< HomePage | Снимки
<- Сряда, 22 Декември 2004 | Начална страница | Петък, 24 Декември 2004 ->
Четвъртък, 23 Декември 2004
12:45

Никога не подценявай собствената си глупост! От както миналата седмица преместих звуковата карта в другият компютър и разположих тонколоните, се борех да ги накрам да работят всички. Без проблем работеха само задните, дясната странична и subwoofer-а. Изчетох една камара документация из интернета за Audigy2 и 7+1 тонколони. Свалях драйвери, пачвах ги, мъчех се да ги компилирам и използвам. Прерових де що има конфигурационен файл на ALSA-та и опитах всякакви комбинации от настройки на миксера (а те са много...). Не ще и не ще. И с псувня не ставаше и изобщо никак.

Вчера в последен отчаян опит да оправя нещата, започнах да изключвам една по една тоноколните от кубчето и да правя комбинации. И пак не тръгна. Накрая погледнах отзад как съм включил кабелите в звуковата карта. АААААААААААААААА! Бях объркал дупките и само единият кабел си беше на мястото. Разместих, вдигнах всичко на макс в миксера, пускам И ПРОСВИРИ!!! Даже свирят и седемте тонколони (преди разместването страничните не работеха). УРА! Прави са хората, кой каквото сам си направи, никой не може да му го направи.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Еееее... стига бе Жоре, не знаеш ли как се дебъгва :)
Винаги се почва от най простите неща :)
След 1000-ния път се научих де, въпреки, че още го правя същия номер понякога ;-)

Пожелавам ти занапред да дебъгваш първо железарията, защото ако тя не е наред софт-а трудно ще ти подкара нужните неща ;-)

Честита коледа!

Написа Валяк (www) на 27-Dec-2004 12:43