< HomePage | Снимки
<- Юли, 2007 | Начална страница | Септември, 2007 ->

Архив за месец Август, 2007

Сряда, 1 Август 2007

За щастие дъжда спря и предварително замисленото парти се проведе. Запознах се с много интересни хора, хубаво е човек да участва в социални събития.

Четвъртък, 2 Август 2007

Партито вчера приключи към 1.30, след което се занесохме до Марая да похапнем. Не знаех, че това заведение е нещо повече от барче, а то се оказа че имало приятно хапване и отгоре на това е денонощно.

Петък, 3 Август 2007

Въпреки голямото ми желание да се измъкна от София преди шест вечерта, не ме огря и пътувах в голяма навалица по магистралата. Имах леко стряскащ момент когато на разклона за Св.Константин един трениращ за утрешното рали голфаджия щеше да ме отнесе като куцо пиле домат. Добре че успя да спре на метър от мен след ефектно завъртане.

За "голфаджия" проверката на правописа ми подсказва следните думи: гюрултаджия, флиртаджия, кифладжия.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Некой колега ще да е бил :P

Написа Миглен (www) на 07-Aug-2007 11:28


Събота, 4 Август 2007

Тази седмица на Св.Константин нямаше панаир, но пък валя чудесен дъжд, което ми позволи да се наспя като хората.

Неделя, 5 Август 2007

Трафик тъкмо ги хвалех, че най-накрая пуснаха плащания на месечните такси през ePay, когато се наложи да им се сърдя малко. Два пъти през два дни ми звънят любезно да ме уведомят, че имам две неплатени такси. Благодаря, че толкова време ме търпите да не си плащам с малката забележка, че всъщност и двете такси си ги платих през ePay точно навреме :) Вероятно ще им отнеме малко да свикнат, че вече не е задължително всеки да се появява в касата.

Понеделник, 6 Август 2007

От няколко дни винаги когато звъня по телефона виждам съобщение "incoming call diverts". Какво по дяволите е това? Нищо не съм настройвал в телефона, така че предполагам Mtel имат нещо общо.

Help!

Добавка

Това явно е нова услуга на Мобилтел описана в прес съобщението. Според call центъра им в момента се тества и не може да се изключи. Смокини и черници.

[ Коментари: 21 ]
Коментари

А да си ходил скоро в чужбина? ;-) Hint: В менюто на всички (?) телефони има "Cancel all diverts"

Написа [vladi] (www) на 07-Aug-2007 09:14


Не, скоро не съм. Cancel all diverts правих няколко пъти, даже и един по един питах за статусите и въпреки, че не съобщаваше за активни ги прекратявах.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2007 09:16


Ами заговори се с Mtel тогава... При мен се включва само при излизане в roaming, след което се оправя с "Cancel all diverts"...

Написа [vladi] (www) на 07-Aug-2007 09:21


http://mtel.bg/mobiltel/press_det.php?press_det_id=271&lang=bg

Написа MacTeP (www) на 07-Aug-2007 09:21


Хвърли едно око на http://mtel.bg/mobiltel/press_det.php?press_det_id=271&lang=bg

Написа MacTeP (www) на 07-Aug-2007 09:23


Някой е пренасочил телефона си към твоя. Звънни в call centre :)

Написа LeeAnn (www) на 07-Aug-2007 09:32


И като им звъннеш първо псувай после си казвай проблемите. Баш на имения ден на жена телефона и някак си спонтанно се беше пренасочил към абсолютно непознат номер и цял ден някакъв непознат е събирал поздравления за нея. От мтел естествено ни лук яли, ни лук мирисали.

Написа greg0ry (www) на 07-Aug-2007 09:45


не е от ходене в чужбинско.. и аз виждам същата шитня. Mtel мълчи тъпо по повода.. да си в М-Клас група случайно?:)

Написа Никола Наус (www) на 07-Aug-2007 09:46


MacTeP е прав.
Звънях в МТел и любезно ми обясниха за 2-те нови услуги.
В "движение" са от вчера (06.08), но от седмица насам се тестват.

С две думи, като звъниш на някой и той не може да бъде намерен ...
В момента, в който е на разположение и двамата разбирате ))

Удобно.

Написа Иван Павлов на 07-Aug-2007 09:48


@Никола: В никаква група не съм.
@LeeAnn: Предполагам на *88 трябва да звъня. На тези не съм звънял никога, но ще се пробвам. Интересното е, че на един колега му се случва същото и то горе-долу по едно и също време когато започна при мен, та реших че нещо глобално са направили.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2007 09:48


@Master: благодаря, веднага ще я изключа тази гадост.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2007 09:49


А най-вероятно имаш Call Forward към гласовата поща при заето :-)
Даже можеш много лесно да го пробваш това като си се обадиш от 3-ти телефон докато си в разговор. MacTeP ти е показал една възможна причина :-)
Иначе на мен винаги ми го е изписвало това, ма не виждам да ми е повлияло по никакъв начин. Като нищо е някой друг бъг в софтуера на Нокиа.

Написа Даниел Панев (www) на 07-Aug-2007 09:50


Мисля, че не може да се откажеш от това ...

