< HomePage | Снимки
<- Ноември, 2004 | Начална страница | Януари, 2005 ->

Архив за месец Декември, 2004

Сряда, 1 Декември 2004
11:40

Световен ден посветен на борбата със СПИН. Снимавайте къде си го слагате, с кой си го слагате, на кой го слагате и дали си слагате нещо, като си го слагате, че докарате ли се до лекари, всичко е загубено.

13:22

Днес съм в добро настроение и затова ще публикувам малко снимки от "кухнята" на оптиката, тоест от офиса на Unix Solutions. Ексклузивени photo warez, насам народе! И така, не се плашете, всичко е загубено - телефона на поддръжката, контролният център на MAN мрежата (от тук тече ТРАФИКА!!), къде се облекчават администраторите.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Е вече на нищо не прилича... Ще взема да наема 20на цигани да носят пакети с кофи и ще ви правя конкуренция :)))

Написа Васил Колев (www) на 01-Dec-2004 11:32


Гледай само по пътя на носачите да няма баничарница или кебапчийница, че ще има загуба на пакети.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Dec-2004 12:17


Те лекарства са измислили. В германски гей списания (не чета такива, прочетох информацията в Ди Цайт), фармацевтичните компании рекламират хапчета, които подтискат разболяването. Но често се случва, човек да си отиде, заради страничните ефекти..но има хора, които с години живеят така. Според статията след Африка е ред на Изтока. Очаква се след 10 години около 1.5 милиона руснаци да са серопозитивни. В близко бъдеще повече от 1% от украинците ще са серопозитивни. 1% е границата след, която се обявява епидемия. В тези страни обаче трудно могат да си позволят да лекуват серопозитивните. Другите звезди на изтока са Китай и Индия...В Германия серопозитивните (според статистиката) са около 48000 за 86мил. население. Май България е добре в процентно отношение...

Написа Андрей на 01-Dec-2004 22:22


Хмм "лекарства" да бе. В момента в който почнат да ги лекуват и почват да мрат. В България понеже сме бедни да си ги купим тия "лекарства", затова никой не е пуканл от СПИН. То от СПИН-а така или иначе не се умира, умира се от нещо друго защото ти е отслабена имунната система и една проста хрема може да ти види сметката.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Dec-2004 11:35


Може ли да сложиш и снимки от LART арсенала на колегите?

Написа Димитър Василев на 03-Dec-2004 19:24


Четвъртък, 2 Декември 2004
14:48

Открих много забавен сайт, който смятам да посещавам редовно. Сайта е http://bitovo.info/. За съжаление не помня в кой чужд блог го видях.

Трябва да си оправям презентация за довечера (Unix Security) обаче ме мързи та две не видя. Уф! Ще се отдам на четене на поща, та дано ми дойде музата по някое време.

17:41

Все пак преправих старата презентация, която правих в Правец през пролетта и вече е готова за ползване довечера на курса. Сега остава само да я представя както си му е реда, но това е лесната част.

23:59

Като цяло презентацията мина добре. Ето връзките към нея: Механизми за сигурност в UNIX OSes като PDF и като sxi. Готиното беше, че докато настройвах проектора открих как се пуска mirror на екрана на OS X-а, досега ползвах само някакво разширение, което не ме кефеше особено.

Петък, 3 Декември 2004

Блокадата из центъра не е чак толкова лоша от гледна точка на пешеходците. За илюстрация ето снимка на опразненият бул. Фритьоф Нансен. Но ако сте решили да се движите с кола през центъра тогава ви очакват безброй минутки чакане, чакане, чакане...

Събота, 4 Декември 2004

Оцелихме един от последните дни с хубаво време докато бяхме на Дъното. Даже покарах колата със свален покрив. Температурата беше 12-14 градуса и за такова изпълнение беше студеничко, но гъзарията топли! Направихме доста хубави снимки, от който ще публикувам засега само две - язовир Батак сутринта и язовир Батак следобяд.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Snimkata ot kym Cigov Chark li e pravena. Mersi! Pripomni mi za detskite godini. Posledno biah tam predi 10 godini.
Askolsun
Zdravko

Написа Zdravko (www) на 12-Jan-2005 01:54


Снимано е от Дъното. Цигов Чарк се пада вдясно на снимката в съседният залив.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jan-2005 12:31


Неделя, 5 Декември 2004

Вечерта се прибрахме горе-долу спокойно в София. По магистралата трафика беше ужасяващ, дори в един момент можеше да стане лека трагедийка. Някакъв психар със счупен вартбург, кой знае защо беше решил, че може да прави маневри на магистралата. Да ви кажа доста е страшничко да видите как във вашето платно светят фарове и се приближават БЪРЗО! Скочих на спирачките, скрих се зад колата пред мен и се разминахме. Ебахти и ненормалните хора, добре че карах сравнително бавно и че селяка изобщо си беше запалил фаровете. Прескочи ми сърцето, дейба.

Понеделник, 6 Декември 2004

Неочаквана ваканция! Е не чак толкова но пък почивен ден в повече, благодарение на тъпаците дето се срещат в НДК, и заради които всеки път, като си вкарвам колата в гаража ме карат да отварям багажници, предни капаци, гледат под колата и ми записват името.

Интересно, че като влизам да изкарвам колата не ме обискират. Питах защо не ме обискират, полицаите ме изгледаха странно и казаха, че търсели взривни вещества над определено количество. Все едно не мога да се опаша с 30 кила C4, и да вляза десетина пъти в гаража. Какво като има камери? Заставаш така, че да не те виждат, разтоварваш няколко пъти по трийсетина килца, слагаш детонаторче и часовник и след това BOOM!, shake, shake, the room! Еееее секурити.

Използвахме почивният ден за да идем на авто излет до мост на язовир Бебреш (известен още като Витиня). Това е най-високият виадукт на балканският полуостров. Там пред година и няколко месеца за пръв път скачах с бънджи и от тогава ми се ще да сляза под моста за да видя как изглежда от долу. Като гледате снимката дали можете да прецените, колко е висок виадукта Бебреш?

Вторник, 7 Декември 2004

Пристигна ми SP2, който си поръчах преди няколко дни. Като ми остане време ще го снимам и ще направя ритуално чупене :) Сега ще ида да си поръчам още няколко.

Гледах два филма на Майкъл Мур - Bowling for Columbine и Farenhait 9/11. Bowling ... много ми хареса, разправя се за оръжията в США и за насажданото от медиите чувство за страх сред хората (добро е за бизнеса). Силно препоръчвам този филм да се гледа, отваря очите за много неща и ти дава възможност да погледнеш малко по-така на "информацията" с която ни заливат от вестниците и особено телевизията. Филмът има Оскар за документален филм през 2002.

Farenhait 9/11 започва добре с интересни и неизвестни факти около "терористите" Ал Кайда, Ал Кайдааааа и всеобщият ни любимец Джордж ДабълЮ. Филма е доста интересен до около час и нещо от началото, след което Мур тотално се отплесва да показва човешки истории и става скучно. Ако се отрежат последните 30-40 мин. от филма или поне се съкратят ще е много по-въздействащ според мен.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Farenhait 9/11 е един долен филм против Буш :)
Аз съм сигурен, че Кери има нещо общо с филма...така де Буш му _беше_ конкурент
Който го е харесал, да не се обижда. Това е моето мнение :)

Написа cable на 09-Dec-2004 17:47


Майкъл Мур прави такива филми, че колкото и да е прав, накрая ти остава малко странен вкус в устата, поради целия му сензационализъм... Може би заради това не си го харесал :) Аз наскоро му прочетох книгата, и като се изрежат глупостите в коментарите му, е доста добре подплатена с информация.

Написа Васил Колев (www) на 09-Dec-2004 20:05


Както съм и написал, Farenhait 9/11 не ми хареса, но Bowling for Columbine силно препоръчвам да се гледа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Dec-2004 09:50


Всяко нещо, което те кара да се замислиш и погледнеш "очевидното" от друга гледна точка е добро. Поне мен, F 9/11 ме накара да се замисля за някои т.н. "факти". М.Мур го гледам почти винаги по explorer channel (там го дават в Пловдив) и понякога доста ме дразни. Ама все пак да не забравяме, че и той е американец :) Не може изцяло да се отделиш от средата и възпитанието си. По-странното според мен е, че приятели американци (при това интелигентни) даже и не са чували за него. Все едно, тук никой да не е чувал за М.Михнева :) (може и да не ми е подходящо сравнението, де)

Написа Владимир Герджиков (www) на 13-Dec-2004 13:23


Сряда, 8 Декември 2004

На студенският празник (тъм, тъм, тъм, тъм /тук се пее химна/) ходихме ме да гледаме Cellular (Мобилна Връзка). Филма не е нищо особено, даже бих го нарекъл плосък или ако предпочитате - тъп. Има две добри страни - участва Джейсън Стейтъм, който е лошият пич и втората е, че добрият краде едно Порше Карера 4 кабрио, което е синьо, като моята кола и дори само заради него си заслужаваше да ида да гледам филма. Така и така наближава нова година, обявявам че сменям моята кола за Поршето. Като големина и цвят, а донякъде и като екстри са еднакви. Ако има навити да си ги менкаме пращайте поща или пишете коментари.

След филма поляхме празника с няколко големи Джон Даниелс с кола и Абсолют Ванилия пак с кола. Това последното е доста добра комбинация.

Четвъртък, 9 Декември 2004
16:50

Подаръците за Нова година заваляха по рано от обикновенно. Днес се уредих с 32" Philips от Технополис. Не беше точно подарък, защото си го платих, но съм доволен! Сега остана да открия две малки бюра и удобни столове за компютър. Ааа и да не забравя 19" или 21" монитор + карта с TV Out. Приемам оферти.

