка сутринта, а вечерта се "строшихме" от танци в Мохито. Определено имам нужда по-често да го правя, преди не се задъхвах преди четвъртият час, а сега като минаха два часа и вече издишах :-) Естествено не се предадох! Дори и маргаритите не успяха да ме спрат. Все пак бяха само три броя, а колкото и да съм загубил тренинг три маргарити в комбинация с три часа и половина танци не могат да ме сломят.

Петък, 14 Май 2004
15:54

Всички ЛЕЙМЪРИ са полудели и ми пращат някакви си адреси да гласувам на някакви си арабски страници. Честно казано тази дума ЛЕЙМЪР не я обичам но ако почна да пиша обиди на български ще прозвучи много по-грубо. Чак плешивеца онзи ден призовал да се гласува (или да се пращат писма) за "нашите", който са в Алжир или там някъде беше. Се едно ми дреме на оная работа за тях. Много се дразня от такива "спонтанни" изблици на подкрепа. "Българи - юнаци!" - ебал съм ви и вас и простотията ви. (10x на GaBOSS за линка)

Чак открили невероятният "hack", че като си изключиш cookie-тата можеш да гласуваш повече от веднъж. Дори във форума на Мрежова Сигурност, някакъв малоумник публикувал инструкции как да си изключим cookie-тата в Internet Explorer. Ламерия до шия. Батко Ви когато се е гаврил с online гласувания и не са го хващали, а и не се анулирали гласуването, защото сега така ще стане, вие простата тълпа не сте можели да си пуснете крадените игрички под windows...

[ Коментари: 16 ]
Коментари

Кой е "плешивеца"?

Написа Атанас Корчев на 14-May-2004 12:57


Славчо :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-May-2004 13:01


в момента на сайта на Ла джазирата
Microsoft OLE DB Provider for SQL Server error '80004005'

Cannot open database requested in login 'k-server'. Login fails.

/vote/scriptlet.asp, line71
Хе хе хе
Иначе тази истерия и мене почва да ме дразни, все едно нещо вече зависи от нас - мина му времето...

Написа sebastianz55 (www) на 14-May-2004 16:50


можем да поспорим дали когато сме пускали крадените игрички батко е виждал компютър, а не е играел на лимки пред блока.

Във форума на photo-forum.net имаше много интересно мнение и ще си позволя да го цитирам съвсем малко:
"Защото първата стъпка към фашизма е равнодушието"

Ние сме българи, може да са направили по някоя далавера в болницата и да са ги прецакали, почти сигурно е, че нищо не са направили. Но така или иначе са българи. Стоейки пред компа с думите "тъпи ламери, мен ко ми дреме" е направо без коментар....

Написа Георги на 15-May-2004 06:58


Адаш, споменаването на фашизъм автоматично вкарва в действие закона на Godwin, което пък от своя страна значи че губиш аргумента и дискусията се прекратява.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 11:21


Ммм.. не съм съвсем съгласен, че тук може да бъде приложем законът на Godwin, макар че, ако започна да обяснявам защо, ще попадна сам под ударите му :)

Така че просто ще кажа, че всъщност съм съгласен с коментара на Георги (не домакина) за равнодушието, както и всъщност с мислите на Пейо по въпроса - http://blog.peio.org/index.php?p=85

Написа Петър Пенчев (www) на 15-May-2004 13:15


А, да, и в добавка към предишния коментар само да кажа, че, Жоро (този път домакина на блога ;), ако си искал да кажеш, че това си е твоят блог, и в него ти винаги си прав, това всъщност не мога да го отрека :) Но това не ми пречи да изразя все пак dissenting opinion, пък ако ще и да намериш отнякъде голям хубав чувал и да подтиснеш мнението ми по примера на зверчетата от "Алиса в страната на чудесата" :)

Написа Петър Пенчев (www) на 15-May-2004 13:17


Аз съм по-съгласен с този коментар и следващият след него: http://tinyurl.com/2tvjc

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 13:17


Убеждението ми, че най-голямата и самодоволна измет, наричашта себе си "патриоти", е останала в България, се затвърждава и от подобни постинги - на сайта на Праведния Чорбаджийски...Незнанието не извинява - простотята на "умния" също...На няколко "умни"
анти-леймъри им сложете един да ги води, че може и да се загубят в криворазбрания си "Интернет" и "Сайбър" морал и няма да стигнат по-далеч от кръчмата...А да забравих девиза на UnixSol® - всичко, за което не ни се плаща ни е минало през "уя", а за това което ни се плаща - е само време да ни мине през същото велико място!"

Написа Петър на 15-May-2004 15:17


Добър девиз, макар че е грешен. Нашият е "При нас е скъпо" :-) Освен това нещо си се объркал, не съм праведен, просто винаги съм прав има голяма разлика.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 15:19


За едно си прав - докато пикаеш ! А за другото - мисля, че хората трябва да говорят за теб...

Написа Петър на 15-May-2004 15:27


Къде, къде по удобно е да седнеш и да пикаеш докато сереш. Съчетание на удобство и удоволствие. Хората могат да си говорят каквото искат, както сам каза (и позна) каквото и да кажат за мен ми е "през уя" :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 15:32


gad at bulgaria.org

ако това те навява на някакви мисли изобщо...

Написа Георги на 15-May-2004 15:49


Хубав емайл.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 16:43


Ебал си ги, ама ако ти се случи на теб, ще те питам.

Написа Ламера на 14-Sep-2004 13:29


Няма как да ми се случи. Не съм тръгнал, като тях да ходя при арабите да ги ръгат в дупетата за парички. Кой каквото сам си го направи, никой не може да му го направи. Така че за тях ми е уя, за тях и за останалите току що събудили се ламери^Wпатриоти?!?!

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Sep-2004 14:02


Събота, 15 Май 2004
18:30

Жив съм, дори не ме боли глава след вчера въпреки 20-те текили, няколкото водки и рожденният ден на който случайно се оказахме с два контрола девойки и някакви с меки китки, който се въртяха около дамите. Тортата беше вкусна но за съжаление беше малко. Така и не разбрахме коя е рожденничката, но това не ни попречи да се смешим с тълпата, която напираше към бара, на който седяхме ние. Дори по едно време аз бях зад бара макар и да не бях в състояние да сервирам камо ли да сипвам. Изводът, който се налага е, че да да се пие в "Прага" е вредно. Всеки път като отидем там се усмъртяваме и то без дори да сме виновни за това. Този път на прибиране "сладуранките" не ни закачаха и не отпряха оферти, може би са ни запомнили от миналата седмица или просто не съм ги чул. По вероятно второто.

