< HomePage | Снимки
<- Март, 2004 | Начална страница | Май, 2004 ->

Архив за месец Април, 2004

Четвъртък, 1 Април 2004
04:18

До днес не осъзнавах колко е опасано да се движиш из София на колело. Е сега го знам със сигурност от първа ръка (крак).

На бирената среща в "При кмета" (която мина в интересни разговори), накрая останахме само ManiaX-а, Пейо, Румен и моя милост. След като започнаха да гасят лампите си тръгнахме (май се опитваха да ни изгонят). Изпратих ManiaX-а до спирката на Орлов мост и поех обратно като карах бързо и си мислех за някакви си глупости.

Голяма грешка е да мислиш, че шофьорите си отварят очите като карат :-( Въпреки че имам стоп на колелото, който свети прекрасно, явно заблеяният тъпак изобщо не ме е видял когато е свивал надясно. Естествено това имаше трагични последици за мен и колелото ми (което пък в момента дори не знам къде е).

Доста здраво ме блъсна, изхвърчах от колелото, а предната дясна гума на колата мина през глезена ми. Такава болка никога не съм чувствал. Видях цялата галактика да свети. От болка сигурно съм изгубил съзнание за малко, защото когато се свестих около мен имаше няколко човека, който нещо коментираха но аз не можех да ги разбера. От колата която ме блъсна нямаше и помен. Хората бяха звъннали вече на бърза помощ и полицията. Линейката дойде доста бързо и ме откара откара в Пирогов. Тук искам _СПЕЦИАЛНО_ да благодаря на д-р Иванова, която ме прегледа и се държа много професионално с мен. Не случайно Пирогов е най-доброто място за бърза помощ където могат да те откарат.

Оказа се, че глезенът ми е счупен на две места и ми е пукната ключицата на дясната ръка. На главата за щастие ми няма нищо (да не повярваш, аз още не вярвам). Ебаси и късмета сега седя целият гипсиран, едва пиша и ме е яд на целият свят. Не ми стига това ами и трябваше да обяснявам на полицайте какво се е случило. Само повредената ми ръка ме спаси от писането на обяснения.

Моля ако някой е видял и запомнил номера на бял автомобил (може би опел), който да се е движил в района на църквата св. Георги около 23:30 вчера, да се свърже с мен. Много ще помогне при откриването на гада, който ме подреди така!

Със сигурност ще пропусна лекцията-демонстрация по мрежова сигурност довечера, а най-вероятно и ходенето до Хисар в събота ще се отложи. :-((

18:00

Слуховете за моето потрошаване са силно преувеличени, а и да не забравяме че днес е денят на шегата.

Благодаря на всички, който се обадиха по телефона, написаха загрижени коментари и ми изпратиха писма. Дори баща ми се обади в девет без 15 сутринта (и ме събуди) за да ме пита дали съм добре (не знаех че чете тук). Наистина оценявам загрижеността Ви и затова се извинявам на всички, че Ви хванах като шаранчета. :-) Догодина пак :-)

Днес официално си връчвам ордена "ПОДЛЕЦИЙ - ПЪРВА СТЕПЕН", пожизнено.

Вчера докато карах към вкъщи дори не ми бе хрумнало че утре (днес) е първи април и трябва да има някакъв майтап. Обаче спрях пред входа и докато си кача колелото до четвъртият етаж вече бях измислил няколко истории. Първата беше, че ще се женя. Обаче бързо я отхвърлих. Нямаше да се върже много народ, а освен това трябваше да измисля и булка за да е по-правдоподно. Така че не ставаше. Друга възможност беше да съм преминал в дебианският лагер, но на това още по-малко народ щеше да се хване. Перспективна беше идеята за това Микрософт да са ми предложили работа и да измисля някакво фалшиво писмо с което ме канят на интервю. Примързя ме да мисля писмото, пък и маркетинг спийка не го шпрехам много. Народа освен това едва ли щеше да клъвне.

Отваряйки вратата обаче ми хрумна идеята за някаква неприятна случка. Перфектна постановка. Хората ще са загрижени и притеснени и няма много-много да се замислят. Пък и няма да могат веднага да го обявят за измама. Ами ако е истина? Ще се изложат сериозно. :-)

Започнах с фактите, а по нататък си развихрих въображението. Факт е че си тръгнах от "При Кмета" с колело. Хората ме видяха, дори го обсъдихме. Изпратих ManiaX-а и после поех към нас. Перфектна постановка. В най-добрите лъжи има частица истина и това беше за което се закачих. Трите случки който измислих бяха:

  1. Шофьора ме блъска и ме откарва до болницата. Аз съм сериозно потрошен.
  2. Нападат ме и ми крадат колелото, якето и телефона.
  3. Блъскат ме но се отървавам леко, без болници, полиция и разправии.

Използвах вариация на първият вариант, като добавих бягството на шофьора от "местопрестъплението". Така хората щяха да се възмутят и да предизвикам общественият гняв. Явно сработи :) Вижте коментарите.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Сега ще лежиш повече, ще ядеш здравословна храна и ще се оправиш по-бързо.Червено винце със сирене за мезе може да ти се окаже много полезно; калций му е майката.
Оправяй се бързо и се радвай на живота!
Просто и мене ме хваща яд и не знам какво да напиша; а този с белия опел дано да разбереш кой е и да му натириш носа много здраво!Егати и простаците карат по софийските улици.Да го вземът дяволите дано.

Написа sebastianz55 (www) на 31-Mar-2004 22:32


Благодаря, ще се постарая

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Apr-2004 05:45


Човече, това е първоаприлско, НАЛИ?

Написа Дончо (www) на 01-Apr-2004 07:00


Жоро, не мога да повярвам! Ако е истина, тоя с опела заслужава ЛИНЧ! :( Даже ми е малко кофти, че миналата седмица в моя блог намекнах за опасностите за "гражданина-велосипедист" по софийските улици... Шейм он ми, ако по някакъв начин съм урочасал нещо... ама ние вярваме ли на такива работи.. ;)

Ааа, ако е първоаприлско, добре си ни подредил, яко си ни шашнал!

Ако не е - да се оправяш ЕЙ! и да махаш тия гипсове, но не преди всичкото линукс манияци да ти се изпоподпишат по него! Аз лично обещавам да напиша "Slackware rules" (виж какви ги говоря;Р;) ама само да се оправяш по-фаст!

Написа turin (www) на 01-Apr-2004 07:21


Да се оправяш! Стискаме палци и чакаме да ни поканиш да донесем плодов сок за здраве.
ал_шопов
П.С.
Плодовият сок може и да е поферментирал и да сме секнали процеса с дестилация, но няма да се сърдиш.

Написа ал_шопов на 01-Apr-2004 09:12


Еййй, не мога да повярвам че се е случило такова нещо!!!! Баси тоя тип ако го откриете да го счупите (и на мен да се обадите и аз да помогна) !! И да следваш съвета на sebastianz55! И много ама много бързо да се оправиш!

Написа moon baby на 01-Apr-2004 10:36


ujas,:(((nadiavam se naistina da se sheguvash zaradi tapiat 1 april...ako ne,jiv i zdrav,Jore

Написа Nat на 01-Apr-2004 11:23


Сега след като си здрав можем спокойно да ти теглим един бой за наша утеха, че си добре.
Гадничка се е шегата и наистина си заслужаваш ордена, че дори и наминация за "Най-черен хумор".
Но важното е, че са здрав.
Между другото - много поздрави на д-р Иванова. :)

Написа sebastianz55 (www) на 01-Apr-2004 17:14


Абе Жорка, като гледам каква истерия си предизвикал у маса народ си за бой. :-)

Написа Niki (www) на 02-Apr-2004 07:55


Не е проблем това, че на следващия 1 април наистина ще те блъсне Опел, ще ти потроши и двата глезена [1], ти ще търсиш помощ и никой няма да ти повярва. В края на краищата - ще направим съвремена интерпретация на приказката за лъжливото овчарче. Пък и ще си кажем - "Жоро сам си е виновен".
Лошото е, че такова детско и хормонално незряло поведение руши доверието между хората. И не дай си боже и дяволът да не чуе - действително да се случи нещо на някой, той да моли за помощ, а тя да дойде три литра кръв по-късно поради неверие.
Това ще е действителната поразия, която си направил.
ал_шопов
[1] Не знам дали ще имам пари за Опел. Може да е Москвич или Лада.
..^..
./|\.
..|..
..|..
П.С.
Това беше безвкусна шега - отговор на лапешко изпълнение.

ал_шопов

Написа ал_шопов на 02-Apr-2004 11:52


На мен ми хареса;]

Написа freax0r на 02-Apr-2004 18:35


Еееее извиних се бре :) Който не е грешен да хвърли пръв камък по мен. Пък и това не беше единствената шега за деня от моя страна. За другата четете в утрешното ентри :)

Шопов, ще те почерпя бира, разбрах намека :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Apr-2004 20:21


На мен най-щеше да ми хареса варианта:
# Нападат ме и ми крадат колелото, якето и телефона, изнасилват ме грубо 4-5 човека и след едноседмично забавление ме пускат ;)))
така доста повече хора ще ти се обадят после ;)))
друг е въпроса колко хора щяха да се вържат де ;))))

Написа GaBOSS на 02-Apr-2004 20:48


Ай сега, чак пък изнасилват, не, не, не мога такива работи да правя, бе :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Apr-2004 23:34


Че то никой не те пита - нали в това е идеята :)

Написа Петър Пенчев (www) на 06-Apr-2004 11:47


Петък, 2 Април 2004

Вчера бях направо неудържим :) След фалшивото потрошване беше ред на гавра с чатерите в топ.бг. В комбинация с майтап с Габо. Чатерите естествено се хванаха като кефалчета на въдицата :) Резултата от шегата можете да прочетете на http://free.top.bg/gabo/april/. Ако се видите на тази страница, да знаете че не ставате за това, за което сте кандидатствали.