17:10

Коко ми даде идея какво мога да направя със MS-ките CD-та със SP2. Хитро!

[ Коментари: 1 ]
Коментари

доста cd-ta ще ти трябват за проекта ..хах ;)

Написа al на 11-Dec-2004 12:01


Петък, 10 Декември 2004

Благодарение на Габо си оправих клавитурната подредба на Mac OS X. Проблема беше, че в стандартната Apple-ска българска фонетична подредба, Y == йеръй, а X == Ь, което е доста объркващо ако си свикнал Y да е Ъ, а X да е Ь. Освен тези дреболии, специалните символи над числата не са си на мястото си, а също и Ч-то не е където трябва.

Тези проблеми се решават по два начина.

Първо ако искате да оправите само йеръй и Ь - сваляте си подредбата на Габо. След това я разархивирате и от архива изкача BG Phonetic.rsrc файл. Този файл го копирате в /Library/Keyboard Layouts/ след което рестартирате OS X-а.

Ако искате да оправите всички глупости в подредбата - сваляте си моята версия на поправената подредба. Отваряте .dmg файла (идва компресиран не му се чудете), след което копирате Bulgarian Phonetic G.rsrc файла в /Library/Keyboard Layouts/ и рестартирате.

След като се логнете отново, отворете International панела в System Preferences от там изберете таба Input и в зависимост дали ползвате подредбата на Габо или моята ще имате клавиатурните подреждания BG Pho G или Bulgarian - Phonetic G. Изберете някое от тях и буквите ще са там където ги очаквате като на стандартната българска фонетична подредба.

Внимание: извършете тези действия с Finder а не от командният ред. rsrc файла има към него прикачени ресурси и изглежда, че е с големина 0, но не е! Затова трябва да използвате Finder. Друго нещо което може да се объркате е да тръгнете да копирате файла в /System/Library/Keyboard Layouts/. Това е грешната директория! Правилната е /Library/Keyboard Layouts/.

Полезен сайт за генериране на клавиатурни подреждания за Mac е Unicode Keyboards for Mac OS.

Горният текст е редактиран на 22 юни 2006 г.

---

Без никаква връзка, ето ги и обещаните снимки от поръчаният с цел набутване на меките - WinXP SP2. Поръчвай народе и ползвай по показаният начин: WinXP SP2 снимка 1, снимка 2, снимка 3 :-)

[ Коментари: 12 ]
Коментари

ха-хаааааааааааа...и аз вчера получих Thank you for your order SP2 - иде от далечната The Netherlandes !:)))))))

Написа Gergana на 10-Dec-2004 10:35


Me too :)

Написа cable на 10-Dec-2004 18:15


Още хора в статистиките на М$.... мислех, че сте се замислили... аве... вие си знаете :)))

Написа валяк (www) на 10-Dec-2004 23:42


Lies, Damn Lies, Statistics, никой не го ебе за статистиките. Нека си броят, World Domination е неизбежно и ще го духат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Dec-2004 09:55


А аз току-що започнах да чакам за да стигне този така важен CD... WTF e важен ли? Важен е, защото смятам да го тествам на огъване, усукване, термоустоичивост...(и естествено както ни учат в доброто старо меи - тества се до разрушаване на образеца... :)) Жалко, че нямам цифрово апаратче да снимам какво ще остане от него, след като приключат опитите... :(. А, важен е и защото и аз ще дам своя(макар и скромен) принос в набутването на меките... :)

Написа Nikolai на 15-Dec-2004 17:11


http://msdn.microsoft.com/vstudio/extend/partnerdvd/
Айде, набутвайте ги меките, и това е безплатно. :)

Написа Koko на 17-Dec-2004 22:24


Поръчах си! Този път ще го печа в микровълновата :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Dec-2004 13:27


Ukelele (scripts.sil.org/cms/scripts/page.php?site_id=nrsi&item_id=ukelele) е графичен инструмент за редактиране на клавиатурни подредби. С DoubleCommand пък могат да се редактират служебните клавиши - напр. клавишът Enter да работи като Del. За съжаление DoubleCommand спря да работи в 10.4.7

Написа Сава Чанков на 18-Jul-2006 15:09


Новата версия на DoubleCommand - 1.6.1 - работи с Mac OS X 10.4.7

Написа Сава Чанков на 18-Jul-2006 15:20


Страшно Ви Благодаря а труда, невероятни сте...

Написа Боби (www) на 02-Feb-2009 00:28


Я, селяните измислили нов глагол - набутване :)
Заради такива селски изпълнения славата ни на бай-ганьовци ще се носи още дълго време ...

Написа ilkor на 22-Feb-2010 13:42


Пробвах указанията за размяна на мястото на Ч в бълг фонетична, но без успех. Има ли други варианти?

Написа Диана на 02-Feb-2017 18:11


Събота, 11 Декември 2004

Едни от любимите ми статии във вестниците са тези, които се ползват за запълване на останалото място по страницата. Много често тези статии са от серията "учени откриха". Днес намерих поредната статия доказателство за гениалността на учените, така де, на журналистите, които мислят статиите - Жената иска отзад след 30. Още няколко избрани и любими статии: Работата с идиоти може да ви убие, Над три часа на ден работа вреди, Гледането на женски гърди, удължава живота на мъжа (с това последното няма как да не се съглася).

Четейки обявите из вестниците, освен това си мисля, добре де "Студенти, хамали", "Хамали, студенти", "Хамали бързо, студенти" и т.н. Е пък аз искам да си наема хамали, които НЕ СА СТУДЕНТИ! Като сложиш "студенти" в описанието на някоя услуга това какво иде да ми каже? Че е еФтино ли? Или че е качествено, щото са умни? Или кво? Любима обява във вестник 24 часа - "Отпушва с бус".

[ Коментари: 5 ]
Коментари

"Мори я синдром "горещ анус"" :-)))))))))))

Написа Кирил на 11-Dec-2004 15:51


От личен опит установих, че хамали студенти означава хамали, които не са цигани. Макар че съм наемала и млад циганин за хамалин, който беше студент, сред писачите на обяви явно е широко разпространено мнението, че:

1. Хамалите се делят на цигани и студенти.
2. Циганин не може да бъде студент и обратното.

Написа Силвина Георгиева (www) на 12-Dec-2004 11:18


dir.bg:

"Снимат у нас $ 30 млн. холивудска драма за жестоко убийство"

Idi razberi za kakwo stawa wapros :)

Написа Dimitar на 15-Dec-2004 14:35


Ползвах услуги те на тази фирма и искрено ви ги препоръчвам, ще останете доволни.

Написа МИМИ (www) на 27-Mar-2005 13:20


Stiga smeshki.
Mozhe li da stava sravnenie?
Neka ima i rabota za studentite i bratjata tsigani no maj njama drug osven edna goljama mezhdunarodna firma v BG za mestene.

Написа Hamali (www) на 23-Jul-2005 17:34


Неделя, 12 Декември 2004

Почиваме след вчерашният рожден ден. Спас беше изкупил всичкото ядене от Билла, а пък ние се опитахме да го изядем. Пиенето беше на ниво, за музиката и купона няма смисъл да споменавам - то е ясно :) Единственото кофти, е че днес е единственият почивен ден от седмицата.

Ходихме да гледаме Manchurian Candidate, който кой знае защо бяха превели, като "МанДЖУРският кандидат". Филма е с Дензъл Уошингтън и е много добър. Римейк на стар филм, но този път не са се осрали, както обикновенно и е по всеобщо мнение е по-добър от оригинала. Силно препоръчвам да се гледа.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

По-добър друг път. Подобно мнение може да изкаже само човек, който никога не е гледал първия филм или е привърженик на нещо от типа на чалгата!

Написа Terra на 16-Dec-2004 16:26


Е аз не съм го гледал старият, просто четох ревютата пък и филма ми хареса. С какво е по-хубав старият? (надявам се да няма гадните музики, дето са във всички филми правени през 60-70 години)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Dec-2004 19:35


Понеделник, 13 Декември 2004

Не успях вчера да си почина и днес ми беше криво. Не ми се работеше и изобщо се мотах цял ден. Единствената полезна работа, която свърших, бяха няколкото покупки от Технополис с които завърших дообзавещането на квартирата. Купих два въртящи стола и бюро за вторият компютър.

Вторник, 14 Декември 2004

Мързела продължава да е движеща сила. Толкова ми беше мързеливо и смотано, че не успях да се завлеча на работа. Пък и времето навън хич не ми помага (студ, гадост и мизерия). За сметка на това нагласих новото бюро, компютъра и столовете и инсталирах един чисто нов Slack-current. Всичко тръгна без проблеми, дори се наложи да пускам SiS видео картата в по-малък режим, че максималният, на който я издуваше X-а, не ме кефеше. В момента е на 1280x960. Докато наглася всичко по вътрешната мрежа, разните NFS устройства и т.н. стана три сутринта.

Търся си някаква прилична TV Out карта, която да работи под Linux. Само TV Out или някакъв прост mpeg декодер със S-Video изход. Картата не искам да е ATI или nVidia, не ми ги предлагайте или поне не ми ги предлагайте докато не пуснат драйверите си като свободен софтуер.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

>"... докато не пуснат драйверите си като свободен софтуер"
те не, но тия http://dri.sourceforge.net са свободен софтуер. Вярно, че не съм ги пробвал със съвременни карти, а само с древен радеон 7000 - но поне с него нямат проблем. Виж - TVout-a съм го пробвал само под конзола. Тъй де - като гледам филм, за какво ми е Х.
а не знам някой производител на видео карти да си е пуснал драйверите с отворен код. Може и да бъркам.

