< HomePage | Снимки
<- Юни, 2007 | Начална страница | Август, 2007 ->

Архив за месец Юли, 2007

Неделя, 1 Юли 2007

Не разбрах полицаите ли не си свършиха работата или шофьорите в България сме некадърници, които не могат да поддържат скорост в колона, но без видима причина се влачихме повече от 30 минути по десет километрова отсечка между Граф Игнатиево и Труд преди да успеем да се доберем до магистралата.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Причината разбира са американските орли буревестници, и разбира се нашата перфектна подготовка и организация...

Написа Иван на 02-Jul-2007 12:29


Ааааааа мерси, че ми светна лампата. Бях чул че ще има авиошоу, но ми е изхвръкнало от главата.

През целият път докато се влачехме си мислех, как в Германия когато ходихме на CeBIT немците сутрин и вечер обръщаха движението, за да могат колите да се източат бързо и се питах, къде са нашите полицаи да затворят едното платно. Вярно тези които идваха от Пловдив, щяха да почакат, но пък те бяха десетки пъти по-малко от другите, които си загубихме времето.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jul-2007 13:25


нашите велики полицаи не са там за да подпомагат движението, а за да го спират и рекетират. по една лопата и торба цимент да им раздадем, докато хъркат в партулките да запълват временно ямите с бетон

Написа nname.org (www) на 03-Jul-2007 08:59


Абе ако трябва да бъдем честни и родните шофьори са яко некадърни... Една голяма част от тях са голфаджии по душа...

Написа Георги (www) на 03-Jul-2007 09:04


Не сте сами!Ние чакахме на тази колона повече от час,преди да ни свърши търпението,да завъртим наобратно и да се върнем в Пловдив през 5 други околни села.Почти съм убеден,че докато ние влизахме в града,колоната от близо 10 километра автомобили трябва да се е преместила с не повече от 100 метра.Никаква организация,информация или дори капчица мисъл от господа военните,при това на един междуселски път!

Написа Red Or Dead на 06-Jul-2007 06:16


Понеделник, 2 Юли 2007

Внимавайте да не се минете да се регистрирате за измислената услуга на epay - SMS pay или там както и казват. Ще бъдете грозно наебан и прекаран. Взимат ви пари за регистрация и за отрегистрация, а регистрирате ли се за тази измама няма да можете да плащате нищо докато не платите рекета, за да се отрегистрирате.

Ебахти и измамниците.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Един "предприемчив"човек изобретил една машина. Поставил я в лунапарка , а над нея табела "само срещу 0.50$ можете да бръкнета в тази машина през специалния отвор и да получите награда изненада"
Много хора си опитали късмета. С учудване установявали , че след като бръкнат в "специалният отвор" машината ги хващала за ръката и не ги пускала , докато не платят 1$ . :)
И тук ли разликата в цената за регистриране и отрегистриране е различна?

Написа Данаил Рабаджийски на 03-Jul-2007 09:46


Мда...да не говорим, че услугата е тотално безполезна.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jul-2007 09:52


Смисъла на услугата е ако някой ти гепи потребител/парола да неможе да ти преведе някъде парите или да напълни 10-20 прими :)

Написа Владо на 03-Jul-2007 18:04


Който е балък и му гепят паролите за разплащателен сайт или банка си е сам виновен. Откъде на къде ще им искат пари да се откажа от нещо, което не искам да ползвам така или иначе.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jul-2007 18:12


Ако нямаш комп и си плащаш сметките от някоя зала има смисъл. Иначе сертификатчето си е задължитено, но пък иди обяснявай на балъците :)

Написа Венци на 04-Jul-2007 01:20


@Венци - А колко са хората използващи epay и нямащи собствен компютър? Аз лично си мисля че надали ще има такива.

Написа MacTeP (www) на 04-Jul-2007 13:44


Да и аз се регистрирах и ден по-късно направих отрегистрация .. защото никъде не бях видя да пише, че е платено и че трябва да имам наличност в микросметка .. Заредих си микросметката за да може да се от регистрирам .. голяма простотия .. това ..

Написа Mihail Peltekov (www) на 05-Jul-2007 12:55


@MacTeP

лично аз :) докле бях в казармата - нямах налични кеш мангизи, а трябваше да си зареждам примата. нямаше ми я и дебитката. нямаше и компютър. излизах градска за 30 минути - в интернет заличка. а дали съм единствен с липса на комп и ползващ ePay ?

Написа lawyer.bg (www) на 06-Jul-2007 06:49


Ами незнам момче,ама снимките ти са адски добри-не те познавам-може да си фотограф,но от добрите.Та да дойдем на темата-ами аз съм от Пловдив и си е така,но да ти кажа в цяла България е така-няма ред-ограбват и това е.Но най-вероятно ти това нещо го знаеш(щом можеш такива снимки да правиш,значи не си глупав)

Написа Петър Борисов на 20-Jul-2007 10:46


Вторник, 3 Юли 2007

Slackware 12 излезе. Ако сте си сваляли -current ISO от преди няколко дни, няма смисъл да се втурвате да сваляте официалните днес - абсолютно еднакви са.

Ползвайте ftp-то и rsync-а на mirrors.unixsol.org

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Свалям го през Bittorrent и със задоволство отбелязвам че не виждам нито един клиент BitCommet само няколко uTorrent-а и всичко друго KTorrent , BitTornado , cTorrent i podobni :) до сега не бях ставал свидетел на такова нещо :)

Написа Данаил Рабаджийски на 03-Jul-2007 09:39


Трябва и някой Azureus да е имало :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jul-2007 09:45


Даже доста :) но забравих да пиша , понеже аз не го ползвам нещо ми бави машината :) и за това гледам да го "забравям"

Написа Данаил Рабаджийски на 03-Jul-2007 09:57


Бави мамицата му, обаче има много екстри и затова го ползвам. Основно заради плъгина за web interface.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jul-2007 10:02


Ох и KTorrent ima такъв но понеже съм много на "ти" с линукса вече 2-ри месец не мога да го подкарам :)и се отказах

Написа Данаил Рабаджийски на 03-Jul-2007 10:26


Работи, но много ми харесваше една елегантна забивка ако не си сетнал в настройките преди това, в коя директория автоматично да тегли.
Просто губих контрол върху webif-а тотално. Иначе при Azureus добре си е реализирано и това.

Написа krassyo (www) на 09-Jul-2007 15:07


Сряда, 4 Юли 2007

Днес завърших обещания скрипт за обновяване до Slackware 12. Не че е нещо особено, просто мързеливо нахвърляни команди като се следват препоръките за обновяване до 12. Няма нищо страшно, единствените проблеми, с които можете да се сблъскате след обновяването е някоя библиотека да е добавена към дистрибуцията, а при вас да я няма. Сваляте я смело installpkg и сте готови.

Скрипта е в два варианта, за обновяване на сървъри (няма X бози) и за десктоп машини. Тестван е на повече от десет Slackware 11 инсталации и проблеми не са забелязани. За да го ползвате препоръчвам да не го пускате директно а да копирате и пускате командите на порции (те са логично разделени).

Преди да започнете да обновявате да Slackware 12, да не забравите да си пуснете ядро МИНИМУМ 2.6.18! При обновяване на ядрото ако не ползвате huge ядрата, не забравяйте да си направите initrd (less /boot/README.initrd)

Дебело подчертавам, че скриптовете са тествани на напълно обновени Slackware 11 инсталации. Ако имате нещо по-старо от Slackware 11, първо обновете до 11 и тогава ползвайте скриптовете (може и да работят без тази стъпка, но не гарантирам).

Ето и самите скриптове:
- Script to upgrade Slackware 11 to Slackware 12 for servers
- Script to upgrade Slackware 11 to Slackware 12 for desktop machines

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Пуснах сървърския скрипт на сървър, ама гледам някакви X бози, та го спрях, че пробвам с другия скрипт :)

Написа Георги (www) на 04-Jul-2007 15:33


Абе аз се ъпгрейднах от работещо 2.6.17.13 ядро и то без проблеми! Къде си го видял този минимум (2.6.18)?

Написа Димитър Томов на 04-Jul-2007 17:01


В release notes пишеше, че препоръчват минимум 2.6.18. Заради udev-а е, иначе може и с малко по-старо ядро.

Note: Follow these steps in this order

1. Install a 2.6.18 or later kernel (if you are using the default 2.4 kernel
from Slackware 11.0) - there are kernel packages available in the A series
that should work fine.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jul-2007 17:24


С ядро 2.6.17.13 се обновява без проблем. Научено по трудния начин, добре че имах такова в /boot :)

Написа Любо на 04-Jul-2007 20:09


Просто няма нужда да надграждам, защото rsync и swaret скриптовете ми в crontab-а се грижат за всичко след като прескочих последните генерални проблеми при минаването към gcc 4.1.2 и glibc 2.5.0 :)
Иначе Пат наистина си знае как да предложи винаги актуален софтуер и да направи осиновяването му максимално безболезнено.

