< HomePage | Снимки
<- Събота, 21 Юли 2007 | Начална страница | Понеделник, 23 Юли 2007 ->
Неделя, 22 Юли 2007

Намират ми се записи на Реално по bTV в неделя. Не съм ги гледал, нямам и намерение да ги гледам, но няколко човека споменаха, че може би са интересни. Ако някой ги иска да прати една поща на georgi@unixsol.org

Мъдрост на деня - колкото и да е хубава една бира, ако не е студена не става за нищо.

Купих преносим климатик, че вкъщи не се издържаше. Засега върши работа. "Глобалното затопляне" е екстра, само да не се вдигат температурите над 35°.

Много filler episodes в този Stargate SG-1, баси, на всеки, който следва историята прескачам поне по два, които нямат нищо общо. Ако така ще са и десетте сезона, ще ги свърша за седмица.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

какъв модел е този преносим климатик? преди 2 години търсихме за офиса, но от магазините (техноХХХ и разни други) ни казаха, че имало много оплаквания, а и имаше само 1 (един) модел в България. а шефа ни препоръча точно такива и че при тях (италия) ползвали само такива.

и аз се замислям за в къщи за такъв, защото хич не се живее, а пренасянето при смяна на квартира е нерентабилно за покупка на друг вид климатик. ако имаш някакви отзиви за ефективност ще се радвам да споделиш.

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 09:35


Модела не го знам, няма марка, иначе изглежда като малко синьо шкафче и е тежичък. Продава се в Технополис (999 лв.) има охлаждане, вентилатор и овлажняване на въздуха.

Някъде из книжката пишеше, че е предвиден за 700 кубика помещение. Вкъщи го ползваме в по-голямо, но се усеща, а когато го преместим в по-малката стая където спи Юлиана за около 20 минути сваля температурата с три градуса. Цената му е малко висока (ако беше около 700 лв. бих взел още един) но удобството, че можеш да го пренасяш идва дюшеш. Към климатика има една тръба, която трябва да се изведе навън (например през някой прозорец) през нея вади топлия въздух. За човек на квартира - става (изключая цената).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:49


На технополис не им работи сайта, иначе бих дал линк натам. В техномаркет го няма.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:50


как решавате проблема с тръбата за изходящ горещ въздух?

на мене ми се въртяха идеи със модифициране на част от прозореца и оформяне на нещо като клапа през която при необходимост да се пъха тръбата....

аха, докато писах това стана ясно за тръбата... но в този вариант мене ме притесняваше че прозореца е отворен и ще тече бясна надпревара...

п.с. за квартира препоръчвам договорка с хазаина за отбиване на (поне част) цената на климатика от наема (два или три наема, да не му секне cash flow-то, че може да не се върже)

Написа july`s на 23-Jul-2007 09:54


Имам малки прозорчета в горния край на вратата към терасите. Иначе не е проблем да се открехне и големия прозорец и от там да се подаде тръбата навън. Тръбата е около 2 метра максимално разтегната, а в края е стеснена. Трябва да открехнеш прозореца 7-8 см. максимум.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:56


@july: за хазяите ясно как трябва да се работят :) проблема при мен е, че сме в много голям хол+кухня (където сме през деня) плюс две по-малки спални и ако тръгнем да слагаме климатици, трябва да се вземат един голям плюс два по-малки, което си е сериозна сума. Освен това няма централно парно, тоест климатиците трябва да имат и затопляне, което също им вдига цената. Човек ако се напъне да убеди хазяйте може и да стане работата, че и ток ще се спести през зимата, но си е доста занимавка (и пари, най-вече).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 09:59


:) ясно, значи 700 м^3 не са печатна грешка :):):)

Написа july`s на 23-Jul-2007 10:02


ако махнеш коментарите от началната страница на технополис може да стигнеш до тук :)
http://www.technopolis.bg/prod.php?equ_id=1055

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 10:11


wtf?!? Отваряйки technopolis.bg виждам само UNDER RECONSTRUNCTION, обаче като погледна кода на страницата виждам:

<html>
<h1><center>UNDER RECONSTRUCTION</center></h>
</html>

след което цялата страница е коментирана. Какви ги вършат тези?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 10:16


700 кубика не е ли огромно помещение - 200 квадрата при височина 3.50?

Написа Димитър (www) на 23-Jul-2007 10:58


може би е 70, нещо сметките не ми излизат, иначе 7*5*2.20 е ~ 70 m^3, нали?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jul-2007 11:19


май е същият модел, който гледах преди 2 години. щом работи, ще се напъваме за климатик - ако не това лято, то за другото да има, че покрай обективоманията ми в момента се охарчих напълно :)

Написа peterst (www) на 23-Jul-2007 11:25


хахах тва за сайта е верно...абе работи си сайтчето както се оплаквате,ето ги климатиците:
http://www.technopolis.bg/prod.php?equ_id=1055 :P

Написа kalay на 23-Jul-2007 12:07


В събота бях в METRO 1 София. Специално огледах точно за такова нещо. Намерих и смея да твърдя че съм приятно изненадан. На размер е колкото познатите газови печки за отопление - Дипломат например. За отвод на топлия въздух отзад има така наречения кюнец който е гъвкав и разбира се ако искате да си го удължите, гъвкави кюнци се продават. Та въпросния кюнец се поставя в розетката на комина, или през прозореца ( за мен розетката е най удачното решение ) и топлото отива там. Разбира се, преди това трябва да проверим дали самия комин дърпа, защото ако не дърпа става лошо . Идва въпроса за конденза и къде отивай той. Има си ваничка отзад на самия климатик която се пълни с вода, когато се напълни, се активира датчик който пищи. Просто изливате конденза, връщате обратно и продължава. На дизайн също не е лошо.

П.С Цената беше около 500 лева с ДДС, марката мисля, че беше ALASKA.

Аз също силно се замислям за въпросното нещо

Написа chitatel на 23-Jul-2007 12:53


и аз мислех да мина лесно с такова добиче (за комина не се бях сетил, но е добра идея)
основно заради лесния монтаж и възможността за подвижност, ама жената извади 2 необорими довода:
1) къде ще го сложим тоз кютук
2) как ще го опазим от дребната

на мойта велика реплика ще му направя стенна стойка, ме обори че ако ще го слагам на стената, то такива за стенен монтаж си се продават и са с дистанционно (и тука вече моя мързел се предаде:):):)

Написа july`s на 23-Jul-2007 14:31