< HomePage | Снимки
<- Понеделник, 6 Декември 2004 | Начална страница | Сряда, 8 Декември 2004 ->
Вторник, 7 Декември 2004

Пристигна ми SP2, който си поръчах преди няколко дни. Като ми остане време ще го снимам и ще направя ритуално чупене :) Сега ще ида да си поръчам още няколко.

Гледах два филма на Майкъл Мур - Bowling for Columbine и Farenhait 9/11. Bowling ... много ми хареса, разправя се за оръжията в США и за насажданото от медиите чувство за страх сред хората (добро е за бизнеса). Силно препоръчвам този филм да се гледа, отваря очите за много неща и ти дава възможност да погледнеш малко по-така на "информацията" с която ни заливат от вестниците и особено телевизията. Филмът има Оскар за документален филм през 2002.

Farenhait 9/11 започва добре с интересни и неизвестни факти около "терористите" Ал Кайда, Ал Кайдааааа и всеобщият ни любимец Джордж ДабълЮ. Филма е доста интересен до около час и нещо от началото, след което Мур тотално се отплесва да показва човешки истории и става скучно. Ако се отрежат последните 30-40 мин. от филма или поне се съкратят ще е много по-въздействащ според мен.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Farenhait 9/11 е един долен филм против Буш :)
Аз съм сигурен, че Кери има нещо общо с филма...така де Буш му _беше_ конкурент
Който го е харесал, да не се обижда. Това е моето мнение :)

Написа cable на 09-Dec-2004 17:47


Майкъл Мур прави такива филми, че колкото и да е прав, накрая ти остава малко странен вкус в устата, поради целия му сензационализъм... Може би заради това не си го харесал :) Аз наскоро му прочетох книгата, и като се изрежат глупостите в коментарите му, е доста добре подплатена с информация.

Написа Васил Колев (www) на 09-Dec-2004 20:05


Както съм и написал, Farenhait 9/11 не ми хареса, но Bowling for Columbine силно препоръчвам да се гледа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Dec-2004 09:50


Всяко нещо, което те кара да се замислиш и погледнеш "очевидното" от друга гледна точка е добро. Поне мен, F 9/11 ме накара да се замисля за някои т.н. "факти". М.Мур го гледам почти винаги по explorer channel (там го дават в Пловдив) и понякога доста ме дразни. Ама все пак да не забравяме, че и той е американец :) Не може изцяло да се отделиш от средата и възпитанието си. По-странното според мен е, че приятели американци (при това интелигентни) даже и не са чували за него. Все едно, тук никой да не е чувал за М.Михнева :) (може и да не ми е подходящо сравнението, де)

Написа Владимир Герджиков (www) на 13-Dec-2004 13:23