Иначе днес беше мързелив ден. НАТО - АЛАБАЛА, само дето ме събудиха с гърмежи сутринта та си помислих че Ал Кайда ни напада и днес ще е българският найн-елевен, дге в смешните американци.

Покарах час-два колело и се прибрах да подремна уморен. ManiaX-a започнал да тренира :) Да беше първи април да повярвам, ма то не е... Вместо да тренира на разни лостове по-добре да научи shell script-инга :-)

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Маниакс тренира, да. Тренировките му се състоят в това под какъв ъгъл да падне, че да успее да счупи дюшемето по качествено;]]]]

Написа freax0r на 03-Apr-2004 07:00


Да бе, знам аз, че и ти си част от звеното на Ал-Кайда "maniax-а на наденици", и само се опитваш да ме спреш, че да има кво да ядете по коледа, долни гадове :)

Колкото до shellscript-а, издънката беше най-вече в оня expr, който не знам що Пенчев реши да използва... (е, и малко в началото с онея кавички :) )

Написа Васил Колев (www) на 03-Apr-2004 07:13


Жоре не знаех,че Maniax-A, има проблеми със shell-scripta, а пък аз си търся достоен преподавател в тази част.Но за какво са приятелите ако не си помагат:)))).

Написа vili на 03-Apr-2004 11:11


Ще цитирам думите на един известен по нашите места с ник-а Вандалин K. "Като няма балъци- пр**би другарче", aма много присърце всема злодействата бре Жоре, не забравяй все пак кои са Black Adder & Jack Tweek ;-)

Написа GaBOSS на 04-Apr-2004 13:49


Жоро си е гаден :) по природа, няма какво да си говорим....

Написа sebastianz55 (www) на 04-Apr-2004 21:33


Хайде пък сега Жоро ви виновен!
Следващия път преди да водят лекция ще ги препитвам(изпитвам) в междучасието. ;)

Това да ни е за урок да знаем. ;)

Написа Niki (www) на 05-Apr-2004 15:05


Събота, 3 Април 2004

Тръгнахме рано за работната среща на сдружението в Хисар и естествено, успях да се загубя в града. Не знам как успях да вляза от страната, която не ми беше позната, но ефекта беше, че дълго се мотахме напред-назад, дори открих циганската махала.

Интересното обаче е, че Калоян (който е на ти с Хисар), като му споменах за махалата, ми каза нещо от сорта на "Хмм, не знаех, че имало такова нещо тук.". Кой е казал, че великите географски вече са минали? :-)

Самата среща мина много добре. Подробностите ми убягват (така е като не си водиш записки). Всички наболели пролеми бяха обсъдени (с изключение на OpenFest, който оставихме за утре) и се намериха кандидати за решаването им.

Вечерта имаше запазена маса в някакво заведение (Комините?), което изглеждаше добре докато, но се опитаха да ни набутат по 8 човека на маси, който бяха за шест. Вдигнахме си чуковете и отидохме в Градина. Там цялото заведение работи за нас :-)

Изпи се доста ракиика (аз и другите), бяло винце (аз) и се изядоха доста вкусотии (не само аз :) Роди се инициативата Шльокавица. За нея повече можете да прочетете в блога на Йовко. Трябваше да напиша описанието на инициативата, но следващите няколко дни така се завъртяха, че почти не видях компютър. Големи благодарности на Йовко, който свърши работата вместо мен ;)

Тръгнахме си от заведението, и след като притигнахме в станцията, по нечие настояване (Мишинев?) седнахме да гледаме RevolutionOS. На всеки 2-3 минути спирахме филма (или връщахме назад) и се водеха разгорещение спорове. По някое време алкохола надделя и се оттеглихме да спим :)

Неделя, 4 Април 2004

Тежко събуждане след вчерашният купон. Обсъдихме идейте за OpenFest 2004 и проведохме заседание на УС на fsa.

На басейна не успях да отида, но както по-късно разбрах нищо не съм изпуснал.

Прибирането в София мина безпроблемно.

Понеделник, 5 Април 2004

След като почти цял ден се пазарихме за колата си я взех в 7 вечерта и тръгнах към Пазарджик. Нашите много се изненадаха като ме видяха. Направо ги убих с колата. Обичам такива изненади :)

Почерпихме сме у Дафо с винце, мохабета продължи до три сутринта. След като се прибрах до четири и нещо писах въпроси за теста утре (дано да не съм написал някоя тотална глупост).

Вторник, 6 Април 2004

Ранно ставане и прибиране към София. В сервиза казаха, че колицата е "перфектна!" :-) Взех си място в гаража под НДК. 123 лв. на месец, но си струва. Не е далече от вкъщи, охранявано е, не е особено скъпо, пък мястото което ми се падна е много близко до входа и лесно за паркиране.

Недоспиването не ми се отразява добре и затова реших следобед да дремна малко. Събудих се точно на време за теста по мрежова. Самият тест мина много бързо, първо защото нямаше много хора и второ защото хората явно са почнали да стават спецове и свършват сравнително бързо с тестовете ни. Средният резултат е над 25, което е рекорд в сравнение с тестовете правени досега от нас. Perl-аджийте така и не изпратиха въпроси, така че имахме 17 нови и 13 стари въпроса. Най-смешното беше, че в бързането един въпрос за linux, на който един от верните отговори е "е OS с отворен код" го бяхме сложили два пъти :)

В Торонто развалих на ManiaX-а диетата, почерпих момчетата за новата придобивка (не им казах обаче каква е), след което се прибрах вкъщи.

Включих се към протеста срещу софтуерните патенти и си лицензирах дневника под Creative Commons лиценз. За повече информация вижте бутончето в дъното на страницита.

Сряда, 7 Април 2004

Ден за купуване на подаръци. Първо си купих нови очила, защото старите се счупиха по пътя обратно от Хисар. След това дойде ред на DVD-тата. Взех си Animatrix и двата броя на списание Екран, което пък ми донесе още два филма - Basic и Bridget Jones Diary.

Вечерта закъснях за редовната бирена среща и почти всички си бяха тръгнали (mind note: не ходи по-късно от осем и половина).

У Течата направихме кино вечер, като гледахме Finding Nemo и Ice Age (пак). Finding Nemo е много красиво направено, но честно казано Ice Age повече ми харесва, като история. Освен това на Ice Age дублажът на български е много по-добър.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Всъщност вчера имаше издънка - някой беше запазил почти цялото заведение, с изключение на 3-4 малки маси в ъгъла. Та затова някои си тръгваха май по-рано от нужното. А аз лично се изнесох по болест ;)

Написа yovko (www) на 08-Apr-2004 21:06


Четвъртък, 8 Април 2004
16:15

Награда за малоумен сайт на деня получава segabg.com. Опитайте да отидете на това сайтче с изключен JavaScript. Единственото, което ще видите е един бял екран. Защо ли? Много просто, вперете поглед в следните няколко реда гениална простота:

<SCRIPT><!--
top.location.href = "http://www.segabg.com/08042004/sect1.asp";
//--></SCRIPT>

Аман от пишмани web майстори, който пишат така. Научете какво е <META HTTP-EQUIV ..... > бре, некъдърници! Защо си мислите, че за да СТИГНА до идиотският ви сайт, трябва да имам включен JavaScript за нещо толкова просто като едно пренасочване. Явно писането на файлове с разширение .ASP е диагноза (винаги съм го знаел)!

22:52

Понеже в NetSec листата подклаждам приятен флейм ми се ще да го запаля и тук. С две думи Windows Administrator е оксиморон. Ще си позволя цитирам това, което написах и в листата:

И за да не съм празнословен, ще ви кажа че днес моите хора имаха среща със DA ADMINA да микрософт българия, който ги извика защото ЛИНИЯТА МУ НЕ БИЛА ДОБРА. Какво се оказа (или как да тестваме оптика)

1. Тъпака е с 10mbit switch и се чуди защо не може да вдигне 100mbit
2. Как тества дали ще вдигне 100mbit? Като пуска download от www.tucows.com

Говорете ми пак за windows администратори. Срам ме е да ги нареча администратори. Мисля, че правилната дума в българският език е ЧОБАНИ! Да ходят да си пасят овчиците кротко из планината и да не се доближават на по-малко от 50 метра от електронно устройство, камо ли до компютър.

Ако някой пред мен се нарече Windows Administrator да не се обижда ако му се изсмея в лицето и го запиша в личният си killfile.

Не бих могъл да го кажа толкова добре, като ManiaX-а, мерси човече.

[ Коментари: 37 ]
Коментари

Мммм... Да, това със <script>location=edi-kvo-si</script> е невероятно тъпа идея, и си заслужава публично порицание.

Проблемът тук е, че това, което повечето хора ползват - meta http-equiv="refresh" - също не е добра идея, макар и да е неизмеримо по-добра. Има си лоши страни - много лошо пречи на Back бутона, а това понякога много ядосва човек :) За справка:
http://www.w3.org/QA/Tips/reback
(и ако съдя по всичките 'valid xhtml' тагове по страниците ти, и ти би трябвало да си виждал този tip много, много пъти, докато ги проверяваш :)

Повечето уеб сървъри и scripting engines ти дават възможност да си направиш истински HTTP 301/302/307 redirect, било то с mod_rewrite в конфигурацията, или с функцията location() на PHP (е, само когато е като модул в Apache де, ама все пак работи), или по някакъв друг начин. Да, http-equiv='refresh' също работи, но не е най-доброто решение :)

Написа Петър Пенчев (www) на 08-Apr-2004 16:00


Уф. Май днес много ми иде отръки да съм "на контра". Бе я не ми обръщай внимание :) И не, това не е нищо лично срещу теб (и онова, което писах в netsec, май и там баш с теб се заядох)... не, днес просто нещо ми става и говоря глупости наляво и надясно :(

Написа Петър Пенчев (www) на 08-Apr-2004 16:04


location() в PHP няма, по-скоро имаш впредвид
header("Location: http://example.org/");

това генерира 302 redirect.