Написа Иван Павлов на 07-Aug-2007 09:51


Мда, на *88 ми казаха "за момента я тестваме на всичките ни абонати и не можете да я изключите, много е полезна за вас".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2007 09:54


@Георги: хубаво е когато другите се грижат и решават вместо теб )))

Написа Иван Павлов на 07-Aug-2007 09:55


"С услугата “Пропуснати обаждания” в нов формат клиентите на М-Тел ще получават информация за пропуснатите обаждания, докато телефонът им е бил изключен или са били извън покритието на мрежата. Известяването ще става отново с безплатно кратко съобщение. Ако търсещият абонат присъства в адресната книга на търсения, в съобщението ще се изписва неговото име. Информация за пропуснати повиквания няма да се генерира само в случаите, в които повикванията са направени от аналогов телефон на БТК, цифров или мобилен телефон със „скрит” номер."

Машала, М-тел!

Написа Никола Наус (www) на 07-Aug-2007 10:04


Аз не разбирам много-много, но ми се случва да пренасочвам телефоните на децата към моя или обратното /зависи кой има повече батерия/ и изписва точно това съобщение, за което ти говориш.
не се ядосвай. вероятно причината е тъпа и обикновена и скоро всичко ще си е наред :)

Написа LeeAnn (www) на 07-Aug-2007 15:04


Преди време пък като ми звънеше някой от моите хора излизаше "User group: xxxx". Сигурно и сега някой е некво бъги в предмониторното устройство на HLR-а.

Написа Георги (www) на 07-Aug-2007 16:07


Мразя всякакви проклети (Call-SPAM-ери) и порчее натрапници! Всичко което ми нарушава вътрешният мир и ми се набърква в ежедневието без да го желая!
Ползвам GSM от началото на 1994-та и до такава степен са ми дотегнали всички маркетингови и избозени трикове/услуги и прочее скапани екстри предлагани от мобилните оператори, че ако имаше начин да нямам "тамагочи", щеше да е най-добре! :)
Точно поради тази причина съм огромен привърженик на това:
(Advanced Call Manager) http://webgate.bg/products/acm/
и на това:
(SMS Spam Manager) http://webgate.bg/products/ssm/ !!!

Вервайте ми, - когато имаш около 1000 маймуни в Phonebook-а, положението става меко казано НЕ-kонтролируемо и за това взех генерално решение!
Всички гадове влизат в един прелестен "blackist" - и всичко се оправя моментално!

Евалата на Webgate (и да ма извинят че им ползвам прелестните продукти "нелегално" - ама просто не ми се плаща за нещо което мога да си намеря свободно в нета! :)
Да плащат шибаните чужденци!!!

Написа Светозар (www) на 08-Aug-2007 07:33


Софтуера на Webgate си заслужава да се купи. В офиса имам колега, който си го купи и е много доволен. Ако улеснят начините по които хората да си плащат, ще имат сигурно доста повече клиенти.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Aug-2007 09:47


Със сигурност откакто имам телефон се чувствам емоционално по-зле отколкото откакто нямах. Ще изперкаме с тези телефони. Много често reject-вам всички с копчето OFF. Най съм добре като отида в къщата на Балкана където нямам покитие...

Написа Марин на 08-Aug-2007 11:22


Вторник, 7 Август 2007

Не зная кое е по-уморително, да се срещаш цял с хора през един час или да стоиш и да пишеш на спокойствие код цял ден. Мен лично срещите ме уморяват повече особено когато са на разнообразни теми. Трябва да си съсредоточен, да внимаваш и да реагираш бързо на въпроси, които може и да не си очаквал. Четири срещи за деня са достатъчни, за да съм като убит и едва да гледам след края на работния ден.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Зависи от срещите и зависи и от кода :)

Написа MacTeP (www) на 09-Aug-2007 12:01


срещите с хора на живо са най-отвратителното нещо. хеле па като някой е прелетял половината свят за да дойде да ти каже здрасти за един час. представителност било , така трябвало ? ... харчене на грешни пари и губене на време. представете си колко струва да дойдеш да речем от москва, да преспиш една нощ в хубав хотел в софия, да направиш някаква безумна среща за да се представиш и да се прибереш обратно там на хладно. и всичко това за нещо което можем да си кажем за 5 минути в icq или skype?

Написа Огнян (www) на 09-Aug-2007 13:56


@Огнян
Корпоративна култура май му викат на това. Доста е безсмислено, ама е снобарийка :)

Написа Георги (www) на 09-Aug-2007 20:32


А според мен общуването очи в очи е по-приятно от онлайн общуването, един вид показваш уважението си към даден човек :). Но да наистина понякога срещите изморяват доста.

Написа Данаил Рабаджийски на 09-Aug-2007 21:23


Аз също предпочитам визуалния контакт, ама просто си е изморително.
Все пак при визуален контакт си и жестикулираш и какво ли не :)

Написа MacTeP (www) на 10-Aug-2007 08:40


Нито от срещи с хора се изморявам, нито пък от писане на код.
Ама нали знаете... вчера трактористи, днеска програмисти ;)

Написа Миглен (www) на 10-Aug-2007 22:51


Сряда, 8 Август 2007

След като гледахме за втори представянето на iPhone от Стив Джобс, решихме единодушно, че "iPhone е Дейвид Бекъм на телефоните".

Има визия, но освен за гледане за друго не става.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

В България засега освен за гледане не става за нищо. Но след като започне да се предлага от оператор, ще става и още как. И защо гледаш Джобс (не че и аз не го гледам де :)), ами не се разходиш до Плесио, за среща наживо.

