< HomePage | Снимки
<- Февруари, 2009 | Начална страница | Април, 2009 ->

Архив за месец Март, 2009

Сряда, 4 Март 2009

Най-лошото, което идва след ходенето по приятни чуждестранни места е, че трябва да се прибереш в България. Изисква се шоково привикване, а то никак не е приятно. Всеки, който е мърдал нанякъде го е усетил. След над 1000 пропътувани километра, няколкото дни из френската ривиера (Ница, Монако, Кан, Ментон), че дори и след почти два дни в Милано честно да си кажа фактът, че отново съм в България, изобщо не ме прави щастлив.

Хубавата част е, че имам да сортирам над 700 снимки, да напиша какво видяхме и как прекарахме. В едно изречение - "Добавям Ница към градовете, където с удоволствие бих живял".

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Когато си дойда налято ще съм прекарал в чужбина (така де, Дания) почти една година без да се връщам. Интересно дали и аз ще получа културен шок :-)

Написа Лъчо (www) на 05-Mar-2009 05:20


Миналата година (2008) разбрах какво представлява този шок 2 пъти. Първия път, учудващо за мен беше чувството при завръщане от 3 дневно пребиваване в Румъния!? Баси! Не вярвах, но се убедих, че са доста по-напред от нас и материално и културно. Чувството е странно - смесица от разочарование, срам, съжаление... Обичам си страната и някак си изпитвам срам от обзелите ме чувства. Втория път беше след 2 седмици почивка в Италия. Тогава вече бях подготвен при завръщането си и бях малко по "безчувствен". Хубавото е, че минава бързо, но първото впечатление се запомня за цял живот.

Написа Юли на 05-Mar-2009 07:26


Ходих за 20-тина дена с автомобил до Германия, в момента в който взех да се връщам, през Сърбия, усещайки дупките по пътя, ми стана толкова криво, сякаш губя нещо в този момент. Връщайки се в България, чувайки родна омайна българска реч (разбирай псувни), гледайки боклуци и намръщени хора, се почувствах още по-зле. Наистина минава сравнително бързо, но се помни дълго, съгласен съм с това :)

Написа Красимир Казаков на 05-Mar-2009 07:37


Аз пък затова немисля да се връщам в България ... нямам нищо изгубено там, само ядове!

Написа Мартин Душков (www) на 05-Mar-2009 08:34


Има и друг феномен - тръгваш към примерно Германия, и през целия път се чудиш защо хората казват, че е по-различно. Струва ти се почти същото като у нас - магистрали, пътища... нали и ние ги имаме.
Шока е когато се връщаш - тогава усещаш огромната разликата! Не на тръгване, а на връщане. У нас няма табели, няма маркировка, няма бордюри, няма осветление! Всъщност табели има - огромни при това - на майонези, мацки, никому неизвестни японски марки климатици ... но не и указателни! Като човек не познаващ добре региона, 3 пъти съм изпускал отклонението за Пловдив на околовръстното - табелката е голяма, колкото са табелите с имената на улиците в Германия...

Пътувайки по магистралата, установяваш, че действително при скорост над 130-140 магистралата те "избутва в киреча". Табелите са също безумни - примерно има табела "Свиленград" ! Никъде на запад не видях да има табела на малко гранично градче, 100 км преди него! Има си табела "Пловдив", под нея "Истанбул" и посокоата е ясна, но не би ...

Написа Алекс на 05-Mar-2009 10:00


За три месеца бях в Парма, толкова добре уреден град просто няма. Там като свикнах се чуствах идеално. Който е усетил това чуство като мен, сигурно му липсва. Дори само заради това си струва да се живее навън.

Написа instinct на 05-Mar-2009 13:40


Ами то и в съседни Турция и Гърция е къде по-свястно от у нас. Но докато не се научим да си пазим държавата, а само да я рушим и крадем...

Написа SimonP (www) на 05-Mar-2009 17:57


Въпросът е, дали гражданите на Ница ще са щастливи техен съгражданин да стане парвеню като тебе?

Написа Мосю Бриколаж на 05-Mar-2009 20:45


Ще ме приемат с отворени обятия, мосьо :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Mar-2009 21:14


Ница ПРЕЗ ЛЯТОТО е направо отвратителна. За няколко часа можеш да откачиш напълно. За това май изобщо не сте помислил.

Написа Апостол Апостолов (www) на 06-Mar-2009 03:35


Mрънкачи!

Обиколил съм света, видял съм кво ли не, но едно съм разбрал: кат ми са пий, пия :-)

Написа freax на 06-Mar-2009 07:49


С риск малко да прозвуча като ехо на горните коментиращи... преди 10 години летях от Берлин за София.
Е, изпуснах си полета. Накараха ми се съвсем небрежно - чак приличаше на спокоен разговор. Осигуриха ми нощувка. На другия ден се прибрах.
И никога няма да забравя злобните завистливи лица на летището в София. Шокът беше страхотен. Но урокът който научих от цялата тая работа е: fuck 'em up whenever you get a chance. Единственият начин в тази държава нещата да се "оправят", е да си държим на правата и дори ако се наложи да бъдем гадняри към разните там лелки и чичковци от държавната (и не само) администрация. Btw - Е за това му се възхищавам на Георги, че не му пука и винаги си отстоява правата!

Написа ed на 06-Mar-2009 16:04


чувствах се по същия начин като се прибрах от Сидни - културен шок, МНОГО сме зле.

Написа tmc на 06-Mar-2009 19:46


Свети великомъченик Георги е живял през времето на римския император Диоклетиан в малоазийската област Кападокия. Той бил още дете, когато баща му пострадал за вярата си и умрял за Христовото име. След смъртта на съпруга си, майка му се преселила в Палестина, където била родена и имала голямо имение. Младият Георги - красив, снажен и мъжествен - постъпил на служба във войската. Началниците скоро забелязали добрите му качества и на 20-год. възраст той получил чин военен трибун. За показаните от него доблест и храброст Диоклетиан го удостоил с още по-висок чин и дори станал член на държавния съвет.