Преди три дена инсталирах на един laptop, Слак current и ми направи пИрфектно впечатление предложението да ми бъде създаден usb emergency drive вместо флопи варианта му. От време оно (първите ми опити бяха декември 98ма) ncurses инсталаторът ми предлагаше флопи за тежки случаи.

Радва ме това, че Патрик мрази и избягва драстичните промени в инсталацията и позволява, на персоната, която инсталира да се съсредоточи върху по-важните детайли по-тоя начин. И все пак аз си написах тия дни едно улеснение след първоначалната инсталация. Имам си под ръка и компилирани от мен допълнителни пакети с -march=i486 -mtune=i686 и все повече се замислям за реализацията на една графична инсталационна топка от тези пакети, след като се намери и желаещ програмист.

Написа krassyo (www) на 05-Jul-2007 00:51


Не вярвам да има проблем ако е с grsec patch ? Все пак да питам :)

Написа cable на 05-Jul-2007 19:25


Четвъртък, 5 Юли 2007

Изключително съм доволен от обновяването до Slack 12. Разкарах древното вече xmms и го замених с благия Audacious media player. Евала на авторите на плеъра, хората имат правилната според мен идея да правят лесен за ползване аудио плеър и не искат да се бутат в модерните "плеър за всичко", "iTunes тип плеър" (последния е отвратителен) и т.н. Така де, плеъра трябва да прави едно нещо и да го прави добре. Плеъра няма работа да се грижи за организацията на файловете ми, няма работа да се грижи да ми сваля обложки на албуми, да ми търси текстове и да отнема безкрайни ресурси. Всъщност Winamp 2 и подобните на него за мен са едни от най-добрите програми, които се ползва за аудио плеър. xmms не бше поддържан и докато не намерих Audacious ща, не ща го ползвах с гадните му растерни шрифтове и странни бъгове. Сега Audacious на негово място рулира. Juk, Amarok, Noatun, iTunes и подобните, аре у лево.

GAIM-а (който вече се казва Pidgin) най-накрая му намерих цаката на спама. Незнайно защо, тази гадост е включила настройка, че искам ауторизация при добавяне и точно през този механизъм спамеха гадовете. Аз ауторизация не ща, нека ме добавят колкото си искат, докато не ги добавя аз така или иначе не могат да ми приказват.

Настройката за ауторизацията се изключва от менюто Accounts / [ACCOUNT] / Set Privacy Options.

В следващата версия ако сменят и грозната иконка за traybar-а ще съм напълно доволен. Абсолютно щастие, здравей, здравей.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

плейъра е хубав:) като дъртите bmp-ta, преди да станат много*нищо в едно:):)

става за ползване (иначе и mplayer, gmplayer стават ....)

а за gaim-ската иконка, нещата не подлежат ли на договаряне:?)

Написа july на 06-Jul-2007 12:07


Adium-а под OS X има пълни теми с икони за трейбар и всичко, но за pidgin-а май няма.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jul-2007 12:44


Най-добрия плейър си остава
locate -i "whatever band" | grep -i "whatever album/song" | perl -ne 's/^(.*)$/"$1"/ && print' | xargs mplayer

Написа Иво (www) на 06-Jul-2007 13:19


И Audacious тегли картинки на албуми. Просто задръж курсора на мишката върху някое по известно парче и ще се убедиш.

Написа teh на 06-Jul-2007 17:03


Спамерите пускат заявка за оторизация, независимо дали искаш или не. И ако се излъжеш да му откажеш или потвърдиш, тогава става страшно. Просто ги игнорирай.

Написа Коко на 08-Jul-2007 22:29


Петък, 6 Юли 2007

Не ви е писнало да гледате скучните икони на десктопа си, представляващи програмите, които ползвате всеки ден? За да ми е по-шарен деня и работата да върви по-леко от днес при мен въвеждам някои промени:

Веселият ми десктоп

Като допълнителен бонус, всеки който ми седне на компютъра се чуди къде да цъка и не може да се оправи /няма tooltips/. Яко сигурност++.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

"Пеперуда", а не "Пипируда". освен ако не е нарочно, или това е някаква неизвестна за мен дума. е, все пак не твърдя че зная всичко.

Написа някой на 06-Jul-2007 14:43


Като изключим Home-то познах само pidgin и azureus. Може би причината е, че предпочитам fluxbox пред KDE.Ако не е проблем ще те помоля да споделиш какво се крие зад останалите инони с цел да се запозная с още някоя полезна програма.

Написа ebasi (www) на 06-Jul-2007 16:48


Рибката е bluefish :)

Написа Георги (www) на 06-Jul-2007 17:16


бих предоложил, че жабата е jabber. гълъбчето може и гръмопиле да е... thunderbird по техному
другите ме зачудват...

Написа Бобсън на 06-Jul-2007 23:33


Жабата е Azureus според мен.

Написа Роко на 07-Jul-2007 04:55


Определено става сигурна работа :), а ако и иконата не е тази която сме свикнали (примерно натискайки къщичката да се отваря плеър)става нещо невероятно :). Аз лично не се наемам да се пробвам на такъв десктоп.
А това гълъбче да не е новата иконка на Gaim (пардон pidgin)

Написа Данаил Рабаджийски на 07-Jul-2007 07:30


Я кажи сега защо не ползваш sim-im от berlios.de ?

Написа Иван Кълвачев на 08-Jul-2007 09:22


Хихи, знаех си отдавна, че Георги е пристрастен към мьекането и за това е кръстил shortcut-а "Пипируда" ;)

@Данаил Рабаджийски: абсолютно вярно. Това е новата икона на Pidgin.

Написа krassyo (www) на 08-Jul-2007 23:22


Пеперудата е OpenOffice
Azureus-а и Pidgin-а са си със стандартните икони
Чукчето е Thunderbird
Рибката е Firefox
Папагала е Konsole
а Скаларията е KBEDic

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jul-2007 07:48


@Иван Кълвачев: Защото поради някакъв бъг в sim-а не получавам съобщенията на някой хора от списъка ми с контакти.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jul-2007 07:54


Събота, 7 Юли 2007

Един трик за любителите на AdBlock, които естествено са набутали google-analytics/* в черния списък.

Отваряйки сайтове където се ползва аналитикс, ще виждате грозни javascript грешки в конзолата. Ако сайта е ваш, използвайте следния трик, хем да има аналитикс, хем да не ви плюе грешки, тъй като сте блокирали достъпа до домейна.

Над реда urchinTracker() сложете if (typeof urchinTracker=='function') това ще предоврати грешката, ако нищо не се е заредило от google-analytics.com

Мразя да ме следят. AdBlock + NoScript + Cookie whitelist завинаги.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

За грозните реклами ползвам Stylish с Ultimate AD BLOCKER V1, а NoScript за по-голяма сигурност

Написа Емил Попов (www) на 15-Jul-2007 06:59


Трика с typeof вече не работи от вчера. Google нещо промениха по кода и ако ползвает typeof трика, за да не зареждате брояча, analytics ням ада отчитат нищо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jul-2007 08:58


Неделя, 8 Юли 2007

Масовото обновяване до Slack 12 продължава с обновяването на машината и на баща ми. За него няма да има кой знае каква разлика, макар че след смяната на дъното му, нямаше драйвер за звука, та 2.6.21.5 с дванайската си дойде точно на време.

Понеделник, 9 Юли 2007

Започвам третия сезон на Старгейт Атлантида, след което ме чакат девет дълги и предълги сезона на Старгейт SG-1. Търся си време за гледане на сериали, ако може без да ми намалява времето за семейството и за работа (time travel?).

Утре привършваме Sleeper Cell и вероятно Studio 60. За студиото ме е доста яд, че свършва, тъй като ми беше много забавен. Язък, американците не обичат сериали с интелигентен хумор.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

SG-1 е 10 сезона :)
ако ти се гледа нещо time travel -> Doctor Who - английско, леко и забавно. повече инфо:
http://www.bbc.co.uk/doctorwho/index.shtml

Написа Филип (www) на 10-Jul-2007 16:58


@Филип, случайно да ти се намират първите двайсетина сезона на Doctor Who? От първия знам че не се е запазило много, но другите трябва да са налични.

@Георги, или спираш да спиш, или спираш да работиш, или и двете. Иначе ти препоръчвам да зарежеш Атлантис и да почнеш с SG-1. Да те предупредя, според мен първия сезон на SG-1 е най-лошия, но последните серии напипват правилната формула и оттам нататък нещата потръгват. Като стигнеш последния сезон ще можеш да го гледаш в паралел с Атлантис.