Написа Божо на 16-Dec-2004 15:48


Ами, едно време имаше voodoo3 с TV-out.
Все пак е препоръчително ATI, имат gatos.sf.net драйвери (без новите Radeon-и).

Написа Ivan на 17-Dec-2004 16:14


Щом искаш читава карта с F/OSS драйвери си вземи Matrox. Имат модели и с TVout.

Написа Христо Еринин на 17-Dec-2004 18:31


Точно matrox си търся ама никъде не мога да открия g450 dual head :( Накрая май ще си купя един holiwood+ това е екстра mpeg decoder.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Dec-2004 13:28


Точно matrox си търся ама никъде не мога да открия g450 dual head :( Накрая май ще си купя един holiwood+ това е екстра mpeg decoder.
__________________________________________
imam takava karta na PCI - DVI +CRT (LIKE NEW ;))
32mb cenata e 75lv (lek komentar)
http://www.matrox.com/mga/products/mill_g450/pci.cfm

Написа dim4o на 01-Jan-2005 18:42


Сряда, 15 Декември 2004

Завърших подреждането! Последната дейност беше разполагането на седемте тонколони от Creative Inspire 7+1 пакета. Вече пак мога да вдигам джангър на съседите с надуване на музика. Последните няколко дни бяха пощадени от музиката, но не и от забиването на скоби с такера и коването на пирони. Това такера е полезно изобретение! Без него колко мъка ме чакаше за да подредя кабелите, направо не ми се мисли.

След довършването на домашната инфраструктура за тест гледахме "Какво искат жените" с Мел Гибсън. Кротко и забавни филмче, от което не се разбира какво искат жените (и те не знаят), но пък ще се посмеете добре :-)

Чета "Кръстника" на Марио Пузо и много и се кефя.

Четвъртък, 16 Декември 2004
22:25

Пенчев така се беше отнесъл с DNS лекцията, че не остана време да започна да говоря за SMTP. Добре все пак че отидох във ФМИ, иначе щях да пропусна утрешният hack contest, на който съм един от съдиите. Не знам защо си бях въобразил, че състезанието е в събота.

Докато се подготвях за SMTP лекцията, добавих SPF записи за unixsol.org. Доколко това ще е полезно е спорно.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

http://spf.pobox.com/
http://spasen.com/

Кой от кого е взаимствал?

Написа :) на 16-Dec-2004 23:13


Мда наистина си приличат. На някой му е харесала идеята за изгледа на spf.pobox.com и е направил нещо подобно. Не виждам нищо лошо в това.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Dec-2004 08:29


И аз си бях въобразил, че е в събота, заотва и не можах да дойда на състезанието. жалко. надявам се другия път. :)

Написа валяк (www) на 18-Dec-2004 21:44


Ще гледаш снимки и ще четеш разкази

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Dec-2004 13:26


Петък, 17 Декември 2004

През деня бях съдия Hack Contest. Беше доста интересно, макар че участниците не се справиха много добре и въпреки водещият на "Микрофон и Мишка", който плещеше стандартните за предаването тъпизми. Участниците толкова се забиха в дреболии, че изпуснаха общата картинка, едва успяха да пробият две от услугите и то след подсказване от наша страна. Смешното беше, че аз без да искам, случайно открих още един начин за пробиване на инсталираният Wordpress. Не ми дадоха точки, защото бях от съдийският екип, гадове! :-) ManiaX-а се беше престарал с настройката на машините. Всеки отбор беше в различен VLAN, и имаше шейпъри на входа и изхода. Аз щях да оставя всички в една мрежа и да ги гледам как се spoof-ват и flood-ят, щеше да е доста по забавно. От 6 отбора, три си инсталираха Slackware, имаше двама с WinXP. Имаше и един отбор, на който едната машина беше под FreeBSD, тази машина беше bridge и firewall, а другата под XP. На XP-то бяха напускали 3 vmware-та с различни Linux дистрибуции в тях. Някакъв Mandrake също се подмяташе из мрежата.

Вечерта имаше фирмено парти, което си беше чисто надяждане и надпиване :-) Спас както винаги беше прекалил с поръчките на манджа и накрая май остана огромно количество скара, бира и т.н. Точно колко е останало - не знам, защото аз рано се наквасих и се прибрах у дома.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Skupi mnogo si prost i kompleksiran! Znam che na podobni neudachnici kato tebe im e nai-lesno da kritikuvat, no ako se hvanat naistina da svurshat nesto polezno i da organizirat nesto, serat golemi laina. Sledvastia put se hvani i napravi nesto po-dobro, a po otnoshenie na "mikrofon i mishka", smeia da tvurdia, che tova e edinstvenoto kompetentno predavane za kompiutri v bulgarskite medii, taka misliat i vsichki koito poznavam.

Написа ralitsa на 24-Jan-2005 22:09


"Скъпа" май си пропуснала да прочетеш, че бяхме поканени за съдии на състезанието, а също бяхме и съорганизатори 8)

Ако микрофон и мишка е "най-компетентното предаване за компютри" мога само да съжалявам другите. Просто не мога да си представя колко зле са те.

П.П. Като слушаш толкова "компетентни предавания" що не можеш да си пуснеш една кирилица и да уважаваш желанията на хората да се пишат коментари на кирилица на тяхната страница, а не да се сере на някаква шебечецица? Plonk.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Jan-2005 08:19


През няколко години пускам сърч в гугъла на тема Микрофон и мишка, за да видя какво пишат и говорят хората. Така стигнах и дотук - благодарение на Микрофон и мишка :)
Малко сме разглезени откъм забележки за предаването - досега те се ограничават в посока качеството и наличието на архива, ползван от редовни слушатели, за да чуят нещо, което са пропуснали. Най-критичните оценки кънтят в главата ми, но няма да ги споделям тук, виждам, че ти имаш свои.
Интересно, как по-не-тъпо може да се конферира състезание по клокване и хакване? Желанието ми беше да накарам притеснените момчета - участници и зрители да се отпуснат, да се засмеят, да се почувстват като на празник. Питах ги какви OS използват, какви са им компютрите, как са си направили водното охлаждане... Може би трябваше да им говоря в бинарен код? Не се сещам какво тъпо съм казал, ако си спомняш и ми припомниш ще го премисля.
По-сериозна е забележката ти към компетентността на предаването. Да, споделям оценката, че консултантите в Микрофон и мишка са компетентни - и оттам, че предаването е компетентно. Припомням кои са хората, които ни консултират: преди Моллов и Сергей от Comexgroup, сега Антон Белев (bloody) от IDG и hardwarebg, Павел Павлов от фирма Компютри и всичко за тях. Когато говорим за Линукс: Владо Каравелов от Adsys. Когато говорим за игри - Никола Дърпатов от PC Club. Да, предаването трябва да бъде забавно, защото ни слушат цял стадион хора, но дори и най-неподготвеният в него - водещият, се занимава с компютри от 88-ма година, работил съм дълги години като страньор в списания и вестници, поддържал съм мрежата на фирмата си, сега имам клуб с 50 компютъра и се налага да разбирам от всичко - от софтуер до мрежи. Така че когато звучим аматьорски, уверявам те, това е постигнато с много усилия! За да може и баба и леля и мама и тате да чуят нещо разбираемо, да се задържат пред радиото и в тях да се събуди интерес към компютъра. И в Тангра и сега в Дарик от нас винаги са искали да е "по-просто, по-разбираемо" и аз приемам това изискване с разбиране. Микрофон и мишка няма да научи хора като теб, макар че ни се обаждат с въпроси и много подготвени слушатели. То трябва да е събеседник и на ламерите. Ако те не се научат на компютъра, Българияще си остане... ще си изостане още повече.
Повтарям, горното не означава, че отхвърлям всяка критика към предаването. Когато говориш на живо и ти треснат някакъв въпрос за едикойси чипсет, може и да сбъркаш. Но и телефонът и ICQ-то и Скайпа и който се сетиш още комуникационен канал са непрекъснато отворени и веднага съобщавам, ако някой направи забележка, благодаря му, давам награди дори. Това е още един филтър против грешки.
Готов съм този разговор да продължи, предаването се излъчва все така в събота, и всеки брой дава материал за нови коментари.

Написа Орлин (www) на 06-Jan-2006 11:08


Събота, 18 Декември 2004

Въпреки че вчера се уговаряхме за кино, порядъчно развеселени, никой не беше забравил за уговорката. Следобед се взеха билети за Ocean's Twelve и от осем и нещо вечерта трябваше да сме на кино. За малко да закъснемм, защото пред Арена беше някакво адско стълпотворение. Коли навсякъде, паркинга пълен, народа нервен и изобщо "голям купон". Успях да намеря къде да паркирам едва след 15-20 минути обикаляне.

Заседнахме в тринайста зала (която се пукаше по шевовете) и зачакахме началото на филма. Пет минути реклами, десет минути трейлъри и нагли предупреждения на български език, да не крадеш (?!?!??!) и че ще те вкарат в затвора, ме убедиха за пореден път, че филмовата индустрия заслужава да го духа. Мамка ви нагла! Не стига, че съм си платил пет кинта за билетче, ами и ще ме спамвате и ще ме заплашвате все едно съм най-долен тип. Ами, ебал съм ви! Ще ви свалям филмите и няма да ви давам стотинка. Ще препоръчвам и на всеки да прави същото, докато не се научите да си уважавате зрителите, да не ги заплашвате и да НЕ ГИ СПАМВАТЕ, когато са си платили ШИБАНИЯТ БИЛЕТ!

