< HomePage | Снимки
<- Сряда, 4 Юли 2007 | Начална страница | Петък, 6 Юли 2007 ->
Четвъртък, 5 Юли 2007

Изключително съм доволен от обновяването до Slack 12. Разкарах древното вече xmms и го замених с благия Audacious media player. Евала на авторите на плеъра, хората имат правилната според мен идея да правят лесен за ползване аудио плеър и не искат да се бутат в модерните "плеър за всичко", "iTunes тип плеър" (последния е отвратителен) и т.н. Така де, плеъра трябва да прави едно нещо и да го прави добре. Плеъра няма работа да се грижи за организацията на файловете ми, няма работа да се грижи да ми сваля обложки на албуми, да ми търси текстове и да отнема безкрайни ресурси. Всъщност Winamp 2 и подобните на него за мен са едни от най-добрите програми, които се ползва за аудио плеър. xmms не бше поддържан и докато не намерих Audacious ща, не ща го ползвах с гадните му растерни шрифтове и странни бъгове. Сега Audacious на негово място рулира. Juk, Amarok, Noatun, iTunes и подобните, аре у лево.

GAIM-а (който вече се казва Pidgin) най-накрая му намерих цаката на спама. Незнайно защо, тази гадост е включила настройка, че искам ауторизация при добавяне и точно през този механизъм спамеха гадовете. Аз ауторизация не ща, нека ме добавят колкото си искат, докато не ги добавя аз така или иначе не могат да ми приказват.

Настройката за ауторизацията се изключва от менюто Accounts / [ACCOUNT] / Set Privacy Options.

В следващата версия ако сменят и грозната иконка за traybar-а ще съм напълно доволен. Абсолютно щастие, здравей, здравей.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

плейъра е хубав:) като дъртите bmp-ta, преди да станат много*нищо в едно:):)

става за ползване (иначе и mplayer, gmplayer стават ....)

а за gaim-ската иконка, нещата не подлежат ли на договаряне:?)

Написа july на 06-Jul-2007 12:07


Adium-а под OS X има пълни теми с икони за трейбар и всичко, но за pidgin-а май няма.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jul-2007 12:44


Най-добрия плейър си остава
locate -i "whatever band" | grep -i "whatever album/song" | perl -ne 's/^(.*)$/"$1"/ && print' | xargs mplayer

Написа Иво (www) на 06-Jul-2007 13:19


И Audacious тегли картинки на албуми. Просто задръж курсора на мишката върху някое по известно парче и ще се убедиш.

Написа teh на 06-Jul-2007 17:03


Спамерите пускат заявка за оторизация, независимо дали искаш или не. И ако се излъжеш да му откажеш или потвърдиш, тогава става страшно. Просто ги игнорирай.

Написа Коко на 08-Jul-2007 22:29