Написа Иван на 10-Jul-2007 21:56


Добре че сериалите дето ги гледам за в лятна ваканция. Иначе щеше да ми отиде почивката...

Написа Георги (www) на 10-Jul-2007 22:20


Хах, това с гледането на толкова сериали почти едновременно е много трудна задача, само по себе си, камо ли ако включим и някои други странични задачки, като ходене на работа и грижи за семейството :)
Това време, което търсиш мисля, че може да намериш зад затворените клепки :)
т.е. ... ако успяваш да си държиш очите отворени вечер, пък и сутрин, значи има време за още една серия :-D

Написа Svetlio Blyahoff (www) на 11-Jul-2007 03:10


Иване, драсни едно мейлче. ще измислим нещо :)

а сериалите въобще не са трудна задача. аз лично много по-лесно прекарвам цял сезон от някой сериал от колкото поредния мега-гига-хипер як филм... който в повечето случаи се оказва поредната боза :/

Написа Филип (www) на 11-Jul-2007 14:08


Съгласен с Иван за SG-1. Първите три сезона на мен ми бяха малко мудни. Но след 3 и особено 4-ти вече става доста по-интересно. Аз като бях на нощни смени време имах в изобилие. Мисля, че след 7-ми или 8-ми сезон SG-1 и Atlantis могат да се гледат паралелно. Има някои серии, в които героите прескачат от единия в другия. Все пак жалко е, че SG-1 го спряха. Сега и Galactica като приключи няма да остане свестен космически сериал за гледане.

Написа Николай (www) на 11-Jul-2007 19:43


Вторник, 10 Юли 2007

Sleeper Cell сезон две свърши, но ми остави леко неприятен вкус с края си. Не разбрах подготовка за трети сезон ли направиха (с третия ще прекалят) или просто режисьора ни остави да си мислим.

Според мен изобщо не трябваше да правят втори сезон, но е трудно да се устои, когато имаш нещо популярно, да не го продължиш и да изкараш още малко кинти дори и с ясното съзнание, че просто го обозяваш.

Излезли са четири серии от четвърти сезон на The 4400 (това стана като скоропоговорка) и те трябва да се гледат.

Сряда, 11 Юли 2007

Видяно по софийските улици (ох, на батко SLR-чето)

McLarren Mercedes SLR pic.1

McLarren Mercedes SLR pic.2

McLarren Mercedes SLR pic.3

Вижте клиповете от по-горната връзка (ако вече не сте ги гледали, като истински фенове на Top Gear).

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Кажете чия е тази кола да го помоля да ме повози.

Написа Ивайло Петров на 12-Jul-2007 10:33


Поне две такива има в София, но едва ли ще ми дадат да покарам някоя :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jul-2007 16:06


Ей такова да ти е жал да го караш по тия разбити улици... Тоя дето е негова 100% не живее в нашия квартал, щото от тука нямаше да може да мине през дупките :)

Написа MacTeP (www) на 12-Jul-2007 20:56


Аз пък деца, видях Audi R8:-) Яд ме е, че профуча много бързо та нямах време да извадя телефона и да го снимам.

Написа freax на 13-Jul-2007 15:18


Freax-оре стари новини :) Вече две съм виждал, едно сребърно и едно черно. Карат си ги хората...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Jul-2007 16:04


Кефите ме :D аз видях пернишки голф, в гаража ми е ;)

Написа Миглен (www) на 13-Jul-2007 19:48


http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%93%D0%BE%D0%BB%D1%84_2 :)

Написа freax на 14-Jul-2007 09:10


Po ulicite na Sofia mai ima po skupi/exotichni avtomobili kolkoto po ulcite na Manhattan.. pone ot moe lichno vpechatlenie i blognati danni ot teb i drugi bg bloggeri :) hahah

Написа Bedo (www) на 16-Jul-2007 02:58


@freaks: THANKS! ;-D

Написа xeno на 16-Jul-2007 05:34


@freax

Стои паркирано пред "Шоколад" - или поне аз го засичам там нон-стоп. Грабвай телефона да го снимаш :)

Написа Н.Пепелишев на 17-Jul-2007 19:14


az sam ot Pazardjik i na 24.09.07 pokrai men mina SLR

Написа georgi (www) на 25-Sep-2007 09:45


Четвъртък, 12 Юли 2007

Взех си паролата за сертификата и потребителското име за електронното банкиране на ОББ и с половинчасово псуване успях да го подкарам. За съжаление без да имате някъде голямото синьо Е (като ЕбаниЕ) няма как да стане, а и инструкциите и сайта са толкова малоумни, че ще има доста да се чешете по главата докато ви светне лампата какво трябва да направите.

Пропускам инструкциите как да си настроите Експлорера в супер несигурен режим (да изпълнява неподписани ActiveX контроли от всякъде) и минавам направо на важното:

1. Това дето ви го дават, запечатано в листче, е вашият login (това е ясно)

2. Това до логина, не е паролата ви за влизане в сайта (нищо, че пише, че е парола).

На листчето е *паролата за сертификата*, която трябва да въведете след като влезете в сайта, за да си получите сертификата. Как да влезете в сайта? Просто е (но трябва да се сетите) - ползвайте потребителското име, което са ви дали в запечатания плик и паролата, която сте въвели при регистрация на заявката за активиране на електронно банкиране (хитро нали?).

Освен това не се учудвайте, че връзката "издаване на сертификат" не работи поне в началото. Да се чуди човек, защо са оставили неработeщa връзка и даже няма подсказка, че за да сработи трябва първо да се логнете (пак трябва да се сетите).

След като минах целият quest по регистрация, експортирах веднага сертификата от гадното IE, вкарах го във Firefox и всичко сработи.

Ебахти и зора.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

"паролата, която сте въвели при регистрация на заявката за активиране на електронно банкиране" е много важна. аз я забравих и дотам приключи електронното ми банкиране

Написа nname.org (www) на 16-Jul-2007 11:28


И аз бях забравил паролата, звънях в кол-центъра, казаха ми да отида до клона и да попълня заявка за нова парола. Тъкмо да им тегля майната и се сетих за паролата. Интересно, че девойката я виждаше в явен вид пред нея.

Написа Димитър (www) на 16-Jul-2007 12:56


ОББ

Написа Данаил Рабаджийски на 16-Jul-2007 14:06


Имай в предвид, че ОББ предлагат едно от читавите банкирания през нета - представи си сега какви са другите и особено обичанат от мен Райфайзенбанк.

Написа Диан на 16-Jul-2007 15:04


Банкирането на ING беше добро, за съжаление ни продадоха на Пиреус и вече не съм клиент на ING от петък :(

Написа Димитър (www) на 16-Jul-2007 18:09


@Диан: Аз така и не успях да си подкарам онлайн-банкирането при тези хора, които не обичаш.

Написа krassyo (www) на 17-Jul-2007 01:11


@krassyo - ние в офиса успяхме, но бяха едни разговори с централата часове наред, да ги еба - и най-хубавото е, че после има куп лайна при нареждането на пари - имам чувството, че се опитват да си изгонят клиентите.

Написа Диан на 17-Jul-2007 10:01


Петък, 13 Юли 2007

Изчистих CC-то и пак изгря :) Бях се притеснил, че от шестмесечното стоене в гаража му е станало нещо, но за мое щастие имаше нужда само от измиване. Запали от първия път и си е екстра. Без пари тая кола нема да я дам, може да е глупаво, но по-скоро ще я подаря отколкото да я продам за без пари.

Понеже съм на търговска тема - подарява се следното добиче, на което бившият собственик беше американското правителство:

Compaq Proliant 3000 Server
CPU 2x 333Mhz 512 Cache
CD-ROM
RAM; 128 EDO

Който го иска, да донесе два литра шуменска бира и може да заповяда да го отнесе от офиса ни, печели помощ за свалянето му до входа. За повече информация пишете на xxxxx.

Добавка от 17:45 на 16.07 - Машината вече е подарена, все пак можете да продължавате да носите бира :)

Честит Петък 13-ти. Днес беше хубав ден.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Като тръгнеш да подарявяш колата, обади се :-)

Написа Николай (www) на 16-Jul-2007 09:57


Всъщност и добичето ми харесва, сега ще пиша на мейла :)

Написа Николай (www) на 16-Jul-2007 10:22


Абе Жорка това не беше ли същата машинка дето я ползвахте за IRC канала на pazardjik :-).

Написа Петър на 16-Jul-2007 15:53


Да имаше някакви ботове пуснати там. Иначе машита вършеше много неща.
На нея беше pazardjik.org :) то си го и пише даже.
Много е добра. Просто е много голяма и и дойде времето :Р

Написа Мариян Захариев (www) на 16-Jul-2007 16:55


Машината пренесена успешно :) Дойде време и аз да пийна една бира днес. Наздраве, момчета!