Интересна рекламна кампания са подели водка Спирт^WФлирт. Картички от който можеш да извадиш хартиени фигурки на мъж и жена. Жената е екипирана с три дупки а мъжът с език и патка. Супер забавно е да наблюдаваш какви пози може да измисли човек. Ако пък има две картички тогава вече може да се заформи чудесна оргия.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

"Къде-къде" се пише...а за написаното от теб мога да кажа - можеш да публикуваш "Impressive Toilet Seats: Instructional: Coloring Between the Lines - Scratch 'n Sniff" II, щото едно е написано вече...А да да не забравя - можеш да го напишеш и публикуваш и на php (понеже всички знаем колко велик програмист си на него...или на шел-скриптинг или на елементарни перл скриптчета)... Be well!

Написа Петър на 15-May-2004 15:47


Wow, почитател! Автографи раздавам всеки ден след един на обяд, като ида на работа. От Австрия ще е скъпичко да се домъкнеш, но какво са парите в сравнение с това да си за малко в компанията на жив гений. Цветя и бонбони не пия, не се мъчи да носиш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-May-2004 16:46


Неделя, 16 Май 2004
Първо. Бяхме на кино в София Ленд. Преди това се въртях на едно чудо, което кой знае защо ме убеждаваха, че е страшно, а се оказа, че е пълна смехория. Върти се бавно, няма резки промени в напрежението и единственото, което кой знае защо за някои може да е страшно е, че от време на време си надолу с главата.

Хмм, сега като отидох на сайта на София Ленд се оказа, че са го осрали (сайта). Евала! Да ви еба в смотаните уеб майстори. След като преди си работеше нормално (сайтът е само статичен html), явно някой умник е решил, че много трябва да забие смотан javascript с което ефективно отрязва достъпа на хората. Поредното малоумие в bg web пространсвото. Защо ли гледайки html-а виждам разни връзки към ASPX лайна...

Както и да е. Извинявам се за лиричното отклонение. Въртележката беше тъпотия, но пък за сметка на това се возих пак на влакчето на инди и тъй като ми е за втори път и знаех къде те снимат, успя да излезе сполучлива снимка :-)

Похапнахме пуканки и влязохме да гледаме Хидалго. Голяма минавка :-( Аз си мислех, че Хидалго ще е някой испанец, нещо тип Zorro, а то се оказа някакъв кон в комбинация с Виго Мортенсен, който плямпаше с отвратителен Red Neck-ски акцент и понеже наш'то момче (Виго) беше голям състезател, арабите поискаха да иде да се съзтезава с тях, щото техните коне били по убави. Нашият човек обаче го начука на арабите (буквално) - спечели съзтезанието, постреля малко, успя да удари отзад арабската принцеса (натискаше му се, пък и другаде не може, че ги проверяват :), отказа на бялото момиче (и тя му се натискаше), стана приятел с шейха, като му каза култовета реплика, "Бог не прави хората равни, мистър Колт ги прави) и видя духовете на индианците, който се бяха напушили.

С няколко думи - стана пръв, взе кинтите, откупи мустангите, който правителството на США искаше да избие и ги пусна след което. Горе-долу това беше филма. Ако съм ви развалил кефа като съм ви разказал края - толкова по-добре ;-)

Между другото не разчитайте много да видите как Виго клати арабската принцеса (има си специализирани канали за такъв вид филми), режисьорът мъчейки се филмът на получи PG-12 рейтинг, не показа дори една целувка във филма, но ние се досетихме какво се е случило след като си легнаха само двамата в импровизираната палатчица.

Второ. Вечерта продължи с каране на картинг на пистата в Студ. град. Задобрял съм! Подобрих с една секунда рекорда от миналият път.

Трето. Гледахме НАЙ-ВЕЛИКИЯТ филм с бойни изкуства, който съм гледал. Казва се Muai Tai Warrior или нещо от сорта и ако го намерите - гледайте го задължително. Честно казано такива бойни похвати никога не съм гледал. Ще се изкефите максимално какви удари с лакти и колена праскаше нашето момче. Това трябва да е задължителен филм за надъхване, преди срещи с изстреляни windows потребители с промити мозъци (има ли други? :-)

[ Коментари: 7 ]
Коментари

гледа ми се Хон Гил Дон, а иначе засега поне на мен най ми допадат филмите с Джет Ли :-) Може и тоя да гледам някой път щом е толкова боен. Само да не е тип китайската авиация (летящи и завиващи във въздуха каратистчета).

Написа Георги на 17-May-2004 14:12


Жоро за Windows users трябва да се гледа Тигър и Дракон или както се изцепи един мой приятел за китайците "Летят по крива на 3-та степен и въобще не им пука" :))))))))

Написа Георги Иванов на 17-May-2004 16:38


Летене няма пичове. Филма е супер реален, човека който е главният герой дълго време е бил хореограф на бойни сцени освен това е шампион по муай тай. Това му е първият филм като участник но надявам се не и последният. Битките са невероятно грубиянски с нечовешки удари с лакти и колена. Ако някой иска филма да ми драсне една поща.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-May-2004 17:26


Муай Тай е зарибявка. Гледал съм архивни кадри от 1920-1930, когато европейците влизат вТайланд. Тай-чето е нагазило в реката до кръста, гледа към небето и си плиска вода в очите, за да се учи да не мига. Отделно разни макивари, бинтове с олио и абразивни частици по време на двубоите, синини, малки тайландки и прочие екстри.

Написа Димитър Василев (www) на 17-May-2004 18:49


ти никога ли не знаеш какъв филм отиваш да гледаш, че после само се вайкаш колко било зле?

Написа doublefaced на 18-May-2004 15:18


"Вайкам се"? Нещо не си разбрал, дреме ми за тъпия филм... Който познава моят вкус за филми и прочете описанието може сам да си направи сметка дали да го гледа. Ако пък е тръгнал тук да търси ревюта на филми, по които да отсъди става или не става, мога само да му стисна ръката и да му пожелая успех :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-May-2004 18:36


Аз съм голям почитател на бойните изкуства и мога да кажа, че филма ме изненада приятно. Това е доста по близо до истинския Муай Тай.

Написа Петър на 25-Jun-2005 11:32


Понеделник, 17 Май 2004

Наистина се оказа, че сертификатите, който ПИБ дава на клиентите си, когато им изтече срокът могат да се импортират само в Интернет Експлодер. Mozilla (1.5) просто казва Unknown PKS#12 error и не ги импортира. Псувните ги отнесоха умниците от банката... Започнах да се боря с функцията export certificate в IE (която едва открих) и успях да експортирам сертификата. От Mozilla пак получих само "Unknown PKS#12 error". Ебаси и гадостта :( Свалих Firefox 0.8 и без особено да се надявам се опитах да импортирам сертификата. За мое най-голямо учудване стана! Пробвам www.e-fibank.bg, брях работи! Свалих последната Mozilla (1.7 RC1) но и с нея не успях да импортирам сертификата. Уж Firefox и mozilla са от един codebase, а май са различни? Е проблемът ми е разрешен, мога да си ползвам банкирането през сигурен браузер (НЕ ПРЕЗ ЕКСПЛОДЕР), но просто ми е чудно какъв е проблема с mozilla? Май ще трябва да го обсъдя с Весо Колев, той ми споменаваше за някакви проблеми със SHA-1 в Mozilla.