Написа Михаил (www) на 09-Aug-2007 10:20


Щото ми е през оная работа за ифоне :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Aug-2007 10:41


След като прочетох за втори път няколко твои поста, реших че освен за пускане на тъпи постове за друго не ставаш ;)

Написа voxy на 09-Aug-2007 11:31


След като никога не съм чел нищо от теб и не успях да намеря изобщо какво си правил, реших че си напълно безинтересен за мен и вероятно и за пускане на тъпи постове не ставаш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Aug-2007 11:43


@Михаил iPhone е поредната боза от Apple която според мен(и явно не само според мен) разчита само и единственно на реклама
@voxy никой не те кара да четеш. Аз редовно не съм съгласен с разни неща дето ги пише Георги Чорбаджийски ама му чета блога защото пище и интересни неща, на всичкото отгоре ми харесва и начина му на мислене.

А за iPhone и Maddox даже се изказа :) http://www.thebestpageintheuniverse.net/c.cgi?u=iphone

Написа MacTeP (www) на 09-Aug-2007 12:00


Акциите на Apple се покачиха драстично след пускането на iPHONE.Американският пазар явно диктува нещата. Иначе на мен ми се струва много безсмислен телефон. Но Apple винаги са държали на дизайна. Почти всички мои приятелки, като видят Macbook искат да си го купят заради дизайна му, няколко дори го направиха въпреки всичките опити за убеждаване, че PC-то е много по-добро за домашен компютър в Европа, особено когато се ползва предимно пиратски софтуер. Според мен iPHONE няма да е голям хит в Европа, но предстои да видим.....

Написа bobby на 09-Aug-2007 12:00


-------
@voxy никой не те кара да четеш. Аз редовно не съм съгласен с разни неща дето ги пише Георги Чорбаджийски ама му чета блога защото пище и интересни неща, на всичкото отгоре ми харесва и начина му на мислене.
-------
@MacTeP, естествено че никой не ме кара, но тва с какво пречи да си кажа мнението


-------
Георги Чорбаджийски: "След като никога не съм чел нищо от теб и не успях да намеря изобщо какво си правил, реших че си напълно безинтересен за мен и вероятно и за пускане на тъпи постове не ставаш."
-------
Само че ще си останеш с предположенията, и очевидно повлиян от предишния ми пост, докато аз с реална и съвсем независима констатация. Между другото очаквана реакция, ако беше пич щеше си направиш пас, а ти ми реагираш като настъпана жаба, скок подскок, научи се да приемаш критиката, дори поднесена по толкова плосък начин(всъщност начина е същия по който говориш за iPhone и Дейвид Бекъм, но май не схвана идеята)

Написа voxy на 09-Aug-2007 13:40


@voxy: ако беше продължил да четеш, щеше да познаваш стила ми и че 95% от постовете ми завършват с :) или ;) /нищо, че не ги пише/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Aug-2007 14:08


Още един пирон в ковчега на iPhone http://www.micmouse.net/forums/viewtopic.php?t=6581 :) ехо колко велик телефон

Написа MacTeP (www) на 09-Aug-2007 17:16


В тоя дисплей можеше да има HSDPA или поне UMTS. Иначе и Версаче, и леля Пенка шият костюми... Жалко за Apple, имат и добри попадения...

Написа Георги (www) на 09-Aug-2007 20:42


http://directorblue.blogspot.com/2007/07/whats-hidden-in-iphones-fine-print.html
също интересно четиво. :)
п.с. Хм в края на линка се появява празно място между n и t (prin t). Не знам защо става така...

Написа Иво (www) на 10-Aug-2007 13:35


Хммм. Телефонът има визия и голям дисплей....
Pros:
- та отново - дисплеят
- Wi-Fi (802.11b/g)
- поддържа амнадесет формата за аудио и видео
Cons:
- йок UMTS, neither HSDPA
- идва с OS X
- аксесоарите му са адски скъпи
- батерията е Li-Ion

С малко повече от две думи - дразни ме като съотношение "цена - възможности".
Предпочитам NOKIA 6120 Classic и за това си го купих. За по-малко пари ми върши същата работа. Освен това като ще е комерсиална OS - нека е Symbian :)
Айде да си го ползват със здраве хората, които са си дали пари все пак за iPhone.

Написа krassyo (www) на 11-Aug-2007 11:29


Четвъртък, 9 Август 2007

Преди седмица (и повече) след обявен проблем със сигурността, обнових Bind до последната стабилна версия 9.4.1-P1 и от тогава се появиха нови съобщения в логовете ми. Оставих ги няколко дни да се събират, но след като започнаха да се генерират над мегабайт на ден, реших, че е крайно време да видя какъв е проблема.

Съобщенията изглеждат така:

Aug 9 15:25:38 ns named[1674]: client 80.80.146.103#32768: query (cache) '67.119.87.in-addr.arpa/NS/IN' denied
Aug 9 15:27:00 ns named[1674]: client 193.45.1.101#59914: query (cache) '66.67.119.87.in-addr.arpa/PTR/IN' denied
Aug 9 15:27:13 ns named[1674]: client 206.10.30.2#1402: query (cache) '252.65.119.87.in-addr.arpa/PTR/IN' denied
Aug 9 15:31:37 ns named[1674]: client 212.50.12.130#4127: query (cache) 'linux-bg.org/SOA/IN' denied

Адресите на клиентите и запитванията се сменят, но в крайна сметка съобщението казва, че някой пита сървъра ми за зона, която не му е известна. Сървъра отказва да извърши заявката, тъй като смята, че трябва да направи рекурсивно запитване, което пък е забранено за адресите, които питат (сложно ли ви стана?) :)

Първоначално и аз се почудих, защо тези клиенти се опитват да ползват моя сървър за рекурсивни заявки, докато в един момент не ми светна, че заявките всъщност за зони, на които моите сървъри за имена са посочени като отговарящи.

