< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 8 Април 2004 | Начална страница | Събота, 10 Април 2004 ->
Петък, 9 Април 2004
10:58

Днес било разпети петък, което е чудесно защото не трябва да се работи. Ще тече подготовка за довечера. Какво има довечера ли? Как какво бре, ще ходим на екзекуция на Голгота. Ще има купон с бири, кИбабчИта и разпъване на кръст :-) После ще чакаме да втаса. Мойте яЙца, най-убавите яЙца :)

Днес не е ден за национален траур, обаче. Което ме устройва напълно, защото и вчера за мен не беше. Нищо, че не ми пуснаха любимите предавания и по всички радиа звучеше музика за умрели. Е хубаво де, умрели-неумрели ОСТАВЕТЕ ГИ НА МИРА! Журналистите са за бой (и ебане). Първо, що царя не бил обявил национален траур? После като го обявил, дейба и политиците трупат дивиденти от трагедията. Е кое е от двете е да го еба? Както каза Габо (да е жив и здрав) "катастрофи винаги са ставали още от времето на каруците и ще стават". Единственото което се е променило от времето на каруците, е че сега имаме "право да бъдем информирани", което кой знае защо всеки използва за да ни сипва гадости на главата. Е майната му, ако ще ме "информирате" САМО ЗА КОФТИ РАБОТИ, по-добре не го правете!

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Определено си бил в кофти настроение, като си го писал това, а? :(

Написа Дончо (www) на 09-Apr-2004 08:15


Напротив Дончо, в страхотно настроение съм, само че се дразня на глупостите, който се пишат и ни пъхат в гърлото. Да не започвам с примери, че ще ми скочите на главата (подобно ми беше и мнението за "нашите войничета", блях).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Apr-2004 08:26


Дончо, гледай Bowling for columbine, и как медиите набиват основно страх в главите на хората. Ако се загледаш в новините, повечето са за трагедии или разни подобни неща, за да карат хората да ги гледат. Аз за това не чета вестници и не гледам телевизия, защото пропагандата не ми понася.

Даже мисля в завещанието си да напиша, че искам само едно погребение и некролог, без никакви помени и т.н.,без значение как съм умрял, това само подхранва подобни събития.

Memento mori, и спри да се притесняваш от това...

Написа Васил Колев (www) на 09-Apr-2004 08:46


Много сте прави за параноята и за промиването на мозъците от медиите. Гадният момент, в който "посредникът" става активна страна :(
Съгласен съм и за ненужната истерия при нещастия. Лека им пръст на всички починали.
Другото е популизъм.
Но за Разпети петък - все пак става дума за вярата на много хора, толерантността е хубаво нещо. Иначе става като с промиването на мозъци от медиите... а пък и да не говорим, че съвременното христианство едва ли пречи на някого ;) Както и която и да е друга религия. Преди да стане политически инструмент, разбира се ;)

Написа turin (www) на 09-Apr-2004 11:47


Жоро, приятели, имах предвид точно отношението към Разпети петък. Изцяло съм съгласен с Вас за медиите - те са били и винаги ще са лост за манипулация на масите - независимо дали са частни или държавни медии.
Но... Разпети петък... традициите... това ме подразни. И затова писах за "лошото настроение". Нека не започваме спор :)

Написа DonAngel (www) на 10-Apr-2004 08:35


Че какво му е на разпети петък, много добре даже си прекарах. Ами и вие хора, да не се избъзика човек :) Аз великден го свързвам с козунаци и яйца, не със некви мъченически изпълнения дето трябва едва ли не да роня крокодилски сълзи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Apr-2004 11:00


евалата пич _за журналистите
само ни подуват и без тва бръмналите глави тва нема да върне децата нито ше махне цара

Написа Генчо (www) на 10-Apr-2004 11:31