А <meta http-equiv="refresh" content="0; http://example.org/"> че чупи back бутона, понякога е търсен и желан ефект.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Apr-2004 18:38


Е що обиждаш Чобаните? Те кротко си пасат овчиците, никому зло не сторват.
А и горките Админи не са виновни - толкоз могат, "Не е луд тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава" ;)))

Написа GaBOSS на 08-Apr-2004 20:07


Прав си GaBOSS, да ме извиняват чобаните, които четят тука :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Apr-2004 20:21


Ууууффффф, знаех си, че пропускам нещо... Естествено, че за header("Location: ...") става дума, мерси! И това на всичкото отгоре изобщо не е свързано с това дали е модул на Apache или не. Всяко CGI, написано на какъвто и да е език, може да изпрати на уеб-сървъра Location: ..., и уеб-сървърът ще изпрати на клиента HTTP 302. Така че вече съвсем няма извинение за http-equiv='refresh', когато чупенето на бутона Back не е желана функционалност :P

(и да, това значи да се разходя по пет-шест мои сайта и да го приложа на практика :)

Написа Петър Пенчев (www) на 09-Apr-2004 06:35


Ако не контролираш serverside-а, META HTTP-EQUIV е много полезно нещо. Така в чист HTML код, можеш да пренасочваш, да слагаш cookie-та и т.н. без да имаш нужда от JavaScript. За съжаление, както съм написал по-горе повечето "уеб майстори" не го знаят това и правят глупости, което е жалко...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Apr-2004 07:18


Все пак си мисля, че авторът на горното е имал някаква по-така идея, за да ползва javascript и гореописаното.

А каква е точно тя, и каква е разликата между meta-тага и горното, явно ще си остане загадка за критикуващия :)

Написа pesho на 12-Apr-2004 21:34


И идеята му е била ..... ? По-вероятно от много кликане с мишката просто мозъка му да е промит (нормално за бозаджия...)

Сигурно в msdn са дали този пример (не че някой от уеб майсторите, като този в горният пример чете дори msdn)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 09:20


bate ti i za WINDOWS ADMINISTRATOR ne stavash - az na tia otvorenite kato tebe im vikam
GENERAL USERI :)

shte te ostavia oshte da pomislish

Написа nobody на 13-Apr-2004 09:29


Nobody, като ще ми пишеш анонимно поне си пусни някое прокси бре :-)

sc-14.skycode.com (212.116.150.111)

и пиши на кирилица, не сме длъжни да ти четем кривунделите. С този по-горният "коментар" само ми се затвърди мнението, че в SkyCode работят малоумници и кликачи. Една кирилица не можете да си пуснете ехееее....

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 09:46


abe bate ti da ne si mislish che neshto se kria ?
ili sum dlujen da se pisha koi sum :)) ???

kirilica she si pusna ako na mene mi e kef :)


nekoi hora kato instalirat linux i si misliat che veche sa programisti :))

Написа ahahah на 13-Apr-2004 09:50


Нямам повече какво да кажа :-) Сами си направете изводите :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 09:54


a - kolega pochvash da stavash normalen chovek :)

znachi kato niakoi pochne da mi pishe "saitche", "maloumnici", "promiti mozaci" i oshte kup gluposti ot tozi sort - prosto ne vijdam kakuv e smisala da sporime, ako se nauchish da si davash dovodite normalno - bih se suglasil da ti obiasnia zashto taka e napraveno no po tvoia nachin - niama kak da me nakarash da razgovariam s teb po drug nachin :)

aide sus zdrave si ostani i kato se setish za kakvo stava vupros moje i da mi drasnesh edno mail-che :)

Написа Sand на 13-Apr-2004 10:04


Няма какво да си "разговаряме". Не говоря с хора, който дори кирилица не могат да си пуснат.

- Не пишеш на кирилица == Малоумник си
- Не правиш сайтовете така че да вървят с lynx == малоумник си
- ползваш javascript, когато можеш да не го ползваш == Малоумник си
- Пишеш анонимно коментари == Малоумник си

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 10:12


Както вече казах, явно разликата ще остане загадка за г-на Чорбаджийски.

Освен това прави впечатление неспособността за логическо мислене (от факта, че не е използван "refresh", се прави грешния извод, че не се знае за него), както и непреодолимото желание на г-на да се присмее на всичко и всеки, което най-вероятно е израз на зле-подтиснат комплекс за малоценност :)

Написа pesho на 13-Apr-2004 10:18


Като гледам посоката, в която е тръгнало нивото на разговора, съвсем скоро г-на Чорбаджийски ще стигне до ниво "детската градина" :)

Написа pesho на 13-Apr-2004 10:19


Жоре, ама страшен крос-линк на флеймове се е заформил тука :).
- в събота писах (доста) във форума на СЕГА, защото се налагаше на обяснявам на закапачени хора (хора с капаци на очите, за да гледат само Правилната Посока) какво е то Windows и Windows Administrator и защо е вредно образованието ни да получава "спонсориране" от М$;
- явно Администратор Санд се е загледал чрез моят линк в твоят форум и се е засегнал;
- интересно флеймче се е получило, браво! Има хляб във вас :)).
Не разбрах едно нещо: всеки нормален човек (пък бил той и Windows Администратор) ще се засегне от подобни думи (като тези тук). Но защо човекът, вместо да оправи бозата (Джаваскрипт бозите), започва да я защитава?! Очевидно е направил пропуск - може млад да е бил, като го е писал. Защо обаче не си оправят пропуска? И така да приключи истерията?
Не, предпочита се да се реве допълнително, да се защитава ГРЕШНАТА теза. Абе - нямам думи :(.

Написа Дончо (www) на 13-Apr-2004 12:00


Дончо,
защо си мислиш, че винаги си прав? Защо си мислиш, че сайтът винаги е бил с "джаваскрипт-бозата"?
Фактът, че "джаваскрипт-бозата" е там, както и твърдението, че има разлика между нея и метатага "Refresh" може пък да имат някакъв смисъл. Ще спомена, че преди да сложим "джаваскрипт-бозата", сайтът работеше именно с "refresh".

Написа pesho на 13-Apr-2004 12:31


Пешо,
защо мислиш, че си мисля, че винаги съм прав?
Не казваш какво е наложило да се сложи джаваскрипт-бозата?

Поздрави!
Д.

Написа Дончо (www) на 14-Apr-2004 06:31


А, и още нещо :))).
Защо тази сутрин (09:30) сайтът ви връща това:
---
Microsoft OLE DB Provider for ODBC Drivers error '80004005'

[MySQL][ODBC 3.51 Driver]Access denied for user: 'skyforum@SKYSERVER' (Using password: YES)

/default.asp, line 15
---
И при това не ви е за пръв път!

Написа Дончо (www) на 14-Apr-2004 06:32


Ех, Жоро ....
Голяма веселба падала тук, а ти не обаждаш. :)

Написа Niki (www) на 14-Apr-2004 07:22


Дончо, причината да напиша предишния постинг е, защото смяташ, че "джаваскрипта" трябва да се оправи.

Искам да кажа и нещо относно целия флейм, и начинът ви на опониране: Вижда някой (в случая Георги) нещо, което му се струва непрофесионално, и веднага започва да плюе колко бил некадърен създателят му. В процеса на разговора, започват да се търсят всякакви други кусури на опонента, в стил "скандал между клюкарки".

Наистина, не казвам какво е наложило "джаваскрипт"-бозата, но това не значи, че няма причина. Вие да не би да казвате видовете SQL-injection атаки, които могат да се приложат към нашия сайт :)?

Написа pesho на 14-Apr-2004 07:51


Защо да ти върша работата, като си губя МОЕТО време за да открия къде сте се осрали в писането? Казал съм достатъчно ясно - навсякъде където приемате параметри. От тук нататък - оправяйте се. Ако не можете - търсете си друга работа, за програмисти не ставате това е ясно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Apr-2004 08:13


Георги, никой не те кара да вършиш последното. Но при положение, че знаеш за конкретен вид атака, нищо не ти коства...
И не прибързвай с грешните изводи!

Написа pesho на 14-Apr-2004 08:22


Казал съм ти къде е проблема, ако не можеш да разбереш какво ти казвам това е съвсем друго нещо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Apr-2004 08:33


Аз пък мисля, че проблемът е решен, но винаги съществува вероятност човек да пропусне нещо.

Написа pesho на 14-Apr-2004 08:48


Е да, никога няма да знаеш :>
Ще оставя на другите да си играят със сайта и с форума, на мен лично ми писна. Проблемите определено не са решени.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Apr-2004 08:58


"Проблемите определено не са решени."

Е, аз помолих да цитираш поне един, или тези които са ти известни, т.е. за които не се налага да положиш усилия.

Между другото, трябва да отбележа, че цялата случка беше полезна (надявам се) за сигурността на горецитирания сайт. Ще върна услугата на Георги, като спомена, че неговите партньори от СмакМедия страдат от нашите болежки.

Е ако я карах като него, трябваше да обявя, че "не стават за програмисти", но не съм такъв човек :)

Написа pesho на 14-Apr-2004 19:45


СмакМедиа нито са ми партньори, нито са ми никакви. И те са същите неграмотни програмисти като вас.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Apr-2004 08:05


Добре де, айде не неграмотни - куци.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Apr-2004 08:06


Георги, обикновено децата на обущаря ходят боси.

