< HomePage | Снимки
<- Събота, 14 Юли 2007 | Начална страница | Понеделник, 16 Юли 2007 ->
Неделя, 15 Юли 2007

Помните ли времето, когато по-отворените слагаха под задното стъкло полицейска фуражка или милиционерски слънчоглед и това се правеше с цел да покажеш, че си от "наш`те", за да не ти крадат чистачките?

Е, това време отмина, но от както въведоха правилото, че задължително трябва да си купиш светеща жилетка (някой пак врътна луда далавера), наблюдавам развитие на горната дивотия.

Всеки би трябвало да има такава жилетка в колата, нали?

Хубаво де, защо тогава някои високо интелигентни индивиди смятат, че да возиш жилетката под задното стъкло или приятелски загърнала предната седалка е нещо специално?

Ако обичате мили селяни...(появили са се някакви, които се обиждат на селянин, затова обяснявам - селянин != местожителство или човек с определено рождено място, а селянин == маниер на поведение. "Всички сме от село" както казва класика в Опасен чар, но на някои им личи повече /моя добавка/)...вземете си мушнете жилетките в багажниците, защото изобщо не сте интересни.

Не бяхте интересни и когато си вадехте телефона на масата, не сте интересни с тунингованите си Golf двойки и определено не сте интересни със светещите жилетки за два лева, небрежно подхвърлени под задното стъкло или нежно загърнали предната седалка до шофьора.

Ай сиктир.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

по-добре да я "возиш" в жабката, защото докато успееш да излезеш и я облечеш от багажника.. може вече да си на кайма...

Написа nname.org (www) на 16-Jul-2007 11:25


Друг е въпроса, че на селянин автомобил не трябва да се дава. Селянина не знае, че има автосервизи а форсира с часове наред двигателя пред блока с идеята колата сама да се поправи. Селянина и представа си няма, че излизайки на главен път и пренебрегвайки знак номер 1 от ЗДП (случка от днес с Бургаско такси)може да затрие някой невинен или краз със кран стрела да му разпори гъза. Селянина с автомобил на 10-15 години развива луди скорости защото "немското си е немско" без да се замисли че тоз 15 годишен кенеф няма поне спирачки като "Корейско" на Георги. Лепенки, китеници, антирадарни CD-та, зарчета на скоростния лост и музика надвишаваща себестойността на подвижния кенеф- селяния до шия. Ей на тика книжка само категория "Т".

Написа Драгомир Николов на 16-Jul-2007 11:42


аз я нося на задната седалка по съображенията в коментара на nname

пробвах под задното стъкло, но е електриково оранжева. набива ми се в очите и ме разсейва.

Написа веселин (www) на 16-Jul-2007 11:58


Жилетки? Някой наистина направи големи пари с тези глупости.
1.) Жилетките са за извънградско каране! В града нали си има ограничение? (от 6 години живея в Австрия и не съм видял или чул някой да е ударен в града докато е закъсал с колата!)
2.) Малко OFF-Topic! Винетките?
- Винетки/Вигнети ... в цяла европа те са само за магистралите, защо в България ми трябва винетка за да отида до лозе? ==> някой прави пари яко на вашия (и от части на моя) гръб!

Написа Мартин Душков (www) на 16-Jul-2007 12:11


отдавна не съм виждал Запорожец с перденца :). :) А Мартин е прав от жилетките смисъл НЯМА нали има светоотразителен триъгълник. ското да не ни накарат и кранове да возим вместо крик(щото може крика да се счупи и да ни затисне под колата)

Написа Данаил Рабаджийски на 16-Jul-2007 14:15


Чорбаджийски, аз преди почти година верно си слагах жилетката под стъклото и имах фуражка от зад :D Ама модата отмина, вече е жега, едната ръка от вън, по възможност на нея да има ланец, другата в колата и от вътре се чува не песен а някой бас тест трак на максимално волюме. Другата пернишка изцепка са светлинките по чистачките ама е твърде гъзарско за мене. Сега замислям да сложа от ония блитз светлинките: http://www.lightfashion.com/blitz.gif да ми мигат :)

Ето ви малко интересни факти за голфа: http://auto.pernik.biz/viewtopic.php?t=107

Написа Миглен (www) на 16-Jul-2007 15:06


Забравяте капачките за оцет на чистачките :-D

Между другото от един съсед се информирах за последната мода... На него два пъти му откраднаха халогените (бройката струва 70лв) и човека решил да си купи един полицейски буркан и да го оставя на таблото. Не вярвам това да го спаси, но в отчайващи ситуации се изискват такива мерки... Когато тръгва някаде си прибира буркана под седалката и няма проблем :)

Написа Георги (www) на 16-Jul-2007 17:05


Аз също си купих светлоотразителна жилетка. И си загърнах седалката с нея. Много е фьешън... За разлика от останалите, избрали подобен метод на себеизлъчване, аз си избрах не електриково зелената, ами си взех електриково оранжева. Като на боклуджиите... Даже си залепих собственоръчно надпис "ДИТЦ" и под него "Другаря Иванов и Тумба Цигани". На Волво S60 изглежда прекрасно. Даже вече карам с акт :) По други споменати в него причини, естествено.... :) Но няма да забравя репликата на чичко полицай: "Ей, вие в Чистотата много се оядохте, щом на такива коли се качихте..."

Написа Б. Величков (www) на 16-Jul-2007 21:31


@Б.Величков: този мохабет с чистотата, направо ме уби. Съвсем ми е изхвърчало от главата, че и работниците в чистотата носеха такива жилетки.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Jul-2007 21:42


Напълно съм съгласен с постига ти, Жоро. И на мен ми прави впечатление това и тука се среща доста. По-скоро жалко е отколкото смешно. Захвърлили небрежно жилетките за да демонстрират колко са праведни пред закона.
Навремето така демонстрираха с джипсиемите по масите на барчетата, по комунизма както пишеш - също.
Само с едно не съм съгласен, за това че някой се обижда на тема селяни. Едва ли много хора със селски манталитет четат блога ти, който попада в групата на специализираните дневници ;)

Написа krassyo (www) на 17-Jul-2007 01:25


'по-добре да я "возиш" в жабката, защото докато успееш да излезеш и я облечеш от багажника.. може вече да си на кайма...'
Написа nname.org
------------
Брях, ша рече чиляк че до сега га са е случило да излизаш от колата (щот нали немаше задължителни жилетки) се си ставал на кюфтета и кебапчета. То тва птицата феникс да ти завиди.

Написа Gabo на 17-Jul-2007 15:54