Написа Iveta (www) на 15-Mar-2009 13:28


И аз бях само за 2 дни в Дания преди година. Спомените ми от там не са много освен че няма какво да те ядоса, изнерви, едни зелени полянки-горички-полянки-... Хора, които се чувстват на мястото си, харесва им това, което правят, не смятат че си губят живота в ад, не искат да емигрират никъде и са способни да се усмихват от сърце, а не саркастично/иронично. При завръщането, още на изхода на летище София почувствах че минавам в съвсем друго измерение. Последва депресия, поплаках си от сърце една вечер в квартирата и се натаралянках с вино. Наистина не зная защо съм наказан да се родя тук. Ние, Българите си правим живота едни на други абсолютен ад, като на много хора така им харесва.......Да не говорим за усещането ни за естетика и на какво да приличат населените ни места или за някакво съзнание за морал, чест, достойнство, дълг, професионализъм, правила, права на другите...

Написа Ангел (www) на 15-Mar-2009 21:36


Четвъртък, 5 Март 2009

Ееее в терминатора прекалиха с последната серия (tscc 216). Никой не обича пълнежите, обаче да те карат цяла серия да си мислиш, че историята се развива и накрая ти го зачукат, това си е подлост. I'm bitch, a bad bitch, хайде ако обичате да не правите повече така, че се изнервих малко.

Добре че battlestar galactica държат фронта и в продължението на четвърти сезон - няма пропуск.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Гледам следиш терминатора, а гледаш ли Fringe, да чуем коментара ти за него. Според мен е направо уникален.

Написа Андон Димов на 08-Mar-2009 20:22


Не, не съм го чувал. Ще го разгледам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Mar-2009 20:58


Че тази серия на терминатора беше боза, не мисля че има разумен човек, който може да го оспори, ама battlestar galactica съвсем размиха фронта с драматични отклонения и бози. Лично на мен battlestar galactica ми стана доста скучен и го гледам общо взето само да за видя какво ще стане и дали случайно няма да се случи нещо интересно :(

Написа MacTeP (www) на 10-Mar-2009 08:15


Подкрепям напълно MacTePа. "Батъла" не е това което беше ... и адски заскучня! Беше време на битки и интриги, а сега не се случва почти нищо.

Написа Алекс на 11-Mar-2009 11:00


Петък, 6 Март 2009

Докато слушах днес за някакви скандали около цените на лекарства и какви пак ги е надробила здравната (но бездарна) каса се сетих за нещо, което ме подразни миналата седмица.

Малката беше болна и се наложи да отида да купя някакви лекарства. Обикновено като я усетим, че се разболява и даваме осцилококцинум и някакви други подобни хомеопатични лекове. Доста помагат и за три години само два пъти се е налагало да даваме нещо по-силно. Предписани са от личната и лекарка и т.н.

Отивам в денонощната аптека на Раковски и си пожелавам опаковка осцилококцинум. И преди съм купувал от там и то неведнъж. Вместо обаче да си получа лекарствата ми се казва: "Трябва да имате рецепта, вече не продаваме лекарства без рецепта". Трябваха ми няколко секунди да реагирам и единственото, което успях да измрънкам беше "Ама, ама за едно и също лекарство ли говорим... за онова хомеопатичното на малки гранули?".

Девойчето ми отговори утвърдително дори ми показа опаковката, но без да ми я дава (щото рецепта трябвало!).

През главата ми минаха мисли за лекарства за кашлица, как у дома си правя лаборатория за метамфетамин, окопитих се и вече в бойно настроение питам: "Добре де, а колко мога да си купя без рецепта?", с идея колкото и да ми дадат ги взимам и отивам другаде да допълня "дозата".

Не ми отговориха на въпроса, а просто ми подадоха опаковката платих си я и излязох.

Като се прибрах разбрах, че от няколко седмици имало подобна глупост, да искат рецепти от личния лекар преди да ти продадат лекарства. Не зная от кой излиза това изискване, но е идиотско на толкова нива, че просто е безумно. Чудя се ако бях поискал Панадол или течен аналгин дали щяха да ми дадат? Остава и за такива неща да искат рецепта. Какво им пука на тях, че детето ти има 38.7° температура, трябва нареждания да се изпълняват. Обади се на личния си лекар и бягай при него за рецепта.

Кой ли мамка му седи по цял ден на дебелия си гъз, лапа пара дето от мен е взел тулупа му с тулуп и мисли подобни регулации за народонаселението?

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Нали се сещаш, че когато подадеш рецептата, на нея е изписано името на лекаря ти и какво ти е предписал. И тази безобидна статистика в ръцете на големите компании може да направи чудеса.
Като например да го поощри този твой лекар, дето ти изписва Зинат за хрема, примерно. ;-)

Написа Коко на 07-Mar-2009 09:10


Тези, на които пише "без лекарско предписание" са без рецепта :)
Иначе като се напревиш на удивен и измрънкаш ти дават и от другите де ...

Написа N.Pepelishev на 07-Mar-2009 12:52


Това се канеха да го направят от много време. Има смисъл примерно антибиотиците да се дават само срещу рецепта, защото бактериите могат да развият резистентност към няколкото групи използваеми за човек антибиотици. Но с антибиотици злоупотребяват и много лекари, не само самолекуващи се хора с хрема.

Все пак хомеопатично лекарство, което в доста научни среди се счита за изцяло неотличимо от плацебо, да се дава само срещу рецепта е пълен и абсолютен връх на глупостта.

Цялата идея е да ни задължат да ходим по-често на личен лекар, който пък ни дръсти с левчета, за да не му губим от ценното време с нашите незначителни проблеми. Крайният ефект - плащаме повече.

Написа Иван на 07-Mar-2009 13:33


@Иван

За съжаление днес в България предимно лекарите злоупотребяват с антибиоцити и ги изписват за какво ли не, със и без причина.

Написа teh на 07-Mar-2009 20:24


Аптеката може да изисква рецепта само ако на кутията на лекарството пише "по лекарско предписание" - това е ЕС-нормата.
Хомеопатичните "хранителни добавки" официално не са лекарства, а храни. Да ти искат рецепта за такова нещо е все едно да пазаруваш сиренето с рецепта. :)

Иначе изискването за рецепта има някаква логика. На мен "погрешка" са ми подавали хапчета 50 мг вместо поисканите 5 мг. Което, ако не беше забелязано навреме, можеше да има... последствия.

Написа Ди Митър на 07-Mar-2009 21:18


За антибиотиците наистина има логика да се дават само с рецепта и така и трябва да бъде. Но за лекарства от типа на аспирин или аналгина например е глупаво да ти искат рецепта. А за хомеопатията, която така или иначе си е чиста вода( http://skeptoid.com/episodes/4034 ), си е направо безумно.

Написа iffi (www) на 08-Mar-2009 00:56


Че е идиотско, идиотско е, ама защо един път не вземат да допуснат тази идиотия: да дават лидол, морфин и каптагон без рецепта???