Вечерта ходихме да гледаме Троя. Ебаси и навалицата, отидохме в девет и успяхме да си вземем билети чак единайсет и половина. Самият филм си струва да се гледа. Малко е дълъг но е добре направен, като изключим свободните съчинения по историята (тоест бозите, който са натворили спрямо оригиналната легенда).

Хубавата Елена, наистина е хубава. Има невероятни сини очи. Кофтито е, че пак е играла американската цензура и през целият филм само веднъж си показа голият гръб. Сигурно германската актриса, която я играеше има грозни цици. Брад Пит, като Ахил е супер! Точно така си го представях. Позаякнал е (то май още от Боен клуб), загладил е косъма, русичък и изобщо е пич. Така или иначе винаги съм му бил фен. Хектор също беше пич. Първоначално ми се стори малко смачкан актьорът, който го играеше но в последствие всичко си дойде на мястото. Жената на Хектор беше сладурана, на мен лично ми хареса повече от Елена (сигурно, защото ми напомня на моята любимка Дина Мейер). Орландо Блум е Парис. За к'во се мъчи с тоя меч не успях да разбера, той елфчето лъка го влече :-) Освен това явно е добър с оная работа, щом Елена така бързо побягна с него. Каква беше тая Бетсейда или там к'вато беше не успях да разбера. Ахил я отвори (буквално), а филма така беше направен все едно тя беше някаква си важна част от историята. Вярно, че отдавна не съм чел Илияда, ама такава не си спомням да е имало. Одисей беше избран на място. Патрокъл не ми хареса, имаше грозна мутра и беше общо взето неприятник. Цялата десетгодишна война ако следим развитието на филма се развива в няма и два месеца :)

[ Коментари: 22 ]
Коментари

Процедурата с подновяване на сертификата с IE и след това експорт(backup) във файл и импорт в Mozilla-та би трябвало да работи. Поне при мен се получи. Моят сертификат expire-на през април.

Написа yovko (www) на 18-May-2004 21:42


Тва със сертификатът е ГАДОСТ :(
И какво ако нямаме ИЕ :( ?!?
ДМЕМ!

Написа Дончо (www) на 19-May-2004 14:09


Е, Георги, случва се и системите с отворен код да имат грешки. Това, че Мозилата дава грешка при обработка на ПКЦС#12, не значи, че проблемът е в съобщението. Явно е в мозилата...

Написа pesho на 19-May-2004 21:22


Че аз какво съм написъл? Никой не чете, явно...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-May-2004 21:55


Последният ми постинг се базира на предишни изказвания, че тия от ПИБ щяли да издават сертификати, които се импортират само в ИЕ.

Какво се оказа? ИЕ работи, а Мозила не, но не защото някой нарочно е искал да стане така, а защото не парсват съобщението като хората :)

Написа pesho на 20-May-2004 06:10


Ако отидеш на сайта да си подновиш сертификата, подновяването работи САМО с ИЕ. Ако ти го пратят по пощата, преди можеше да го импортираш директно във ИЕ, Нетскейп 4 или Мозила. Сега не може. Виждаш ли къде е проблема или да ти го обясня по-бавно? Ето затова са педали. Освен това са педали защото като изпращат сертификата ИЗРИЧНО казват, че работел САМО с ИЕ. Което е лъжа, както се вижда от случката, която съм описал по-горе.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-May-2004 07:54


Е, аз не споря, дали ПИБ са педали или не, но става ясно, че сертификатът, който издават, все пак е по стандарта (ПКЦС#12).

Причините ПИБ да променят някои от параметрите на сертификата най-вероятно нямат нищо общо с неспособността на Мозила да го парсва.

А това, че Нетскейп и Мозила са си спестили част от имплементацията, си е техен (и на потребителите им) проблем.

Написа pesho на 20-May-2004 09:32


Влиза милиционер-старшинка в баничарницата и казва:
- Дайте ми моля една боза и една баничка
- Другарю, нямаме банички
- Тогава ми дайте един швепс и една баничка
- Ама другарю, нямаме банички
- Ааа, така ли, ами тогава ми дайте един яйрян и една баничка
Продавачката не издържала и се обърнала към капитана-милиционер дето бил на опашката зад старшинката:
- Другарю, обяснете му че нямаме банички
- Е като нямате бянички какво се разправяте с него, вземете тавата с баничките и го ударете с нея по главата.
----------------
Taaaa, вземете тавата със сертификатите др. Чорбаджийски и ... знаете какво да правите с другаря пешо;))

Написа GaBOSS на 20-May-2004 17:21


Вижте, стига травеститско държание и вицове за банички.

Вземете сертификата. Прегледайте му структурата. Опитайте да го прегледате чрез openssl. Аз съм виждал сертификат на друга банка (известна българска пералня), който работи например с друг MAC алгоритъм, който дори не е официално препоръчан за работа от IETF. И има същият ефект, като този описано от Георги горе. Просто инсталирайте си openssl с пълния набор алгоритми и трансферирайте в нормален PKCS#12 формат:

MAC: SHA-1
Enc: 3DES

А иначе може например да се напомни, че Internet Exploder ама никак не поддържа дори официалня за страната, в която се произвежда, кодиращ стандарт AES. Да не говорим, че едва от скоро въпросния Експлодер поддръжа 3DES. Няма как да не се въздържа от удоволствието да не спомена известния за повечето анализатори номер с пускането на SSL сесии през IE с нулева енкрипция, да не пропуснем и любимия на вскички взломаджии "анонимен Diffie-Hellman" и т.н. Целия X.509 аранжимент на IE е тотално бъгав и само някой турбо незапознат и турбо наивен може да прави с него банкови операции. Разбира се, остава удоволствието безпроблемно да си импортираш сертификата и така като те пробият, поне да си изпитал преди това последното удоволствие в живота си.