Просто съм забравил да си създам зоните и Bind ме подсеща. След проверка се оказа, че наистина за 87.119.64.0/22 сървърите за имена са моите, а клиента питащ за linux-bg.org е излъган, че моите сървъри отговарят за него (които го е излъгал му е стара информацията).

В крайна сметка благодарение на съобщенията, създадох липсващите зони за 87.119.64.0/22 и логовете вече не се пълнят с глупости.

И за да не е съвсем безполезно днешното писание, ето един сайт - http://highscalability.com/ на който можете да си загубите часове в четене на интересни неща.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Чорбаджийски, твоите DNS-и са бял кахър. Последните дни DNS сървърите на ENOM.com нещо дават фира, а те са доста голям registrar. Няма да ти казвам що сайтове умират.

root@georgi:~# nslookup enom.com
;; connection timed out; no servers could be reached

Честито на печелившите :)

Написа Георги (www) на 09-Aug-2007 20:35


Петък, 10 Август 2007

Когато те изпревари нещо като това долу на снимката, докато си караш кротко по магистралата, лично на мен няма как да ми се свали усмивката поне половин ден. Ето малко повече информация за феновете на Porsche Carrera GT

Porsche Carrera GT

Както се казваше в един филм "дори и цвета ми харесвa" (е, там говореха за Rolls Royce Phantom II).

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Още повече, че има само 275 такива коли...

Написа Димитър (www) на 14-Aug-2007 07:59


Охооо, това не го знаех. Още по-приятно...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Aug-2007 08:04


А така ... кой е ходил към южното черноморие weekend-a, a? :)))

п.п. а какви други неща бяха паркирани пред марината на Диневи ...

Написа N.Pepelishev на 14-Aug-2007 12:17


Днес в "Телеграф" пише за едно такова и едно Ламборгини, чакащи за пререгистрация пред КАТ в София. Има си и снимка!

Написа Милко на 16-Aug-2007 11:55


Събота, 11 Август 2007

За пореден път се проведе ралито в околностите на Пещера и Св.Константин и за пореден път пътя е оставен в отвратително състояние.

Не зная работа на организаторите ли е да почистят или са си платили на общината, но честно казано съм бесен когато път, който беше ремонтиран преди няма и две години, след двудневно рали е оставен с изровени банкети, нахвърляни камъни и пясък по завоите и тук-там бутнати мантинели.

Мама му стара, по стар български обичай не пазим каквото имаме ли? Да не говорим, че пътя е със сериозни завои, на които изровения пясък е приятна покана за катастрофа.

А иначе оправянето на изровения банкет и почистването на завоите не е повече от два дни работа ама на кой му пука...Със сигурност не на кмета на Пещера твърде зает с въртене на далавери с имоти на Св.Константин.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Aaa, чистят хората бе, как да не чистят. Нали се убедих сам - бай Мангал с една метличка от клони за 2 дни цял завой беше изчистил. Другите край него се подпираха кой на дърво, кой на лопата.

Написа gabo на 14-Aug-2007 08:42


С тази скорост на чистене, докато минат средата на 10 км. път ще дойде време за ралито догодина. А мантинелите сигурно никога нема да ги оправят. Или всъщност знам кога ще ги оправят - догодина преди ралито, да не се излагаме пред чужденците.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Aug-2007 08:49


И аз бех и хич не ми хареса!

Написа Станислав Гяуров на 14-Aug-2007 11:41


Има шанс мантинелите да се оправят по-рано. Избори идат на есен...

Написа iassen на 14-Aug-2007 12:32


Неделя, 12 Август 2007

Как да не ти стане мило при подобен надпис:

Вярна служба

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Милата количка. Направо ще си я турна и на моя блог, да ми напомня след време колко мъка има на тоя свят :)

Написа MacTeP (www) на 14-Aug-2007 12:23


Понеделник, 13 Август 2007

Имам нов любим сериал по Discovery - Ultimate Survival. Досега съм гледал сериите в Скалистите Планини, джунглите на Коста Рика и пустинята Мохаве в Юта. С нетърпение чакам следващите серии, а ако пуснат и Making ще е направо чудесно.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Освен това има и още една поредица тя е на Рей Меърс и е доста интересна. Ако не си я гледал горещо ти я препоръчвам. Особено "Героите на Телемарк"/както и филма/, "Сред природата с Рей Меърс", "Оцеляване" пак с него, "Как оцеляват по света" и др.

Написа Цеков на 14-Aug-2007 16:17


Това ми едно от най-любимите сериалчета. Може би ще измести фаворита ми "Extreem Engineering"...

Написа Георги (www) на 14-Aug-2007 16:31


Сървайвъла в момента е в Красна Поляна. Лично на мен ми писна от така наречената "етничска толерантност". Учих в училище където мин. 30% бяха цигани, и единствения начин за справяне с тази сган е силовия.