Написа Апостол Апостолов (www) на 08-Mar-2009 04:15


Абе, друг път кажи как си напоил сестра си, не как си копувал Осцилокопсимум!

Написа Radko на 10-Mar-2009 09:04


Бъркаш нещо сестрите кОпувачо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 10-Mar-2009 09:45


Събота, 7 Март 2009

По неизвестна причина попаднах на сайта на СЕМ и забелязвам няколко неща, които са показателни за лошо поддържан сайт. Какъвто ни е сайтът на съвета, такива са ни и електронните медии (тук става дума за тв и радио, не си мислете, че има нещо интересно :)

Първо - сайтът се намира на домейна http://cem.bg/. Удобно на английски комисията са я нарекли "Council for electronic media", така че името се връзва, но все пак ми стои малко изписано на шльокавица. А и не само на мен така им идва, защото качващите информация в сайта на доста места са се объркали и наричат страниците си "sem.bg - xxxxxx".

Второ - коя година сме, че да не се филтрират единични кавички, подчертавки и проценти и да се подават директно към sql заявки? Хайде за подчертавките и процентите няма да се сърдя, защото показват полезната информация накуп, но изпускането на единичната кавичка си е опасно.

Трето - лош вкус е държавна комисия, която се занимва с медии (че и собствен сайт има!) да дава електронен адрес за кореспонденция от вида cem@cablebg.net.

Четвърто - изгледа на сайта. Ок, всеки си има вкус казало кучето...

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Доста потенциал има в този сайт:
http://cem.bg/r.php?sitemap_id=111&id='
http://cem.bg/r.php?site map_id=111&id=%2527
http://cem.bg/r.php?sitemap_id=111&id=\"
http://cem.bg r.php?sitemap_id=111&id=%00'
http://cem.bg/r.php?sitemap_id=111&id=JyI%3D
http://cem.bg/r.php?sitemap_id=148&keyword=%27&x=0&y=0
и т.н

Написа v01d на 12-Mar-2009 21:31


Забравих пето - в английската версия единствената новината, която има е на български.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Mar-2009 22:00


Хи хи, в българската версия са показани всички новини - бая се скролира надолу

Написа Иван Зидаров (www) на 12-Mar-2009 22:37


Мале колко некадърен сайт! Кликнах на първия линк - "за нас". Смях! Тотална аматьорщина. А най отдолу се кипри "Programing TaraSoft"! Лъха на тотална парвенющина.

Написа Алекс на 13-Mar-2009 06:55


Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /opt/web/www.cem.bg/web/plugins/hp_search.inc.php on line 28

използват и таг </spam> и яко хтмл коментари, а при проверка за валиден хтмл :2773 Errors, 3 warning(s)

Написа martin (www) на 13-Mar-2009 11:34


Забелязахте ли сходното цветово решение между сайта на СЕМ и сайта на неговите автори? :)Напомня ми за дефолтнатия цвят на десктопа в Уиндоус 95, май teal се казваше... :)

Написа Toxygen на 13-Mar-2009 13:11


Като поразгледате и другите сайтовете които са правили...(въпросната фирма)
ще добиете представа, че почти във всички разробтени от тях Уеб приложения има
по някой друг SQL Inj.

Написа v01d на 13-Mar-2009 17:08


И още не са го оправили!
Абе тея са много луди!! лол :)
Това инфо ми направи деня : )))))

Написа ed на 15-Mar-2009 06:47


Неделя, 8 Март 2009

По препоръка от четвъртък се загледах в сериала Fringe. Изгледах пет серии, а може би някой ден ще довърша и малкото останали. Сериалът не е нещо особено, аз го оприличавам на X-Files ама без извънземни и понеже X-Files никога не ме е радвал, Fringe няма как да ме привлече. Така или иначе Fox ще го закопаят поради рейтинги или нещо друго, така че и да се следи няма голям смисъл (не ми обръщайте внимание яд ме е на Fox за това, че навремето са спрели War at home, един от най-смешните сериали, които съм гледал наскоро).

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Какво е общото с X-Files? Има ли пак теории на конспирацията и тн? Че мен това ми бяха любимите серии от X-Files, а тези с извънземните ги смятах за пълнеж.

Написа MacTeP (www) на 13-Mar-2009 01:47


Конспиративните теории, странните случки, агентите на фбр. На фен на X files сериалът вероятно ще се хареса.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Mar-2009 08:17


Гледах първите 3-4 серии. Ужасно отегчителен е. Само тъпи клишета. Не мисля, че си заслужава.
Лично мнение де :-)

Написа Tuzemec (www) на 13-Mar-2009 08:38


Ще го пробвам, да видим какво ще стане

Написа MacTeP (www) на 16-Mar-2009 17:46


Понеделник, 9 Март 2009

Чуден домашен майстор съм, ама да не съм ти в къщата.

Три пъти закачам лампиона в хола и три пъти пада, увисвайки само на кабелите. Знам, че на крива ракета космоса й пречи, обаче в случая нямам необходимите инструменти за дупчене, че да оправя шибаното нещо както трябва. Пък и хардуерните проблеми винаги са ми били далечни.

Ще взема един пистолет за забиване на пирони и ще видя дали мога да пробия пода на съседите. Преди време ме бяха изнервили с караниците си на китайски/виетнамски/джабалабабала и идва payback time.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

//0fftopic
slackware-current-20090310-dvd.iso който се намира във
Вашето огледало съдържа ли последните ъпдейти от 9 Март (kde4@main tree)

Написа v01d на 13-Mar-2009 11:09


До файла има и changelog, иначе във въпроса ти се съдържа и отговора :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Mar-2009 11:56


Да но да съм сигурен :)

Написа v01d на 13-Mar-2009 12:09


Защо така бе човек!
Аз съм не по-малко вързан в ръцете, но вече почти година 5 лампи не са ми мръднали (да не чува господ).
Обикновена ударна дрелка + от онези удобни дюбелчета с кукички в долния край.
Сега ще взема да се оглеждам към тавана зарад такива постове, тц-тц...

