< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 20 Май 2004 | Начална страница | Събота, 22 Май 2004 ->
Петък, 21 Май 2004

Карах абитуриент за празненството му. К'во да се прави бях обещал. По принцип не обичам да присъствам на каквито и да е събития, който не са свързани с мен или мои приятели но в случая обещанието си беше обещание. Краткият ми коментар за целият случай е - "Друг път ако има такъв КУУЛтурен живот - мен не ме бройте". Дългият коментар и описанието на самата случка можете да прочетете малко по-надолу.

Пристигнахме в Обеля (мале това колко е далече), партито в апартамента свърши набързо, защото трябваше да тръгваме и се започна. Дойде още една кола, която караше съученик на абитуриента. Рев, крясъци и писъци! Невероятна радост (не разбрах на какво се радват). Тръгнахме из квартала да събираме другите съученици, като на всяка спирка колоната от коли се увеличаваше, съответно и пънкарският фактор. Висене от прозорците, свиркане със свирки и крещене на числата от едно до дванайсет (около 30 пъти). За да се изолирам и да ми е малко по спокойно си нахлупих шапката и очилата и си надух музиката. Поне малко свястна музика да се чуе. След като се събраха всички се насочихме към училището и всички коли се паркираха в двора. Там дрънчеше някаква ужасна уредба и прегракнала учителка (?!?) се дереше с някакви поздравления. После пускаха български парчета, който бяха посрещани с дюдюкане и подканване "Айде бе, пуснете чалга!". Глас народен......пуснаха чалгария и мало и голямо почна да прави чупки в кръста, а аз сериозно почнах да се чудя къде по дяволите се намирам. По някое време стана време за тръгване. За мое съжаление не за ресторанта, а да се заберяла класната.

Последва рали по софийските улици (Colin McRae ряпа да яде), минаване на червено (не и аз), свиркане с клаксони и изобщо луда надпревара. Малко успокоение намирах в музиката, която слушах. Рев, крясъци и писъци, броене....!

Подминахме Красна Поляна и почнахме да се въртим из някакви улички покрай циганска махала. На мангалите поне им беше забавно.

Стигнахме до кооперацията където живееше класната и всичките и питомци се изсипаха у тях на гости. Шофьорите (в това число и аз) и разни, който не успях да разбера какви бяха (сигурно приятели) зпочнахме да чакаме да свършват със забирането. Рев, крясъци и писъци, броене....!

Триисет минути по-късно и двайсет пъти викане от терасата където явно беше "забирането" отново тръгнахме, този път слава богу за ресторанта. Последваха познатите ми вече рали упражнения по софийските улици, минавенето на червено, свиркането и крясъците. За щастие пристигнахме невредими пред ресторанта. Оставих си абитуриента пред Рио и си прибрах колата. Като слизах от нея забелязах, че леко ми треперят ръцете. Сигурно от напрежението. Взех три бири и отидох на гости у Марти. Едвам изпих бира и половина (малък Grolsch) и както си седях на фотьойла съм заспал. Ебаси и зора! "Друг път ако има такъв КУУЛтурен живот - мен не ме бройте". За какво беше целият рев и цялата истерия не успях да разбера. На какво се радваха - също.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Искам да те пиам каква музика си слушал :). Като знам на какво приличат баловете сега... Музиката която според мен ще заличи малко това викане е Pantera - Vulgar Display of Power :), не защото харесвам така музика, а защото те си дерат гласа повече :).
Наблюдавах тия балове и като си помисля наистина на какво приличат. Много разврат и селяния. И двамата родители са ми учители и съм наблюдвал много балове, но не съм чувал такива викове в нас. Само само смях и добри спомени.
А за това на какво се радват си мисля, че се радват на това че нямат да ходят повече на училище, но още не са усетили какво следва после. И аз си мислех едно време така, но в псоледствие се оказа друго (добро или лошо не знам, но само знам, че е трудно).

Написа Александър Вълчев на 25-May-2004 18:27


Нищо подобно на Pantera. Както ми беше нервно само те ми липсваха :-) Слушах Drum'n'Bass и един диск, който се казва Best of Fasion TV и то по-специално няколко парчета. Докато чаках за успокоение си пусках Craig David и Boyz2Men

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-May-2004 20:40


Мани, мани, колко псувни тегла и аз като минават гадовете с клаксоните през улицата.
Да не говорим кви акробатични номера ги гледам че правят малките дрисльовци, кат са капичне некой та са прептрепе - пак Правителството ша е виновно и пак ша искат национален траур.
Ама и ти уж гърмян заек, как та подмамиха дейба да одиш, сигур некоя руса мома ще да е била причината ;-)))

Написа GaBOSS на 26-May-2004 20:04


Мани бре, едно време извън София не ги правиха тия селянии, сега и там са се научили. Гледат кво се прави тук и после айде на купона.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-May-2004 20:48