А иначе филма беше готин. Личи, че актьорите са се забавлявали докато са снимали продължението. Филма го има по т.н. phree-та, свалете си го и го гледайте.

Неделя, 19 Декември 2004

Дори не си показах носа навън в това гадно време. Стоях си у дома, гледах си телевизиика и си щраках на компютрите. Дочетох си Кръстникът и си отспах, както се полага през неделята.

Понеделник, 20 Декември 2004

Сутринта монтираха у дома щори, заради което трябваше да стана рано-рано и да чакам майстора. Пича беше точен и за съвсем кратко време направи всичко. Отне по-малко от две седмици с фирмата до самото поставяне. Това е добре, като се има предвид, че един други поставячи на щори, бяха казали "да ви запишем за февруари?". Алооо в кой век живеем бе? Ще ви чакам аз три месеца за щори. Ми като имате толкова поръчки, наемете си още хора и обслужвайте, обслужвайте. Аз ли да ви уча, дейба?

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ами много правилно бре, хората искат да ти спестят пари, щото са направили сметка че от март месец почват слънчевите дни ;)) Зимата за какво са ти щори ;))

Написа GaBOSS на 21-Dec-2004 20:21


Щото прозореца ти не е южен и нямаш съседи дето ти гледат в прозорците от десет метра, затова така приказаш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Dec-2004 00:59


Вторник, 21 Декември 2004
15:40

Огледалото на Slack-a най-накрая се синхронизира и започнах да обновявам машините с ново ядро и ново KDE. Още нищо не се е счупило (засега).

Освен това си източих Resident Evil 2 и Wimbledon и довечера ще си ги гледам с кеф. Майната ти, Арена. Наредил още в плейлистата, Кръстникът - първа серия.

23:59

Машините се обновиха и нищо не се счупи, както и очаквах. Вечерта лекцията във ФМИ беше за SMTP протокола. Доста приказвахме с което успяхме да напълним двата часа. Очаквах да мине по-бързо, но се оказа че има много неща за обясняване. Май ще се прави някакъв курса за Linux начинаещи в ТУ. Малко разнообразие ще ми дойде добре, защото почна да ми писва да обяснявам едно и също по Мрежова.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Пратете някой да направи такива курсове и във Варна,тука никой не се сеща.Имаше един един Александър Фелдман,но човека отиде да работи в Израел.

Написа Илиян Чаков на 23-Dec-2004 16:28


Трудна работа, Варна е доста далече от София.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jan-2005 23:25


Сряда, 22 Декември 2004
15:50

И Весо Колев си е пуснал блог. Е, Весо, добре дошъл в отбора. Най-хубавото нещо да имаш такова чудо, като блога, е че като ти се пише по някаква тема, не ти трябват специални приготовления. Просто си пишеш и съдържанието си стои някъде, където е сравнително лесно откриваемо. Аз преди да си пусна "дневника", една камара интересности, свързвани с направяне/настройване/преживяно/флейм съм ги забравил, просто защото не ми се е правела "специална страница", на която да напиша десет реда. Блога ми решава точно този проблем. Пък и обратната връзка във вид на коментари (не на всеки му се пише поща) е приятна.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Ако пуснем сега другия курс, който сме предвидили за Системна администрация на Линукс дали ще може да се оправяме и с двата ? ;)

Ако мислиш, че да - да го пускаме. :)

Написа Nikolay Nedyalkov (www) на 22-Dec-2004 14:57


Дай плановете да видим

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Dec-2004 15:10


Благодаря много за топлите думи:)

Дано само имам време да пиша в този блог. Иначе е интересно занимание (дано е и полезно за останалите - ще ми е тъпо да водя монолози).

Написа Beco (www) на 22-Dec-2004 18:41


Още един линк за колекцията ти за .... webmasteri:
http://careercenteronline.org/index.php?inc=../../../windows&php_file=system.ini&php=&lng=1

Весели празници

Написа Bogomil на 23-Dec-2004 16:14


Пълно е с такива ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Dec-2004 16:18


Четвъртък, 23 Декември 2004
12:45

Никога не подценявай собствената си глупост! От както миналата седмица преместих звуковата карта в другият компютър и разположих тонколоните, се борех да ги накрам да работят всички. Без проблем работеха само задните, дясната странична и subwoofer-а. Изчетох една камара документация из интернета за Audigy2 и 7+1 тонколони. Свалях драйвери, пачвах ги, мъчех се да ги компилирам и използвам. Прерових де що има конфигурационен файл на ALSA-та и опитах всякакви комбинации от настройки на миксера (а те са много...). Не ще и не ще. И с псувня не ставаше и изобщо никак.

Вчера в последен отчаян опит да оправя нещата, започнах да изключвам една по една тоноколните от кубчето и да правя комбинации. И пак не тръгна. Накрая погледнах отзад как съм включил кабелите в звуковата карта. АААААААААААААААА! Бях объркал дупките и само единият кабел си беше на мястото. Разместих, вдигнах всичко на макс в миксера, пускам И ПРОСВИРИ!!! Даже свирят и седемте тонколони (преди разместването страничните не работеха). УРА! Прави са хората, кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Еееее... стига бе Жоре, не знаеш ли как се дебъгва :)
Винаги се почва от най простите неща :)
След 1000-ния път се научих де, въпреки, че още го правя същия номер понякога ;-)

Пожелавам ти занапред да дебъгваш първо железарията, защото ако тя не е наред софт-а трудно ще ти подкара нужните неща ;-)

Честита коледа!

Написа Валяк (www) на 27-Dec-2004 12:43


Петък, 24 Декември 2004

Похапнахме постни манджички, както се полага. Починахме си малко и похапнахме пържолки, както иска душичката. Душичката трябва да бъде слушана и да и се угажда. Ако душичката иска кюфтенце, дай и две, ако душичката иска биричка, отвори си, ако душичката иска тортичка, дай и бяла еклерова и т.н.

Събота, 25 Декември 2004

Преместихме празнуването в Пазарджик, където също падна здраво ядене и пиене. Майка ми сериозно се беше заредила с фойерверки и направи едно чудесно светлинно шоу. Хубаво е да имаш магазин за бомби и фойерверки! :) Станаха суперски снимки, който можете да видите ако изберете, връзката - Коледна заря вкъщи. Забележка: първите две снимки не са от зарята, а са на елхата, която е заседена в двора. Просто съм ги снимал в режим за фойерверки и съм се местил докато блендата е била отворена. Ефектите, който са се получили са връхта!

Неделя, 26 Декември 2004

Един от подаръците, който получих за Коледа беше DVD колекция на трилогията "Кръстникът". Отдавна исках да си я купя и много се зарадвах, че я получих като подарък. Гледахме първият филм и като цяло съм доволен, но с едно голямо НО. Не знам кой тъпанар е превеждал филма и е правил субтитрите, ОБАЧЕ заслужава да бъде убит с камъни. В превода има много грешки, откровени глупости и ужасяващи пропуски, които ако не слушаш какво си говорят на английски или ако не си чел книгата, ще доведат до това, че няма да разбереш много от интересните моменти във филма. "Благодаря" ви Александра груп, за това че за пореден път се осирате. Смешното е, че филма го има със същото качество като DVD-тата по т.н. Phree-та, но субтитрите, който вървят с него са с пъти по-добри. Може би е трябвало да наемете човека, който ги е превеждал да ви ги направи на DVD-то, а?

[ Коментари: 2 ]
Коментари

И най-култовото ненадписано в този филм... дето дори на ингилизките надписи си е ненадписано:
"..искам някой Много Добър да постави пистолета, Ясно ли е? МНОГО ДОБЪР! Не искам брат ми да излезе от тоалетната само с кура си в ръка!"

Написа Бобсън на 29-Dec-2004 10:16


Сони го казва това на английски и се разбира ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Dec-2004 10:19


Понеделник, 27 Декември 2004

Геймърите са откачено племе. За пример ще дам подслушан разговор, проведен по телефона преди няколко дни между мои колеги, който играят World of Warcraft:
- Антоне, къде си бре?
- мии...въртя по магазините.
- АААА, супер, купи ми един меч!
- Къф меч, БЕ! Аз съм на Витошка!

Такива ми ти работи :-) Спомням си, като играеха Earth and Beyond, как на въпроса къде си, беше отговорено, "Летя за Марс и карам минерали". Изобщо не са наред с главата това геймърите.

И аз обичам да си поиграя на някоя елементарна игричка от време на време. Тетрис, скачай стреляй, нещо с коли....В последно време не играя нищо, основно защото компютрите, на който работя не са много мощни според съвременните представи за мощен компютър на авторите на игрите. Трябва да набуча двеста доларова видео карта, сумати памет, бърз процесор да си купя Виндовс и т.н. Ебахти и играта, ще ми излезе златна. Пък и производителите на игри не обичат много Linux, което пък от моя страна значи, че аз никак не ги обичам. Такива мисли ми се въртяха в петък в главата, докато четях ревюта на нови игри в някакво тъпо списание. И изведнъж ми просветна. За какво ми е да се набутвам една камара пари за здрав компютър, който през три месеца трябва да обновявам, да се боря със софтуери и "подкарване" на игри. Ми те хората са го измислили. Всяка свястна игра, която я има за PC, излиза и за Playstation. Отговорът естествено е - трябва да имам Playstation!