Написа Весо на 20-May-2004 17:52


Е не са и чак толкова грозни циците на Даян Крюгер (хубавата Елена)

http://rewave.data.bg/Celebrity/Diane%20Kruger/Diane_Heidkrueger_16.jpg

Написа Мартин Босев на 25-May-2004 14:50


Цици като цици...Не са като за хубавата Елена, обаче. Иначе в лицето ставаше. А очите и са невероятни. Мерси си линка ще го разуча подробно :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-May-2004 14:54


А колкото до Бризеида - това поне беше общо-взето вярно :) Тя, като основна причина за разпрата между Ахил и Агамемнон, всъщност се явява основната причина войната да продължи 10 години :)

Написа Петър Пенчев (www) на 27-May-2004 07:20


Определено паметта ми е слаба, другият път когато се прибера във вкъщи ще си взема старогръцки митове и легенди и ще я прочета отново. Като малък ми беше много любима книга но явно възрастта си казва своето и съм забравил историята.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-May-2004 07:30


ФИЛМА Е МНОГО ДОБЪР ВЪПРЕКИ,ЧЕ НА НЯКОИ МЕСТА
СЕ РАЗМИНАВА С ОМИР.ВСИЧКИ АКТЬОРИ СА ИДЯЛНИ ЗА РОЛИТЕ СИ.ЕЛЕНА Е МНОГО ЯКА СТРАШНО МЕ КЕФИ.:))

Написа lubomir на 26-Jul-2004 20:18


Можеше и да не КРЕЩИШ...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jul-2004 07:31


А може ли да ви помоля за помощ?
Регистрирах се в e-fibank.bg инсталира си тя някакъв сертификат но немога да го открия при другите сертификати имам сигурно две дузини как се казва този на e-fibank.bg за да мога да си го запазя?
Благодаря предварително

Написа Kamikaze на 18-Mar-2005 11:28


Не знам как се казва :) Трябва да си прегледаш инсталираните клиентски сертификати, да намерип кой е техният и след това да действаш. Не би трябвало да имаш много сертификати, може би си гледал server сертификатите, а не личните.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Mar-2005 11:31


Един може би малко закъснял коментар като гледам датите на предишните :) но 2 години нямах проблеми със сертификатите на e-fibank.bg с IE6/WinXP на служебния компютър и Konqueror/FreeBSD в къщи. Но на последния ъпдейт стана някаква боза. Направих го с IE и новият сертификат се оказа с валидност до 2016-та и с non-exportable private key. И това стана точно когато e-fibank.bg не работи 3 дни заради преминаването към IBAN...

Написа Асен Рупчев на 02-Jun-2006 13:41


Въобще не мога да се регистрирам във виртуалния клон.След опцията Регистрdция ми дава session expired or other session error.

Възможно ли е моят компютър да не може да направи връзка с FIBANK.

Написа milena на 19-Nov-2006 17:25


@milena: по-скоро проблемът е в сертификата. По някаква причина не се разпознава или не се приема. Или се избира друг сертификат, който се отхвърля от системата.

Пробвай с друг четец. И се моли да не си затрила сертификата някъде.

Написа Дончо (www) на 19-Nov-2006 19:52


С firefox успях с регистрацията.С триста зора изтеглих и сертификата и съм го инсталирала и в Explorer,но не работи гладко на нито един от двата браузера-веднъж стартира ,на следващата опция пак session expired or other session error.

Освен да Ви поканя в сайта на UBB.BG-там регистрацията ,инстал.сертиф.и работата са песен.

Написа milena на 21-Nov-2006 21:03


ОББ са една от най-нещастните банки що се отнася до онлайн банкирането им.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Nov-2006 06:36


Вторник, 18 Май 2004

Двучасовата презентация на билинг софтуера за кабелна телевизия мина доста по-добре отколкото очаквах. Въпреки, че почти съм си загубил гласа и се напрягах неимоверно за да ме чуват хората, май разбраха основните положения и идеите. Така или иначе софтуера е готов от повече от два месеца и ги чакахме да се наканят да започнем внедряването. Групичката, която е против едно такова внедряване все повече губи почва под краката си. В най-скоро време ще им секнат далаверките, който въртят. Именно тези далаверки са причината през последната година да се опитват всячески да ни забавят и да ни пречат, най-малкото като говорят зад гърба ни, против нас. Много е трудно да вършиш работата за клиент, когато в самата фирма на клиента има фракция, която прави всичко възможно да не успееш да си свършиш работата.

Вечерта след дълги перипетии (кога ли ще дойде деня да видя на виндовс нещо да тръгне от първият път) гледахе японският филм Азуми. Проспах повечето, защото бях много уморен.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Жоро,
работата ще се оправи като се пусне малко кръвчица. Ти кажи кой, за останалото ще се погрижа аз. По закона на Мърфи вероятността да ти падне интернета в празнични и в почивни дни за повече от 24 часа е 80%. После като си поискаш компенсации за това, че плащаш нещо дето не си ползвал се ослушват.
Отделно някои офиси имат по 2 часа обедна почивка, но това е друга тема.
Бой!

Написа Димитър Василев (www) на 23-May-2004 05:52


По скоро ignore :-) Не успях много да схвана коментара, обаче.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-May-2004 10:02


Накратко: ако имаш нужда от помощници да изчистят бозите в Евротур готов съм да помагам с каквото мога, най-вече с убеждаване.

Написа Димитър Василевл на 23-May-2004 11:58


Ние ги борим, нема проблеми

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-May-2004 23:19


Сряда, 19 Май 2004

Започнахме работа по допълненията, който бяха поискани вчера по време на представянето на софтуера. Не са нещо сложно и ще отнемат не повече от седмица за да бъдат завършени. Така или иначе топката не е при нас.

Бирената среща беше весела и изпълнена с много "умни" приказки. Йовко използваше лаптопа си като машина за печене на CD-та. Липсваха само НСБОБ и НСЛЕЩА да ни хванат за незаконно копиране на лицензиран софтуер. Естествено това, че лиценза на софтуер ИЗРИЧНО разрешава едно такова копиране, никой не го интересува :/

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Хм, даваш ми идея - да вземем да направим един copyfest като поканим НСБОБ и Заки Авенюто ;)

Написа yovko (www) на 31-May-2004 16:27


Добра идея, аз имам подобна. Да направим един инсталационен фест под надслов "Не на пиратският софтуер" и да записваме и раздаваме Linux на всеки желаещ.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-May-2004 20:43


Четвъртък, 20 Май 2004

Първият час от лекцията по мрежова беше интересен. Desync показа различни методи за неправилно използване на threads. За нещастие беше тествал програмите само под Linux и под FreeBSD-то на Червото, работеха не чак толкова грешно :-) Моят коментар по случая беше, че Фризбито е толкова бъгаво, че покрива грешките на програмите и не можеш да разбереш ти ли си се осрал или самото Фризби. Вторият час Червото демонстрира някаква програмистка чекия, как с четири SysV семафора могат да се прехвърлят данни подобно на ползването на pipe. Както казах вече - чиста програмистка чекия. С един syscall се прехвърляха 2 бита, но важното било че можело. Да бе...

Вечерта гледах Троя за втори път.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Абе аз трябва да започна да посещавам тези лекции :)

Написа Димитър Шиячки на 23-May-2004 21:08


Купон е, определено

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-May-2004 23:19


Троя е готин филм, нали?