Добре е, обаче, когато обущаря си го признава :)

Какво да кажем за поне два от общо петте обявени сайта, които хоства unixsol.org? А администраторът им ? :)

Написа pesho на 15-Apr-2004 08:43


Нито съм им администратор нито ме боли за тях. Имат си админи и програмисти да се оправят. И те са написани неграмотно, това поне го знам много добре.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Apr-2004 08:50


Голямо мерене на инструменти пада. Всички уиндоус потребители са малоумници и т.н. Жоро, между другото не мисля че някой уеб дизайнер е длъжен да се съобразява с онова жалко подобие на броузър. Хората ако правеха страници, които да са изцяло съобразени с жалките броузъри като links, lynx и подобни, всички страници в Интернет щяха да изглеждат като секции от tldp.org . Е слава богу не изглеждат така.

Технически и визуално погледнато и твоята страница (както и лога ти) са жалки. Направи си изводите преди да коментираш поредния сайт.

Ако искаш можеш да ме сложиш в килл скрипта ти, не ползвам проксита от доста години насам, така че няма да ти е трудно.

Последно нещо - има една дума, която се нарича толерантност. Хора, които не ти пречат пряко в краката, е безсмислено да се опитваш да ги унижаваш. А да, и наистина последно нещо. Банера, който описва в червен електрик какъв бил ИЕ е също жалък. Все едно в повече от 80 процента от страниците да се сложе същото по отношение на визията на Нетскейп. Която е също жалка. Колкото и добра алтернатива да е бозата (както жалко я наричате) е дълги години напред в доста отношения. И това няма да се промени скоро.

Поздрави

Написа George на 16-Apr-2004 22:49


Кое е "онова жалко подобие на броузер"? "Изцяло съобразени" с lynx и links? Самият факт че ги слагаш в една категория говори за това, че си нямаш и понятие какви са разликите между тях. Т.н. "дизайнери" ако не знаят как се използва CSS хич да не се доближават до "дизайнерство" защото иначе виждаме прекрасни страници направени на flash, който не само, че са НЕДОСТЪПНИ те са и неизползваеми.

Дизайнерите твърде много се задълбочават в това как да излгеждат нещата, въпреки, че водещото е самото СЪДЪРЖАНИЕ. А дори и най-добрият дизайн без съдържание е безполезна работа. На tldp бил лош дизайна? Ха може да лош според теб, но това е един от най-полезните сайтове. Което не може да се каже за много други, който са "дизайнерски издържани" и са пълни боклуци.

Страницата ми е "жалка" във визуално отношение.- Ей това е виц! Аз си я харесвам, а ако на теб не ти харесва, свали си .css файла и го промени така, че да не е "жалка" според твойте представи. Доброто техническо изпълнение (което според теб също е жалко) ти дава тази възможност.

Толерантност ли?? Това е личната ми страница, на нея мога да пиша каквото си искам! Ако искам ще пиша, че Бил Гейтс е педераст, ако искам ще псувам ползващите виндовс, ако искам ще псувам неграмотните дизайнери и програмисти. Майната и на толерантноста. Вкъщи (на страницата си) мога да правя каквото си искам, най-малкото защото мога да си го позволя.

Дразни те червеният правоъгълник най-отгоре? Ами не ползвай Internet Explorer, когато гледаш страницата ми. Ако още не си разбрал, че има алтернативи като FireFox (http://www.mozilla.org/) значи живееш в средните векове на Интернет.

Netscape ли? Тези са отдавна умрели, това че ги споменаваш само подвърждава мнението ми, че живееш в миналото.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Apr-2004 08:55


Жоро, май е безпредметно да се опитваш да ги убеждаваш в каквото и да е...
Би следвало и ти отдавна да си разбрал, че по отношение на отношението към познанието, хората се делят на два вида - хакери и ученици. Кои са хакери - това е ясно. На който не му е ясно - да чете Реймънд! Учениците са хората, които прилежно и задълбочено изучават някаква материя, и след това я прилагат. Те не са хора, които учат заради познанието. Те обикновено учат заради парите, заради престиж, заради мама и тати ако щеш.
Те (учениците) след като (донякъде) се научат, умират самите те да поучават. И тяхното мнение вече е най-меродавното. Рядко доразвиват наученото - само ако ситуацията застрашава това, заради което са учили - т.е. ако парите, престижът или мама и тати го изискват. Те не обичат да ровят из интернет, чоплейки някакъв дребен проблем. Те предпочитат лесното, грозно но работещо в 90% от случаите решение. Не че хакерите не го предпочитат - обикновено хакерите намират решение, работещо ако не в 100, то поне в 99.9% от случаите. И да - в тези 10% е разликата.
Тези хора просто не могат да разберат доводите и причините, каращи други хора да се занимават със свободен софтуер, и да го уважават. Защото тези хора никога не са си задавали въпросите, които другите хора са си задавали.
Още нещо по темата, защото се спомена по-горе: да, Бозата е по-красива от обичайният (забележете - ОБИЧАЙНИЯТ, има страхотни теми, които обаче по една или друга причина не съм инсталирал и за това не мога да говоря) интерфейс, с който свободният софтуер се разпространява. И какво от това? Това ли е най-важното за една система - да е красива? Аз не бих си купил таратайка на 35 години, която е прясно боядисана в сив металик. А вие?
И последно: това отгоре си е чисто мое мнение. Не го налагам никому!

Написа Дончо (www) на 17-Apr-2004 15:21


добрите страници правени на flash са изключително малко като относителен дял. Най-сериозните уеб страници си позволяват и то рядко flash предимно за бутони и някой мигащо банерче (което също е доста голяма рядкост). Мога да ти посоча страници на фирми, които могат да купят половин България и които не ги интересува дали някой с конзолен броузър ще им чете или вижда нормално страницата. Да не говорим, че няма флаш по нея. Това беше главната идея. Да знам за слабо написаните страници, контент системи и както още искаш ги групирай. Идеята е другаде - предимство на формата пред съдържанието.

Предимство на съдържанието пред формата има на tldp.org. Лош? Не, изчистен е, не блести с особена мисъл като дизайн. Но е изчистен и полезен. Аз лично го ползвам много често като ми се наложи. Все пак като визуално изпълнение е доста под нищо особено.

За страницата ти - ами харесвай си я. Твоя си е. Твое право си е. Който не я харесва си е негов проблем. Но все пак не я прави визуално по-съвършена. Това може да го направи жена ми с Фронтпейдж за 1 ден :) Без да си има понятие от html.

Знам какво е FireFox, сигурно не колкото теб, но чух за него още като излезе. Засега не изпитвам необходимост да го видя какво представлява. Не харесвам да си инсталирам каквото ми падне на компютъра. Благодаря за съвета все пак. А червеното правоъгълниче дразни. Все едно да заредиш някой страница и да те редиректнат към изцяло текстов вариант или да получиш съобщение, че броузъра ти не се вписва в разбиранията на тези, които се занимават със страницата. Знам, твоя си е - правиш каквото искаш.

Поздрави.

Дончо, бозата (дето и ти я ползваш) не е просто 10 години напред визуално. За бозата работят доста специалисти в чужбина. Добри и скъпоплатени такива. Доста от тях с тонове повече знания от много хора, които я наричат боза. Освен това е по-функционална също в много отношения, но това е друга тема. Както се вика имаш право на мнение.

Написа George на 17-Apr-2004 20:28


Петък, 9 Април 2004
10:58

Днес било разпети петък, което е чудесно защото не трябва да се работи. Ще тече подготовка за довечера. Какво има довечера ли? Как какво бре, ще ходим на екзекуция на Голгота. Ще има купон с бири, кИбабчИта и разпъване на кръст :-) После ще чакаме да втаса. Мойте яЙца, най-убавите яЙца :)

Днес не е ден за национален траур, обаче. Което ме устройва напълно, защото и вчера за мен не беше. Нищо, че не ми пуснаха любимите предавания и по всички радиа звучеше музика за умрели. Е хубаво де, умрели-неумрели ОСТАВЕТЕ ГИ НА МИРА! Журналистите са за бой (и ебане). Първо, що царя не бил обявил национален траур? После като го обявил, дейба и политиците трупат дивиденти от трагедията. Е кое е от двете е да го еба? Както каза Габо (да е жив и здрав) "катастрофи винаги са ставали още от времето на каруците и ще стават". Единственото което се е променило от времето на каруците, е че сега имаме "право да бъдем информирани", което кой знае защо всеки използва за да ни сипва гадости на главата. Е майната му, ако ще ме "информирате" САМО ЗА КОФТИ РАБОТИ, по-добре не го правете!

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Определено си бил в кофти настроение, като си го писал това, а? :(

Написа Дончо (www) на 09-Apr-2004 08:15


Напротив Дончо, в страхотно настроение съм, само че се дразня на глупостите, който се пишат и ни пъхат в гърлото. Да не започвам с примери, че ще ми скочите на главата (подобно ми беше и мнението за "нашите войничета", блях).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Apr-2004 08:26


Дончо, гледай Bowling for columbine, и как медиите набиват основно страх в главите на хората. Ако се загледаш в новините, повечето са за трагедии или разни подобни неща, за да карат хората да ги гледат. Аз за това не чета вестници и не гледам телевизия, защото пропагандата не ми понася.

Даже мисля в завещанието си да напиша, че искам само едно погребение и некролог, без никакви помени и т.н.,без значение как съм умрял, това само подхранва подобни събития.

Memento mori, и спри да се притесняваш от това...