Бях оставил тази покупка за след нова година, обаче днес не издържах и си купих Playstation 2 и няколко игри. Сега ще си седя и с кеф ще си играя без да си забозявам компютрите, като им катеря всякакви глупости, само и само някоя игра да тръгне.

Playstation 2 господства!

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Baja igrici se podkarvat i pod Linux

Написа mhz на 28-Dec-2004 14:53


Щото не си видял Playstation-а колко е мазен ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Dec-2004 15:04


Това като един приятел. След 12 часово геймене на Counter Strike и сутринта излизаме от клуба и той през целия път се оглежда по покривите за снайперисти.

Написа freax0r на 29-Dec-2004 09:58


Да та еба, хората нямат какво да ядат, ти Playstation ша си купуваш ;))))
Метни му барем един Linux ;)))

Написа GaBOSS на 29-Dec-2004 17:02


Да му ядат главата, щото врата му е жилав. Кво ма интересуват ората :) Като немат пари да ходят да работят.

За кво да му качвам линукс, имам си вече два компютъра у дома с Линукс, трети ще ми е излишен.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Dec-2004 17:57


Niamash li si drugi neshta da igraesh s tiah ami igraesh s play6

Написа chicho на 31-Dec-2004 16:42


Не ми пиши на мангалица из благите коментари, щото не мога да разбера к'во ми думаш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jan-2005 19:49


Вторник, 28 Декември 2004

Изгледах и останалите два филма от трилогията "Кръстника". Вторият го бях позабравил, а третият никога не го бях гледал. И на тези серии субтитрите са ужасяващи.

Задобрявам на Colin McRae Rally 2005. Карам един мини купър, докато се науча и после ще се качвам на големите коли (като гледам има и 206-ца, ммм).

[ Коментари: 4 ]
Коментари

ако си фен на рали игри - пробвай Richard Burns Rally - най-реалистичната за момента е :00

Написа Тодор на 29-Dec-2004 12:56


Не искам реалистични, искам такива на който се кара лесно и са приятни. Такива да се мъча като грешен дявол - не искам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Dec-2004 15:00


Че на Колина кое му е лесното? Голяма измишльотина е тая игра имаш чувството, че нон-стоп си върху лед.

Написа freax0r на 29-Dec-2004 15:58


Ми не е лесна, ама не съм си купил още нещо друго.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Dec-2004 17:55


Сряда, 29 Декември 2004

Не постигнах никакъв успех в днешното пазаруване. Търсех да си купя NFS: Underground и Grand Turismo за Playstation. В три магазина влизах и нищо. Само тъпи игри. Мамка му, дразня се. После разпространителите реват, че имали слаби продажби. Ми ще имате, да ви е.а, навсякъде само идиотски игри. Ще си отнеса стейшъна да го mod-нат и почвам да пиратствам. Като не може с пари, може без пари. И ще ми е КЕФ!

Мемори карта също не успях да си купя. В прехвалените магазини Germanos, като им казах "искам memory card за playstation", ме изгледаха, като извънземно, нищо че преди по-малко от месец там продаваха плейстейшъни. Идиоти.

Влизам в прехваленият магазин Orange и си мисля, че ще намеря някоя приятна книжка или музика, а пък може и ако ми се усмихне късмета, да си купя търсените от мен игри. Мотах се, мотах се и нищо. Тъпа музика, още по-тъпи игри, книгите хич ги няма. Накрая си купих "Легенди от света на диска". Наложи се да чакам 10 минути за да ми дадат касовата бележка. Веднага след това през всяка врата, през която минавах, нещо почваше да свири и искаха да ми гледат в чантата. Какво ли щеше да стане ако им бях теглил една и вместо да чакам касовата бележка си бях тръгнал? Orange, да го духат.

Само Първа инвестиционна ми свършиха днес работа. То остана и те да се осерат, като се има предвид, че ходих да внасям пари.

Събираме си багажа и утре заминаваме за Малта. Ни ма търсете освен ако няма да ми давате пари. Четири дни малко да си почина от България. Отивам да си топя гъза в петте басейна на четиризвездният хотел "Долмен".

[ Коментари: 5 ]
Коментари

а магазина на пулсатор, който е до "била" хиподрума ?

Написа Тодор на 31-Dec-2004 10:38


Няма кой да ходи чак там. Купих си игрите от сайта на Пулсар, макар че кат осе обадиха казаха че Grand Turismo го нямат :(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jan-2005 18:51


Защо не си пишете във дневника?

Написа Бай-Груй (www) на 07-Jan-2005 20:10


Дописвах пропуснатите дни в Турция пък и ме мързеше. Липсващите дни естествено ще бъдат попълнени.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Jan-2005 14:59


Почти се бях отказал да чакам края на този разказ. При това се оказва, че новопопълнените дни май са най-интересни :)

Написа Юнуз (www) на 10-Jan-2005 17:58


Четвъртък, 30 Декември 2004

Полетът е в шест сутринта, което пък означава, че на летището трябва да сме в пет и да станем в четири. Мислех хич да не лягаме, но здравият разум надделя и все пак дремнахме няколко часа. На летище София нямаше проблеми и в шест и нещо отлетяхме с чартърен полет на Air Bulgaria за Малта. Защо, след като полета е чартърен трябваше да е толкова рано?

До Малта се лети два часа и след кратка дрямка кацнахме там в девет тяхно време. Времето беше студено и мрачно, летището голямо колкото софийското. Наредихме се на опашката Non-EU citizens и зачакахме да ни ударят печатчета. На някои от хората екскурзоводката даде листчета, който приличаха на анкета и те ги попълниха. Никъде не пишеше, че анкетата е задължителна, но когато стигнах до чичето в кабинката, освен паспорт ми поиска и "the paper". Къф "the paper" бе? Нямам. "Ми попълни си го и ела пак". Абе я .......!!! Както и да е, забравила екскурзоводката да ни каже...Попълнихме хвърчащите листчета, в които питат за имена, къде ще стоиш, какво работиш и т.н. Аз писах че съм президент и че ще стоя колкото си искам. Минах паспортният контрол.

Взехме си багажа, местната екскурзоводка ни откри, пита ни за къде сме и ни каза да почакаме. Чакаме к'во да правим. Чакаме.... След час и нещо, мотаене се оказа че тъпите екскурзоводки чакат някой, който е в друг самолет. Ебаси. Качихме се на автобусчето за хотела и най-накрая се махнахме от летището. За да стигнем до хотела минахме през цяла Малта. Навсякъде само камъни, хълмове, тесни улици и обратно движение.

Пристигнахме в хотела около десет и половина. Естествено тъй като стаите се освобождават в дванайсет, ни казаха да почакаме. Оставихме си багажа (след като ни обещаха, че ще ни чака в стаята) и чудейки се, защо по дяволите сме летели толкова след като тук чакаме, тръгнахме да се разходим и да разгледаме наоколо.

Помотахме се по крайбрежният булевард и направихме малко снимки. Интересно, че е пълно мъртвило. Хора се виждат рядко, магазините не работят, на моменти е направо призрачно. Температурата не се повиши въпреки, че изгря слънце. Разхождахме се до дванайсет и половина и се прибирахме в хотела за да се настаним, но стаята още не беше готова - каква изненада :/ Останахме да дремем във фоайето още три часа докато благоволят да ни пуснат в стаята. В два и петнайсет имахме среща с екскурзоводката, която да ни светне какви местни екскурзии има. Вече бяхме разгледали брошурката и за всеки ден си бяхме избрали къде да ходим. Най-интересна се очертаваше да бъде разходката до Сицилия, където щяхме да видим единственият действащ вулкан в Европа - Етна.

Два и петнайсет мина и отмина, но нито екскурзоводката се появи, нито стаята ни беше готова. Чак към три следобед благоволиха да ни настанят. Поне стаята изглеждаше добре, но моментното отпускане отпускане от наша страна беше веднага наказано - багажа го нямаше в стаята. Май са забравили да го качат, решихме да почакаме.

В шест вечерта багажа още го нямаше, екскурзоводката също. Вече започнах да се изнервям, най-малкото защото днес целият ден ни мина в чакане. Пълен провал. Тръгнах да се разправям с рецепцията за багажа и се оказва, че са ни забравили. Извиниха се и ни пратиха багажа горе. Междувременно издирих и прословутата "екскурзоводка" по телефона - и тя ни била забравила. Любезно я подканих да дойде да ни светне за екскурзиите и о, чудо! Само след 15 минути се появяви във фоайето. Извади някаква брошурка, която и аз имах и с няколко изречения ми разби фантазиите за екскурзии и разходки. "В момента не можем да ви предложим нито една от екскурзиите в брошурата. Нова година е!". Честито, кофти сън наяве! Е добре де, четири дни, кво да правим дге? "Ами тук наблизо е автогарата, хващате автобусче до Валета (столицата) и от там можете да отиде навсякъде. Еди къде си и еди къде си е много интересно". А Сицилия? "За Сицилия няма да има екскурзии в следващите няколко дни". Е, мерси много.... аре чао. Вече съм бесен.

Очертава се дълга почивка с много "купон".