Написа V.Vassilev на 14-Mar-2009 08:19


Калпава ударна дрелка, марково свредло за бетон, марков дюбел, силикон. Дупчиш, като внимаваш да не е върху кабела, който идва от някоя от стените (за по-сигурно свали ел. предпазителя), пълниш със силикон дупката... останалото е ясно. Ще издържи около 200 години ;)

Написа Мунчо на 14-Mar-2009 18:35


@Мунчо: Има прекрасни анкерни болтове, за да не се налага да ползваш измислени средства като силикона.
@Георги: Инструмента е ясен, отиваш в магазина за крепежи и казваш, че ти трябва крепеж за полилей за таван. Задължително гледай да е метален, да е с кука или си купи гайка с кука за окачване на полилея. Купи си същото по размер свредло. Дупчиш, завиваш, стягаш, пробваш дали те издържа, навиваш гайката с куката за полилея и закачаш конкретния. Ще падне - когато събарят кооперацията ти.
И за бога - не ползвайте силикони за щяло и нещяло - не всички места са подходящи за употребата им, а и силикона не е за всичко.

Написа Steliyan (www) на 15-Mar-2009 16:10


И аз имам същото желание (за пода на съседите) само че когато всички са си в къщи и по възможност спят. Защото те ми причиняват това втора година почти всеки ден (тупуркане все едно събарят камара с камъни, шум в 04.30 през нощта). И караниците - ежедневно минимум по една с истерии(жената). Чудя им се защо живеят заедно. Може би само за мен е ад.
Въобще в нашата държава май всеки си прави каквото иска напук на всички останали и единствения изход е всички да грабнем пушките и който оцелее да живее както го разбира.

Написа Angel (www) на 15-Mar-2009 21:20


Вторник, 10 Март 2009

Ухааа краят вчерашния Raw ме върна донякъде във времето когато WWE не се позиционираха като шоу за деца. Добре завъртат враждите за тазгодишната Wrestlemania 25. Ще има яко фенщина. На шести април не ме търсете! :-)

Сряда, 11 Март 2009

Забавно е да се гледа Хаус, обаче като се озовеш в ситуация, в която тригодишната ти дъщеря след седмица лечение вместо да се оправи трябва да влезе в болница и чак там третият доктор се усеща какво и има, а то е сериозна пневмония с усложнения, говорят за операции и докторите се тюхкат, вече не е толкова забавно...

На никой не го пожелавам (всъщност на някои хора го пожелавам, ама просто съм си такъв :)

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Дано да се оправи бързо малката :)

Написа Атанас Янев (www) на 13-Mar-2009 20:11


Viva la тия дето излизат с тройки от медицинския. Мен са ми разправяли за фрапиращ случай - някаква там дето учи за лаборантка - 2-3 година не може да раздели дроб на 10 о_О. При което даскалът казал само - добре, че изследванията вече се правят от машини, че нищо чудно да вкарате човек в гроба...

Написа LordDoskias на 13-Mar-2009 21:13


Леле, болницата да не е "Александровска"?

Написа Мишо на 13-Mar-2009 21:48


Не, друга е. Всъщност от болницата съм доволен. Бедничка е, а хората трябва да правят чудеса от храброст без оборудване.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Mar-2009 21:57


Баща ми беше професор по медицина и не спираше да се оплаква от едно: щом завърти цафарата някой бездарник, започват да му звънят от ЦК с насояването да пусне все пак това "наше момче". Точно тези двойкаджии ни лекуват в момента. Защото отличниците отдавна са в чужбина. Знам какво говоря, защото едната ми братовчедка има вече клиника в Холивуд, а другата преподава медицина в Барселона.

Написа Апостол Апостолов (www) на 14-Mar-2009 03:09


Хей, щом го пожелаваш на някой хора, значи някой ти го е пожелал и на теб.. :) - т.е. заслужаваш го...

Написа Фило на 14-Mar-2009 06:45


Лошо няма, а като го хвана пожелаващия...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Mar-2009 06:49


Поне може да си спокоен, пневмонията я лекуват съвсем успешно... Аз съм карал една като съм бил в общи линии на два месеца или нещо такова :)

(а иначе май не сте и единствените, на един колега дъщеричката, дето е на 6-7 месеца е също в болница с пневмония, заедно с майката)

Написа Васил Колев (www) на 14-Mar-2009 07:30


Като дете не съм излизал от болницата всяка зима. Двойна бронхо-пневмония (или както се пише там). Серия от 20 инжекции в единия крак и после понеже е станал целия на дупки го сменят с другия и после пак същия и така до безкрай. В България няма много техника но има много добри специалисти. Лошото е лутането докато стигнеш до правилния човек. Дано се оправи детето.

Написа teh на 14-Mar-2009 20:24


Ох, много добре те разбирам. Дано детето да се оправи бързо.

Когато дъщеря ми беше на 4 години попадна в Пирогов, след тежък грип със съмнение за апендицит и я оперираха май без причина.

Добре че една от санитарките(!) забелязала, че й посиняват устните, та извикала свой познат лекар от белодробото.
Та се оказа, че има тежка пневмония, пункции на гръдния кош й правиха...

Дано при вас да е хванато по-навреме и да се оправи бързо!

Написа Божо (www) на 15-Mar-2009 10:47


Съчуствам ти, бях в подобна ситуация с 5 месечната дъщеря. Един месец по болниците, смешни диагнози, сума грешни лекарства, и вече ми се искаше Хаус да е истина. Добре, че жена ми има силна интуиция и сама излекува детето.

Написа kiril на 18-Mar-2009 12:20


Четвъртък, 12 Март 2009

Малко интересна статистика от IPTV.bg.

От първия лог на гледане на краен клиент или 2006-Oct-11 16:13:03+03 до днес, клиентите са използвали 8.03 петабайта (10^15) трафик в мрежите на доставчиците си. Това е трафика само от миналото видео, без http headers, network overhead, reconnects, video error messages и т.н. За да се генерира този трафик е гледано ~13,490,000 часа.

Сериозни цифри.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

По мои груби сметки това са ~20 човешки живота, със средна продължителност на живота им 75 г.

Написа Ясен на 14-Mar-2009 19:35


То за това напоследък не мога да гледам телевизия по-дълго от 5 минути - твърде много маймуни на клона ;)

Написа Steliyan (www) на 15-Mar-2009 16:03


Време е да влезеш в бизнеса с рейтингите и статистиките по гледаемост и т.н. Сладка работа.

Написа localhost (www) на 23-Mar-2009 13:09


Ние сме отдавна в този бизнес, а съвсем скоро ще навлезем съвсем :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Mar-2009 13:55


Петък, 13 Март 2009

Още не съм си оправил колелото, което пък ми носи екстрата, че се оглеждам за градски странности по улиците. Резултатите засега са следните открития:

- Facebook са решили да открият суши ресторант в София на бул. Арсеналски. Знаех си аз, че няма да прокопсат с тази измислица социалната мрежа и ще трябва да минат на нещо по-истинско.

