< HomePage | Снимки
<- Събота, 1 Май 2004 | Начална страница | Понеделник, 3 Май 2004 ->
Неделя, 2 Май 2004

Заболя ме гърба от лежане и спане. Много обичам събота и неделя. Евала на тоя дето е измислил петдневната работна седмица. Да живей, живей труда - ама друг да го върши %) След вчерашното запиване главата ми е в нормално състояние и изобщо се чувствам много добре. ManiaX-а се е разписал за някакво си IPv6 в България. Изтрябвало ни е ако питате мен, те "админите" с IPv4 не могат да се оправят камо ли с IPv6. Ще стане една пънкария направо не ми се мисли. Така че моят план е да отлагам до последно масовото въвеждане на IPv6. Така или иначе си имам предостатъчно v4 адреси на разположение :)

Отново се е появил бозиндовски червек. Засега разпространението му е слабо но се надявам през следващата седмица да стане страшно и да пропищят всички "потребители" на така наречената Windows Operating System. Този път скенера на гадинката е по-добър отколкото на MSBlaster. За съжаление не унищожава информацията на нещастните жертви, а само пуска някакъв си кирлив ftp сървър, който използва за разпространението си. Честно казано ме е яд! Дано да пуснат втори вариант с добавени деструктивни способности! Само за да подскажа - триене на BIOS-и, триене на хардове, изключване на термалните защити и т.н.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Абе трябва си v6 ... ако ще да е само за да се създаде работа на мрежовите администратори, да има нови teardrop, nestea и т.н.... :) Все пак ще помогне за доста работи тоя протокол, пък и имаме само 30на години, докато ни свършат ipv4 адресите :)

Написа Васил Колев (www) на 02-May-2004 21:32


Абе само да ти кажа - направо ме разбиваш :))

Относно съветите за вируса - няма пробем ще ги добавим :D хахаха - шегувам се ;)

Недей така , той Уиндоуса сам ще се самоунищожи - ама това сериозно :((( хах :))

Относно " те "админите" с IPv4 не могат да се оправят камо ли с IPv6." , засъжеление или не си напълно прав :(

А аз все по-често почвам да си задавам въпроса имали друга държава , която да дели интернет пространството на свой мрежи и интернет/външни , за да им ограничава скороста и ако BG's ISP-та не предлагаха пийринг или нямаше фрее файлови сървъри с тея масово по тарифите (нормалните цени) 4кб/с , който едвам стигат 2.3 - 2.6кб/с направо сме за праисторическата ера ...

Написа the_real_maniac на 06-May-2004 17:56


Господинчо това е много жестоко от твоя страна да се кефиш за сметка на чуждото нещастие. Има много нищо неподозиращи хора , които не мислят само : " Кога ли да си купя следващия компютър ? с тоя ми омразна ... ". Това са мисли само на поредния терорист . ЗА това ли си учил тези неща , за да пакостиш и да се кефиш много пошло много ?!? Вече се е изтаркало има достатъчно мизерници вече които сасипват бедните хорица !

Написа Станислав (www) на 11-Jan-2005 08:47


Да го духат бедните хорица! Компютъра е инструмент и като всеки инструмент трябва да имаш знания за да го използваш. Всеки който си отреже ръцете защото не може да използва банзиг или се зарази с вирус и му изчезнат писанията на живота си го заслужава.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jan-2005 09:09