Написа one69 на 14-Aug-2007 20:02


Пичове този където участва в 'Ultimate survival" у4аства и в едно предаване за френския легион,дават го по viasat explorer.Препоръчвам ви да го следите,казва се ;Бягство кам легиона'.И ако някои може да намери от каде да си изтеглим сериите на Рей Миърс ще сам му много благодарен.Това са най-яките предавания по Discovery.

Написа Николай Калчев на 05-Sep-2007 22:09


Вторник, 14 Август 2007

Стартираме подготовка за нова услуга в IPTV.bg, на която сигурно ще се кефят потребителите, най-малкото защото от нея ще "намажат" и такива, чийто провайдерите им не искат да им предложат цялата услуга.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Нещо не разбрах с намазването , беше казано сякаш не заслужават хах ;-)

А една услуга се предлага :) И ако има търсене -> добър маркетин или стойност , просъществува, ... ако са решили да пускат нещо "free" ужким , лошо няма :)

Не виждам защо трябва да се иронизира ;-) :-) :-P :-)

Написа the_real_maniac на 17-Aug-2007 22:41


Не, идеята беше , че досега ако провайдера ти не предлага IPTV.bg нямаш никакъв достъп, а новото което ще пуснем ще е достъпно и за такива, на които провайдерите им не желаят да им предлагат готини услуги.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Aug-2007 11:50


п2п нещо? или говориш за възможността да се слуша радио?

Написа Владимир (www) на 22-Aug-2007 12:39


Нема п2п, никва далавера и контрол. радиото ще да е, но има още десетина договора да направим.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Aug-2007 12:55


Сряда, 15 Август 2007

Някой беше казал, че най-добрият фотоапарат е този, който ти е подръка когато се наложи да снимаш и се все повече се убеждавам, че е прав. Като гледам снимките от последните няколко месеца, едни от най-веселите са такива, които съм правил случайно с апарата на телефона ми, просто защото не съм имал подръка свестен апарат или са правени на път.

Май ще трябва да си взема телефон с по-добра камера, защото с моята Nokia 6230 изпускам неща, които е хубаво да бъдат снимани. Вчера например видях един бус с надпис "Христос е жив" на задното стъкло и маршрутка, на която шофьора си беше направил хитра подложка за ръката използвайки страничното стъкло. Опитах се да ги снимам, но и в двата случая апарата на нокията ме предаде и изпуснах да апчатя проявленията на българския гений.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Като гледам модела на телефона ти, е възможно да имаш и проблем с батерията. Тази седмица от Nokia се разпищяха за някакви дефекти с част от BL-5C батериите. Прессъобщението им се намира на http://batteryreplacement.nokia.com/batteryreplacement/en/

Написа Д.Василев (www) на 17-Aug-2007 12:05


Съобщението го видях, но телефона ми е от предишна серия (2002-ра година)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Aug-2007 18:33


По-скоро ти трябва хубав фотоапарат. Телефонът ти е хубав и не мисля, че е за смяна.
Купи си сапунерка, която можеш да я носеш навсякъде. Напоследък размерът на апарата не е проблем за вкарване на добра оптика вътре. А и мисля, че ще ти излезе доста по-евтино.

Написа Емил Попов (www) на 20-Aug-2007 19:16


Четвъртък, 16 Август 2007

Избутах Stargate SG-1 до девети сезон, тоест вече съм на финалната права да го завърша. Половината серии изобщо не си заслужава да се гледат, хубаво че с гледането човек развива умението да разпознава и пропуска пълнежите. В девети сезон се играе Ben Browder, който играеше във Farscape, а в някоя от сериите на предишния сезон за една серия се появи и Claudia Black пак от Farscape.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Ако си фен на фантастичните сериали - това е моят любим, не само във фантастиката, а изобщо:) http://www.scifi.com/battlestar/

Написа julaika на 17-Aug-2007 13:25


Клаудия Блек ще я гледаш до края на сериала, ще ти подшушна тайно :)
А ноември излиза Battlestar Razor, което ще са два пилотни епизода на 4-ти сезон, в които ще разберем повечко за Pegasus. A после битката за Земята и това е.

Написа Николай (www) на 17-Aug-2007 13:33


Eе Battlestar отдавна го следя, няма пропуск там, дори и пълнежите ме кефят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Aug-2007 18:34


до Георги Чорбаджийски: Само така!:) Казват, че и старите серии от 70-те не били лоши, но не мога да се навия да ги гледам.

Написа julaika на 17-Aug-2007 18:42


И аз нещо не ми идва да дръпна старите серии...
btw като стана дума за стари филмчета, може да хвърлите едно око на:
"The Hitch Hikers Guide to the Galaxy" (1981) (mini) TV-Series

С пъти по-добри са от новата боза, която аз лично не си направих труда да изгледам.
За повече инфо http://www.imdb.com/title/tt0081874/

Написа MacTeP (www) на 17-Aug-2007 19:52


Петък, 17 Август 2007

Седмицата премина в подготовка за пускане на новата услуга на IPTV.bg следващата седмица. Не беше особено сложно, след като хвърлихме толкова усилия в платформата навремето, сега нещата стават лесно. Е, разбира и факта че познавам добре кода помага. Stay tuned.