Написа Николай (www) на 16-Jul-2007 17:47


Наздраве, бирата беше студена и добре ни дойде :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jul-2007 18:45


Малко зор беше намирането на Шуменско в нашия район. Оказа се, че явно не е на почит в центъра :). Но третата пресечка я намерих :)

Написа Николай (www) на 17-Jul-2007 08:32


Събота, 14 Юли 2007

Бандата на Оушън 3 става за гледане, но няма нужда да ходите на кино, за да го гледате. Спестете си седемте лева и го дръпнете от някой от тракерите, качеството ще е същото като на киното.

Мразя да ме лъжат и обиждат, че съм престъпник. Кината - духайте го.

Чакаме Ocean's 14.

Неделя, 15 Юли 2007

Помните ли времето, когато по-отворените слагаха под задното стъкло полицейска фуражка или милиционерски слънчоглед и това се правеше с цел да покажеш, че си от "наш`те", за да не ти крадат чистачките?

Е, това време отмина, но от както въведоха правилото, че задължително трябва да си купиш светеща жилетка (някой пак врътна луда далавера), наблюдавам развитие на горната дивотия.

Всеки би трябвало да има такава жилетка в колата, нали?

Хубаво де, защо тогава някои високо интелигентни индивиди смятат, че да возиш жилетката под задното стъкло или приятелски загърнала предната седалка е нещо специално?

Ако обичате мили селяни...(появили са се някакви, които се обиждат на селянин, затова обяснявам - селянин != местожителство или човек с определено рождено място, а селянин == маниер на поведение. "Всички сме от село" както казва класика в Опасен чар, но на някои им личи повече /моя добавка/)...вземете си мушнете жилетките в багажниците, защото изобщо не сте интересни.

Не бяхте интересни и когато си вадехте телефона на масата, не сте интересни с тунингованите си Golf двойки и определено не сте интересни със светещите жилетки за два лева, небрежно подхвърлени под задното стъкло или нежно загърнали предната седалка до шофьора.

Ай сиктир.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

по-добре да я "возиш" в жабката, защото докато успееш да излезеш и я облечеш от багажника.. може вече да си на кайма...

Написа nname.org (www) на 16-Jul-2007 11:25


Друг е въпроса, че на селянин автомобил не трябва да се дава. Селянина не знае, че има автосервизи а форсира с часове наред двигателя пред блока с идеята колата сама да се поправи. Селянина и представа си няма, че излизайки на главен път и пренебрегвайки знак номер 1 от ЗДП (случка от днес с Бургаско такси)може да затрие някой невинен или краз със кран стрела да му разпори гъза. Селянина с автомобил на 10-15 години развива луди скорости защото "немското си е немско" без да се замисли че тоз 15 годишен кенеф няма поне спирачки като "Корейско" на Георги. Лепенки, китеници, антирадарни CD-та, зарчета на скоростния лост и музика надвишаваща себестойността на подвижния кенеф- селяния до шия. Ей на тика книжка само категория "Т".

Написа Драгомир Николов на 16-Jul-2007 11:42


аз я нося на задната седалка по съображенията в коментара на nname

пробвах под задното стъкло, но е електриково оранжева. набива ми се в очите и ме разсейва.

Написа веселин (www) на 16-Jul-2007 11:58


Жилетки? Някой наистина направи големи пари с тези глупости.
1.) Жилетките са за извънградско каране! В града нали си има ограничение? (от 6 години живея в Австрия и не съм видял или чул някой да е ударен в града докато е закъсал с колата!)
2.) Малко OFF-Topic! Винетките?
- Винетки/Вигнети ... в цяла европа те са само за магистралите, защо в България ми трябва винетка за да отида до лозе? ==> някой прави пари яко на вашия (и от части на моя) гръб!

Написа Мартин Душков (www) на 16-Jul-2007 12:11


отдавна не съм виждал Запорожец с перденца :). :) А Мартин е прав от жилетките смисъл НЯМА нали има светоотразителен триъгълник. ското да не ни накарат и кранове да возим вместо крик(щото може крика да се счупи и да ни затисне под колата)

Написа Данаил Рабаджийски на 16-Jul-2007 14:15


Чорбаджийски, аз преди почти година верно си слагах жилетката под стъклото и имах фуражка от зад :D Ама модата отмина, вече е жега, едната ръка от вън, по възможност на нея да има ланец, другата в колата и от вътре се чува не песен а някой бас тест трак на максимално волюме. Другата пернишка изцепка са светлинките по чистачките ама е твърде гъзарско за мене. Сега замислям да сложа от ония блитз светлинките: http://www.lightfashion.com/blitz.gif да ми мигат :)

Ето ви малко интересни факти за голфа: http://auto.pernik.biz/viewtopic.php?t=107

Написа Миглен (www) на 16-Jul-2007 15:06


Забравяте капачките за оцет на чистачките :-D

Между другото от един съсед се информирах за последната мода... На него два пъти му откраднаха халогените (бройката струва 70лв) и човека решил да си купи един полицейски буркан и да го оставя на таблото. Не вярвам това да го спаси, но в отчайващи ситуации се изискват такива мерки... Когато тръгва някаде си прибира буркана под седалката и няма проблем :)

Написа Георги (www) на 16-Jul-2007 17:05


Аз също си купих светлоотразителна жилетка. И си загърнах седалката с нея. Много е фьешън... За разлика от останалите, избрали подобен метод на себеизлъчване, аз си избрах не електриково зелената, ами си взех електриково оранжева. Като на боклуджиите... Даже си залепих собственоръчно надпис "ДИТЦ" и под него "Другаря Иванов и Тумба Цигани". На Волво S60 изглежда прекрасно. Даже вече карам с акт :) По други споменати в него причини, естествено.... :) Но няма да забравя репликата на чичко полицай: "Ей, вие в Чистотата много се оядохте, щом на такива коли се качихте..."

Написа Б. Величков (www) на 16-Jul-2007 21:31


@Б.Величков: този мохабет с чистотата, направо ме уби. Съвсем ми е изхвърчало от главата, че и работниците в чистотата носеха такива жилетки.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jul-2007 21:42


Напълно съм съгласен с постига ти, Жоро. И на мен ми прави впечатление това и тука се среща доста. По-скоро жалко е отколкото смешно. Захвърлили небрежно жилетките за да демонстрират колко са праведни пред закона.
Навремето така демонстрираха с джипсиемите по масите на барчетата, по комунизма както пишеш - също.
Само с едно не съм съгласен, за това че някой се обижда на тема селяни. Едва ли много хора със селски манталитет четат блога ти, който попада в групата на специализираните дневници ;)

Написа krassyo (www) на 17-Jul-2007 01:25


'по-добре да я "возиш" в жабката, защото докато успееш да излезеш и я облечеш от багажника.. може вече да си на кайма...'
Написа nname.org
------------
Брях, ша рече чиляк че до сега га са е случило да излизаш от колата (щот нали немаше задължителни жилетки) се си ставал на кюфтета и кебапчета. То тва птицата феникс да ти завиди.

Написа Gabo на 17-Jul-2007 15:54


Понеделник, 16 Юли 2007

След поредното осиране на Гомняна дирекция за борба с обикновения потребител, bTV се опитаха да направят някакво отразяване, разбира се слабо, слабо, чак смешно. Забележете как водещия на Реално, пита "А, какво е станало, брей каква новина". Е, аз ли да следя новините през седмицата бе, да го еба? Не стига, че като журналисти уж сте били с по-големи права от нас обикновените педераси (опа гейове, ще ме прощавате), ами отгоре на това ни изкарахте като черното влечуго (за което лично аз съм горд, Black Adder ми е любимец).

Ето малко видео връзки Вечерните новини на bTV от 15.07.2007 (16Mb xvid) и Реално по bTV от 15.07.2007 (240Mb mpeg2).

Майните си ги отнасяте като пионерско поръчение, добре че съм културен и не пиша под псевдоним, че тогава, ехеееее.

ГДБОП, знаете ми телефона, другият път заповядайте мен да ме предупредите, ако може инспектор Гари Герити /той като се крие зад псевдоним в Интернет и ми беше писал на втори февруари попада ли в описанието на горепосочената статия?/

Бесен съм.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Склонен съм да преглътна неграмотност и/или ограниченост у полицай (визирам изцепките на ГДБОП), но толкоз малоумен журналист (при това с претенция за виден журналист) - заеби брат, ни вестник, ни телевизия вече стават за нещо. Черни влечуги...