Написа Мартин Босев на 25-May-2004 14:11


Става за гледане, дори е забавен. Преди два дин писах ревю за него.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-May-2004 14:12


Петък, 21 Май 2004

Карах абитуриент за празненството му. К'во да се прави бях обещал. По принцип не обичам да присъствам на каквито и да е събития, който не са свързани с мен или мои приятели но в случая обещанието си беше обещание. Краткият ми коментар за целият случай е - "Друг път ако има такъв КУУЛтурен живот - мен не ме бройте". Дългият коментар и описанието на самата случка можете да прочетете малко по-надолу.

Пристигнахме в Обеля (мале това колко е далече), партито в апартамента свърши набързо, защото трябваше да тръгваме и се започна. Дойде още една кола, която караше съученик на абитуриента. Рев, крясъци и писъци! Невероятна радост (не разбрах на какво се радват). Тръгнахме из квартала да събираме другите съученици, като на всяка спирка колоната от коли се увеличаваше, съответно и пънкарският фактор. Висене от прозорците, свиркане със свирки и крещене на числата от едно до дванайсет (около 30 пъти). За да се изолирам и да ми е малко по спокойно си нахлупих шапката и очилата и си надух музиката. Поне малко свястна музика да се чуе. След като се събраха всички се насочихме към училището и всички коли се паркираха в двора. Там дрънчеше някаква ужасна уредба и прегракнала учителка (?!?) се дереше с някакви поздравления. После пускаха български парчета, който бяха посрещани с дюдюкане и подканване "Айде бе, пуснете чалга!". Глас народен......пуснаха чалгария и мало и голямо почна да прави чупки в кръста, а аз сериозно почнах да се чудя къде по дяволите се намирам. По някое време стана време за тръгване. За мое съжаление не за ресторанта, а да се заберяла класната.

Последва рали по софийските улици (Colin McRae ряпа да яде), минаване на червено (не и аз), свиркане с клаксони и изобщо луда надпревара. Малко успокоение намирах в музиката, която слушах. Рев, крясъци и писъци, броене....!

Подминахме Красна Поляна и почнахме да се въртим из някакви улички покрай циганска махала. На мангалите поне им беше забавно.

Стигнахме до кооперацията където живееше класната и всичките и питомци се изсипаха у тях на гости. Шофьорите (в това число и аз) и разни, който не успях да разбера какви бяха (сигурно приятели) зпочнахме да чакаме да свършват със забирането. Рев, крясъци и писъци, броене....!

Триисет минути по-късно и двайсет пъти викане от терасата където явно беше "забирането" отново тръгнахме, този път слава богу за ресторанта. Последваха познатите ми вече рали упражнения по софийските улици, минавенето на червено, свиркането и крясъците. За щастие пристигнахме невредими пред ресторанта. Оставих си абитуриента пред Рио и си прибрах колата. Като слизах от нея забелязах, че леко ми треперят ръцете. Сигурно от напрежението. Взех три бири и отидох на гости у Марти. Едвам изпих бира и половина (малък Grolsch) и както си седях на фотьойла съм заспал. Ебаси и зора! "Друг път ако има такъв КУУЛтурен живот - мен не ме бройте". За какво беше целият рев и цялата истерия не успях да разбера. На какво се радваха - също.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Искам да те пиам каква музика си слушал :). Като знам на какво приличат баловете сега... Музиката която според мен ще заличи малко това викане е Pantera - Vulgar Display of Power :), не защото харесвам така музика, а защото те си дерат гласа повече :).
Наблюдавах тия балове и като си помисля наистина на какво приличат. Много разврат и селяния. И двамата родители са ми учители и съм наблюдвал много балове, но не съм чувал такива викове в нас. Само само смях и добри спомени.
А за това на какво се радват си мисля, че се радват на това че нямат да ходят повече на училище, но още не са усетили какво следва после. И аз си мислех едно време така, но в псоледствие се оказа друго (добро или лошо не знам, но само знам, че е трудно).

Написа Александър Вълчев на 25-May-2004 18:27


Нищо подобно на Pantera. Както ми беше нервно само те ми липсваха :-) Слушах Drum'n'Bass и един диск, който се казва Best of Fasion TV и то по-специално няколко парчета. Докато чаках за успокоение си пусках Craig David и Boyz2Men

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-May-2004 20:40


Мани, мани, колко псувни тегла и аз като минават гадовете с клаксоните през улицата.
Да не говорим кви акробатични номера ги гледам че правят малките дрисльовци, кат са капичне некой та са прептрепе - пак Правителството ша е виновно и пак ша искат национален траур.
Ама и ти уж гърмян заек, как та подмамиха дейба да одиш, сигур некоя руса мома ще да е била причината ;-)))

Написа GaBOSS на 26-May-2004 20:04


Мани бре, едно време извън София не ги правиха тия селянии, сега и там са се научили. Гледат кво се прави тук и после айде на купона.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-May-2004 20:48


Събота, 22 Май 2004

Почивка. Заредих си колата, че беше останала без бензин и други неща, помотах се и отидох на гости. Гледахме някакъв филм, който не мога да сетя кой беше, след това и Шрек. Бях забравил колко е забавен Шрек. Посмяхме се добре, след което се прибрах.

Неделя, 23 Май 2004

Прекрасно време за разходка. И без това бяхме замислили да ходим някъде. Оказа се, че на задната седлака се събират три дами (добре че не са по 1.80м. иначе няма начин), натоварихме се и отидохме на Панчарево да караме лодка. Тоест да гребем де - 5 лв. на час, струва си.

Отидохме в средата на езерото, отворихме си биричката, която си бяхме взели и почнахме да дрейфуваме. Пиивахме биричка, пушихме си к'вото господ е дал и обсъждахме възможностите за абордаж на съседните лодки :-) Направихме малко тен и докато се усетим двата часа, за който бяхме платили минаха.

Акостирахме успешно, метнахме се на колата и се насочихме към студ. град за по кафе. Кафето прерастна в обяд/следобедна закуска/вечеря. След физическите упражнения (гребане) народа беше изгладнял. В ресторанта на края на вселената освен добри коктейли има и добри неща за похапване. Преди бях виждал менютата, но не бях опитвал нищо, което се оказа голям пропуск от моя страна.

Вечерта мина в гледане на клипове и слушане на музика. Между другото успях да инсталирам и да настроя вторият компютър на Течо. Самата инсталация и настройка ми отнеха 20 мин, повече време ми отиде в обновяването на Slack 9.1 към -current.

Понеделник, 24 Май 2004

За разлика от вчера, днес времето не предразполага към разходки. Това не ми попречи да отида с Люба и Ники до Романс за да засладим :-) После бяхме на кино. Пред Арена беше някакъв малък ужас, толкова коли не съм виждал там никога. Трябваха 20 мин. се освободи място за паркиране.