Написа Васил Колев (www) на 09-Apr-2004 08:46


Много сте прави за параноята и за промиването на мозъците от медиите. Гадният момент, в който "посредникът" става активна страна :(
Съгласен съм и за ненужната истерия при нещастия. Лека им пръст на всички починали.
Другото е популизъм.
Но за Разпети петък - все пак става дума за вярата на много хора, толерантността е хубаво нещо. Иначе става като с промиването на мозъци от медиите... а пък и да не говорим, че съвременното христианство едва ли пречи на някого ;) Както и която и да е друга религия. Преди да стане политически инструмент, разбира се ;)

Написа turin (www) на 09-Apr-2004 11:47


Жоро, приятели, имах предвид точно отношението към Разпети петък. Изцяло съм съгласен с Вас за медиите - те са били и винаги ще са лост за манипулация на масите - независимо дали са частни или държавни медии.
Но... Разпети петък... традициите... това ме подразни. И затова писах за "лошото настроение". Нека не започваме спор :)

Написа DonAngel (www) на 10-Apr-2004 08:35


Че какво му е на разпети петък, много добре даже си прекарах. Ами и вие хора, да не се избъзика човек :) Аз великден го свързвам с козунаци и яйца, не със некви мъченически изпълнения дето трябва едва ли не да роня крокодилски сълзи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Apr-2004 11:00


евалата пич _за журналистите
само ни подуват и без тва бръмналите глави тва нема да върне децата нито ше махне цара

Написа Генчо (www) на 10-Apr-2004 11:31


Събота, 10 Април 2004

Ядене, пиене, пиене, пиене. Пости нема и тая година ;-)

Неделя, 11 Април 2004

Както всяка година и тази май възкръсна. Макар, че след като са го разпнали в петък (да речем по обяд) и е възкръснал на третият ден нещо не ми излиза сметката. Или може би защото аз се опитвам три дни да ги броя като три дни по 24 часа :-)

Прибрах се в София, в Пз нещо не ми понася повече от ден-два. Вечерта гледахме "Ghost Ship". Не е зле филмчето, макар че с няколко размествания на сцените можеше да стане още по страшен. От момента, в който се разбра кой е лошият чичко филмът ми стана безинтересен.

Понеделник, 12 Април 2004

Най-мързеливият ден от началото на годината досега. Цял само ядене и гледане на филми. Гледахме "Brother Bear" - анимация в типичен Disney стил, което ще рече че по-принцип става, а ако орежат песничките може и да е готина. нищо чудно, че Finding Nemo нарита задника на "Мечката" за Оскарите :-) Освен това гледахме "Down with Love", което е наистина приятен филм. Препоръчвам да се гледа.

След поредното ядене и почивка започнахме сериите на BBC - "Space". Е, това определено трябва да се гледа!

Вторник, 13 Април 2004
14:34

Да не повярва човек направо. Явно флеймването помага на някои хора поне да си пуснат кирилица. Вижте коментарите към писанията ми на осми април. Да се посмеем заедно. Да ме извиняват служителите на SkyCode, че не мога да прозра "гениалният" им замисъл в използването на JavaScript, но к'во да се прави, не всеки е умен като тях. Е поне ми стига акъла, да не използвам MySQL под Windows за production сървър, и когато пиша web приложения да не давам на хората възможност за SQL Injection във всяко поле :-)

Чудно как ли ще се приеме идеята да направим нещо подобно на shame.ludost.net, само че за Програмисти с главно П. И особено за "уеб програмисти", който явно в България са много, но за сметка на това са много некъдърни.

16:40

Справих се с 1500-те емайла в linux-kernel. Повечето получиха DEL, макар че имаше няколко интересни пламъка. Хареса ми пича дето щял да преписва ядрото на асемблер за да го прави по-бързо и този дето напъхал LISP интерпретатор в ядрото за да може да си дефинира по-лесно security policies. Иначе в 2.6.6 ще имаме laptop mode и някаква поддръжка за non-executable stack.

23:59

Повече информация за промените в Linux 2.6.6, можете да прочетете от писмото на Jeff Garzik изпратено днес.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Нищо против нямам да включим целия им екип за един постинг там. Като видях форума какво прави, като добавиш някоя кавичка, лошо ми стана.

Написа Васил Колев (www) на 13-Apr-2004 11:49


"Явно флеймването помага на някои хора поне да си пуснат кирилица."

Предположението, изказано в "писанията от осми", се затвърждава с още една грешна дедукция :)

Написа pesho на 13-Apr-2004 13:30


Вместо да си губиш времето в troll-ване и опити да се правиш на много одухотворен из разни блогове по-добре си оправи сайтчето, че току виж някой почнал да се възползва от безбройните възможностти за SQL Injection

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 13:33


E, т'ва вече го направих...

Написа pesho на 13-Apr-2004 13:40


Блажени са вярващите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Apr-2004 13:42


Е, възможно е да съм пропуснал някъде...

Написа pesho на 13-Apr-2004 13:46


http://nedyalkov.com/security/2004/index.php?pg=notes
Пешо, заеби troll-ските постинги, прочети поне първите 2 оттам, и вземи си допипни форума. Проблемът ти е много по-генерален от няколко пропуснати проверки.

И можеш да се благодариш, че проблемите ти ги намери Жоро, а не някой долен тип, който да пробва как работят DELETE FROM заявките.

Написа Васил Колев (www) на 13-Apr-2004 19:02


Сряда, 14 Април 2004
00:55

EEye strikes again :-) Честито на печелившите бозаджии. Тичайте за пачове деца. Забележете кога е съобщено за тези грешки и кога са поправени. Trusted computing all the way! :P Още по въпроса.

16:20

Случайно вчера гледам новините по телевизията и какво чувам? Петнайсет българи от тези, който толкова напираха да отидат в Ирак искали да се връщат в България. Подали били молби. Хммм почвам да се чудя аз, как така бре? Нали щяхме да помагаме на братските иракски и американски народи? Вечерта си бъбрим по ICQ-то с Габо и той ми казва, че пък във вестника чел, че роднините на нашите дето са в Кербала, направили подписка да сме си ги върнели. Стреляло се било там, опастности, разбираш'ли имало. Още по-чудно ми става и се сещам за оня виц стар виц "Га яде кИфтета, ни рива, а?". Е да го еба, хубаво им беше когато правеха оборка и си чешеха мъдете (или минджите) и си вземаха натовските заплати, като мироопазващи войници (ебаси и оксиморона). Сега като стана напечено и дай да се връщаме. Е това ако не е пълна селяния и тотална олигофрения, здраве му кажи. Като сте отишли да ми се правите на войници ще си сърбате попарата и ако трябва ще мрете. Това ви е работата. Пък ние ще ви правим дни на национален траур, нема страшно.

Като по поръчка излезе тази статия. Стачки щели да ми правят, ха ебаси ... без думи!

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Браво на хорицата! Все пак пачовете не излязоха със service pack 14. ;)

Написа Niki (www) на 14-Apr-2004 07:15


Четвъртък, 15 Април 2004
13:30

Най-накрая си седнах на четирибуквието и пуснах кода на дневника за всеобщо ползване. Можете да си го свалите от този адрес. Преди да питате каквото и да е, четете документацията! Ако не ви кефи, много ви здраве :-)

Ако ви кефи и искате да ме похвалите, добре сте дошли, но да знаете, че цветя и бонбони не пия.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Браво, браво!Най-накрая!
Черпя те една виртуална бира :).

Написа sebastianz55 (www) на 15-Apr-2004 10:34


Петък, 16 Април 2004

Отдавна не бях ходил в Грифин за по супа и го отчитам като голям пропуск. Там можете да хапнете най-хубавата пилешка супа в цяла София. Самият Грифин се намира на "Неофит Рилски" между "Ангел Кънчев" и "Христо Белчев", което е на няма и сто метра от офисът ми. Всичко е прясно, няма полуфабрикати или поне така твърдят в менюто ;)

Вечерта пък тествахме новата кръчма Авалон, която е точно срещу Грифин. И там се представиха добре с количеството и качеството на поднесената ни храна. Засега получават 5+.

Като гледам интереса към кода на дневника не е голям. Точно това и очаквах :) За три дни е свален двайсетина пъти. Имам някои идеи за добавки, но първо трябва да ги обмисля. Засега идеите са: оповестяване по емайла за нов коментар за даден ден и добавяне на страница със статистика - най-коментирано, брой думи, колко постинга има общо, ей такива неща. Още не съм се отказал от това да добавям заглавия към постингите, но не мога да реша как да го реализирам елегантно.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Можеш да направиш възможност коментарите да не се показват на индекса, а да се извикват било с popup или не. Също може би ще е по-добре леко по-малък шрифт :) Така де да улесниш хората като мен, които не разбират от програмиране - инсталираме и ползваме :)

Написа Георги Иванов на 20-Apr-2004 07:03


Мразя изкачащи прозорчета. В момента е по-лесно за четене от хората който искат да видят постингите + дискусията. Останалите просто могат да игнорират коментарите. Да направя коментарите подскачащи, значи да намаля броя на хората който ги четат. Изобщо нямам такова намерение. Това най-много им мразя на wordpress и movable types, скритите коментари под статиите.

Шрифта си е добре. По-добре да е по-голям отколко нещо дребно и всеки да се налага да ползва zoom. Нагледал съм се на дребни сайтове, който си мислят че 11px е нормален шрифт. Когато си 1280x1024 или на 1600x1200 изобщо не е така. Големините на шрифтовете са зададени при мен в points (pt), което е препоръчителният начин да се прави.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Apr-2004 08:41


Събота, 17 Април 2004
12:57

Темата подхвана на осми не иска да умре :-) Лошо няма, убаво ич. На мен ми е забавно да си споря, явно и на други хора май им е забавно. Най-важното е да не забравят мантрата "Георги Винаги Е Прав!" и всичко ще е наред :-) Смятам част от 35-тият (мой) коментар днес по-късно да го пренеса тук, защото докато го пишех ми хрумна, че е хубаво да го има като отделно мнение.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Георги Винаги Е Прав!
Лааа Ла Ла Ла
Георги Винаги Е Прав!
Георги Винаги Е Прав!
Лааа Ла Ла Ла
Георги Винаги Е Прав!