[ Коментари: 13 ]
Коментари

попаднах случайно на твоите писания за Малта .....искам да ти кажа няколко неща на теб и на всички, коиот възнамеряват да ходят в Малта!
Първо в Малта не крадат - въобще не ми разправяй такива глупости ! това е страна която е почти лишена от престъпност !!!! откарднали са ти парите българтие, с които си бил заедно там ! А дори след прочетеното съм 100 % уверен, че това си го измислил за да подкрепиш очернянето на това чаровно местенце!!! аз съм живял там - легално - над 5 години и съм наясно с престъпността и всичко останало. Просто завидно ниво - имаме само да си мечтаем за такова нещо !!
А лошите спомени от престоя ти идват САМО от факта, че си се доверил на някоя евтина оферта от българските фирми. ЗАПОМНИ ГО ТОВА - А И ВСИЧКИ ГО ЗАПОМНЕТЕ - след като ти предгалат евитна оферта за Малта, то непременно евтинияката е свързана с лошо настаняване( не е задължително да е лош хотела, но поне ще е разположен не там където е хубаво място и подходящо за сезона. такъв е случаят с твоя хотел в Аура. хотелът е хубав, но курортът не е подходящ за Новогодишните празници.....не са ти го обяснили това...а защо не си си взел хотел в Сент Джулианс за да видиш там какво е по Нова година ???? няма да искаш да се върнеш !! и си се доверил на евтина фирма, която не предлага най-важното нещо в една почивка : ОБСЛУЖВАНЕ НА МЯСТО ОТ ПОДФОДЯЩА ПОСРЕЩАЩА ФИРМА !!!!!
Когато си направих първата екскурзия до Малта (която беше решаваща за мен да остана там) се доверих на местна малтийска фирма за туризъм(намерих си я по нета), разбрах, че са и българи и, че посрещат много добре. Ама какво ти посрещане - ние си бяхме там все едно, че им бяхме на гости...то не беше посрещане от собственичката лично на летището, то не бяха разкази за Малта, за това кое може да се види (още от автобусчето ни подхвана с пълна инфо), то не бяха организипани екскурзии и много други.... не е имало екскурзии по Нова Година ли ? - пълна глупост !!!! та малтийиците ако не организират екскурзии в този пиков сезон - кога да да ги организират ? от местната фирма ни заливаха всеки ден с предложения какво да правим ! просто са гредали да ви вземат парите и после ....хайде чао - кой от къде е !!
колкото до това което може да се види във Валета и Гозо..пак си неосведомен - я вземи да прочетеш малко повече, за да не ти търся аз сега сайтове за да видиш за какво става дума...ама не е имало кой да ти го каже и покаже!
абе с една дума - не еважно с коя фирма си отишшъл , а коя фирма те е посрещнала!!
Е, именно такава посрещаща фирма ме убеди косвено да остана в Малта 5 години и нещо- струваше си този престой!Благодарен съм на случайността че я срещнах - да си жива и здрава Мариана !!!
Между другото и фирмата се казва Мариана - непременно ще я намериш в нета!
ако не успееш ми пиши !
Марто

Написа Martin на 12-Jun-2006 06:58


В Малта може да не крадат, но на нас ни откраднаха и със сигурност не бяха "българите", моля не обиждай. В стаята беше влизала само камериерката, това показа записът на електронната брава.

Офертата на фирмата изобщо не беше "евтина", беше от съвсем нормалните цени, абсолютно сравнима с тези на останалите туристически фирми. Или ще ми кажеш, че всички са били евтини. Цените на екскурзията нямаха нищо общо с това, което беше в Малта.

Това че на място фирмата беше избрала някакви зеленчуци за организатори на екскурзиите си е неин проблем и не е проблем на Малта, съгласен съм.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jun-2006 07:07


Абе какви са тия тъпотии......
Явно някакви мошеници са ти `организирали` почивката .....

За втори път карам лятото в Малта и съм очарован ...
Добър хотел , непрекъснати развлечения , яхта ,крепости , история ,
отлично вино и много добра кухня ....
Естествено всичко се плаща и то скъпичко за българския джоб , но
опрекелено си заслужава

Написа Румен Филипов на 19-Aug-2006 15:22


Хм, това е четвъртия сайт който посещавам за да се информирам на тема "Малта". Навсякаде го боядисват с прекрасни цветове, освен испанците, които също не са много очаровани. Няма да цитирам испанските мнения, но искам само някой да ме информира: ИМА ЛИ ИЛИ НЯМА ПИТЕЙНА ВОДА на този остров?

Това което описват за през лятото звучи страхотно, въпроса е, че аз смятам да ходя в опустял сезон - есен. Да се надявам, че няма да е толкова опустяло и студено колкото описва това момче. А, за другото, малко е подозрителна цялата история...

Айде, ще добавя мнение след като, здраве и живот, се завърна от Малта.


Поздрави и да няма паника! (Лично аз, ако не си видя багажа в стаята бих се паникьосала и евентуално вбесила).

Написа Невена А. на 06-Jun-2007 08:36


В последните години туризмът в Малта върви зле.Много е намалял броят на туристите.И е нормално това, защото това е страна без естествени водоизточници и растителност.Там растат треви на туфи и кактуси.Някои растения цъфтят и излъчват много неприятна миризма.Влагата във въздуха е голяма и след престой от една седмица дрехите ти започват да миришат на мухъл.Малтийците перфектно са решили проблема с липсата на вода и използват чрез процеса осмоза морската вода със специални съоръжения.Тя е само за миене и пране.Мирише на дезинфектант, естествено.Иначе си имат вода за пиене - бутилирана трапезна.Има ужасен вкус, но и това е добре.Има и вносна вода от Италия, която не е вкусна.За препоръчване е само един вид италианска: San Benedeto.При всички случаи си принуден да си я купуваш.Не дават по бутилка на човек както в Турция.Цените са високи за нас и спрямо нашия стандарт.БОКЛУКЪТ- ГРАДСКАТА СМЕТ ИМ Е ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ. Отвреме на време го палят на една височина и в околностите вони.КЛИМАТЪТ е ужасен през летните месеци.Страшни горещини!Няма сянка.В часовете от 13.30 до 20ч. дори малтийците не работят.Как ще ходиш на плаж и по екскурзии?Климатизирания автобус е само средство за придвижване по време на екскурзия.Градските им автобуси са останали от времето на англичаните,когато Малта е била военна база на англичаните отпреди 40 години и пътуват с отворени прозорци и врати за прохлада.Умираш прав.Водата в Средиземно море по бреговете не е топла.Чиста е.Много е солена и задължително ти трябва душ. И той струва пари.На най-големия им плаж Голдън бей на Малта шезлонгът струва 3 лири т.е. 15 лева, ЗА ЧАДЪР 2 лири т.е. 10 лева.Носиш си ги сам и в 18.00часа трябва да ги върнеш на гръб обратно, защото затварят.За да ти го занесат на място,където желаеш, ти искат още 1лира т.е.5 лева .А на теб ти е най-приятно тогава да си постоиш на плажа край морето.Но и автобусът е в 18.00ч. и е последен за деня.Значи вземай си кола под наем, ако ще пътуваш.А хотелът на брега е Радисън.Ако имаш пари,спи си там! Хотелите не са на пясъчен плаж.Само от ранга на големите хотелски вериги.Броят се на пръсти тези,които са.Малта има стръмни скалисти брегове в южната си част, а в севната са полегати, но няма много пясък, дори е оскъден.ГОЗО е прекрасен за разглеждане.Хубав е и медът, който произвеждат там.Фериботът с който се ходи до Гозо е чудесен.Интересни са пещерите там.Заслужава си да видиш как растат коралите.Синята лагуна също е хубава.Аз бях там и се къпах в нея.Там наистина морето е тюркоазено, дъното е пясъчно и е интересно.За да идеш там, трябва да си платиш екскурзията и то не е евтино.Няма сянка, обаче.На това южно слънце през юни чадър не те спасява!КОМИНО е съвсем малко островче, което не се обитава.Ходенето до там става с кораб.Може да е тип пиратски,а може и пътнически.ПАРАДАЙС БЕЙ е най-хубавият според мен плаж на Малта.Но и той,както всичко там е миниатюрен.Може да е дълъг най-много 90 метра и широк максимум 3 до10 метра.Поставени са мрежи навътре в морето против медузи и други отровни видове, характерни за там.ХРАНАТА е много хубава.Дори и в най-високите температури няма да те отровят с престояла храна.Доста скъпа е, ако не си готвиш ти.ГРАДОВЕТЕ са малки и са слети по крайбрежието - излизаш от един и влизаш в друг.Валета не ми хареса.Прекалено нагъчкано е от сгради и хора.Заслужава си да видиш катедралата им.Красива е.Не дават жените да влизаме без наметки и с токчета.Трябва с чехли.Ако нямаш, плащаш си и ти дават.Малта има 360 катедрали.Ако си много нобожен,можеш всеки ден да се молиш на различно място.Не ми хареса,че са си погребвали знатните богати хора в църквите и като ходиш по гробовете им чувстваш,че вършиш кощунство,защото ние,източноправославните не правим така.В църквите няма погребани жени!Само мъже!Питах специално защо и малтийците ме гледаха като ужилени за това.Местните хора се превъзнасят по рицарите си,които били дошли с кораби и донесли ботаствата си с кораби.На мен ми си видя подозрителна тази информациа и попитах как с няколко средновековни галери може да се пренесе толкова богатство? Нямаха версия по въпроса.Имам си едно наум за тези малтийски рицари и понякога ме навява на силната мисъл за пиратството.Много от рицарите са направили приюти за родените и убивани преди това деца от компаньонките им.Все пак благородно са постъпили.Та нали това са техните извънбачни деца !МДИНА-град на тишитата,мълчаливия трад.Там живеят само стари умиращи италиански аристократи,дарили дворците си на църквата и държавата след смъртта им.В Мдина живеят и много монаси:Бенедектинки и тем подобни.Има хубави ресторанти в много богато обзаведеви хотели и ресторанти.Там бахме само туристи.ПАЧЕВИЛ И СЕИНТ ДЖУЛИАНС- ГРАДОВЕ НА НОЩНИТЕ ЗАБАВЛЕНИЯ.Има заведения за всеки вкус,дискотеки и клубове за всякаква възраст,за различни музикални жанрове и предпочитания.Но и там се плаща ,а някъде и доста соленичко.ПЛУВАНЕ С ДЕЛФИНИ!Паркът Медитеранео предлага плуване с делфини,шоу с делфини, шоу с папагали ара, шоу с морски лъвове.Гледахме ги всичките.Дъщеря ми отиде да плува с делфини и видях как два делфина я возиха по целиа басейн,а тя ги държи за перките.Имаше и много игри и целувки с делфините.Направиха и снимки.Красиви са, но естествено плуването струваше 45 лири т.е.225 лева.Снимките бяха четири,защото тя се снима и целува и с морски лъв ,и струваха и те 40 лири т.е.пак 200 лева.АКВАПАРК- прекрасен и с много забавления.И там цените са сериозни. Отделно трябва и седнеш да хапнеш.Цените в делфинариума и аквапарка на напитки и храна си бяха твърде сериозни.
Малтийците са прекрасно възпитани.Има чудесно обслужване.Спокойствие. Не стой там повече от една седмица,ако си турист.ВНИМАВАЙ С ВАЛУТАТА!!! Логично е да идещ с евро.Отиваш там,но те ти казват,че само малтийски лири приемали./това е само до 01.01.2008г./Не прави чеиндж в хотела!Навсякъде има Банка Валета.Там е верният курс.В хотела ще ти вземат 2.60 евро за една лира,а всъщност курсът в банката е 2.30.Ако си върнеш някоя лира в България, ти я сменят на 4.50 лева.СИЦИЛИЯ И ЕТНА - от Малта можеш да отидеш с един прекрасен пътнически катамаран до Италия и оттам да идеш да се качиш на Етна- единственият действащ вулкан в Европа.Внимавайте и винаги четете условията на програмата ,която Ви предлагат.Мен ме оставиха в едно градче Таормина, за което писаха,че има прекрасни градини, а на място се оказа,че те не съществуват изобщо.В 12 на обяд ни изоставиха екскурзоводите на 48 градуса на сянка насред градчето и изчезнаха до 15ч. следобяд.Предложиха ни да ядем там и да си купим сувенири. Понеже бе ужасно горещо, а и дъщеря ми е дете, започнахме да купуваме лимонада за 3 евро, минерална вода за 8 евро, кроасани за 6 евро.Изобщо ни заведоха на шопинг, използвайки това,че иначе ще умрем на 50 градуса градуса навън.На Етна ни качиха с автобус до лифта и оттам ни казаха, че който иска да види Етна трябва да плати по 25 евро за 1 билет догоре на лифт.А имаше безброй автобуси,които си качваха туристите догоре и без лифт.Ние платихме през зъби, но ни предупредиха,че имаме само един час:20 минути качване с лифта,20 минути за гледане и снимки,ии 20 минути обратно с лифта,че трябва да тръгваме.Едвам стигнахме до Роцало, откъдето с облекчение поехме с катамарана обратно за Малта.Хора, не вярвайте на Сицилианците.Те са прости,елементарни лъжливи и примитимвни.По добре да нямате работа с тях.Малтийците са коренно различни по манталитет,възпитание и честност.РАБОТА:Ако искаш да работиш там, най-популярни са българските слугини.Всяка по-заможна малтийка си има българска слугиня.У нас се наричат домашни помощници, но там са слугини.Познавам две млади българки,които са стояли там по три месеца и не си намериха работа.Има и един град Маршашкала в източната част на Малта.Там много българи са намерили работа в риболовния бизнес.Случват се и такива неща.Малта е чудесна страна, но за нас, бедните българи е твърде необичайно там!!!Стоях там 21 дни през м.юни.Проучих и разучих почти всичко ,всичко за Малта и мисля ,че ще се справя дори отлично да щофирам там, защото са толерантни шофьори и има жестоки глоби за нарущеия по пътищата.Ако мога с този разказ да дам поне малко информация на някого, безкрайно бих се радвала.Написах го честно и обективно.Може и още,но някой друг път.С поздрав!