Гледахме "Непоносима жестокост" (Intolerable cruelty) с Джордж Клуни и Катрин Зита-Джоунс. Филм на братята Коен. Беше обявен като черна комедия. Кое е черното не разбрах но самият филм си струваше. Беше много забвен и имаше свежи мохабети. Смях се от сърце. Препоръчвам да се гледа. На всички жени мога да пожелая да изглеждат поне толкова добре колкото Катрин, когато станат на нейната възраст.

След киното отидох на гости, където продължихме с филми. Гледахме Старски и Хъч (не си струва да давате 5 лв. за него - тъпня) и Lost in Translation с Бил Мъри. Този последният филм ме натъжи. В самият филм не се случва кой знае какво но е един от тези филм, който трябва да се гледат, когато си в определено настроение за да ти хареса. На мен ми хареса, макар че не е филм за гледане с компания.

Вторник, 25 Май 2004
19:18

Вече съм в друга стая, смених си работното място. Пък и отдавна ми беше време. Забелязал, че когато се застоя повече от 6-7 месеца на едно място ми се убива ентусиазма за работа. Сигурно изчерпвам енергията там където стоя. Сега ми е по-спокойно и се надявам да ми мине мързела и да се разработя.

Чудесен flame war се заформя в lug-bg. Отдавна не съм се смял толкова на глупостите, който се опитват да правят хората за да ебават клиентите си. И даже се засягат, когато им кажеш че са нещастници и тъпаци. Е този път не им го казах аз, Весо се справи доста добре. Аз няма да се обаждам по тази тема (опа, вече го направих), че ще стане лошо.

Попълних липсващите дни в дневника. Трябваха ми няколко дни да се съвзема след адския петък. :-)

23:59

Аман от тъпи хора, който си мислят, че правят нещо полезно с плещенето на глупости по места където глупостите им НЕ СА НА МЯСТО. Интересно какво си мислете, че ще постигнете, освен да изнервите хората от който пряко ви зависи интернета и изобщо съществуването ви в интернет? В lug-bg се появи поредният постинг от серията "дайте да дадем/направим_XYZ за да помогнем на прословутите медици". Честно казано на мен ми писна и това е моето контра предложение, как да помогнем на такива помошчии.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Да гадно е тва дето го спомена за ебаването с клиентите и още по-голям купон е като се обадиш на доставчика се който е орязал всички портове и му кажеш да ти отпуши 500 порт и се чува по телефона "ъъъъъъъъ за кво ти е тоя порт" и единственото спасение е да се причакаш зад некои ъгъл и да се гръмнеш сам, явно на повечето хора им допада , че като са админи некаде си и те колят и бесят да ама не който си плаща той поръчва музиката :)))))))))

Написа Георги Иванов на 26-May-2004 12:51


Причакваш и извършваш "ъглов удар" :-) Може и да помогне.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-May-2004 13:06


Сряда, 26 Май 2004
13:18

Тръгнах да търся XSS проблеми из dir.bg за да демонстрирам утре на лекцията с примери за какво става въпрос и вместо Cross Site Scripting открих елементарни SQL Injection атаки. Боже колко мъка има на тоя свят :-) Направо ме е страх да се разровя повече, че току виж съм счупил нещо.

23:45

Един линк за почитателите на най-селският браузер (iebug.com) някога писан. Спете спокойно деца. А следващите три линка са за "дизайнерите", който много обичат гореспоменатия селски браузер: връзка 1, връзка 2, връзка 3.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Знаем, знаем, та после пак трябва да пиша статии колко си невинен и как докато си се разхождал в парка си сънувал паролата на админа ;)
Я недей да трошиш на ората кумпутура, той и без тва е едва жив горкия.

Написа GaBOSS (www) на 26-May-2004 20:13


Аз верно от време на време сънувам такива работи. Кво да се прави шесто чувство.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-May-2004 20:47


Четвъртък, 27 Май 2004

Лекцията по мрежова сигурност мина добре. Според мен съм загубил тренинг, но Ники каза, че било чудесно, дори той научил нови неща. Говорих им за Cross Site Scripting (XSS) атаки.

След лекцията хапнахме в Торонто, а аз си тръгнах по-рано, защото имах идея да ходя на кино. Оказа се, че в Арена не дават нищо интересно (или нищо, което не съм гледал), затова реших да почерпя приятели с едно кино и взех билети за "След утрешният ден" за петък. Като се обадих да им съобщя добрата новина, получих покана за домашно кино - днес, която естествено приех.

Гледахме Shrek 2 и Secret Window.

Shrek 2 е супер. Не зная кой ми хареса повече първата или втората част, което винаги е добър знак. Сериозно се базикат с всичко, мохабетите са свежи, анимацията е също толкова добра. Не знам кога ще се появи тук по кината, но препоръчвам да се гледа.

Secret Window с Джони Деп и Джон Тортуро. Също много добър филм, макар и много далеч от комедията, която гледахме преди това. Психария стил Стивън Кинг. И двамата главни герои играя много добре. Историята е интересна, макар и когато се разбра за какво става въпрос веднага да направихме паралел с един филм с Едуард Нортън. Няма да ви казвам кой е, за да ви е интересен филма :-) Препоръчвам да се гледа в домашна обстановка с приятели. На кино няма да е толкова приятен филма (не си струва петте лева, според мен).

Петък, 28 Май 2004

Гледахме "След утрешният ден" (The Day After Tommorow).

Прав е Дончо, че "Вдругиден" е по-доброто заглавие, но че "ставаше" не съм много съгласен. Вярно че Арена се бяха постарали и даже бяха надули климатиците за да може температурата в салона да е с 5-6 градуса по-ниска отколкото навън и да ти е студено, ама с тези плоски трикове не могат да ме спечелят (да раздаваха поне одеала, бях по къси гащи!).

Лично на мен, като човек, който не си пада по филми, в който му показват американското знаме минимум четири пъти (така започва филма, после е замръзнало, после размразено, после невеещо се защото няма вятър и т.н.) филма ме издразни.

Ако не си падате особено по плоски приказки и малоумни действия на актьорите - също няма да ви хареса. Както заключих след филма "беше екстра - само да не си отваряха устите, защото всеки път казваха глупост". В сценария има идея и е плашещ, обаче "човешката история" вплетена във филма е идиотска. Ефектите....хммм добре, много добре, даже отлично! Имам дребни забележки около замръзването (не би трябвало така да замръзва все едно всичко е напоено с вода), но пък сцената в която вълната залива Ню Йорк е страхотна. Дори само заради нея (и изгледите на циклоните от космоса) си струва да се гледа филма.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Не само знамето.. Ами статуята на свободата колко пъти? То не бе наводнена, не бе потънала, не бе замръзнала.. :(

Написа Мартин Босев на 01-Jun-2004 07:07


Съгласен със забележката ти, но "ставаше" за:
- да убиеш 2 часа сравнително приятно (ако не е надут климатика ;) )
- да видиш интересни ефекти
- абе, ако няма какво да правиш, беше по-добър вариант от "Ах, тази Мери", но не и от "2 димящи дула" - и 2-та филма течаха в каналите по ТВ-то по времето, когато гледах Вдругиден :).