Facebook's restaurant in Sofia

- Чудесна илюстрация на новите строежи в София от ул. Крайще в ЖК Иван Вазов. Ужасна стара сграда (на живо е чак противна), подпряла незавършената модерна кооперация до нея. Ако живея в тази кооперация ще дам пари на тези до мен да си измажат стените, че ми свалят цената на имота.

Sofia's building reality

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Най- интересното е, че пичовете от Facebook прокопсаха. Като по чудо. Правят вече доста добри печалби. А ресторантът е сигурно нашенски и пренадлежи може би на някой компютърен маниак.

Написа Апостол Апостолов (www) на 16-Mar-2009 07:34


Не виждам какъв е проблема да прокопсаш когато зад теб стоя сериозни хора http://lanix.org/blog/comments.php?y=08&m=08&entry=entry080823-122352

Написа MacTeP (www) на 16-Mar-2009 18:02


Събота, 14 Март 2009

Освен в страните с мързеливци (разбирай някои от бившите комунистически), има ли някъде феномена "отработване в събота?". Изобщо някой правил ли е изследвания тези отработвания колко костват на икономиката? Само не ми казвайте, че като се "отработва" някой ден, всъщност работите. Най-малкото програмата на телевизията е същата, мачовете са същите и е нормално в два и половина да седнеш да гледаш Манчестър срещу Ливерпул, смучейки биричка. Язък за продуктивността. А фактът, че ще почиваш само един ден остава. Мерси, предпочитам да работя по пет дни и два да почивам, вместо да "отработвам" и да си обърквам целия режим.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Мислех, че само аз бягам събота от работа да гледам мачове :-)
Иначе въпросния мач си заслужаваше дезертирането от офиса. Манчестър Юнайтед (или както казва тригодишния син на един приятел "манчетиринайстед") отдавна не бяха се насирали така.

Написа freax на 14-Mar-2009 21:46


Кой ти говори за бягане, хората просто пуснаха мачовете на трите телевизора в офиса, пратиха ме за бира и се почна :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Mar-2009 22:02


На мен офиса ми е на 4 минути пеш от нас, па и преди десетина дни си взех 37" Самсунг:-)

Написа freax на 14-Mar-2009 22:18


Аз поработих малко сутринта, но в останалато време чаках мача да започне :)

Написа Николай (www) на 15-Mar-2009 08:09


Незнам, обаче вчера свърших повече работа отколкото за 3 делнични дни ...
И плюс това в държавни учреждения ... o_O

Написа sys7em на 15-Mar-2009 09:35


Ами не съм забелязал да отработват.
Във Франция ми направи впечатление друго - понеже периодът от август до ноември се пада такъв с по-малко празници, току започват стачки последователно от един в друг бранп - май си имат график, че да си починат. Като се стигне средата на ноември, започват през седмица разни техни празници и нещата се успокояват.

Написа Божо (www) на 15-Mar-2009 10:17


Докладвам - и в Германия няма такава дивотия. Напротив, имат много празници. Даже в различните провинции имат различен брой почивни дни на година - зависи от местните празници. "Доработване"! Що за дивотия ?!

Написа Алекс на 15-Mar-2009 12:29


"Отработването" едно време беше, за да можем да изпълним петилетния план за 3 години.
Та и сегашните управляващи, нали още не са разбрали, че времената са други, карат по стария начин - отвличат трамваи, правят партийни банкети по празниците и отработваме за почивките си.
Предлагам някой да подшушне на Бойко Борисов и да поиска правителството да върне и "Ленинските съботници', тутакси ще изчезне и кризата с боклука.

Написа Габо на 15-Mar-2009 15:08


Супер малоумно е това, казвам го отговорно като дребен капиталист. Харчовете за отиване/връщане до работа и разходите по дейността не избиват намалената работоспособност, а да не говориме колко е демотивираща липсата на адекватна почивка при наетите. Единствената причина да работя е защото клиентите очакват да работя... А иначе се е случвало да си мисля да пусна всички отпуска този ден, но... може би другия път.

Написа 66 на 16-Mar-2009 15:02


Е то принципно бизнесът идеята му иде от "busy" :)
Така де, ако някой човек върти сериозен (честен) бизнес, то надали има "почивни дни" в истинския смисъл на думата. Проблема в България е по-скоро, че в 99% от предприятията (особено в провинцията и държавните службици) се работи на принципа: "те ма лъжат че ми плащат а па я ги лъжа че работа". Цирк. Така и с отработването - един колега винаги като има такива "от/доработвания", си взема болничен за една седмица... No comment.

Написа ed на 18-Mar-2009 14:23


Аз нямам проблем с отработването. Събота и неделя е супер да се работи. По-малко хора в офиса и се върши по-спокойно работа!

Написа Иво Кръстев на 27-Mar-2009 18:16


Неделя, 15 Март 2009

Както правилно отбелязаха водещите "зрителите на Нова телевизия избраха своята Мис България".

100% точно!

Да е честита на зрителите на Нова новата Мис България, която в никакъв случай не е моята мис България. Нищо няма да кажа за момичето, тя не е виновна, че не прилича на нищо (и ние грозните имаме право да живеем). Виж тези, които я избраха определено трябва да си прегледат очите и главите.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Ти пък, как ги гледаш тия тъпотии. По улиците съм срещал къде по-хубави жени от тия маймуни.

Написа freax на 16-Mar-2009 09:41


Случайно го гледах, иначе не бих го издържал.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 16-Mar-2009 10:43


Аз гледах точно 1 минута и бях шокиран как може повечето от тези грозни патенца да се появяват по телевизията и по такива конкурси?

Написа MacTeP (www) на 16-Mar-2009 18:05


Още преди 20 години можех да позная победителката в конкурс за красота. Избирах най-грозната и винаги познавах. Просто печели тази с най-богат "спонсор"/роднина.

Написа Иван на 18-Mar-2009 11:06


Понеделник, 16 Март 2009

Ползата от случайно промъкналите се реклами е, че откривам подобни проекти...След социалните мрежи за обща употреба, да влязат специализираните!

