< HomePage | Снимки
<- Събота, 29 Май 2004 | Начална страница | Понеделник, 31 Май 2004 ->
Неделя, 30 Май 2004

Събуждане.

Нещо дрънчи ужасно, а аз в просъница си спомням че това е телефонът ми, който вчера преди да тръгнем от хотела за купона нагласих да ме събуди в девет сутринта. Голяма грешка - не искам да ставам. Много приятно се спи в тази Стара Загора.

Маниакса ми приказва нещо, май да ставам, а аз мрънкам и аз нещо. В просъница преди малко съм чул как Метъла мина през нашата стая и подсъзнателно си отбелязах колко бързо се е наспал при условие, че се прибрахме заедно. Да живее автопилота и професионализма в пиенето. Ставам и влизам в банята. Докато си извършвам сутрешното сране измислям супер система - седя си на тоалетната и си пускам душа да ме къпе. Брей това било приятно и помага много бързо да се съвземеш. Мия си зъбите и излизам вече напълно в кондиция. Да живее професионализма в пиенето.

Мятаме се на колата и отиваме при залата за лекции. Часът е десет без пет. Няма никой и някой трябва да умре, защото можех да спя поне още час-два. %(

Към единайсет и половина изпълзяват и другите хора, който са вчерашни. Оплакват се от махмурлук и всякакви подобни неща. На мен ми няма нищо. Правим разбор, докато чакаме да се посъбере народ за да започнат лекциите от втория ден на семинара. Чак към дванайсет започваме. Microphobic говори за свободният софтуер и за свободното общество. Интересно, но твърде бавно за мен се развива лекцията и я напускам. Така или иначе трябва да правим заседание на УС на ССС. За трети път днес съм в закусвалнята, в която има шкембе чорба и е добре известна на всеки, който поне веднъж е идвал на lug-bg :-) По някое време ме изстрелват обратно към залата въпреки, че заседанието не е свършило. Успявам набързо да гласувам за да приемем Метала за член на ССС (да почерпи!) и отивам да си водя лекцията. Нищо не върви по план! Microphobic не е свършил и са се започнали някакви чутовни спорове и приказване на големи глупости. Все пак е добре дошло за мен, защото така или иначе нямам представа точно какво ще кажа пред хората. Имам общ план, който изглежда горе-долу така: отчет какво свърши ССС през годината, за кво се борим, кой ни брой за живи, представяне на ISECA и какво предстои за в бъдеще. Докато чакам да свърши лекцията сядам на лаптопа на Маниакса и чета lug-bg, дори отговарям. Май не съм само аз зле. Вижте на какво писмо отговорих, като се опитвах да спазя стила му на писане (пребройте колко пъти се споменава "листата") :-))

Идва и моят ред. Явно хората са омъломощени от предишната лекция, защото имам трудности да ги събера да ме слушат, а може и просто да не искат да ме слушат (по вероятно е това, два дни не съм спрял да плещя) :-)

Започвам да говоря и установявам, че въпреки липсата на план горе-долу се справям. Като цяло се представих слабо (според мен), но си имам оправдание, че всичко беше "на живо" така да се каже. Без предварителна подготовка, преди година нямаше да мога и две изречения да обеля, а сега май плещих около 20-ина мин :)

Следва LPI изпит. Ще се явявам на 102 (101 го взех на WebDev конференцията). Миналият път свърших първи и имам добри резултати, този път Маниакса се беше заканил да свърши преди мен (ИЗПИТА, БЕ!) и да има повече точки. Обаче не стана както го беше замислил :) Победа за мен с 15 мин преднина. Да видим като пристигнат резултатите как ще сме с точките. Самият изпит не беше труден но за да се вземе човек трябва да има доста сериозни познания по Linux (умря циганката).

След изпита се помотахме по центъра на Стара Загора, установихме че имат много красиви жени и града е хубав, похапнахме, казахме си довиждане с хората и поехме обратно към София. Този път без да си давам зор.

От СЗ до СФ ми отчете средна скорост 135km/h ;-) Малко след СЗ ни хвана дъжд и ни валеше профилактично през 20 километра.

Хвърлих Маниакса и Валяка по къщите им, а аз се запътих към Студ. град за едно гости, след което ходихме на кино и се прибрах. Двата дни купон си казаха своето. Мислех да напиша какво се е случило, но предпочетах до го оставя за по-късно. Обикновенно така се получава по-хубава история.

Много съм доволен от купона, който стана на семинара. Забавлявахме се лудо! Миналата година също беше готино, но тази надминахме себе си. От самият семинар не съм особено доволен. Според мен нямаше достатъчно технически лекции и се надявам догодина да помогна, като представя нещо техническо.