Написа borj (www) на 16-Jul-2007 12:36


Аз лично именно заради такива ВИДНИ журналисти спрях да гледам телевизия (правя го само когато съм на работа , какво да се прави скука)

Написа Данаил Рабаджийски на 16-Jul-2007 14:18


Абе какво стана, днес нали МВР щеше да коментира случая. Ама не съм чул нищо...

Написа Георги (www) на 16-Jul-2007 17:09


Мда, нещо пропуснаха. Ако са давали нещо по бтв, к1 или тв7 кажете да видим записите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jul-2007 17:31


Ето малко инфо:
http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=359778

Написа Николай (www) на 16-Jul-2007 17:45


Вторник, 17 Юли 2007

Качих нова версия на записа от сутрешния блок, този път са оставени само частите, в които се говори по темата. Старият анонс си важи, но филмчето е ново.

Видео от сутрешния блок на Канал 1 с участието на Мишел, Симион и Йовко във връзка със сплашването на обикновени хора от ГДБОП (120Mb xvid).

Вариант във вграден Flash плеър (размера на файла е над 200Mb). Изчакайте да се кешира и тогава гледайте.

Get the crappy Flash Player to see this player.

[ Коментари: 22 ]
Коментари

Благодаря много!

Написа Магдалина (www) на 17-Jul-2007 06:29


Благодаря за видеозаписите - от неделните емисии на Би Ти Ви и днешния на БНТ! Когато публикуваш окончателната редакция на записа, ще си позволя да сложа отправка в моя блог насам, за да може и моите читатели да видят. Още веднъж ти благодаря сърдечно!

Написа Борислав Борисов (www) на 17-Jul-2007 06:45


Евал! Това е реакция!

Очакваме с нетърпение запис в по-скромен формат, ако е възможно, който да Ютюбнем в мрежата!

Написа Симион Патеев (www) на 17-Jul-2007 07:27


Благодаря, Жоро! Хората изреваха, че от чужбинско става бавно и затова го сложих и при мен:
http://michael.besove.org/kanal1_2007-07-17_083004.mpg

Написа пейо (www) на 17-Jul-2007 08:09


Гледах предаването, според мен се справихте много добре и успяхте да кажете всичко, което може да се каже за тези петнайсетина минути, поздравявам ви и стискам палци това "предварително производство" да не е предварително на някоя още по-голяма гадост.

Написа Вида (www) на 17-Jul-2007 08:18


Moje li pls niakoi da go kachi v YouTube tova video ?

Написа Georgi на 17-Jul-2007 08:46


В момента го качвам в YouTube, след няколко минути ще сложа връзка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jul-2007 09:29


"Your video is limited to 10 minutes and 100 MB." бал съм ти и youtube-то.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jul-2007 09:31


Хайде де, салама как го ручаш ? Нарежи го на две три парчета с Виртуалдуба и плесвай

Написа мултимедиядезианер на 17-Jul-2007 09:46


значи, сега Дончо и компания качваме видеото в Ютюб, а ти защо не го компресираш в друг формат? какъв ползваш сега?

Написа Симион Патеев (www) на 17-Jul-2007 09:56


Вече го има във Флаш плеър за феновете на тази гадост.

@мултимедиядезианер: не ползвам virtualdub, мерси, нямам виндовс никъде :) Мога да го нарежа и с друго, но няма смисъл. Всеки може да си пусне mplayer http://xxxx_адреса и да си го гледа без проблеми. Сървъра ми ще издържи (да се надяваме).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jul-2007 10:01


200 MB??

Хайде до 5 мин да ти дам моя линк от Ютюб и всеки да е щастлив :-)

Написа Симион Патеев (www) на 17-Jul-2007 10:08


Слагай тука линка, ще го сменя по-горе. 200 Мб не са проблем за мен, ама забравям, че не всички са на голямата тръба :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jul-2007 10:15


Дишайте, всичко е готово

нарязано е на две видеота в Ютюб

http://ie.youtube.com/watch?v=rx1NrUmd_Pw

http://ie.youtube.com /watch?v=xLG4YNSuDCI

Линквайте свободно!

Написа Симион Патеев (www) на 17-Jul-2007 10:32


Много благодаря за видеото :) сега съжелявам че не гледам ТВ, понякога има някои заслужаващи си неща.
А какво ли ще стане след "предварителното производство" ?

Написа Данаил Рабаджийски на 17-Jul-2007 15:03


Благодаря, Жоро.

Написа Лъчо (www) на 17-Jul-2007 15:35


Почти ме хвана яд, че не гледам телевизия. Почти.
Мерси Георги :)

Написа Eneya (www) на 17-Jul-2007 17:31


http://video.google.com/videoplay?docid=8582350763881561600&hl=en БТВ, Тази сутрин,2007-07-15, за Странджа
http://video.google.com/videoplay?docid=52060252197529672 0&hl=en БТВ, Новините, 2007-07-15, отразяване на ГДБОП излагацията
http://video.google.com/videoplay?docid=54438847745 66027370&hl=en Канал 1, Сутрешен блок, 2007-07-17, пак за сплашването на блогърите

Ето и клипчетата в google video. Без рязане, с възможност за скролване без да е заредило цялото. :)

Написа Иво (www) на 17-Jul-2007 18:44


Божкеее, вие верно си вярвата, че на тъпите журналя им пука?
Ако им пукаше щеха да го викнат младежа още във вечерния блок у петък, барабар с милиционера дето го е тормозил.
Останалото е мижи да те лажем, познат на журналята приом за запълване на свободно време.

Написа Gabo на 18-Jul-2007 00:00


Обща стачка бе хора - докато паднат комунистите!
С комунисти начело и Президент 'Гоце' от Държавна сигурност, какво друго освен цензура и мафия очакваме!

Написа Гошко на 18-Jul-2007 01:02


Кат стана дума за комунисти - http://www.vbox7.com/play:f773a596

Написа jofcho на 20-Jul-2007 10:05


благодаря. може да си свалите видеото на харда и да го гледате оттам без да чакате да кешира,става по бързо
$wget http://georgi.unixsol.org/cruft/tmp/blogs/kanal1_2007-07-17_bloggers.avi

Написа gsmdada на 21-Jul-2007 23:35


Сряда, 18 Юли 2007

Сетиха се най-накрая и додоха пари на либийските цигани, та да пуснат нашите. Не че одобрявам даването на мои кинти за подобни работи, но толкова години само със сладки приказки да се пробват беше смешно. Какво се правите, че не знаете приказката, че каквото и да ти говорят става дума за пари?

Айде да се свършва тази работа, та белким новините се разнообразят, че ми писна всяка вечер да слушам едно и също.

Четвъртък, 19 Юли 2007
21:25

Отдавна не бях виждал толкова много хора събрани на на едно място и обединени от обща кауза. Макар и ужасно топло и уморено ми е хубаво.

Снимки предполагам ще се появят из доста страници, ако някое конкретно отразяване по телевизията ви интересува, кажете може да го намеря на запис.

====

Днес 19 юли 2007 от 19:00 пред НДК в София приятни хора се събират на шествие, за да протестират срещу УНИЩОЖАВАНЕТО на българската природа и срещу ЗАПЛАХИТЕ на ГДБОП срещу свободата на словото в България.

Ако смяташ, че каузи като защита свободата на словото и опазването на природата са нещо, което си струва, заповядай!

Аз и много други хора, ще бъдем там с лепенки на устите, защото не се знае кога ще ни принудят да замлъкнем при държавата, в която живеем и медиите, които имаме.

Нека покажем, че има мислещи хора в България, макар и да сме останали малко (да ни се чуди човек какво още правим тук).

За повече информация http://savestrandja.ludost.net/

/Тухли четворки може да не носите, чадъри и подобни също, че току виж са ви пъхнали в кауша, блогери мръсни, друсалници недни, революции ще ми правите, а? .../

[ Коментари: 6 ]
Коментари

а други строителни материали може ли да си носим или полицията ще ги раздава на място :-) ???

Написа Огнян (www) на 18-Jul-2007 14:42


Абе верно какво правим още тука?

Написа Георги (www) на 18-Jul-2007 21:27


Подкрепям напълно идеята и съжалявам, че не мога да бъда в София за да протестирам с Вас днес.

Написа krassyo (www) на 19-Jul-2007 05:27


Като спомена за намиране на предаване по телевизията, чух недобри слова за отразяването на бТВ - нещо от сорта на това, че протестът бил безсмислен заради факта, че законодателите вече били приели промяната, която да спаси Странджа.

Та ми е интересно да го видя този репортаж.

Написа Ирина Марудина (www) на 20-Jul-2007 07:58


Аз гледах репортажа им в 10 по новините. По уморена памет снощи си спомням, че казаха нещо от сорта: малко преди протеста била приета промяната, което доста намалило броя на хората, които са дошли да протестират.

