< HomePage | Снимки
<- Сряда, 31 Март 2004 | Начална страница | Петък, 2 Април 2004 ->
Четвъртък, 1 Април 2004
04:18

До днес не осъзнавах колко е опасано да се движиш из София на колело. Е сега го знам със сигурност от първа ръка (крак).

На бирената среща в "При кмета" (която мина в интересни разговори), накрая останахме само ManiaX-а, Пейо, Румен и моя милост. След като започнаха да гасят лампите си тръгнахме (май се опитваха да ни изгонят). Изпратих ManiaX-а до спирката на Орлов мост и поех обратно като карах бързо и си мислех за някакви си глупости.

Голяма грешка е да мислиш, че шофьорите си отварят очите като карат :-( Въпреки че имам стоп на колелото, който свети прекрасно, явно заблеяният тъпак изобщо не ме е видял когато е свивал надясно. Естествено това имаше трагични последици за мен и колелото ми (което пък в момента дори не знам къде е).

Доста здраво ме блъсна, изхвърчах от колелото, а предната дясна гума на колата мина през глезена ми. Такава болка никога не съм чувствал. Видях цялата галактика да свети. От болка сигурно съм изгубил съзнание за малко, защото когато се свестих около мен имаше няколко човека, който нещо коментираха но аз не можех да ги разбера. От колата която ме блъсна нямаше и помен. Хората бяха звъннали вече на бърза помощ и полицията. Линейката дойде доста бързо и ме откара откара в Пирогов. Тук искам _СПЕЦИАЛНО_ да благодаря на д-р Иванова, която ме прегледа и се държа много професионално с мен. Не случайно Пирогов е най-доброто място за бърза помощ където могат да те откарат.

Оказа се, че глезенът ми е счупен на две места и ми е пукната ключицата на дясната ръка. На главата за щастие ми няма нищо (да не повярваш, аз още не вярвам). Ебаси и късмета сега седя целият гипсиран, едва пиша и ме е яд на целият свят. Не ми стига това ами и трябваше да обяснявам на полицайте какво се е случило. Само повредената ми ръка ме спаси от писането на обяснения.

Моля ако някой е видял и запомнил номера на бял автомобил (може би опел), който да се е движил в района на църквата св. Георги около 23:30 вчера, да се свърже с мен. Много ще помогне при откриването на гада, който ме подреди така!

Със сигурност ще пропусна лекцията-демонстрация по мрежова сигурност довечера, а най-вероятно и ходенето до Хисар в събота ще се отложи. :-((

18:00

Слуховете за моето потрошаване са силно преувеличени, а и да не забравяме че днес е денят на шегата.

Благодаря на всички, който се обадиха по телефона, написаха загрижени коментари и ми изпратиха писма. Дори баща ми се обади в девет без 15 сутринта (и ме събуди) за да ме пита дали съм добре (не знаех че чете тук). Наистина оценявам загрижеността Ви и затова се извинявам на всички, че Ви хванах като шаранчета. :-) Догодина пак :-)

Днес официално си връчвам ордена "ПОДЛЕЦИЙ - ПЪРВА СТЕПЕН", пожизнено.

Вчера докато карах към вкъщи дори не ми бе хрумнало че утре (днес) е първи април и трябва да има някакъв майтап. Обаче спрях пред входа и докато си кача колелото до четвъртият етаж вече бях измислил няколко истории. Първата беше, че ще се женя. Обаче бързо я отхвърлих. Нямаше да се върже много народ, а освен това трябваше да измисля и булка за да е по-правдоподно. Така че не ставаше. Друга възможност беше да съм преминал в дебианският лагер, но на това още по-малко народ щеше да се хване. Перспективна беше идеята за това Микрософт да са ми предложили работа и да измисля някакво фалшиво писмо с което ме канят на интервю. Примързя ме да мисля писмото, пък и маркетинг спийка не го шпрехам много. Народа освен това едва ли щеше да клъвне.

Отваряйки вратата обаче ми хрумна идеята за някаква неприятна случка. Перфектна постановка. Хората ще са загрижени и притеснени и няма много-много да се замислят. Пък и няма да могат веднага да го обявят за измама. Ами ако е истина? Ще се изложат сериозно. :-)

Започнах с фактите, а по нататък си развихрих въображението. Факт е че си тръгнах от "При Кмета" с колело. Хората ме видяха, дори го обсъдихме. Изпратих ManiaX-а и после поех към нас. Перфектна постановка. В най-добрите лъжи има частица истина и това беше за което се закачих. Трите случки който измислих бяха:

  1. Шофьора ме блъска и ме откарва до болницата. Аз съм сериозно потрошен.
  2. Нападат ме и ми крадат колелото, якето и телефона.
  3. Блъскат ме но се отървавам леко, без болници, полиция и разправии.

