< HomePage | Снимки
<- Събота, 15 Май 2004 | Начална страница | Понеделник, 17 Май 2004 ->
Неделя, 16 Май 2004
Първо. Бяхме на кино в София Ленд. Преди това се въртях на едно чудо, което кой знае защо ме убеждаваха, че е страшно, а се оказа, че е пълна смехория. Върти се бавно, няма резки промени в напрежението и единственото, което кой знае защо за някои може да е страшно е, че от време на време си надолу с главата.

Хмм, сега като отидох на сайта на София Ленд се оказа, че са го осрали (сайта). Евала! Да ви еба в смотаните уеб майстори. След като преди си работеше нормално (сайтът е само статичен html), явно някой умник е решил, че много трябва да забие смотан javascript с което ефективно отрязва достъпа на хората. Поредното малоумие в bg web пространсвото. Защо ли гледайки html-а виждам разни връзки към ASPX лайна...

Както и да е. Извинявам се за лиричното отклонение. Въртележката беше тъпотия, но пък за сметка на това се возих пак на влакчето на инди и тъй като ми е за втори път и знаех къде те снимат, успя да излезе сполучлива снимка :-)

Похапнахме пуканки и влязохме да гледаме Хидалго. Голяма минавка :-( Аз си мислех, че Хидалго ще е някой испанец, нещо тип Zorro, а то се оказа някакъв кон в комбинация с Виго Мортенсен, който плямпаше с отвратителен Red Neck-ски акцент и понеже наш'то момче (Виго) беше голям състезател, арабите поискаха да иде да се съзтезава с тях, щото техните коне били по убави. Нашият човек обаче го начука на арабите (буквално) - спечели съзтезанието, постреля малко, успя да удари отзад арабската принцеса (натискаше му се, пък и другаде не може, че ги проверяват :), отказа на бялото момиче (и тя му се натискаше), стана приятел с шейха, като му каза култовета реплика, "Бог не прави хората равни, мистър Колт ги прави) и видя духовете на индианците, който се бяха напушили.

С няколко думи - стана пръв, взе кинтите, откупи мустангите, който правителството на США искаше да избие и ги пусна след което. Горе-долу това беше филма. Ако съм ви развалил кефа като съм ви разказал края - толкова по-добре ;-)

Между другото не разчитайте много да видите как Виго клати арабската принцеса (има си специализирани канали за такъв вид филми), режисьорът мъчейки се филмът на получи PG-12 рейтинг, не показа дори една целувка във филма, но ние се досетихме какво се е случило след като си легнаха само двамата в импровизираната палатчица.

Второ. Вечерта продължи с каране на картинг на пистата в Студ. град. Задобрял съм! Подобрих с една секунда рекорда от миналият път.

Трето. Гледахме НАЙ-ВЕЛИКИЯТ филм с бойни изкуства, който съм гледал. Казва се Muai Tai Warrior или нещо от сорта и ако го намерите - гледайте го задължително. Честно казано такива бойни похвати никога не съм гледал. Ще се изкефите максимално какви удари с лакти и колена праскаше нашето момче. Това трябва да е задължителен филм за надъхване, преди срещи с изстреляни windows потребители с промити мозъци (има ли други? :-)

[ Коментари: 7 ]
Коментари

гледа ми се Хон Гил Дон, а иначе засега поне на мен най ми допадат филмите с Джет Ли :-) Може и тоя да гледам някой път щом е толкова боен. Само да не е тип китайската авиация (летящи и завиващи във въздуха каратистчета).

Написа Георги на 17-May-2004 14:12


Жоро за Windows users трябва да се гледа Тигър и Дракон или както се изцепи един мой приятел за китайците "Летят по крива на 3-та степен и въобще не им пука" :))))))))

Написа Георги Иванов на 17-May-2004 16:38


Летене няма пичове. Филма е супер реален, човека който е главният герой дълго време е бил хореограф на бойни сцени освен това е шампион по муай тай. Това му е първият филм като участник но надявам се не и последният. Битките са невероятно грубиянски с нечовешки удари с лакти и колена. Ако някой иска филма да ми драсне една поща.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-May-2004 17:26


Муай Тай е зарибявка. Гледал съм архивни кадри от 1920-1930, когато европейците влизат вТайланд. Тай-чето е нагазило в реката до кръста, гледа към небето и си плиска вода в очите, за да се учи да не мига. Отделно разни макивари, бинтове с олио и абразивни частици по време на двубоите, синини, малки тайландки и прочие екстри.

Написа Димитър Василев (www) на 17-May-2004 18:49


ти никога ли не знаеш какъв филм отиваш да гледаш, че после само се вайкаш колко било зле?

Написа doublefaced на 18-May-2004 15:18


"Вайкам се"? Нещо не си разбрал, дреме ми за тъпия филм... Който познава моят вкус за филми и прочете описанието може сам да си направи сметка дали да го гледа. Ако пък е тръгнал тук да търси ревюта на филми, по които да отсъди става или не става, мога само да му стисна ръката и да му пожелая успех :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-May-2004 18:36


Аз съм голям почитател на бойните изкуства и мога да кажа, че филма ме изненада приятно. Това е доста по близо до истинския Муай Тай.

Написа Петър на 25-Jun-2005 11:32