Написа djokondata на 14-Aug-2007 00:58


Много благодаря за горния коментар.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Aug-2007 08:27


В МАЛТА НАИСТИНА ИМА СПОКОЙСТВИЕ И НЯМА ПРЕСТЪПНОСТ!В тази страна има ред и спокойствие.През 21-дневното ми пребивавне там през юни 2007г. изобщо нямах каквито и да било притеснения за портфейла си и чантата си.Нищо не ми изчезна, всичко си беше както го оставях.Много ходих из тази страна.Всеки ден излизах било то на екскурзия, било само на зей-пазар.Джебчии и просяци не видях.На плажовете си оставях спокойно вещите.Нямах притеснения.За мен това бе лечебен престой от гледна точка на спокойствие.На дъщеря ми също й допадна много това.Дори музиката в дискотеките и клубовете не дъни като у нас.Естествено е, защото там хората не се напиват така зверски както у нас.Не крещят по улиците.
ИМАМ ЧУВСТВОТО,ЧЕ ТАМ ВСИЧКИ СЕ ПОЗНАВАТ.Това усещане го получих още през първата седмица и то ми даде една ценна сигурност.Ценното на това, че почти всички се познават е, че дори и сам чужденец не може да изчезне безследно, или да му се случи някоя пакост.Всичко се вижда и се чува.Малтийците са добронамерени.Получават пари и връщат ресто до цент, без да се оправдават,че нямат дребни.Никъде не срещнах проблем с едрите пари.Но в 9.00ч. в банката е пълно с търговци, които сменят монети и дребни лири.Гледат си съвестно работата хората.ХОДИХ МНОГО ПЪТИ В БАНКА ВАЛЕТА.Прекрасно обслужване!На големи и плоски монитори по стените в банката непрекъснато са изписани курсовете на валутите.Същевременно тече информация от борсовия пазар на акции.Виждаш във всеки момент международния борсов пазар на акции и Доу Джонс.Няма мърдане!!! Всичко е точно така, както ти го показват, стига да си достатъчно грамотен, за да можеш да го прочетеш и разбереш.За всяка покупка в голям магазин, супер и т.н. получаваш касов бон.
ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ.Телекомуникациите са много добре развити.Можеш да си купиш карта за обикновен телефон, или за мобилен.Аз си взех ваучер и дори сега имам малтийски мобилен номер.През цялото време си говорих с България и ми излезе сносна цената, вместо да ползвам роуминга на Ем Тел, та после да ме разорят от сметки.Цените на мобилните разговори вътре в Малта са много по-евтини.Те затова имат ваучери само от 5 и 10 лири.
ОБСЛУЖВАНЕ В ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ОБЩЕСТВЕНО ХРАНЕНЕ. Първото впечатление, което остана у мен бе прекрасно и такова си остана докрая.Сервитьорите и сервитьорките са облечени точно като такива.Никъде не ми сервираха закуската,обяда или вечерята с голи крака, къси поли, разпуснати коси и мръсни дрехи.Стегнати и чисти са.Нито веднъж не забравиха какво сме си поръчали и всичко беше точно.Като ги наблюдавах, осъзнах,че всъщност са малко на брой, а обслужват страшно много хора!Да, това си е туристически сезон.Когато не изядеш храната, или просто си си поръчал страшно много неща, защото порциите са огромни, винаги те питат дали нещо не ти е харесало и дали има проблем.КАТО ПОРАЗМИСЛИХ И РЕШИХ,ЧЕ НАИСТИНА СИ ЗАСЛУЖАВАТ ПАРИТЕ, КОИТО ПОЛУЧАВАТ.
ПРОСТИТУЦИЯ:От няколко източника, и то малтийци и малтийки получих информация,че в Малта има много малко проституция.Само в едно градче Гзира и то в някакво кварталче, защото там има яхт-марина пристанище.Също малко имало и в Трите града.Тази професия там не се котира много високо между сравнително младите хора.
СЕМЕЙСТВО:В Малта разводите са забранени.По тази причина много хора,които се разделят, си живеят отделно без развод.Абортите също са забранени официално.Направи ми впечатление,че малтийците си ходят масово на плаж в почивните си дни със семействата си.Има много младо население и много бебета.Това е признак,че те си живеят добре.Хората на около 50 години имат страшно много деца.Запознах се с един човек,който има 11 деца.По- младите хора е нормално да имат 2-3 деца.Навсякъде,където обикалях видях много млади семейства с бебета.Явно имат висок естествен прираст.Вечер много излизат по забавления.
ДЪЛГОЛЕТНИЦИ СА.Наблюденията сочат,че там живеят сносно дълго хората.Изводът ми е: живеят в слаб фон на стрес.
МЛАДИТЕ ХОРА: Обличат се модерно.Момичетата вървят с достойнство.И те си носят пиърсинги навсякъде, момчетата си скубят веждите, момичетата слагат удължения на косите, ноктопластики и всички екстри.Изобщо всичко си им е в ред.Направи ми впечатление,че уважават по-възрастните.Добре възпитани.Работят много.
И така, мили мои събеседници, Малта е пример за това,как една малка страна без природни ресурси и тежък през лятото климат оцелява и съществува благодарение на спазването на правилата.А колкото до цените : високи са за нас.Човек може да е много добре там,ако живее и работи в Малта.
КОНТАКТИ СЪС СЪНАРОДНИЦИ:Понеже съм пътувала в цяла Европа и Европейската част на Русия, се научих,че сънародниците ни могат да ми донесат много интриги и неприятности, твърдо спазих принципа да си нямам много работа с нашенци, спечелих отново.Прекарах прекрасно времето си без много контакти с тях.Ходихме си с детето където си пожелахме,опознахме тази страна, и без нашенци ни обслужиха прекрасно!
Поздрави от мен!