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 20-Jul-2007 08:35


Когато хората още имаха надежда имаше и по-масови събирания: http://bgnova.org/index.php?idx=details&id=8b7e1c4651d6c14bb564c44596e28cdc24df3d0c

Написа mapto на 20-Jul-2007 14:47


Петък, 20 Юли 2007

Нямало смисъл от шествието казаха по bTV. Е за тях може и да е нямало, особено като изпуснаха "защита свободата на словото" като едно от нещата, заради които беше това шествие /и заради което IMHO се събраха толкова хора/.

При бъдещи шествия, съвета ми към организаторите е да дефинират по-кратко за какво е шествието, че тези дето го отразяват да могат да го запомнят. Те хората не са виновни, толкова могат. Една работа имат да свършат и то я вършат все едно ръцете им са заврени в гъзовете.

Така и не разбрах, за чий шествието се премести в 19:30 като такова чудо като "отразяване на живо" не видях.

Иначе беше забавно, ако някой има снимки, на които случайно аз или някой от семейството ми е влязъл в кадър може да ми ги прати ако са хубави. Грозните /повечето/ ги изтрийте :)

[ Коментари: 2 ]
Коментари

То и една дума да е... шанса да го запомнят е минимален

Написа MacTeP (www) на 24-Jul-2007 15:47


Не е нужно да го помнят, поне да го препишат правилно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Jul-2007 19:18


Събота, 21 Юли 2007

Пуснах си Compiz на машината вкъщи, но го изтраях няма и половин час. "Гумените" прозорци са забавни за малко, но докато не излезе KDE 4 където compiz ще е интегриран както трябва в KDE, не смятам да го ползвам.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Beryl много по-добре се интегрира с KDE, поне според мен. Въпреки че повечето хора го смятат само за излишни красоти, някои неща са удобни. Както и да е, те така или иначе Compiz и Beryl се обединиха в името на едно по-бляскаво бъдеще :) . А за KDE 4, живи и здрави наесен...

Написа Николай (www) на 23-Jul-2007 09:35


Неделя, 22 Юли 2007

Намират ми се записи на Реално по bTV в неделя. Не съм ги гледал, нямам и намерение да ги гледам, но няколко човека споменаха, че може би са интересни. Ако някой ги иска да прати една поща на georgi@unixsol.org

Мъдрост на деня - колкото и да е хубава една бира, ако не е студена не става за нищо.

Купих преносим климатик, че вкъщи не се издържаше. Засега върши работа. "Глобалното затопляне" е екстра, само да не се вдигат температурите над 35°.

Много filler episodes в този Stargate SG-1, баси, на всеки, който следва историята прескачам поне по два, които нямат нищо общо. Ако така ще са и десетте сезона, ще ги свърша за седмица.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

какъв модел е този преносим климатик? преди 2 години търсихме за офиса, но от магазините (техноХХХ и разни други) ни казаха, че имало много оплаквания, а и имаше само 1 (един) модел в България. а шефа ни препоръча точно такива и че при тях (италия) ползвали само такива.

и аз се замислям за в къщи за такъв, защото хич не се живее, а пренасянето при смяна на квартира е нерентабилно за покупка на друг вид климатик. ако имаш някакви отзиви за ефективност ще се радвам да споделиш.

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 09:35


Модела не го знам, няма марка, иначе изглежда като малко синьо шкафче и е тежичък. Продава се в Технополис (999 лв.) има охлаждане, вентилатор и овлажняване на въздуха.

Някъде из книжката пишеше, че е предвиден за 700 кубика помещение. Вкъщи го ползваме в по-голямо, но се усеща, а когато го преместим в по-малката стая където спи Юлиана за около 20 минути сваля температурата с три градуса. Цената му е малко висока (ако беше около 700 лв. бих взел още един) но удобството, че можеш да го пренасяш идва дюшеш. Към климатика има една тръба, която трябва да се изведе навън (например през някой прозорец) през нея вади топлия въздух. За човек на квартира - става (изключая цената).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:49


На технополис не им работи сайта, иначе бих дал линк натам. В техномаркет го няма.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:50


как решавате проблема с тръбата за изходящ горещ въздух?

на мене ми се въртяха идеи със модифициране на част от прозореца и оформяне на нещо като клапа през която при необходимост да се пъха тръбата....

аха, докато писах това стана ясно за тръбата... но в този вариант мене ме притесняваше че прозореца е отворен и ще тече бясна надпревара...

п.с. за квартира препоръчвам договорка с хазаина за отбиване на (поне част) цената на климатика от наема (два или три наема, да не му секне cash flow-то, че може да не се върже)

Написа july`s на 23-Jul-2007 09:54


Имам малки прозорчета в горния край на вратата към терасите. Иначе не е проблем да се открехне и големия прозорец и от там да се подаде тръбата навън. Тръбата е около 2 метра максимално разтегната, а в края е стеснена. Трябва да открехнеш прозореца 7-8 см. максимум.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:56


@july: за хазяите ясно как трябва да се работят :) проблема при мен е, че сме в много голям хол+кухня (където сме през деня) плюс две по-малки спални и ако тръгнем да слагаме климатици, трябва да се вземат един голям плюс два по-малки, което си е сериозна сума. Освен това няма централно парно, тоест климатиците трябва да имат и затопляне, което също им вдига цената. Човек ако се напъне да убеди хазяйте може и да стане работата, че и ток ще се спести през зимата, но си е доста занимавка (и пари, най-вече).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:59


:) ясно, значи 700 м^3 не са печатна грешка :):):)

Написа july`s на 23-Jul-2007 10:02


ако махнеш коментарите от началната страница на технополис може да стигнеш до тук :)
http://www.technopolis.bg/prod.php?equ_id=1055

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 10:11


wtf?!? Отваряйки technopolis.bg виждам само UNDER RECONSTRUNCTION, обаче като погледна кода на страницата виждам:

<html>
<h1><center>UNDER RECONSTRUCTION</center></h>
</html>

след което цялата страница е коментирана. Какви ги вършат тези?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 10:16


700 кубика не е ли огромно помещение - 200 квадрата при височина 3.50?

Написа Димитър (www) на 23-Jul-2007 10:58


може би е 70, нещо сметките не ми излизат, иначе 7*5*2.20 е ~ 70 m^3, нали?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 11:19


май е същият модел, който гледах преди 2 години. щом работи, ще се напъваме за климатик - ако не това лято, то за другото да има, че покрай обективоманията ми в момента се охарчих напълно :)

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 11:25


хахах тва за сайта е верно...абе работи си сайтчето както се оплаквате,ето ги климатиците:
http://www.technopolis.bg/prod.php?equ_id=1055 :P

Написа kalay на 23-Jul-2007 12:07


В събота бях в METRO 1 София. Специално огледах точно за такова нещо. Намерих и смея да твърдя че съм приятно изненадан. На размер е колкото познатите газови печки за отопление - Дипломат например. За отвод на топлия въздух отзад има така наречения кюнец който е гъвкав и разбира се ако искате да си го удължите, гъвкави кюнци се продават. Та въпросния кюнец се поставя в розетката на комина, или през прозореца ( за мен розетката е най удачното решение ) и топлото отива там. Разбира се, преди това трябва да проверим дали самия комин дърпа, защото ако не дърпа става лошо . Идва въпроса за конденза и къде отивай той. Има си ваничка отзад на самия климатик която се пълни с вода, когато се напълни, се активира датчик който пищи. Просто изливате конденза, връщате обратно и продължава. На дизайн също не е лошо.

П.С Цената беше около 500 лева с ДДС, марката мисля, че беше ALASKA.

Аз също силно се замислям за въпросното нещо

Написа chitatel на 23-Jul-2007 12:53


и аз мислех да мина лесно с такова добиче (за комина не се бях сетил, но е добра идея)
основно заради лесния монтаж и възможността за подвижност, ама жената извади 2 необорими довода:
1) къде ще го сложим тоз кютук
2) как ще го опазим от дребната

на мойта велика реплика ще му направя стенна стойка, ме обори че ако ще го слагам на стената, то такива за стенен монтаж си се продават и са с дистанционно (и тука вече моя мързел се предаде:):):)

Написа july`s на 23-Jul-2007 14:31


Понеделник, 23 Юли 2007

От както ТрафикНет пуснаха плащането през ePay много ме улесняват. Не че офиса им е далече, но в 21-ви век при наличието на онлайн разплащания да ме карат да ходя до офиса им беше досадна загуба на време.

Ако някой бизнес свързан с Интернет не предлага online разплащания, това не може да бъде никакъв бизнес.