Написа Дончо (www) на 01-Jun-2004 08:15


Винаги предпочитам да гледам "Две димящи дула" пред някои филм на Роналд Емерих (Денят на незавсимостта, Вдругиден...)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jun-2004 09:46


Събота, 29 Май 2004

Lug-bg семинар за седма поредна година (за мен втора). Как го описаха други хора, който познавам можете да видите тук: ManiaX - от мястото на събитието / втори репортаж / the end, Калоян, Валяка. Моята версия пък ще прочетете по-долу и в утрешният постинг.

До Стара Загора стигнахме бързо за няма и час и четиридесет минути, като по пътя застигнахме Metalista. Май успяхме да го стигнем заради полицаите, който го бяха спряли и му бяха написали фиш за превишена скорост но сигурно и постоянното каране с 170-190km/h си каза своето :) За протокола по нанадолнището колата вдига малко над 200km/h макар, че по каталог и дават 191km/h.

Като гадни гъзари влязохме в Стара Загора, без покрив и надули яко Ментроникс. Намерихме Клуб Отворено общество, който се оказа на много лесно място. На светофара преди бензиностанацията се свива вляво и е на ъгъла на първата пресечка.

Семинара започна с лекцията за дебианският инсталатор (ще правят painkiller-а на инсталаторният свят), неволни обиди към потребителите (Мараба Велин), след което Скелета говори за използването на Линукс в местното МГ. Тази втората лекция я пропуснах защото бях умрял от глад, а и се оказа, че се е появило ново заведение в което има приятни неща за хапване (и пииване).

Последва лекцията на Маниакса, която беше доста дълга и поучителна. Единствената ми забележка към нея е, че накрая не направи overview на всичките умнотии, който изприказва и ефективно хората останаха да се чешат по главите мъчейки се да си спомнят за какво ставаше въпрос ;-) Добре че той си я е написал и ще я публикува.

Лекцията/дискусия, която проведе Дачев също беше интересна. В студентски град явно мрежите са абсолютен купон, което не е учудващо, като се има предвид, че всеки прави каквото си иска. Това беше и най-техническата лекция за целият семинар.

Свършиха лекциите се настанихме в хотел "Железник" (стига с тия спанета по пейките - благодаря, разваля ми се имиджа). Самият хотел е приятен, стаите са добри, банята също. Бързо душче (все пак после може да падне нещо в мрежите) и се запътихме към организираното, както всяка година ядене и пиене.

Естествено, тъй като аз водех стадото малко се объркахме и заобиколихме, но важното е, че стигнахме до езерото където жабите си пееха, ние пиивахме ракийка, а до нас се вихреше сватба с много жени поканени на нея.

След доста разпалване на флеймове успеваемоста ми се подобряваше с всяка изминала минута. Може би се дължеше на многото ракийка, която народа поглъщаше, но в един момент останахме само hardcore екип и тогава се почнаха едни дълбокомислени разговори за някакъв team building и подобни дивотии. И това беше само началото на вечерта...

Платихме си сметката (около 350лв. май беше) и се запътихме към заведението, в което имало прословутия Абсент. Банда полупияни течита тръгнали да се донапиват... На мен още нищо ми нямаше въпреки притесненията на Метъла да не съм бил паднел в някоя дупка. Да бе как пък не от две ракии.

Нападнахме Captain Jack и аз по стар пазарджишки обичай, заседнах на бара и почнах да тормозя бармана. Shot след Shot, обаче имам лог! :-) Записвах си какво си поръчвам и какво пия за да мога да възстановя на следващата сутрин. Първата ми заръка, след като реших да пия шотове е чашата със сода пред мен да не пада под половината - животоспасяващо е на сутринта. След което се започна със Shot-овете: Абсент (7-8 броя), Шартрьоз, Франджелико, Горещи пръсти, After Shock (и двата вида), Самбука (това вече май не го пих), някакви сладки коктейли, някакви други шотове, кубински пури (за пушене, не за пиене) и т.н. Голям купон.

По едно време май опитах от повечето неща, а и хората който правеха същото решиха, че е време да идем да се поразкършим малко. Орбителеца (Недко?), който ни водеше каза, че отиваме на парти където ще има много девойки. Ти това кажи на течитата да им гледаш после сеира.

Преместихме се в някакво клубче - на което ми се губи името и се започна стандартната процедура: водки, луди танци, водки, луди танци, събличане, танци и т.н. под зорките погледи на многото дами, който бяха в заведението. Май попаднахме на сватбеното after party - чудесно след after shock-а, който пих. Самите дами (девойки май не видях ;) бяха на глутници от по три-четири и в един момент започна да става страшно, щото гледаха много палаво и налитаха. За нещастие (или за щастие) този момент беше изтеглен напред във времето тоест около три и половина сутринта. За да не се излагам някъде (щях да съм тотално unable to comply :) реших, че е крайно време да ходя и да си лягам. Забрах Метъла (мъртъв беше доколкото помня) плюс още един човек (не помня кой), метнахме се на едно такси и след това не помня нищо освен че дадох на таксито 5 кинта и му казах къде да ни откара. Маниакса свидетелства на другият ден, че съм се прибрал залитайки, но съм се държал нормално (освен залитането). Да живее автопилота!

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Как обаче най-дискретно заобиколи най-пикантните подробности от пейзажа, особено от към края :-)))) Нищо аз ще разкажа.. като най-трезвен по онова време (или поне така си въобразявам)...
Първо: Съблече и облече тениската си пред всички най-освирепели и загорели лелки точно 4 1/2 пъти (4 пъти от правилната страна и 1/2 от неправилната)..Даже си спомням, че се опитах да ти щипна едното зърно, но ти зае отбранителна поза :-D. По едно време сериозно се загрижих за бъдещето ти на не-изнасилен от 100кг тьотя, но ти май изглеждаше твърде як за да опита някоя да те тушира :-))))
Второ: Бидейки съблечен по мускули, правеше интересно-екзистенциални движения ситуирани към показване на характерни мъжки атрибути (гърди ей, не друго ;-), както и ръкопашни схватки с въображаеми противници, целящи да покажат, че ако някоя какичка посмее да те доближи, първо трябва да те бие на канадска :-)))
Трето: По някакви неведоми пътища Господни късмета ти прорабори и си тръгна точно преди една от горепосочените моми #120кг#185см#150см ханш (дефендърки както аз им викам) да налети на нашата дружинка с трясък и искри и съвсем естествено се насочи към най-безобдно изглеждащия (лесна плячка сиреч) - а именно Калоян... Така че - размина ти се.. ако беше останал таз багерка нямаше да ти откаже канадска борба, че и още нещо ;-)))
...А и още нещо - ти и орбителеца сте пряко отговорни, че един младеж (не му помня името) си опърли косите и веждите, защото не му дадохте никакъв съпорт на това как се пие абсент (а вие го подкукуросахте), а това не е хубаво - да пиеш, а да не казваш на другите как да го правят (аз си бях на бакарди, така че нямаше как да съм сред пострадалите :-)))))

Написа manitu на 01-Jun-2004 12:12


Не съм ги заобиколил тези подорбности, просто не ги помня :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jun-2004 13:23


А друго да питам аз.. :)
Кабрио, което държи 170-190km/h...
Каква е тази машина, ако не е тайна?