Социална мрежа за фермери

Ако посетите сайтът, ще се впечатлите от аватарите на регистрираните, в които преобладава тракторът с главно Т. Лично за мен гореспоменатият сайт е изключителен извор на хумор и забава.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Незнам кое точно ти е чудно. Фермертите наистина си имат вземане-даване с трактори. Сещаш ли се... от онези големите, които ти гледаш на снимка.
С риск да прозвуча малко налудничаво ще кажа: тракторът е дясната ръка на фермера.
А?!?! Представял ли си си някога такова нещо... на къде върви света...
Мислех да го запазя в тайна, но айде и това ще издам - млякото наистина излиза от крави... не от кутийките в супермаркета.
И сега, когато всичко детско вече е разбито ще попитам... абе ти какъв аватар очакваш да си сложат фермерите ? Ако се загледаш в един авто форум, ще откриеш че преобладаващите аватари са... на коли... да бе, наистина.

Айде със здраве !

Написа YORK (www) на 24-Mar-2009 07:46


Верно е много весело сайтчето.
Ето тая емотиконка отсега май ще я ползвам вместо :) :
http://fermer.bg/themes/red/images/emoticons/1230979955462.gif

Написа ed на 24-Mar-2009 11:22


Абе не е като http://youtractor.com - като youtube ама само видеа на трактори. :)) хаха
Явно има фенове. Лошо няма. :)

Написа Иво на 24-Mar-2009 21:58


Може наистина на някои да Ви звучи смешно, но това си е самата реалност. Преди време когато летата прекарвах на село при баба и дядо имах връстници чиято детска мечта беше да станат трактористи. Аз тогава гледах с лека насмешка и нямах търпение да се върна та да пуцам контра сещам се и за един заек къде го играех на осмака. Обаче ако се замислим всеки си е мечтаел за пожарникар космонавт дори и милиционер :) . Та тия момчета на село ракета няма от къде да видят защо да не си се кефят на трактора, както ние се кефим на някои DBS например ;) . И да отбелжа, че обикновенно най-голямата селяния е в градовете разни такива които не са успели да станат трактористи и са решили да доидат у градо. Е те определно са ми по смешни :)

Написа Dragomir Zhelev (www) на 25-Mar-2009 08:12


Че как да не е - нима дете с компютър в къщи да не мечтае да стане хакер?
Те децата в София не знаят какво е трактор и комбайн, за тях сиренето се "ражда" в Билла :)
Пък това ме навежда на мисълта, как ли изглеждат снимки на мод/немод/нати компютри на другата част от населението,за коят не им е работа да разбират от компютри (разни Марли-снимки и статус страници бяха като визитки ;))
Да не говорим, че един сървър струва 2-5000, докато един трактор струва 20-50 000 (предполагам всъщност)
Повтарям мнението на колегите, но не можах да се стърпя - земеделци, животновъди, приравнихме ги на 3-а ръка хора... тъжно, а ще става и страшно.

Написа Димитър на 25-Mar-2009 10:35


Вторник, 17 Март 2009

Каква криза? Де я? В последните четири месеца в радиус от 300 метра от квартирата четири банки отвориха нови клонове (обб, postbank, пиб и райфайзен), като едната отваря вече отваря втори. Явно бизнеса с парите на хората върви щом за две ходене минути мога да стигна до шест банки. Ех, Швейцария!

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Ами то и 90-те имаше бум на банките и банкирането с пирамидална архитектура,но в крайна сметка пирамидите се оказаха обърнати с върха надолу и като се накачиха повечко камили на пирамидата тя па взе,че се срути...тогава само фараоните успяха да се измъкнат.Днес положението е някак близко и едновременно с това смешно-парадират за криза,увеличават лихвите по всякакъв тип отпуснати кредити,заради кризата,намалят заплатите на служителите си заради кризата и едновременно с това,както си отбелязал,откриват нови клонове,клончета,връхчета и тем подобни структури...освен това вдигат и лихвите по всякакъв тип депозити(още по-странно),само дано маймунките да не станат много по клоните на тези "робинхудски" дървета и да се върнем с още 10-15 години назад.А за кризата...хубава криза,ама българска!

Написа wizard (www) на 23-Mar-2009 19:00


Сряда, 18 Март 2009

Помогнете на децата с таланти! ...останалите кучета ги яли.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Помогнете и на посраните ни ВИП-ове и на Нова да изкарат малко пари, за да има после с какво да си пълнят чушките.

Написа Суворов на 24-Mar-2009 09:09


Четвъртък, 19 Март 2009

Колкото и да е спокоен човек, няма как да не те стегне под лъжичката като трябва да водиш детенце на бронхоскопия и да чакаш резултата на тръни. За щастие процедурата мина безпроблемно и всичко се очертава да е наред след още малко антибиотици. Не съм знаел, че пневмонията може да бъде толкова опасна болест.

Петък, 20 Март 2009

Един от големите дизайнерски бъгове на старите G4 Mac Powerbook е буксата за захранване на лаптопа. Направена е изключително крехка и вече веднъж при спъване в кабела почти я унищожих. За щастие в сервиза я закрепиха, но ме предупредиха, че вероятно пак ще имам подобни проблеми. Е, оказаха се прави и в момента, за да зареждам батерията на лаптопа трябва да отправям люти закани към кабела докато го въртя, за да светне. Иначе ако не свети, лаптопа просто си има захранване, но не и зареждане на батерията. Бих си купих следващия Mac ако не за друго то поне заради Magpie захранващия конектор, който е направен както трябва. Събирам средства, волни пожертвования и т.н.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Хайде като си купиш следващия ми (про)дай захранването на тоя - котката ми го прегриза...

Написа Даниел Панев (www) на 26-Mar-2009 12:24


Иди в сервиз за телевизионна и видеотехника и ги помоли да ти сложат нов комплект букси, вместо да траеш мрънкането на компютърджийски майстори. :-)

Написа Коко на 27-Mar-2009 09:09


Събота, 21 Март 2009

Похвалиха ми много "Арн рицарят тамплиер" и взехме, че го гледахме. Похвалите бяха повече от качествата на филма. Става за гледане ако имате два часа да убиете, но не очаквайте сериозен екшън. По-скоро се настройте за баааааавно развитие и една биваща битка накрая след като сте отекли от чакане. Втората част също съм я дръпнал, да видим кога ще и се наканим.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Преди седмица със съпругата гледахме и двете части. Харесаха ни. Малко тегаво върви действието, но като цяло забележките са малко. Героите говорят на какъвто език им падне (английски, шведски и арабски). За феновете на филми с рицари, битки и история, суперпродукцията ще се хареса.