Написа Alexander P. Panov (www) на 19-Apr-2004 05:27


Ей това да се вижда повече :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Apr-2004 08:59


...........
Another one bites Joro's dust,
another one bites Joro's dust,
and another one is down,
beaten up by Joro,
another one bites Joro's dust.
Hey!He's gonna get you too!
Another one bites Joro's dust!
............
:)

Написа sebastianz55 (www) на 19-Apr-2004 19:25


Бе тия Queen не са ми големи любимци :) но парчето си струва.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Apr-2004 23:01


Неделя, 18 Април 2004
23:26

Ден, който ако го нямаше, щеше да ми все тая. Цял ден се разхождам насам натам с колата, чудейки се какво да правя. Ходихме с Ася и Ити да гледаме Mystic Rivers. Добър е. След това бяхме за малко при Надето и Марича. Прибрах Течата у тях.

Тръгнах си и започнах да се мотая из града. Карах и не мислех за нищо. Просто карах. Слушах Drum'n'bass CD-то, което ми стои в колата, натисках педалите, превключвах скоростите и се движех без да имам идея къде отивам. Дори не ми беше интересно къде ще се озова. Просто карах.

Стигнах до Копитото малко след стъмване. От панорамната тераса на хотела погледах нощна София двайсетина минутки. Стана ми студено от вятъра, качих се на колата и си тръгнах. Пак без посока и без установена крайна точка.

Докато карах си мислех, колко тъпо ми беше станало, че бях сам на терасата, наслаждавах се на гледката, а нямаше с кой две думи да си кажа. Нищо конкретно, просто ей така. Или може би пък исках нещо конкретно да кажа но го запазих за себе си. Или пък нямах възможност да го кажа. Или .....

По пътя обратно след като стигнах Бояна, свих по някакъв павиран път и карах по него докато свърши. Включих се в следващият път и продължих напред. Чувствах как се отдалечавам от София, но не знаех къде се намирам. Видях табела - Владая, познато ми е, но не знам къде е. След още десетина километра спрях на една бензиностанция и си купих карта. Бях на пътя за Перник, но не ми се продължаваше нататък. Обърнах и скоро пристигнах в София, оставих си колата в гаража и тръгнах към офиса.

По пътя натам (насам) си купих една бутилка водка и малко портокалов сок. Ще си пия, докато не ми писне или докато не се напия дотолкова, че да ми стане безразлично всичко. Не от кеф, не от мъка, просто ей така, заради самото напиване. Майната му.

На Коледа от питата с късмети ми се падна "Покоряване на върхове". Чудесен късмет пък и от Коледа досега, многократно се е изпълнявал. След всичко хубаво, обикновенно идват лошите времена. Не ги чакам, защото съм оптимист по-природа (да бе, не и според Спас и Антон). Малко нагло е след всички хубави неща, който ми се случиха от началото на годината да искам още няколко. Е, от малко наглост никой не е пострадал, така че си пожелавам, поне още едно хубаво нещо тази година. Какво да бъде ли? Аз си знам. Знам и, че ще стане.

А сега ме чака бутилка финландия за допиване.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Мноого готин ден, и аз ако бях с кола, това щях да правя, да се шлая, наляво-надясно.

Написа crz на 21-Apr-2004 00:14


Деня не струваше :( Предпочитам да имам да правя нещо вместо да се шляя като муха без глава...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Apr-2004 13:12


Понеделник, 19 Април 2004
Гледането на женски гърди удължава живота на мъжа. Открих тази статия във форума на anime.ludost.net. Е, щом така казват учените, няма как да не се съглася с тях. Пък и човек трябва да мисли за здравето си. Обаче няколко въпроса не ми дават мира. Първо - жените всеки път като погледнат надолу и виждат гърди. Това е чудесно-прекрасно, както обича да казва един приятел. Добре де, ама как успяват да свършат изобщо каквото и да е? Аз ако имам постоянно пред мен красиви гърди да ми се премрежват очите, нищо няма да мога да свърша. Сърцето ми ще работи усилено, и това определено ще ми помага в дългосрочен план. Прави ще да са тези учени. А вторият въпрос, който силно ме интересува е какво освен гърди гледат жените за да живеят по-дълго от мъжете. Статистически наистина живеят по-дълго. Това с гърдите - ясно, ама трябва да има нещо друго, което е неуловимо за моята проста личност.

Гледахме "21 грама" със Шон Пен и Бенисио Дел Торо. Монтажът на филма почти успя да компенсира плоската история. Филмът става за едно гледане, ако не за друго то поне заради секс сцената с русата мацка, която имаше невероятни щръкнали зърна. Прекрасна работа. Направо чудесна. Ей заради тези няколко кадъра си струваше да се изгледа целият филм. Не получих отговор на въпроса си, дали каката беше естествено руса, но пък човек не може да получи всичко на този свят. В този филм има и за дамите нещо. Ако са търпеливи, малко след сцената със зърната (ще трябва да я гледам пак) ще имате щастието (ебати и щастието) да видите голият задник на Шон Пен, така както го е виждала Мадона преди Шон да почне да я поплясква със шамари.

Хайде стига съм писъл глупости, че като чета какво се е получило, само едно споменаване на топки и патки трябва и блога от днес става само за 18+ годишни :-PP~~

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ехх те гърдите са си добре стига да ги има ...
За нас мъжете големите гърди са добре дошли, дали за
жените е същото и дали всеки път като погледнат на долу
не съжаляват :))

Друг недостатък: големите гърди през лятото. Не ми се и мисли :)))) Който ги има да си има :ПП. На мен ми стигат и по малки :)

Написа StarLight на 19-Apr-2004 23:50


Бе аз съм чувал, че големите гърди пречели (на жените де, на мен няма как да ми пречат). А лятото не случайно ми е един от най-любимите сезони 8)

А това за стигането - не знам. Това да не е манджа да ти стигне бре. Гърдите не правят жената. Така съм чувал и съм склонен да се съглася. Пък и голямо-малко да не забравяме, че на земята всяко нещо (мъжко или женско) рано или късно се устремява надолу :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Apr-2004 23:54


Вторник, 20 Април 2004

Мотаех се из София и си мислех къде живеят хората и викат, че било София. Квартали, който бяха отдалечени на "две туби бензин" от центъра. Ебаси ако ще живея там по-добре да се върна в родния си град. Поне от там ще стигам по-бързо до центъра на София ;-)

Вечерта гледах Kill Bill vol. 2. Честно казано съм разочарован в сравнение с първата част. Очаквах епични битки и изобщо някакви готини битки. За съжаление имаше само една която ставаше.

Свалил съм си 6 CD-та със всички епизоди на Beavis and Butthead и си ги преглеждам по малко. Абсолютно изродска работа! Голям кеф :)

[ Коментари: 4 ]
Коментари

И кои по-точно са тези квартали?

Написа Alex (www) на 21-Apr-2004 17:16


Толкова са далечни, че дори и имена си нямат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Apr-2004 13:30


Веднъж се обаждам да търся един колега, който живее нейде из Люлин. Обажда се баща му и ми казва нещо от рода:
- "Няма го него. Той в града слезна"

Написа пейо (www) на 22-Apr-2004 20:30


Те май от там набират 02, за да се свържат със София :P~

Написа Alex (www) на 23-Apr-2004 10:13


Сряда, 21 Април 2004
18:01

Най-голямото проклятие, което мога да отправя към хората, който не обичам е "Нека работите с глупави хора (тъпаци)!". Ако може глупавите хора да са на работа само щото имат роднинска връзка с някой от Big Bosses, да се изживяват като шефове и поради това да искат всичко да минава през тях и ефективно да ви убиват ентусиазма за работа.

И второ гадно проклятие: "Нека ползваш windows до края на живота си". Естествено, ЗАКОННО КУПЕН.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Може и друго - „Дано ти влезе майстор в къщата!”

Написа Д.Табаков на 21-Apr-2004 17:18


Не изземай функциите на shame.ludost.net, кажи ги кои са тези хора... Нали знаеш, всички ги обичаме...

Написа Васил Колев (www) на 21-Apr-2004 17:30


маниаксе, и ти си за шейм.лудост.нет, само дето няма кой да разкаже случката с пияния админ дето си пишел паролите в тефтерче;)

Написа freax0r на 22-Apr-2004 08:44


В моя защита мога да кажа, че бях на около 17 години, бях младши администратор, и това беше около 3тото ми бо гадост напиване :)

Написа Васил Колев (www) на 22-Apr-2004 11:12


Не се оправдавай момче! ;)

Написа Niki (www) на 22-Apr-2004 11:33


Те са толкова прости и малоумни и са толкова далече от ИТ, че да ги сложим на shame.ludost.net значи да им направим комплимент.

Я маниаксе кажи какви си ги вършил та те разнасят хората? :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Apr-2004 13:28


Абе щом си можел да пишеш, явно не си бил толкова пиян;]

Написа freax0r на 22-Apr-2004 15:03


Четвъртък, 22 Април 2004
16:22

Вчера беше най-лошото ми напиване от началото на годината. Явно съм загубил тренинг щом от 4 литра столично така здраво се наковах. Ранното ставане днес също не спомогна за намаляване на болката в главата, която цял ден ме цепи яко. За пореден път се убеждавам, че трябва да се пие редовно, защото загубиш ли тренинг става страшно.

Да предупредя хората, който ще ходят в "При Кмета" да не го правят. Ако ще си правите купонче и не обичате циганска музика, там не е за вас. Освен това ако докато танцувате се събличате ви правят забележка, че ще ви изхвърлят. Ако се бях съблекъл трети път сигурно дори щяха да си изпълнят предупреждението.

Много е селско да се пускат поздрави по микрофона. За Сульо Пульо и пичка му матерна. Избягвайте да го правите в мое присъствие, когато съм трезвен, защото рискувате много. И сега един поздрав за София Ленд - да го духате.

23:59

След като беше ясно, че няма да свършим и за пет стотинки работа се оттеглихме да гледаме филми. Имаше вечер на научно популярните филми. IMAX, BBC и т.н. Нагледах се на красотии и получих един тон ценна информация. Не знаех например, че Австралия е единственото място където камили се разхождат свободно и си се чивтосват из природата (даже го показаха, бая неприятна гледа, навсякъде хвърчи сумати плюнка). Изобщо пълен хаос и анархия по отношение на доведените видове (лисици, зайци, камили, некви отровни жаби). Та тези домъкнатите от "стартият континент" видове, ебават мамата на местните животинки, който са уникални и ги има само в Австралия. Гадна работа.