Използвах вариация на първият вариант, като добавих бягството на шофьора от "местопрестъплението". Така хората щяха да се възмутят и да предизвикам общественият гняв. Явно сработи :) Вижте коментарите.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Сега ще лежиш повече, ще ядеш здравословна храна и ще се оправиш по-бързо.Червено винце със сирене за мезе може да ти се окаже много полезно; калций му е майката.
Оправяй се бързо и се радвай на живота!
Просто и мене ме хваща яд и не знам какво да напиша; а този с белия опел дано да разбереш кой е и да му натириш носа много здраво!Егати и простаците карат по софийските улици.Да го вземът дяволите дано.

Написа sebastianz55 (www) на 31-Mar-2004 22:32


Благодаря, ще се постарая

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Apr-2004 05:45


Човече, това е първоаприлско, НАЛИ?

Написа Дончо (www) на 01-Apr-2004 07:00


Жоро, не мога да повярвам! Ако е истина, тоя с опела заслужава ЛИНЧ! :( Даже ми е малко кофти, че миналата седмица в моя блог намекнах за опасностите за "гражданина-велосипедист" по софийските улици... Шейм он ми, ако по някакъв начин съм урочасал нещо... ама ние вярваме ли на такива работи.. ;)

Ааа, ако е първоаприлско, добре си ни подредил, яко си ни шашнал!

Ако не е - да се оправяш ЕЙ! и да махаш тия гипсове, но не преди всичкото линукс манияци да ти се изпоподпишат по него! Аз лично обещавам да напиша "Slackware rules" (виж какви ги говоря;Р;) ама само да се оправяш по-фаст!

Написа turin (www) на 01-Apr-2004 07:21


Да се оправяш! Стискаме палци и чакаме да ни поканиш да донесем плодов сок за здраве.
ал_шопов
П.С.
Плодовият сок може и да е поферментирал и да сме секнали процеса с дестилация, но няма да се сърдиш.

Написа ал_шопов на 01-Apr-2004 09:12


Еййй, не мога да повярвам че се е случило такова нещо!!!! Баси тоя тип ако го откриете да го счупите (и на мен да се обадите и аз да помогна) !! И да следваш съвета на sebastianz55! И много ама много бързо да се оправиш!

Написа moon baby на 01-Apr-2004 10:36


ujas,:(((nadiavam se naistina da se sheguvash zaradi tapiat 1 april...ako ne,jiv i zdrav,Jore

Написа Nat на 01-Apr-2004 11:23


Сега след като си здрав можем спокойно да ти теглим един бой за наша утеха, че си добре.
Гадничка се е шегата и наистина си заслужаваш ордена, че дори и наминация за "Най-черен хумор".
Но важното е, че са здрав.
Между другото - много поздрави на д-р Иванова. :)

Написа sebastianz55 (www) на 01-Apr-2004 17:14


Абе Жорка, като гледам каква истерия си предизвикал у маса народ си за бой. :-)

Написа Niki (www) на 02-Apr-2004 07:55


Не е проблем това, че на следващия 1 април наистина ще те блъсне Опел, ще ти потроши и двата глезена [1], ти ще търсиш помощ и никой няма да ти повярва. В края на краищата - ще направим съвремена интерпретация на приказката за лъжливото овчарче. Пък и ще си кажем - "Жоро сам си е виновен".
Лошото е, че такова детско и хормонално незряло поведение руши доверието между хората. И не дай си боже и дяволът да не чуе - действително да се случи нещо на някой, той да моли за помощ, а тя да дойде три литра кръв по-късно поради неверие.
Това ще е действителната поразия, която си направил.
ал_шопов
[1] Не знам дали ще имам пари за Опел. Може да е Москвич или Лада.
..^..
./|\.
..|..
..|..
П.С.
Това беше безвкусна шега - отговор на лапешко изпълнение.

ал_шопов

Написа ал_шопов на 02-Apr-2004 11:52


На мен ми хареса;]

Написа freax0r на 02-Apr-2004 18:35


Еееее извиних се бре :) Който не е грешен да хвърли пръв камък по мен. Пък и това не беше единствената шега за деня от моя страна. За другата четете в утрешното ентри :)

Шопов, ще те почерпя бира, разбрах намека :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Apr-2004 20:21


На мен най-щеше да ми хареса варианта:
# Нападат ме и ми крадат колелото, якето и телефона, изнасилват ме грубо 4-5 човека и след едноседмично забавление ме пускат ;)))
така доста повече хора ще ти се обадят после ;)))
друг е въпроса колко хора щяха да се вържат де ;))))

Написа GaBOSS на 02-Apr-2004 20:48


Ай сега, чак пък изнасилват, не, не, не мога такива работи да правя, бе :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Apr-2004 23:34


Че то никой не те пита - нали в това е идеята :)

Написа Петър Пенчев (www) на 06-Apr-2004 11:47