Написа Юли на 26-Mar-2009 16:16


Неделя, 22 Март 2009

Из нета доста се е изписало за края на Battlestar Galactica. Лично на мен ми хареса въпреки многото останали въпроси, на които не беше отговорено.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Нали? Много беше драматичен. Изгледах с кеф и как са го снимали, коментари на актьорите и т.н. Жалко, че свърши, но всяка сага има край:)

Написа julaika на 26-Mar-2009 16:14


Според мен беше много поучителен и всяка минута си заслужаваше без да го разводняват и да влачат съзливи сцени за да мине време но защо завърши толкова тъжно. Уж се ражда нов живот, нова надежда а всъщност се изгуби смисъла на повечето герои за живот. Точно този песимизъм на резделящи се тъжни хора в последните минути някак си не ми хареса.

Написа Самуил (www) на 28-Mar-2009 13:41


Понеделник, 23 Март 2009

Разгледах целия сайт stara-sofia.com и ми стана малко тъжно в момента София каква кочина е. От всички снимки най-много се изкефих на тази Снимка от Лозеница (Лозенец) докато се опитвах да си представя къде в момента е хотел Хемус, City Center Sofia и как в следващите няколко години бул. Черни връх няма да е по-различен от показаното на тази древна снимка.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Какво искаш - за 50 години комунизъм:
1) Всичките що-годе по-културни, образовани и интелигентни люде родени и израстнали в София са масово избити, изгонени в чужбина, заточени в концлагери, имуществото им е конфискувано.
2) На тяхно място идва "свитата" на бай Тошо - селяндури, връзкари, "заслужили" смотаняци, псевдо-дейци.
3) След 1989 процеса продължава с пълна сила, като към горните (и техните не по-малко ш**и наследници) се добавя и една огромна прослойка от цигани, простаци, чалгаджии, таксиметраджии и всякакви утрепки.

Според мен държавата трябва да вземе мерки за децентрализация - примерно част от министерствата да отидат в други градове, инвестициите да се разпределят (вкл. към Пазарджик :) ) и така.

И това ще стане, ама ще минат дестилетия...

Написа ed на 31-Mar-2009 08:35


А виж центъра колко е бил красив преди комунистите.

Написа eqdde на 31-Mar-2009 09:19


Ed,
Коментираш в блога на некореняк Софиянец.
Той към коя прослойка спада?
Софиянец от колко поколения си ти?
От Освобождението ли?
Някаква чистка ли ти се иска да има?

Написа Живко Великов на 31-Mar-2009 12:27


1) От прослойката на малкото нормални хора в БГ
2) Не съм софиянец (и не искам да бъда)
3) Да, от Освбождението
4) На много хора им е писнало и им се иска - на мен лично ми е през...&*^

Написа ed на 31-Mar-2009 22:23


Ед-чо,
Хубаво е човек да има самочувствие.
Смешно обаче е когато лумпен обявява всички освен себе си за ненормалници, простаци и чалгаджии :)
Що не се замислиш да направиш някоя революция? Очевидно имаш заложби ...

Написа Живко Великов на 01-Apr-2009 08:29


Моля Георги да изтрие коментарите на тоя пуяк "Живко Великов". Баси и слепия спамер.

Написа ed на 01-Apr-2009 13:06


Аз на арбитър няма да се правя.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Apr-2009 13:13


Хахахах, сега на "шоп" и "селянин" ли ще се ядете? Хахаха, мислех че сме ги надраснали тези глупости. Когато бях ученик в началото в София имах ядове, че съм от Пазарджик. След това се върнах в Пазарджик и имах още по-големи проблеми, че съм бил от София. В последствие отново се оказах в София и направо си ядях бой, че съм селянче от Пазарджик. Накрая просто осъзнах, че хората не искат да са равни или еднакви. Искат деление, искат различия и най-вече искат да има нещо, което да ги прави повече от другите. Нищо че всички сме си селяндури :)

Написа Георги Пепелянков (www) на 02-Apr-2009 08:02


Що не си напишеш името бе революционер-интелектуалец незнаен? :)
Смешник.

Написа Живко Великов на 02-Apr-2009 10:18


Сори за молбата за арбитраж :/ Това малко тъпо се получи - интернет си е свободна зона :)

А иначе до живко - Николай Христов. И симпатизирам на СДС и Мартин Димитров. Някакъв проблем?

Написа ед на 14-Apr-2009 14:22


Вторник, 24 Март 2009

Какъв е смисълът от табелите за синя зона, които уведомяват, че може да се паркира максимум два часа, когато докато си пращаш sms-и никой не може да ти пипне колата?

Ако след два часа дойда кача се на колата, направя една обиколка и паркирам пак на същото място, това дава ли ми право на нови два часа?

Ако пратя два sms-a и след два часа отида и си сложа два талона за паркиране за по час пак не съм нарушител. Първите два часа не са ме закачали защото съм си плащал, сега пък си имам попълнени талони, нали?

Реторични въпроси. Всички знаем, че синята зона е за пълнене на нечия каса, а не за решаване на проблема с намирането места за паркиране.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Жоро, прав си но аз съм ти съсед и съм от другата страна на бул.Прага (при нас вече има синя зона при теб няма)- ела сега и виж как са строени колите и как има ред и дисциплина. Най накрая може човек с детска количка да се движи нормално. Истината е някъде там моето мнение е че синята зона има и някои предимства....

Написа panov на 31-Mar-2009 20:03


За някой си е благинка, това SMS паркирането. ;)
Аз си го оценявам, като успешен проект, а че има и "такива/община", които прибират парички за това - да така е. :)

Иначе можеш да пратиш на практика SMS-и за цял ден без да си местиш колата и никой няма да ти направи проблем.

Написа Ники на 08-Apr-2009 20:56


Сряда, 25 Март 2009

Загледахме се в сериала Leverage, който има претенциите да е нещо като класическия Hustle на BBC. За съжаление само има претенции, а иначе не струва.

По-полека, знаем че за американския пазар трябва нещата да са раздути, ама чак пък толкова. В Hustle нашите хора ако изкарат 100-200 хиляди на епизод са доволни тия веднага на милиардите скочиха.

Четвъртък, 26 Март 2009

Изписаха Юлиана от болницата няколко дни предварително, уж е пооздравяла и вече няма проблеми с пневмонията, но в следващия месец и нещо ще трябва да я пазим доста от контакти с външни хора, че имунната й система няма да се справи с нова болест.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Споко, ще се справи, но дано не става нужда.