Вторник, 24 Юли 2007

Отразяването на прибирането на систритие по всички телевизия беше доста комично. Журналистите така се бяха превъзбудили, че плещеха повече врели-некипели от колкото нормално правят. Още една тема, за която се радвам, че повече няма да ни пълнят главите със шум.

Айде оставете хората на мира.

Сряда, 25 Юли 2007

Как се прави публичен разговор по определена тема в няколко кратки стъпки:

- пуска се IRC сървър (или се избира вече работещ такъв);

- на сървъра се създават два канала;

- първият канал е за разговора със събеседниците. Канала е модериран (+m), в него могат да говорят само поканените събеседници и модератора (операторите или тези с voice флаг);

- вторият канал е свободен за всички и от него се набират въпросите, за първия канал. Събраните въпроси се копират в канала със събеседниците. Въпроси могат да се задават и в лично съобщение до модератора.

Как не се прави публичен чат - в бразуер, с javascript и в който се разчита участниците да се държат добре (при по-горещи теми, това може да не е така).

[ Коментари: 9 ]
Коментари

16 коментара има Г-н Явор Колев . Следващият път ще бъде проблем с клавиетурата.
Това дискусия ли е или отбиване на номера ? Във Вашингтон няма интернет ?

Написа Илия на 25-Jul-2007 11:06


Според мен проблемът в нашия случай е по-скоро в задклавиатурното устройство. Но от друга страна и на мен ми стана смешно, как беше организиран този чат. Всички седят и чакат, а оня смешко през това време можеше и сърф на Бахамите да кара. Ми като си зает или не искаш - поне уведоми организаторите. И не на последно място - "Задавайте ми конкретни въпроси". Аз поне 12 изброих, накрая му ги болднаха и връзката му централно се скапа... Кви 5 лева, кви компютри...

Написа Brejneff на 25-Jul-2007 17:34


Всъщност участниците в днешния чат се държаха прекалено добре, можеше и по-грубо и злобно :) Какво пък толкова човек трябва да се забавлява.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Jul-2007 20:40


Хммм. Четох лога и на моменти успяваше дори да ми стане тъжно. Тоз американски нет в хотела в Уошигтън е "лоша".

Разбирам да беше написана грешката на шльокавица, но не бе...

Написа krassyo (www) на 25-Jul-2007 21:11


Не мога да проумея какво толкова се е случило. Дори дискусията да беше протекла по правилата на бон тона, това не би я направило по-смислена и по-полезна. Тезите на Колев са добре известни. Някои хора си изляха адреналина, други пожелаха да се въведе цензура, а трети гледаха сеир.

Написа cybercrackerbg (www) на 25-Jul-2007 22:09


Аз за жалост късно отидох да гледам сеир :)
Даже накрая с cybercrackerbg и другите поспорихме малко, надявам се да не съм обидил някой :)

Написа MacTeP (www) на 26-Jul-2007 00:41


Честит ден на системния администратор Жоро! http://www.sysadminday.com/
Освен теб бих желал да поздравя и всички, които се занимават с това благородно дело :)
Наздраве!

Написа krassyo (www) на 27-Jul-2007 08:59


Аз присъствувах, но като цяло имаше десетина реплики от страна на Я-Колев, като само 2 бяха по темите и въпросите от участниците, останалото беше само оплаквания от интерната. Сигурно е дърпал порно от thePirateBay и му е лагвало. Аман...

Написа Миглен (www) на 27-Jul-2007 11:03


Тъи като знам за любовта ви към журналистите хвърлете тук един поглед :

http://life.dir.bg/2007/07/27/news1935541.html :)

Написа Dragomir Zhelev на 30-Jul-2007 06:45


Четвъртък, 26 Юли 2007

Постоянно се появяват нови длъжности, за които не съм чувал и не зная какво вършат.

Мерчантайзер?!

Някакви предположения? Според това е човек, дето стои в Метро и избира стока, но при условия че табелата беше на магазин за "маркови" дрехи за каква стока става въпрос?

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Това е човек, който се грижи за щандовете на съответната фирма.
Например ако някоя фирма за дрехи продава на едро стоки на Метро и има щанд там, това е човекът, който се грижи стоките да изглеждат добре, да ги подрежда когато ги разхвърлят клиентите и т.н. Този човек е служител не на Метро, а на фирмата, която предлага дрехите, защото самите Метро не ги е еня за щандовете и партньорите им се принуждават да пращат свои хора там. Това разбира се могат да си го позволят само Метро и още 2-3 магазина...

Написа Милен Панков (www) на 30-Jul-2007 07:36


Мерси за обяснението.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jul-2007 07:38


А какво е "ПК"????

Написа Milen (www) на 30-Jul-2007 09:47


Производствена кооперация?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jul-2007 10:02


Аз пък мислих, че това са хора, който дозареждат рафтовете със стока, когато се изкупи, тъй като и в Фантастико им викат така.

п.с. Адреса е интересен :)

Написа Красимир Димов (www) на 30-Jul-2007 12:39


Петък, 27 Юли 2007

С голяма радост видях новата 1.5 литра бутилка на Шуменско. Помислих, че са чули молбите ми за подобна опаковка и веднага си я закупих. Малко се притесних от надписа "Специално" (на двулитровата пише "Светло"), но не му отдадох голямо значение.

За съжаление при опитването на специалното кефа ми беше попарен, защото няма нищо общо със светлото. Нито е газирана, нито е сладичка. Точно обратното - неприятно горчива е и няма почти никаква газировка.

Оставам си на Светло и Стела (в бутилка или наливе, кутийките не струват!).

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Аз обичам "Шуменско Червено" много (лятото обаче и тя е рядкост...)...

Stella Artois си я бива също:)

"Шуменско Светло" и "Специално" май не съм им голям почитател...

Иначе, "Tuborg" също не е лош вариант...

"Heineken" & "Guiness" не обичам (G. си е направо ужасна, добре че я няма почти и че е скъпа;-))))))

Написа Michel (www) на 30-Jul-2007 08:08


Аз отдавна съм повече фен на Специалното, странно, но на мен Светлото ми се струва по-газирано... :-) Да не би защото аз пия само от стъклени бутилки, ти май пластмасови ползваш? Струва ми се, че има разлика във вкуса...

Иначе любимата ми бнира е също "Шуменско Червено"

Написа Симион Патеев (www) на 30-Jul-2007 08:14


ъъъ така де, и аз това разправям, че светлото е газирано и затова ми е вкусно :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jul-2007 08:22


Оф, обърках, обратното исках да кажа, пропуснал съм едно "не" пред Светлото

:-)

Написа Симион Патеев (www) на 30-Jul-2007 10:29


Събота, 28 Юли 2007

По изключение пропуснах празненствата за деня на системния администратор (който е всеки последен петък на Юли). Който празнувал, празнувал, да са живи и здрави админите, че без тях светът няма да е същият. Наздраве!

Неделя, 29 Юли 2007

Скъпа мрежа, как по дяволите да пусна WPA2 на Asus WL530g? Свалих последна версия на фърмуера и вместо да се появи WPA2, ми изчезнаха telnet и ssh сървъри. Ебаси и далаверата :(

Някой ако ползва подобно устройство да ми светне лампата, моля.

п.п. OpenWRT не ми се качва, а и не знам дали изобщо поддържа този Asus.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

На сайта на openwrt пише, че Asus WL530g се поддържа, така че нищо не ти пречи да пробваш с подмяна на фърмуер. В случай, че го счупиш, може да хвърлиш едно око ето тук: http://www.bitsum.com/openwiking/owbase/ow.asp?WL-530G
или в краен случай да го JTAG-неш.

Написа Никола (www) на 30-Jul-2007 09:43


Пробвай също с DD-WRT, въпреки че моделът не е сред официално поддържаните.

Написа V. Vassilev на 30-Jul-2007 14:14


Аз имах WL520g, но флаша беше 2 мб. На този е 4 мб - слагай DD-WRT, без да се замисляш (само провери дали се поддържа, но не мисля, че ще имаш ядове, тъй като беше със същия процесор). Ако тръгне от раз всичко, ще си доволен. При мен не се събра (3.5mb някъде е firmware-то на DD-WRT), и продадох асуса, взех си linksys wrt-54gl, боднах DD-WRT версия 24 (с 23 имах проблеми, въпреки, че се водеше последната стабилна) и всичко е ок сега.

Написа Красимир Казаков на 31-Jul-2007 08:43


ползвам wpa2 ap на 1 wrt и самоделка линукс с hostap daemon. лаптопската карта отсреща е старичка - 02:02.0 Network controller: Intersil Corporation Prism 2.5 Wavelan chipset (rev 01) но ми върши чудесна работа. трябваше да пачвам firmware естествено (при nic и wrt), но минаха по вода нещата. не можах да си накарам виндовса (xp) да ползва wpa2, но него го пускам по веднъж на 1/2 година.