Гледахме и един IMAX филм за Grand Canyon. Голяма работа е това, ша знаете. Невероятни красоти. Някой ден бих искал да отида там. За съжаление това ще стане само когато тъпите американци се вземат в ръце и престанат да третират всички като престъпници.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Жоре,явно алкохола ти е дошъл много и са те ядосали.Хвани си едно гадже за седмица или за 3 дни и отиди на Витоша за да подишаш чист въздух и се успокоиш.Колкото до тъпанарите те са навсякъде и от тях няма отърване затова е хубаво да им се връткат нежни номерца за да се оплитат в собствените си глупотевини.Секс и успех:))))

Написа Vili на 22-Apr-2004 18:23


За седмица или за три дни ако ще си хващам гадже по-еФтино ще ми излезе да си наема професионалистка :-) поне няма да се обяснявам за кво става въпрос.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Apr-2004 08:30


Петък, 23 Април 2004
17:25

ДОБРЕ ДЕ! Разбирам от намеци, господи. Ебахти и проклетият ден.

За 5 мин си оставих колата и някой успял да ми смачка задният десен калник (за щастие леко) и да изчезне с малката задна лайсна. Тръгвам към сервиза на Бедо, завалява дъжд. Е да му еба майката за чий я мих тая кола вчера. Стигам до там, Бедо ме праща при някакъв негов колега, който ще ми свърши работа, влизам в колата въртя ключа и всичко умира. Нема ток, нема дявол. Добре че съм в сервиза :\ Отварят капака и се оказва, че едната клема на акумулатора се е почти откачила. Закачиха я и всичко тръгна. Пътувам към бояджията, а по пътя се обаждам на баща ми, защото бях обещал камерата за събота и неделя. Познайте какво? Камерата е на ремонт, щото се била преебала нещо. Сериозно ми писва и тръгвам да си прибирам колата в гаража. На Руски паметник за малко да се залепя за някакъв, след като тъпака реши в последен момент да набива спирачки (добре че внимавах).

Прибрах си колата и смятам за днес повече нищо да не правя. То се е видяло, че и днес ще е "дъждовен ден". Поне си платих застраховката на колата. Интересното, че не мога да си открия хазяйте вече шести ден. Да не са умрели? Само това ми липсва.

23:59

Въпреки че някой се опита да ми развали деня - не успя дори и на 50%. След като поседях малко в офиса изкочи оферта за ходене на планина и яко купонясване. Метнахме се на колата - аз, Течо и Луко и се изстреляхме към Цигов Чарк, където веселата компания вече се бе събрала на вилата на Брейки. По пътя натам катаджиите ме спряха докато карах със 140 (добре че не хванаха малко преди това когато се движех със над 180 :) Викат накъде си се разбързал бре, дай документите. Давам ги аз, подготвям се за почерпка и излизам да си говоря с тях. Да ама да се казваш Чорбаджийски и да си от Пазарджик никак не е лошо, защото ме познават. Разминах се само с предупреждение. Даже и почерпка отказаха момчетата :-) "Каква почерпка бе, айде сега пък и ти, после да ни разнасяш из града".

Стигнахме до Цигов Чарк и купона започна. Ядене, пиене и танци до 4 и половина сутринта. Отдавна не се бяхме "кълчотили" толкова.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Споко, не само на тебе ти е крив деня.Освен мене имам данни за още трима човека..с теб сме...

Написа sebastianz55 (www) на 23-Apr-2004 16:00


Жоро, в такъв момент човек се прибира, изляга се, пуска си музичка или филм, избира си нещо за пиене, и отебава всичко:) Не се давай на Мърфи да ти трови живота, не само не е приятно, а и няма смисъл :)

(може и да пробваш да се разходиш пеша из парка, без да ти пука, че превалява :) )

Написа Васил Колев (www) на 23-Apr-2004 23:31


Уффф... какво да ти кажа..
За деня като цяло - да, в такива дни май е най-добре да се прибереш някъде на топло, да си пуснеш музичка (или, в твоя случай, може и филмче с Холи Бери примерно ;), и да оставиш целия проклет свят да се оправя сам. Да, това включва и игнориране на телефони и други такива средства за комуникация - обикновено проблемите, които си създаваш за следващите дни с това, че сега не отговаряш, не са чак толкова големи :P

А иначе... Всъщност в живота ми е имало два пъти, когато съм установявал силата на поговорката за бедата, която никога не идвала сама: веднъж, когато в един ден ми изгърмяха дъната и захранванията на два съвършено различни компютъра, намиращи се на две съвърщено различни места, и втори път, около два-три дни след като си купих кола :\ С една дума, купил си си кола, свиквай :(

Написа Петър Пенчев (www) на 26-Apr-2004 09:36


Жоро, това с този петък беше природно бедствие някакво. Аз само ще кажа, че пътя София - Пловдив ни отне 6 часа, кредитната ми карта бе отказана, оказах се без ключове за вкъщи и т.н.т и т.н.т.

Написа пейо (www) на 26-Apr-2004 10:53


И други хора ми се оплакаваха от този ден, явно наистина нещо сериозно не е било както трябва ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Apr-2004 11:31


Събота, 24 Април 2004

Станахме около обяд и докато направим плановете и който пие кафе си го изпие стана 2 следобед. Останахме съвсем малка групичка хардлайнери и тръгнахме на разходка из гората. След около 3 часа се върнахме каталясали, а аз легнах да подремна докато другите съберат дърва (подло, знам).

Купона пак се започна, този път с по-малко танци но пък с по голям огън от вчерашният. Два дни се канеше да завали и най-накрая заваля, което изобщо не успя да ни развали настроението, просто се преместихме под навеса на вилата, а после влязохме вътре. Вместо да заспиваме, мохабета продължи с обсъждане на "тихия фронт" и както бях легнал, станах и се включих и аз. Дъжда спря, изнесохме се навън и пак се наредихме около огъня за да се топлим. Жарта вече беше станала много сериозна, но никой нямаше сила (и място) за да продължим с печенето и яденето. Пак си легнахме след четири и половина.

Неделя, 25 Април 2004

Наспахме се много добре, почистихме и тръгнахме да се прибираме. Оставихме Дафето в Пз, пихме кафета и вече София ни зовеше. Обратният път беше безавариен.

Вечерта правихме кино вечер с Indiana Jones DVD Collection. Първо гледахме Making .... (на който аз проспах 1/4), след това Raiders of The Lost Ark и Temple of Doom. За третият филм не ни стигнаха силите, пък и вече беше един и половина.

Ще си я купя аз тази DVD колекция. Не ми се дават 89 лв. но не искам да презаписвам DVD-тата, не редно.

Понеделник, 26 Април 2004
16:36

Хазяйте са наред и са много доволни от това, че им платих наема (искало и да не са :) Докато отивах за срещата с тях от пл. Славейков си купих нова книга на Сергей Лукяненко - "Линията на бляновете". Надявам се да е интересна. Почти привърших "30 години DAW". В последно време съм загубил скоростта си на четене. Преди подобна книжка с разкази, която е няма и 300 страници я четех за 2 дни, а сега вече почти месец се занимавам с нея. Сигурно е така, защото вечер не ми остава време за четене и я прехвърлям само сутрин докато седя на белият трон :-)

18:22

Прочитам днес в linux-bg за нов сайт за програмисти, гордо озаглавен www.programisti.org. Естествено отивам да поразгледам, откривам няколко интересни статии и няколко идиотски статии. Започвам със стандартното бърникане по параметрите и нищо лошо не се случва. Браво бе! Обаче в един момент продължавайки тестовете цъкам на бутона "Влез". Целта ми е да видя какво съобщение за грешка ще ми даде понеже не съм въвел нищо. И тук вече почва да става интересно. Вместо съобщение за грешка виждам една бяла страница. Брех мамка му, кво става? ctrl+u (view source) и какво виждат горките ми очи:

<script> alert("Моля въведете потребителско име и парола."); window.history.go(-1); </script>

А стига бре! Това на нищо не прилича. Кой гениален мозък е измислил тази "нотификация" за грешки. Голяма излагация за "програмистки" портал.

Отделен е въпроса, че и на двата сайта търсачките не са подсигурен срещу търсене на wildcards и когато използваш някои от тях, мислят по много и вадят всичките статии като резултати.

19:43

Освен това, както е добре известно, всеки първи опит да правиш някакви си мета езици за цветове и линкове е обречен на провал или най-малкото се получава нещо, което е уязвимо за XSS атаки. programisti.org не прави изключение.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Тъй като го гледам тоя сайт, май са ползвали Mambo Open Source (CMS), съкс. По-бъгаво нещо не съм виждал от мамбото. За няколкото месеца в който се занимавах с него получих няколкостотин нервни кризи;)

Написа freax0r на 26-Apr-2004 19:36


да , и особено интересна е и статията за Java ..."Замисъла на езика е бил да замести С++, като добави допълнителни възможности." , е кои са тия допълнителни възможности в Java дет ги няма в C++ !?!? ... може би Carbage collector-a ...или пък Java
вървяла и на " "бедни" на памет и процесорна мощ устройства." ... сега т'ва "бедни" как би следвало да се разбира ...като бедни в кавички :)...или като в бедни в преносен смисъл :)

Написа jeeves на 26-Apr-2004 20:26


mmmda.tova sie mambo open source, Ima strashno mnogo problemi tia CMS, ma az kat go slagam go prepraviam do neuznavaemost i varshi rabota za po marzelivi neshta. Ama tia programisti pone da si biaha napravili truda da ne izglejda tolkova default pone.