Носят се слухове, че ще сме на корицата на Bussiness Week за август или септември, да видим дали ще излязат верни.

Събота, 18 Август 2007

Звъни ми телефона. Вдигам го и в този момент ми звънят на втората линия, поглеждам и виждам, че е един досадник но няма как слагам първия разговор on hold и тъкмо започвам да приказвам с досадника, мислейки си как да го разкарам и ми звъни трети телефон. Не издържах, събудих се и вдигнах третият телефон в реалния свят.

Не пожелавам на никой подобно стресово събуждане.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

еми дано само първия и втория са те търсили да им дадеш пари назаем ;-)

Написа Марин на 20-Aug-2007 09:07


ХхХАХахаххахахаха, това е много гадно... мен преди ми се случваше с будилници...

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2007 19:39


Неделя, 19 Август 2007

Летен вирус ме отнесе като куцо пиле домат, та половин ден лежах едва, едва жив. Много е гадно.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Те тия летните са най-гнусните... мен също ме хвана един миналата седмица

Написа MacTeP (www) на 20-Aug-2007 19:38


Понеделник, 20 Август 2007

Пристигнаха!!!

F1 Turkey Tickets

В четвъртък сутрин заминаваме за Истанбул, за да прекараме три незабравими дни в златната ложа на Истанбул Отодром по време на Гранпри на Турция. Не съм си подготвил плакати, но по пътя мога да сглобя нещо с надпис "Алонсо, Мало Конаре е с теб!" ;)

Go, Hamilton!

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Вместо "с теб" е по-добре "за(д) теб" ;-)
Весело изкарване ти пожелавам, пък после да разказваш как е било.

Написа Д.Василев (www) на 22-Aug-2007 10:09


Честито и приятно изкарване. Ама той Хамилтън, ще ги изпапка, така че няма какво да се гледа ;)

Написа MacTeP (www) на 22-Aug-2007 11:22


еее, ти за гАлфонсо ли си...

Написа Димитър (www) на 22-Aug-2007 13:35


Само бързия Ник, тя и "Силата" е с него вече...
Приятно изкарване!

Написа Николай (www) на 22-Aug-2007 15:30


Какво Мало Конаре бе, ти нали беше с Лесичовска жилка?
И да донесеш армагани от там, ей!!!

Написа Gabo на 22-Aug-2007 21:45


Мало Конаре е символ бре :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Aug-2007 21:56


Вторник, 21 Август 2007

Тествахме две приятни заведения за хапване и лично аз останах много доволен и от двете.

За обяд посетихме Motto и похапнахме лека и много вкусна храна, а накрая прекалихме с десерт. Тирамисуто им е върховно.

Вечерта пък бяхме в Егур, Егур и мушнахме малко арменски манджички. Много е хубаво, но не може да се яде по много...Искам три стомаха като Алф.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

А стомасите не бяха ли 7.

Чревоугодството е добро нещо :)

Написа Владимир (www) на 22-Aug-2007 12:35


всъщност са девет

Написа uzo на 23-Aug-2007 08:40


И аз си мисля че бяха 9...

Написа MacTeP (www) на 23-Aug-2007 22:27


Корекция ... осем са.

за справка:
http://littlenuances.blogspot.com/2006/11/alf-quotes.html
http://en.wikipedia.org/wiki/ALF_%28TV_series%29

Написа Владимир (www) на 24-Aug-2007 11:13


Сряда, 22 Август 2007

Следващите няколко дни ме няма. Не ми пишете поща преди неделя, защото едва ли ще съм пред компютър до тогава.

Стискайте ми палци да успея да направя хубави снимки на Ф1 - Турция и дано след това се получи интересно четиво.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Стис* и приятко прекарване... Завиждам ти благородно :)

Написа Миглен (www) на 23-Aug-2007 07:05


Само да не си забравиш вазелина. :-D

Написа Коко на 23-Aug-2007 10:02


@Коко: ми ако го забрави... без! :)

Иначе приятно прекарване, хич не завиждам! В моите очи Турция е ориенталска държава, в която нямам никакво желание да се завирам ;).

Написа Дончо (www) на 23-Aug-2007 11:39


Направо да си поръча едно чупурлу, да стане друг човек..... ;-)

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 23-Aug-2007 16:22


@Дончо като цяло да... ама цивилизованата част са светлинни години през нас :)

Написа MacTeP (www) на 23-Aug-2007 22:26


@MacTeP
прав си. Потвърждавам.

Написа Илия (www) на 24-Aug-2007 16:48


Понеделник, 27 Август 2007

На Ф1 беше екстра, снимки и история по-нататък като ги свърша.

С нежелание днес обаче ще се занимая със случка, която здраво ме подразни. Много мразя да се върна от почивка да се налага да чистя спам, особено когато е под формата на коментари при мен от хора, които преди да се опитат да спамят са ми били безразлични, а след спамването са ми станали откровено неприятни.

Минутка за лично обръщение - драги Грънчаров, pardon my french, обаче ме БОЛИ КУРА за вашия "блокиран блог", а двойно повече ме боли кура за Гоце, Моце и изобщо за нещата, които явно вас силно ви вълнуват.

Ако обичате стойте си в ъгълчето, правете каквото душа ви сака, но никога повече не се появявайте на моята страница, за да спамвате. По принцип съм незлоблив човек, но има моменти, в които мога да бъда изключително неприятна личност.