Написа казан бира на 31-Jul-2007 14:29


Аз го пуснах бре, какъв конкретно е проблема? Работи с оригиналния FW, иначе и OpenWRT и DD-WRT го поддържат, но използват оригиналната NAS утилка на Broadcom за WPA/WPA2. ASUS са мъже, за разлика от Linksys със същият чипсет, покриват 802.11e с QoS, MM и Power Management разширенията, което персонално за мен е голяма екстра. Кажи конкретно проблемът, аз съм пълен с Asus-и, да направя тест...?

Написа Делян Делчев на 04-Aug-2007 07:55


Някаква идея къде може да се намери това асуско "пиле" в БГ ? /Повечето "известни" дилъри на Асус твърдят че не са го внасяли изобщо в БГ :( /

Написа Иван Николов на 06-Aug-2007 07:47


Понеделник, 30 Юли 2007

Заменят се два процесора Xeon срещу две печени пилета и един самун бял хляб (по възможност топъл). Бира си имаме, но ако ни донесете и пет Стели (в бутилки!) е твърде вероятно да побегнете с процесорите в джоба ви.

Спецификация:
2 x PENTIUM III XEON 800MHz PROCESSORS
P3 800/133/256 S2 5/12V
800MHz, 133bus, 256k cache.

Снимките на процесорите по-долу:

Xeon за размяна 1

Xeon за размяна 2

Xeon за размяна 3

Xeon за размяна 4

Процесорите са работещи и се намират в офиса ни на Парчевич 44. За повече информация и заявки за носене на пилета+хляб+бира и отнасяне на процесорите, пишете на marian@unixsol.org

Който изпревари, той ще натовари. Офертата важи до изчерпване на количествата!

15:34

Офертата вече не важи, процесорите бяха изядени и изпити с голямо удоволствие. Очаквайте скоро нови и свежи оферти :)

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Хайде народе :)
Процесорите са екстра, само да намерите къде да ги боднете :)

Написа Мариян Захариев (www) на 30-Jul-2007 09:32


Пфуууу....ама моля по-бързичко, че тука сме вече гладни:P:P:P:P:P

Написа Santo Trafficante на 30-Jul-2007 10:10


аз имам къде да ги бодна, ама много сте ми далече, да ви донеса пилетата

Написа Милен Трифонов на 30-Jul-2007 11:23


За съжаление вече направихме трампата :Р
Да ни е сладко :)

Написа Мариян Захариев (www) на 30-Jul-2007 12:01


Ебати и вкусните процесори. Мерси, добре ги прекарахме :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jul-2007 12:33


Пу деееба. Изтървах яката оферта... :)

Написа Георги (www) на 30-Jul-2007 20:41


Ако тръгнеш да се отърваваш от Мак-а, никво пускане на оферти тука, обаждай са направо да идвам с един сарък луканка и каса бира ;)))

Написа Gabo на 01-Aug-2007 16:49


Вторник, 31 Юли 2007

Или филмите са изтъпели или моята поносимост е намалена. Опитах да гледам Умирай Трудно 4 и Фантастичната четворка 2, но и двата на успях да ги издържа повече от 10 минути. Аман от спасяващи света.

[ Коментари: 13 ]
Коментари

Спасяването на света носи добри пари на минетчиите от филмовите компании.

Написа Диан на 02-Aug-2007 08:26


Чорбаджийски, и аз съм на същото мнение, БОЗИ...
Гледа ми се някой стар кунг-фу филм, където превода се осъществяваше от 1 глас за всички - жени, мъже няма значение. Май ще си припомня как се пускаше видеото и как се работеше с видео касети :)

Написа Миглен (www) на 02-Aug-2007 08:32


Що бе ... умирай трудно 4.0 ставаше откъм екшън. Друг е въпроса, че компютърната част нямаше нищо общо с истината :)

П.П. Аз ли съм сляп или load-наха вирус на linux, който взривява компа, след като светне светодиодчето :)

Написа Красимир Казаков на 02-Aug-2007 08:41


Брей и такива моменти ли имало в този филм? Май ще трябва да му направя втори прочит поне да се посмея.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Aug-2007 09:09


Аз прегледах ситуацията - имаше заредени едни кутийки с надпис C4 и LED-чета и жици, така - обобщавам, наблюдението показа, че при натискане на комбинацията Ctrl+Alt+Del по незнаен способ се активира червеното диодче от което се взривява цялата кочина.
Имаше един кадър в който индекс фингъра на пича се колебаеше на милиметри от дел-а и беше подчертана ситуацията с музикална фраза. Това е то.

Написа samurai jack (www) на 02-Aug-2007 09:38


Истината е в корейските филми! :)

Написа Иво (www) на 02-Aug-2007 10:23


Истината е в индийските филми! - "The elephant, my friend" :)

Написа Миглен (www) на 02-Aug-2007 11:06


Чорбаджийски,

гледаш прекалено много филми и си изгубил желание. Чета от време на време блога ти и забелязвам, че гледаш сериали на килограм. Момче, недай така :) Поразреди малко, че да усещаш кефа от гледането.

То е като носенето на парфюм. Ако си с един и същ много време и не го усещаш вече :)

Написа Милен (www) на 02-Aug-2007 14:22


по темата - филмът за чарли джейд не извикваше досада както много други..
извън темата, но по важен за мен повод - заплашват свободноговорещия мишел с убийство. георги, моля Те разпрати това до другите по-четени блогъри, аз не ползвам често интернет. копирам съобщението си от адрес "http://evropa.dnevnik.bg/show/?storyid=364380":
"... от бетонирането на крайбрежието и иманярстването на юг от софия личи ясно чиновнически и полицейски произвол на онези, които грабят и рушат родината в полза на държавата. вече има и преки заплахи за живота на свободноговорещите - мишел е заплашван заедно с родата си в коментар 21 от "нс": "optimiced.com/bg/2007/07/14/keyword-strandja/#comments"
колко време остава докато започнат да трепят свободноговорещите както в севернославянските ни съседи рус и беларус? кой е следващият в списъка? и защо никой от пазителите не реагира? защото заплахата идва от техен колега. а гарван гарвану око не вади. все пак ето един адрес за оплаквания и жалби - pop@armenia.com
каня всеки психопатолог да анализира публично автора на заплахите към живота на мишел и роднините му, за да знаем какви са тези, които пазят държавата от народа. и нека бог пази народа от чиновниците. ..."

Написа бачо киро (www) на 02-Aug-2007 15:26


И аз съм на мнение, че повечето нови филми са пълна боза...
Напоследък съм минал почти само на сериали и руски филмчета... за жалост последните съл леко ограничен понеже незнам руски и гледам само неща със субтитри.

Вчера бях приятно изненадан от филма Fracture(като изключим края... защо винаги добрите трябва да спечелят) и ви го препоръчвам. За тези които се колебаят, става дума за един пич дето застрелва съпругата си(каката му изневеряваше), прави устни и писмени само признания, отказва се от адвокатска защита и ... :)

Написа MacTeP (www) на 03-Aug-2007 11:42


Напоследък няма нищо читаво за гледане/теглене. Пък и в глобален мащаб киноиндустрията май е в някаква "творческа почивка"...

Написа Георги (www) на 03-Aug-2007 15:25


става въпрос че разбрали не разбрали го сложиха. западняците го обсъждаха този вариант за "контрол на домашните ПЦ-та". Просто искаха да знаят кой какво има и дали прави нещо незаконно - педофилия,наркотици,пари и др. Първо искаха да сложат устройство в самия комп като го правят,но малко хора си купуват нови,а те искаха да имат всички,а и всеки може да бръкне и да го махне(не е точно така де но все пак са политици). После решиха да качат червей в нета и да се пуска на всеки комп(държавно). Третия вариант който сега и у филма го виждаме е антивирусната да пропуска вируса. Например някой се съмнява,т.е. ченгетата,че си наркодилър и се наместват в съседния апартамент и ти ъплоудват на машината вирус, който бива проспукан от антивира. Е компаниите не са съгласни де,преставате си някакъв концерн ще бъде ли стгласен да му качи някой вирус през нод32 да кажем. и така още се говори. а за линукса също бяха измислили нещо,проблемът беше само debian, при не го не можаха да го измъдрят.
Общо взето нещо като торентите,разбрали неразбрали хората имат позиции и "идеи". това е набързо казано...
моето обяснение за взривовете във филма(умирай трудно 4)

Написа gsmdada на 04-Aug-2007 09:07


Според мен Умирай Трудно 4 си заслужава. Разбира се не е шедьовър, но постига това за което е направен - безгрижно прекарване на час и половина. Освен това все пак е леко cyber oriented :-)

Написа Боби на 05-Aug-2007 21:47