Написа Мартин Босев на 01-Jun-2004 21:02


Убуу де, цитирам "За протокола по нанадолнището колата вдига малко над 200km/h", а по нанагорнище какво сваля ;-)
Иначе за това че за пореден път си доказал че в Пазарджик освен че има най-убавите моми, сме и най-яките пиячи - евалата ;)
Гръмогущерите са най-велики, човече!!!

Написа GaBOSS (www) на 01-Jun-2004 22:21


Кабриото съм го тествал до 180km/h и става малко страшно, щото духа адски :) Даже не се бях сетил да вдихна прозорците. Като се вдигнат и се сложи въздухозаборника отзад се кара комфортно до около 130km/h след това ти се проветрява мозъка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jun-2004 09:12


То се знае бе GaBOSS, няма да се излагаме на чужда територия я :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jun-2004 09:13


Неделя, 30 Май 2004

Събуждане.

Нещо дрънчи ужасно, а аз в просъница си спомням че това е телефонът ми, който вчера преди да тръгнем от хотела за купона нагласих да ме събуди в девет сутринта. Голяма грешка - не искам да ставам. Много приятно се спи в тази Стара Загора.

Маниакса ми приказва нещо, май да ставам, а аз мрънкам и аз нещо. В просъница преди малко съм чул как Метъла мина през нашата стая и подсъзнателно си отбелязах колко бързо се е наспал при условие, че се прибрахме заедно. Да живее автопилота и професионализма в пиенето. Ставам и влизам в банята. Докато си извършвам сутрешното сране измислям супер система - седя си на тоалетната и си пускам душа да ме къпе. Брей това било приятно и помага много бързо да се съвземеш. Мия си зъбите и излизам вече напълно в кондиция. Да живее професионализма в пиенето.

Мятаме се на колата и отиваме при залата за лекции. Часът е десет без пет. Няма никой и някой трябва да умре, защото можех да спя поне още час-два. %(

Към единайсет и половина изпълзяват и другите хора, който са вчерашни. Оплакват се от махмурлук и всякакви подобни неща. На мен ми няма нищо. Правим разбор, докато чакаме да се посъбере народ за да започнат лекциите от втория ден на семинара. Чак към дванайсет започваме. Microphobic говори за свободният софтуер и за свободното общество. Интересно, но твърде бавно за мен се развива лекцията и я напускам. Така или иначе трябва да правим заседание на УС на ССС. За трети път днес съм в закусвалнята, в която има шкембе чорба и е добре известна на всеки, който поне веднъж е идвал на lug-bg :-) По някое време ме изстрелват обратно към залата въпреки, че заседанието не е свършило. Успявам набързо да гласувам за да приемем Метала за член на ССС (да почерпи!) и отивам да си водя лекцията. Нищо не върви по план! Microphobic не е свършил и са се започнали някакви чутовни спорове и приказване на големи глупости. Все пак е добре дошло за мен, защото така или иначе нямам представа точно какво ще кажа пред хората. Имам общ план, който изглежда горе-долу така: отчет какво свърши ССС през годината, за кво се борим, кой ни брой за живи, представяне на ISECA и какво предстои за в бъдеще. Докато чакам да свърши лекцията сядам на лаптопа на Маниакса и чета lug-bg, дори отговарям. Май не съм само аз зле. Вижте на какво писмо отговорих, като се опитвах да спазя стила му на писане (пребройте колко пъти се споменава "листата") :-))

Идва и моят ред. Явно хората са омъломощени от предишната лекция, защото имам трудности да ги събера да ме слушат, а може и просто да не искат да ме слушат (по вероятно е това, два дни не съм спрял да плещя) :-)

Започвам да говоря и установявам, че въпреки липсата на план горе-долу се справям. Като цяло се представих слабо (според мен), но си имам оправдание, че всичко беше "на живо" така да се каже. Без предварителна подготовка, преди година нямаше да мога и две изречения да обеля, а сега май плещих около 20-ина мин :)

Следва LPI изпит. Ще се явявам на 102 (101 го взех на WebDev конференцията). Миналият път свърших първи и имам добри резултати, този път Маниакса се беше заканил да свърши преди мен (ИЗПИТА, БЕ!) и да има повече точки. Обаче не стана както го беше замислил :) Победа за мен с 15 мин преднина. Да видим като пристигнат резултатите как ще сме с точките. Самият изпит не беше труден но за да се вземе човек трябва да има доста сериозни познания по Linux (умря циганката).

След изпита се помотахме по центъра на Стара Загора, установихме че имат много красиви жени и града е хубав, похапнахме, казахме си довиждане с хората и поехме обратно към София. Този път без да си давам зор.

От СЗ до СФ ми отчете средна скорост 135km/h ;-) Малко след СЗ ни хвана дъжд и ни валеше профилактично през 20 километра.

Хвърлих Маниакса и Валяка по къщите им, а аз се запътих към Студ. град за едно гости, след което ходихме на кино и се прибрах. Двата дни купон си казаха своето. Мислех да напиша какво се е случило, но предпочетах до го оставя за по-късно. Обикновенно така се получава по-хубава история.

Много съм доволен от купона, който стана на семинара. Забавлявахме се лудо! Миналата година също беше готино, но тази надминахме себе си. От самият семинар не съм особено доволен. Според мен нямаше достатъчно технически лекции и се надявам догодина да помогна, като представя нещо техническо.

Понеделник, 31 Май 2004

Днес беше успешният край на тежки преговори (да чукнем на дърво) и началото на обучението на касиерките на Евротур в ползването на новият билинг софтуер. Да видим дали ще се обучат. От това което ми разказват Течата и Стоил не съм много обнадежден но само времето ще покаже. Имам да наваксвам около 1200 пощи, който ме чакат получени в различните пощенски списъци, в който съм абониран. Ще има масово изтриване на повечето :)

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Стискам палци обучението да мине успешно!

Написа Димитър Василев на 01-Jun-2004 05:52


Би трябвало. Хората който го правят се справят много добре.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jun-2004 09:45


Успех!

Написа sashko (www) на 01-Jun-2004 18:47