Хайде останете си със здраве и внимавайте къде ходите по тъмното, че службите и Гоце гледат.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Мани ги тия пущиняци, дай матрялче от формулата. И бтв има нещо сбъркано с тоя спам, хич не е целенасочен. Ето пример, ти чувстваш некъв дискомфорт в областа на репродуктивните органи (както се изрази, БОЛИ ТЕ КУРА) па получаваш спам за блокирани блогове? На мен дет сичко ми е уред получавам спам с мехлеми за пишки ?!?!?!

Написа freax на 27-Aug-2007 12:49


И ся трола като почне...

Написа Дончо (www) на 27-Aug-2007 13:28


Ша почне като излезе от списъка :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Aug-2007 13:55


Представям си какво си навлече с употребата на точно 2 думички... Едва ли ти пука, де... :)

Ма той, човекът, се извинил в блога си... И Асан бил ора, и на него му падало пердето, па и бил получавал заплахи на всичкото отгоре... Едва ли на някого му пука, де... :)

Може и да не съм прав, ама ми нахлуват асоциации с един Стефан д-р Чолаков от Швериге....

Написа Б. Величков (www) на 27-Aug-2007 14:27


Брей, да бях първо наваксъл с четенето, пък после да пиша. Той Пейо го отнесъл още вчера: http://blog.peio.org/?p=1018

Не може да чете човека, а философф уж...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Aug-2007 17:32


Аз такива ги лекувам с голямата лопата. Три броя руски мрежи ми тъпчеха яко коментари, ама какво спокойствие е след няколко реда в .htaccess-а

Написа Георги (www) на 27-Aug-2007 21:38


Напомня ми за "Хакнаха известния сайт komentari.com". :-D
А бе, той за кмет се бил кандидатирал?!

Написа Коко на 27-Aug-2007 22:44


И се казва кОлтурно - болен съм от венерическа болест за вашия сайт. :-)

Написа Коко на 27-Aug-2007 22:45


@Коко - той оня с коментари.цом и за евродупетат се беше кандидатирал, ама нелегално :)
Толкова ще му бъде кандидатурата и за кмет.

Написа Димитър (www) на 29-Aug-2007 13:46


А иначе за Ф1, като върл ферарист се радвам, но една гума да те преебе - мноу гадно. Обаче пича хладнокръвен да еба.

Написа Димитър (www) на 29-Aug-2007 13:47


Е че коментарите... той е яко фън пича... мноо съм се хилил кви ги плямпа... невалидни бюлетини тва онова... не е много в час човека ми се струва :)

Написа MacTeP (www) на 29-Aug-2007 18:18


Вторник, 28 Август 2007

Ако имате повече от звукова карта, често ще ви е некомфортно след рестарт на машината, защото картите се подреждат по случаен начин. Понеже вкъщи рядко си рестартирам компютъра не ми се занмаваше да ги подредя както трябва и да не "бягат", но вчера енергото ми уредиха пет-шест спирания на тока и в крайна сметка, за да не гадая коя карта кой номер беше, добавих следното в /etc/modprobe.d/alsa

options snd-emu10k1 index=0
options snd-cmipci index=1
options snd-intel8x0 index=2

Това указва Audigy2 да ми е първата карта, картата която съм си сложил допълнително да е втора и трета да е вградената на дъното. Естествено този трик работи с 2.6 ядро и с ALSA.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Че за какъв са ти амнайси аудио карти :) ?

Написа Дончо (www) на 29-Aug-2007 13:42


Ми имам си ги :) На дъното не съм я избирал просто си я има, Audigy2-то си го ползвам да си слушам на 7+1 тонколоните, а C-Media-та я ползвам, да си слушам на слушалки и да си говоря по микрофон.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Aug-2007 13:46


Сряда, 29 Август 2007

Брей какви нелюбезни хора имало! Обаждам се днес на една агенция да ги питам могат ли да му уредят самолетни билети до дестинация, която съм си харесал, а от другата страна ми казват - "не" и докато си отворя устата да благодаря все пак, ФРАААС телефона и останах с отворена уста!

Ебахти, да не си плащат телефоните на изговорена дума? Пък и аз им звъня все пак! Постоях една минута леко втрещен, мислейки какво да направя. Мина ми през ума да им се обадя и да им тегля една пазарджишка, но в крайна сметка звъннах, благодарих им че са ми треснали телефона преди малко и докато тъпата уфтсъ от другата страна едвам промърмори, "мооооля" и треснах телефона с голямо задоволство.

Що пък трябва на лошото да се отговаря с лошо :) Мисля, че е достатъчно изнервящо да ти благодарят, че си олигофрен и да ти треснат телефона преди да си успял да реагираш.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

идейно и добро :)))

Написа nedko на 29-Aug-2007 14:46


Много по-идейно щеше да е, да накараш 10-15 човека да звънят на 'любезната мома' през 10-15 мин и да питат за същите билети и за същата дестинация. И да и затворят преди да може да каже "НЕ" ;))

Написа Gabo на 29-Aug-2007 17:38


Аз съм малко злопаметен и бих си записал телефона, та от време на време да се чувах с момата. Малко като в оня виц за заека и тортата с моркови :)

Написа Георги (www) на 29-Aug-2007 17:52


Аз по подобен начин взех да отговарям на BG спамерите. :) Ако на някой му е интересно мога да метна и линкче