Написа MHz на 30-Apr-2004 12:19


Вторник, 27 Април 2004
14:21

Днес ни е изтекъл клиентският сертфикат за достъп до Първа инвестиционна банка. С най-голямо учудване колегите разбрали, че вече сертификатите който давали работели само с интернет експлорер. Е това ако е вярно лично аз ще отида и ще взривя главният офис на селската банка. Аман от тъпаци и нещастници. Много се надявам колегите да не са разбрали правилно...

[ Коментари: 12 ]
Коментари

кажи кога ще бутнеш офиса им, та да гледаме новините

Написа doublefaced на 27-Apr-2004 14:16


Ще се чуе, ако съобщят за висок, добре сложен господин с инициали Г.Ч. който са го арестували по подозрение в взривяване на офисите им това ще да съм аз :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Apr-2004 20:46


Хмм, това е много странно. Ще трябва да питам майка ми и колегите й кога са си обновявали сертификатите за последен път - тя вкъщи си ползва IE, само че в службата ползва Netscape Navigator 4.72, така че сертификати за IE почти сигурно няма да й свършат работа...

Написа Петър Пенчев (www) на 28-Apr-2004 06:14


Жоре, не знам дали не е ставало въпрос преди, но като почета блога ти с този зелен цвят и после като погледна някой друг/бял например и го виждам и белия зелен.. направо ебати гаврата с очите.. същия ефект го имам и с оранжеви сайтове... бааахти

Написа qqq_ на 28-Apr-2004 23:17


Още една стъпка към world domination. Всичко е с цел, очаквайте мигащи и пиукащи неща в скоро време за тотални видиотяване на читателите.

Според мен зеленото е много успокояващо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Apr-2004 06:36


Мозила има чудната възможност да прилагаш клиентски css към определен или всички сайтове. Който го мързи или ползва браузъри дето му идват с OS-а да го рупа зеленото в оригинал.

Написа пейо (www) на 29-Apr-2004 07:58


"..или ползва браузъри, дето му идват с OS-а"? :) Едва ли трябва точно пък на теб да ти казвам, че има доста OS's, които си идват с Mozilla :P

Добре де, добре, млъквам :)

Написа Петър Пенчев (www) на 29-Apr-2004 11:44


Който няма mozilla да си страда тихичко :-) И кой са тези OS-и, който идват без mozilla? Аз не знам нито една за която човек трябва взима впредвид (даже и BSD-тата май я инсталират, хехех) ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Apr-2004 15:27


Ей ама сте ... аз се опитвам да се изразя сложно и без да ругая, но пак не ми се отдаде.

Накратко: IE лузърите да го духат!

Така неразбрали има ли? :))

Написа пейо (www) на 29-Apr-2004 15:45


Не се притеснявай Георги:) Не могат да направят такъв PKCS#12 сертификат, който да работи под Internet Exploder, а да не може да работи под Mozilla или Netscape 6/7.

Между другото може да са визирали Netscape Communicator. Там няма 3DES и ако сертификата е защитен с 3DES няма как са се импортира в хранилището за сертификати(нещо ми се мотае из главата, че имаше пренаписана библиотека и можеше, но не е функционалност по подразбиране).

Също така до преди известно време (не помня до кой Сервизен пакет за Windows) Internet Exploder не можеше да чете PKCS#12 сертификати кодирани с 3DES. Докато Mozilla/Konquerror/Netscape можеха това доста преди да го заможе това нещо "браузъра на народа".

Ако някой не си е обновявал Прозорците и няма 168 битово кодиране (3DES, т.е. три пъти 56 битов ключ), може да експериментира следното нещо: нека си направи един PKCS#12 и го кодира с 3DES (за улеснeние давам схемата по направата на PKCS#12 с openssl:
http://ca.openintegra.com/docs/templates/gen-pkcs12.html). После да се опита да постави този сертификат в сертификатното хранилище на Windows и да се полюбува на гледките:)

Написа Beco на 01-May-2004 10:59


Mozilla я изоставих, според мен е дървена, ползвам Opera, където като имам време ще проверя дали случайно има такава екстра за css.

Зеленото е успокояващо, но например като това на дефаултния десктоп на microsoft windows 98, а не твоето искрящо, което е като на зелен маркер за подчертаване и highlight-ване ;-))).

Написа qqq_ на 01-May-2004 11:05


Уви - има нещо такова, но не е точно... Работиш си с всякакъв браузър без проблем. Само подновяването на изтекъл сертификат нещо са го направили счупено и не става с Mozilla. Иначе ако успееш някак да си подновиш сертификата (дори и с IE) след това можеш да го експортнеш от там и след това - импорт в Mozilla-та и си свиркаш...

Написа yovko (www) на 10-May-2004 22:00


Сряда, 28 Април 2004

Цял ден подготовка за "ремонта" и прехвърлянето на колата. Трафика из София е ужасен, не знам дали днес беше нещо по-специално но определено ми се стори че още няколко коли и центъра щеше да се пръсне по шевовете.

Много интересно, че в КАТ там където регистрират колите, работят до един следобед. Не се преработват много-много май. Според мен е направено с цел "събиране на почерпки".

Поради това че нямаше къде да се спре (пък и ми липсваше желание след като миналият път ме удариха) три пъти си прибирах и вадих колата от гаража.

Четвъртък, 29 Април 2004

В единайсет сутринта си взех си колата вече регистрирана. Сега ще трябва да си пиша пълномощно от името на фирмата, че си позволявам да я карам :-) Питаха ме дали съм искал нов номер. Тъй като не ми обясниха каква е далаварата си оставих старият, който така или иначе се помни лесно. "Почерпките" бяха в границата на нормалното - триисетина лева.

Откарах зверчето при бояджийте и им я оставих. Като ми казаха колко ще ми струва изчукването на калника и боядисването ми се зави свят и се прибрах вкъщи, полегнах и дремнах няколко часа за да се успокоя. В последствие се оказа, че са ми казали цената за наши хора, което ме успокои, защото си представих каква ли ще е ако не ме бе препоръчал човек. Ужас направо, купуваш си кола и ако нещо стане почваш да плачеш. Както казва един приятел по този повод - богатите също плачат :-)

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Това с пълномощното е голям майтап - един приятел има фирма за доставка на вестници, списания и пр. и редовно го питат за пълномощно. Даже веднъж го питаха дали има право да кара в извън работно време. После върви обяснявай, че колите са твои:)))

А ти каско не си ли направи?

Написа luciuz на 30-Apr-2004 15:03


Да не забраваш да си попълваш редовно и пътния лист, подлежиш на санкция иначе :-)))) Щом е фирмена колата

Написа GaBOSS на 30-Apr-2004 15:33


Не се попълват никакви пътни листове, това не е кола за превоз на добитък (изключая мен).

Каско си има, платил съм си го още като си взех.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Apr-2004 15:35


Какво да ти кажа Жоро..
Не е трудно да си купиш кола, а да я поддържаш. ;)

Още не си ме повозил, а и аз покарам ще поискам :)))

Написа Niki (www) на 30-Apr-2004 16:14


Лесна работа, ще го уредим карането ;) нека си я платя другата седмица и да знам че вече е 100% моя и на никой нищо не дължа, тогава вече мога да се хваля и да я показвам

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Apr-2004 16:17


Чакам с нетърпение... :)

Написа sebastianz55 (www) на 01-May-2004 21:26


оТ ЕДИН ЧАС РОВЯ ДА ВИДЯ КАКВО ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ С ФИРМЕНАТА КОЛА, КОЯТО ПРЕВОЗВА РАБОТНИЦИТЕ СУТРИН И НЕ МОГА ДА РАЗБЕРА - ПЪТНИ ЛИСТОВЕ, ПЪЛНОМОЩНО, ПЪТНА КНИЖКА.......ОЩЕ КАКВО? И КАК СЕ ПОПЪЛВА ПЪТЕН ЛИСТ..

Написа Ани на 19-Sep-2007 11:49


Петък, 30 Април 2004
15:08

Ходих в София ленд и се пуснах на "Кулата" и на "Влакчето на Инди". "Кулата" не беше нищо особено пък и е нисичка. Само 43 метра. Има малка изненада първоначално като те дръпне нагоре, но мен като стар бънджи скачач не може да ме уплаши. Пък то и да се плашиш и да не се плашиш се тая. Вързан си няма къде да бягаш и от теб нищо не зависи. Ей затова бънджито е "100% адреналин", а тая кула - пълен ташак. То верно, че е за по-нормални не за такива като мен ама все пак можеше да засилват малко повече.

"Влакчето на Инди" са едни малки вагончета, който се мотаят по релсите сравнително бавно. Возил съм се на подобно нещо в Пратера във Виена. Взех си снимка от момента, в който засилва най-много (гадове 5лв струва, 5 цирея на гъза да ви излязат дано) и като е гледам се съм си съвсем нормален. Това сигурно, защото не знаех че ще ме снимат. Другият път ще изглеждам ужасен - обещавам.

Една интересна атракция която те върти надолу с главата беше затворена иначе щях да я пробвам. Като я отворят си търся компания с която да отидем да си вземем по една целодневна карта за навсякъде (15лв.) и да се пощурим от возене и глупости. Ако някой (НЯКОЯ) има мерак да си прати мерките на познатият адрес или да използва коментарите. hi! asl? :-)

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Как па така си излязъл 'нормален' бре, колко пъти съм те снимал - все като шампион по обръщане на чашки излизаш ;) Да беше са обадил да дода с апарата, не да та щават 5 гроша, хем и страшен щеше да излезеш ;)

Написа GaBOSS на 30-Apr-2004 15:36


Е там където ме снимат няма как ти да ме снимаш. На десет метра над земята и тъкмо съм се засилил, ако си отпред така ще те блъсне количката че току виж предал богу дух :)

Освен това твоят апарат ме мрази и все грозни снимки ми прави.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Apr-2004 15:39