Написа djokondata на 14-Aug-2007 22:49


Със съпругата ми посетихме Малта като сватбено пътешествие в началото на месец май 2008 г. Престоят ни беше от понеделник до неделя. Впечатленията ми са много добри с изключение на обслужването в хотела Bayview (http://www.bayviewmalta.com/) и късния обратен полет с междинно кацане в Инстанбул. През всичките дни обикаляхме всевъзможни забележителности (а в Малта са в изобилие), времето беше много добро, посетихме и Сицилия с катамаран и вулкана Етна. Човекът който отговаряше за нас беше сърбин на име Бане - много готин тип. На организираните екскурзии ползвахме руските екскурзоводи, които разкават много увлекателно и са отворени винаги за въпроси, както и са много точни по отношение на часовете за започване на обиколките и трансферите от хотела. Храната също много ми допадна, както и спокойствието и сигурността в Малта.
Като цяло останах с много добри спомени и впечатления и ако имам възможност бих посетил Малта отново, но в друг хотел. Времето не ни стигна да видим всичко, което искахме. :)

Написа Иван на 27-Jan-2009 15:00


Не съм много съгласен. Ходих, а преди това четох статията ти. Ето ми впечатленията (част от тях):

http://andreicho.blogspot.com/2009/01/blog-post_05.html

Написа Андрей Боянов (www) на 24-Feb-2009 23:13


Здравейте , тъй като се върнах от Малта предния ден , случайно реших да погледна какво се пише за нея и попаднах на тези описания , които след прочета набързо не се връзват със самата истина. Майка ми живее и работи в Малта от 4 години , аз ходя всяко лято за период от 2 до 4 седмици , различно . И в интерес на истина Малта се оказва с всяка изминала година все по-симпатична и изключително социална страна . Не знам на каква екскурзия си попаднал , явно си бил абсолютен карък , но там независимо от сезона било то лято или зима е като приказка и е жалко , че ри си имал лош късмет с Малта и спокойния й начин на живот . Ако ние в България имахме такъв късмет да живеем по този начин , нямаше да има нещастни и бедни хора. Моля останалите читатели да не приемат разказа много на сериозно , защото има доста неща , които трябва да се проучат преди да направиш пътуване до там - до Сицилия през декември и януари е трудно да се иде , първо заради много голямото вълнение ( аз съм ходила няколко пъти и повярвайте ми дори при вятър 5-6 м / сек е ужасно трудно пътуване) , второ , че там са много религиозни и през празничните дни те се отдават изцяло на семействата и близките си , обществения транспорт е безплатен за всички , цените са на половина ,за да могат всички да си позволят каквото желаят и още много много други неща , които няма да описвам , защото ще е много много дълго писание , доверете се на желанието си къде иска да Ви отведе и се наслаждавайте на всяко едно пътуване , извличайте само положителното от него !

Написа Христина на 30-Jul-2010 10:01


И аз искам да споделя моите впечатления,от пълната с мухал Малта.
Тей като,имам роднини които работят в Малта реших да отида на почивка.
Бях около месец там и вече знам че дори и последното място на света да остане,
там повече няма да отида.Просто не мога да разбера как тази държава е приета в ЕС
Хората са алчни до безобразие абсолютно всичко е в мухал и прах, а за пътищата и движението
нямам думи.казват че в България имало дупки по пътя,тука имат 20 улици на кръст и няма здраво място,бях с колата си и за един месец цялата ми предница беше за смяна.
Храната сЪЩО е отвратителна но това е въпрос на вкус.
Съветвам всички на които им предстои или искат да отидат там,ще бъдете много разочаровани


извинете ме ако има грешки но бързах

Написа penko на 18-Apr-2012 08:32


Аз подкрепям мнението на автора на 100% . Някой ден като имам време ще напиша и аз моята теза и моето виждане за това село МАЛТА

Написа Ivan Stoiov на 28-Aug-2013 11:19


Чао, хейтъри. И без това Малта е пълна с мрънкащи, кисели и мързеливи българи. Заради вас, скъпи "гости", на всички живеещи на острова - и матийци, и нормалните българи, и чужденци, им се вкиселява закуската само при думата "българин".
Имало мухъл. О, какво откритие! На островна държава с над 80% влажност на въздуха, къщата ти може да хване мухъл. Ако не я чистиш. Представям си "роднините" в каква кочина живеят, за да има мухъл навсякъде. Кочината е въпрос на лична хигиена, не на държава на пребиваване. Печно дори не може да напише думата мухъл правилно.... Братче.
Малта има 9 обекта на ЮНЕСКО. Бас държа, че Пенко и Ванчо не са и чували за това. Нито за историята на Валета с Гранд Харбър или за Мдина. Или за Рабат. Малта има най-кристално чистата морска вода. Тези двамата едва ли имат сетива да се наслядят на Блу Грото и Комино. Малтийците са сърдечни и добронамерени хора. Не съм виждата българи да се стичат около припаднал човек и да му оказват първа помощ.
Чудно ми е, как "храната е отвратителна", като тук има всякаква храна. Като не ти е яде едно, ядеш друго. Или някой има сбъркани вкусови рецептори, или си мрънка по принцип. По нашенски.
Много се радвам, че тези последните двама няма да стъпят в Малта повече. И ние се щастливи от това и ги поздравяваме за избора :)

Написа Алекс на 07-Jan-2014 19:48


Петък, 31 Декември 2004

Тъй като нямаше никакви организирани екскурзии, нищо не ни остана освен да последваме съвета на "екскурзоводката" и да отидем до Валета. Купихме си автобусни карти за цял ден и потеглихме.

Доколкото разбрахме тук наистина най-удобно е да ползваш автобусите. Вървят от сутрин до вечер и навсякъде има карти на маршрутите. Не са особено скъпи - 50 цента от начална до крайна спирка, 1.5Lm за целодневна карта. 1 малтийска лира (Lm) е ~ 5 лв (2.48 euro). Автобусите са стари, от английските марки Layland и Bedford. Нови почти няма. Ако нямаш карта, билет се купува от шофьора при качване. Шофьорите са любезни и когато ги попиташ за къде пътуват или кой номер автобус за къде е - обясняват. Возенето е малко приключение заради обратното движение и тесните улици на острова. Когато се возиш отпред постоянно имаш чувството, че някой завой няма да бъде взет или че ще се блъснете с идващите отсреща.

Слязохме на централната автогара във Валета и тръгнахме да се разхождаме, като първо минахме през градските порти. Не успяхме да стигнем по-далече, защото заваля силен и студен дъжд, който ни принуди да стоим под портите и да гледаме тъжно наоколо. Не че има какво да се гледа - каменни стени и булевард с магазини. След малко дъжда намаля и минахме стотина метра по централната улица, преди отново да завали и да ни доизмокри. Зарязахме Валета и с обратният автобус се прибирахме в хотела, където от нямане какво да се прави (времето навън беше кофти) се плацикаме във вътрешният басейн цял следобед.

От туристическата агенция ни бяха казали, че тук по нова година има фиести по улиците. Представяхме си нещо от сорта на Бразилия, ама май са ни метнали. Направо не ми се мисли, каква нова година ще се празнува навън както е умряло. Фиести по улиците ли? Ха, с кой? Със седемдесет-осемдесет годишните английски пенсионери, който тук са мнозинство и са с единият крак в гроба? Не виждам да се организират каквито и да е "фиести". Нищо такова няма да има тук по улиците. Никой НЕ Е ЧУВАЛ изобщо за никакви фиести. Заради фиестите се отказахме от празничната вечеря. Направо да ти се доплаче. Не че съм фен на стоенето на маси и тъпкането с манджи и пиене ама това мога да го правя всеки ден и в България. Няма нужда да ходя до Малта за да ям и да пия.

След басейна се прибирахме в стаята и за наша голяма изненада в нея ни очакваха две покани за празничната вечеря, която хотела организира. Брях, първото положително нещо от началото на екскурзията. Все пак отидох да питам на рецепцията да не са се объркали нещо :) Не се бяха объркали, наистина сме канени на празнична вечеря, която не сме плащали. Лошо няма.

Облякохме се и в осем слязохме за официалната вечеря. Добре са се подготвили, извадили разни рибни деликатеси, миди, раци и всякакви подобни мезета. Като цяло хапването беше чудесно. Браво. Пийваме си винце, приказваме си с другите българи на масата и чакаме да дойде новата година. Програмата, която течеше на дансинга беше скучна. От хотела бяха осигурили за всеки по една малка конфета, а вътре в нея хартиена шапка. Изплякахме конфетите на българската нова година (един час преди тукашната), едва дочакахме тукашната и ни вдигнаха масите. Явно тук не купонясват до ранни зори. Не ги обвинявам като се има предвид пределната възраст на гостите им.

ЧНГ 2005!

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Другия път да си земеш таблата, картите и пиенето. Хората са разчитали на вас да направите фиеста, ама кат не сте се сетили - кой ви е виновен ;)
Ааа, догодина и от на вашите магазина малко /2-3 кашона/ бомби и ракети, ама не знам дали ша та пуснат на границата с тех ;)))

Написа GaBOSS (www) на 18-Jan-2005 16:09


Ква фиеста, пиенето скъпо, само пенсионери. Пет човека ли да си правим фиеста, ебаси.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Jan-2005 20:56