< HomePage | Снимки
<- Сряда, 11 Юли 2007 | Начална страница | Петък, 13 Юли 2007 ->
Четвъртък, 12 Юли 2007

Взех си паролата за сертификата и потребителското име за електронното банкиране на ОББ и с половинчасово псуване успях да го подкарам. За съжаление без да имате някъде голямото синьо Е (като ЕбаниЕ) няма как да стане, а и инструкциите и сайта са толкова малоумни, че ще има доста да се чешете по главата докато ви светне лампата какво трябва да направите.

Пропускам инструкциите как да си настроите Експлорера в супер несигурен режим (да изпълнява неподписани ActiveX контроли от всякъде) и минавам направо на важното:

1. Това дето ви го дават, запечатано в листче, е вашият login (това е ясно)

2. Това до логина, не е паролата ви за влизане в сайта (нищо, че пише, че е парола).

На листчето е *паролата за сертификата*, която трябва да въведете след като влезете в сайта, за да си получите сертификата. Как да влезете в сайта? Просто е (но трябва да се сетите) - ползвайте потребителското име, което са ви дали в запечатания плик и паролата, която сте въвели при регистрация на заявката за активиране на електронно банкиране (хитро нали?).

Освен това не се учудвайте, че връзката "издаване на сертификат" не работи поне в началото. Да се чуди човек, защо са оставили неработeщa връзка и даже няма подсказка, че за да сработи трябва първо да се логнете (пак трябва да се сетите).

След като минах целият quest по регистрация, експортирах веднага сертификата от гадното IE, вкарах го във Firefox и всичко сработи.

Ебахти и зора.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

"паролата, която сте въвели при регистрация на заявката за активиране на електронно банкиране" е много важна. аз я забравих и дотам приключи електронното ми банкиране

Написа nname.org (www) на 16-Jul-2007 11:28


И аз бях забравил паролата, звънях в кол-центъра, казаха ми да отида до клона и да попълня заявка за нова парола. Тъкмо да им тегля майната и се сетих за паролата. Интересно, че девойката я виждаше в явен вид пред нея.

Написа Димитър (www) на 16-Jul-2007 12:56


ОББ

Написа Данаил Рабаджийски на 16-Jul-2007 14:06


Имай в предвид, че ОББ предлагат едно от читавите банкирания през нета - представи си сега какви са другите и особено обичанат от мен Райфайзенбанк.

Написа Диан на 16-Jul-2007 15:04


Банкирането на ING беше добро, за съжаление ни продадоха на Пиреус и вече не съм клиент на ING от петък :(

Написа Димитър (www) на 16-Jul-2007 18:09


@Диан: Аз така и не успях да си подкарам онлайн-банкирането при тези хора, които не обичаш.

Написа krassyo (www) на 17-Jul-2007 01:11


@krassyo - ние в офиса успяхме, но бяха едни разговори с централата часове наред, да ги еба - и най-хубавото е, че после има куп лайна при нареждането на пари - имам чувството, че се опитват да си изгонят клиентите.

Написа Диан на 17-Jul-2007 10:01