Написа MacTeP (www) на 29-Aug-2007 18:22


@MacTeP - дай да видим де, може да ни е от полза :)

Написа Стефан на 29-Aug-2007 18:41


добър отговор :)))

Написа voxy на 29-Aug-2007 19:03


Дай MacTeP, има изгледи да е интересно

Написа Владимир (www) на 30-Aug-2007 12:01


http://www.lanix.org/blog/comments.php?y=07&m=08&entry=entry070821-005728

да видят те хубавло ли е ;) решил съм от сега нататък на всичките BG спам да отговарям по подобен начин

Написа MacTeP (www) на 30-Aug-2007 23:49


Добро, добро :)

Написа voyager на 01-Sep-2007 15:21


@MacTeP

Ха.. направи си офертата в bitmap формат и им я сипвай в мейла... ;-)

Написа Васко на 07-Oct-2007 21:51


Четвъртък, 30 Август 2007

Продължаваме обиколката по софийските ресторанти и хранителни заведения или поне на тези, които са малко "по-така".

Доктор Фауст на Будапеща. Определено си заслужава да се посети, ще хапнете вкусно и ще ви поднесат порции като тези, които сте виждали да бъдат правени от готвачите по телевизията. Ценова категория - 30-40 лв. на човек. Оценка - много съм доволен, подходящо е за водене на чуждестранни гости.

Релакс на Цар Асен. Въпреки че изгледа отвън към заведението не вдъхва доверие вътре е много приятно, обслужването е добро и със сигурност има какво да хапнете. Препоръчвам пилешките флейки в картофени обелки (?). Бяха много вкусни и крехки. Ценова категория - 15-20 лв. на човек. Оценка - става.

Руини (ние тествахме това срещу Виас). Незнайно защо не бях добре настроен към това заведение без да съм ходил в него, но отивайки си промених мнението на 180 градуса. Изключително вкусно хапване, великолепни салати и меню, от което със сигурност трябва да се опитат доста гозби. Препоръчвам - свежа салата. Ценова категория - 25-35 лв. на човек. Оценка - ще го посетим отново със сигурност.

Тадж Махал - индийски ресторант. За голямо съжаление отидохме там, след посещението на обяд в Руини и съответно не бяхме много гладни. Все пак опитахме интересни и леко люти манджички, от които останах доволен. В менюто срещу лютите манджи има една, две или три чушки, показвайки колко люто е хапването. Засега сме пробвали само с една чушка и беше екстра, следващия път ще покачим "чушките" на две или три. Останалото хапване можете да си го вземете за вкъщи. Ценова категория - 25-35 лв. на човек. Оценка - ще го посетим отново със сигурност.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Много добре ще е, ако към всяко заведение, което описваш прилагаш и някакви контакти (описание как се стига, адрес или поне телефон).

Пробвал ли си това:
http://longanlon.bloghub.org/111
А това:
http://longanlon.bloghub.org/113
?

Написа Longanlon (www) на 01-Sep-2007 17:40


Аз знам къде да ги намеря, а и всеки с едно търсене може да ги намери. Не ми е целта да правя директория от заведения, за тази цел си има сайтове (доста са зле повечето, впрочем).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2007 18:04


Петък, 31 Август 2007

Първата серия от втори сезон на IT Crowd е брутално смешна и силно я препоръчвам. Няма много "IT" моменти, но си е смешно.

Изгледах първия сезон на The Office и вече съм фен. Явно и на други им е харесал, щом след шестте серии на първи сезон са направили 22 сериен втори сезон. Потривам доволно лапки и се кефя като си помисля колко забава ме чака докато ги гледам.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Офисът си е доста здрав сериал , честно ! :) Зарибен съм ! Ще хвърля едно око отново и на IT-то , дано от втори поглед да ме грабне повече :)

Написа theivo (www) на 01-Sep-2007 18:06


Офисът е невероятен сериал. Гледах по 4-5 епизода на вечер. Няма оттърване, зарибиш ли се. Добрата новина е, че има и 3-ти сезон ;)

Написа ilieff на 01-Sep-2007 19:19


Мен ми беше доста трудно да изгледам първите 3-4 серии на The Office. Ооообаче след това се зарибих тотално. Всичко съм изгледал поне по 3 пъти :-) С нетърпение чакам началото на следващия сезон, което е насрочено за 27-ми :-)
(говорим за US версията, нали?)

Аа... е01s02 на IT Crowd почна малко... хм... унило сякаш. Но към края стана екстра. Накефих се.

Написа tuzemec на 02-Sep-2007 11:30


Мммм, добре че си ти че да разбера че IT Crowd са пуснали втори сезон ;)
Иначе какъвто съм заблуден... :)
Пътвото сезонче беше не лошо.

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2007 22:54


екстра започна втори сезон, а и втората серия не беше зле. иначе препоръчвам горещо оригинала на the office. нечовешки е. американския не съм го гледал още щото имам някакви резерви към този тип директни remakes (е, донякъде).

още препоръки - сериалите на създателя на it crowd. father ted и black books са уникално мегасмешни
:)

Написа момчил (www) на 03-Sep-2007 06:42


Някой да има идея от къде може да се изтегли трети сезон на The Office с по-нормална скороmст, защото от мининова го тегля в момента с 2-3 kb/s. Благодаря предварително :-)

Написа bobby на 06-Sep-2007 07:00