Така е с мъниците, особено първата по-сериозна болест, най-страшна е :)

Написа Дончо (www) на 31-Mar-2009 14:17


Петък, 27 Март 2009

Започвам да се притеснявам. Никога не се считал за програмист, още по-малко пък за "истински програмист", който пише на C. Вярно че чета повече от осем години всеки ден linux kernel mailing list и пред очите ми са минали мегабайти код ама ако само с гледане ставаше то като във вица дето кучето щяло да е най-добрият касапин.

Та се притеснявам, че пиша разни неща и не стига че се компилират от първия път без нито един warning (а съм пуснал -Wall -Wextra и няколко други) ами и започват да правят каквото съм искал от тях. Нещо не е в ред.

Събота, 28 Март 2009

Трябвало някакви лампи да се гасят, че да помогнем на ПЛАНЕТАТА! Да се мисли, че помагаме на планетата е не само смехотворно, но и крайно нагло. Каквото и да си мислим че правим го правим за себе си и за да поддържаме чувството си, че изобщо правим нещо (дали има нужда е отделна тема). На планетата не и пука за нас и ще я има дълго след като нас ни няма. Трябва да съм сериозно изтрещял да взема да си гася лампите, мислейки си че "помагам" на някой.

Подобни призиви ме сещат как преди време некви изкуфелници караха хората да скочат в един и същи момент и това щяло да забави/забърза въртенето на земята и щяло да стане еди какво си. Пълни тъпизми.

Подгответе се за следващата кампания, в която всички трябва дружно да се изпърдим яко в 22:30 GMT+3 на 1-ви април като с това целим да повишим вътрешното налягане в сградите и да предизвикаме тяхното леко повдигане за облекчаването на Планетата и помагайки й за .................... /попълнете точките/.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

...Да не говорим, че няма ама АБСОЛЮТНО никакъв практически ефект за производството на ел.енергия. Само дружествата са загубили едни пари от неконсумирането на вече призведена (така или иначе) енергия.

Как не се намери един по-специалист да го обясни това с прости думи :)

Написа Дончо (www) на 31-Mar-2009 14:18


Идеята е не, че със самият половин час намалена консумация ще се помогне на планетата, а че хората ще видят, че може и без няколко екстра лампи да е приятна обстановката.
Бързате да плюете...

Написа Мишо на 31-Mar-2009 14:51


На мен ми е по-приятно когато е по-светло :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 15:04


гасенето на лампите не беше за подпомагането на планетата, а за, как се превежда "raising awareness", относно глобалното затопляне?

Написа георги (www) на 31-Mar-2009 18:03


Аууу още по-зле, не ме започвай за "глобалното затопляне"...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 18:10


що? нека те започна.
каня те да напишеш за промените в климата на сайта си.
даже, ако искаш да ти направя задачата трудна, опитай да напишеш без да проявяваш цинизъм.

Написа георги (www) на 31-Mar-2009 18:46


Ще бъда кратък - това са измислици и хвърляне на прах в лицето на хората.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 19:13


"това са измислици и хвърляне на прах в лицето на хората"
Ей, дано си прав!

Написа 4o4o на 31-Mar-2009 19:56


От електрическа гледна точка това действие не е променило товаровия график да речем на град като София и с един 1% дори сигурен съм, мога да го проверя, ако искате. Тук по скоро има символика отколкото намяляване на консумацията - респективно производството. Доро и да има колебания в товаровия график това се "обира" от ВЕЦ-ове и/или ПАВЕЦ - които са най екологични, а замърсители като ТЕЦ-ове си работят в "долната част" на графика. Така че ефект НУЛЕВ практически за екологията.

Написа panov на 31-Mar-2009 20:12


Виж, в това събитие на 1-ви април бих участвал:-)

Написа freax на 01-Apr-2009 09:34


Някои "активисти" могат да смятат поста ти за грешен, но аз си мисля, че това е най-смисленият пост по темата - поднесен дори с невероятно реалистично чувство за хумор. Жалко е, че пропагандната западна машина промива мозъците на масите и те са склонни да се откажат от едно от големите удобства на последните 2 века - светлината - пък било то и символично.

Явно някои хора не разбират, че Планетата Земя е мощна инерционна система и едва ли чак толкова и пречим - колкото се опитват да пропагандират.

Написа Нено на 02-Apr-2009 10:18


Неделя, 29 Март 2009

Горе долу се сещам, защо в Billa ти трябват стотинки, за да си вземеш количка. Искат да изгонят досадниците, които иначе биха зарязвали количките където им падне, а сега ги откарват където им е мястото, за да си вземат стотинките.

Да ама ако си се въоръжил само с кредитна карта, количка за теб няма. Не че ми трябва, така или иначе без количка купувам по-малко глупости.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Абе 5 ст. винаги ще се намерят, дори да си с карта, и тогава ще си я зарязвам където искам (ако бях простак де, ама не съм :)

Написа Габо на 01-Apr-2009 11:36


Господа, житончета :)
Закачил съм си едно такова на ключовете и проблемите ми свършиха!

Написа Мартин Душков (www) на 01-Apr-2009 12:27


хех - много правилно това "купувам по-малко глупости". Преди 10 години това не можеше да се случи. Нямаше била, кауфланд, хит... Не знам, много интересна психологическа тенденция е туз нещо :) В смисъл, влизаш, искаш примерно да купиш само един хляб. И докато се разхождаш, си харесваш това, онова, третото... И най-накрая 40-50 лева сметка (поне при мен). Някак самият маркетинг, самият начин на подреждане на стоките те предразполага да пазаруваш повече и повече... Тоя човек дето го е измислил това заслужава нобелова...

Написа ед на 14-Apr-2009 14:28


Понеделник, 30 Март 2009

Като не си следя внимателно TODO-то и от време на време има неприятни изненади. Незнайно защо съм записал, че една презенация трябва да я правя на четвърти, а днес случайно научавам, че не била на четвърти, а в четвъртък (два дни преди това). Ух, ох, марш на тръстиката.

Вторник, 31 Март 2009

"Опаткахме" правенето на презентацията за няколко часа. Опитът си казва своето, а и доста помага, че нещата за които ще говоря не са измислици и не се налага да си изсмуквам от пръстите слайдове.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Няма по-скучно и смотано нещо от пауерпойнт презентация. Бравос че не си се "впуснал в корпоративните води"!

Написа ед на 14-Apr-2009 14:29