< HomePage | Снимки
<- Петък, 27 Март 2009 | Начална страница | Неделя, 29 Март 2009 ->
Събота, 28 Март 2009

Трябвало някакви лампи да се гасят, че да помогнем на ПЛАНЕТАТА! Да се мисли, че помагаме на планетата е не само смехотворно, но и крайно нагло. Каквото и да си мислим че правим го правим за себе си и за да поддържаме чувството си, че изобщо правим нещо (дали има нужда е отделна тема). На планетата не и пука за нас и ще я има дълго след като нас ни няма. Трябва да съм сериозно изтрещял да взема да си гася лампите, мислейки си че "помагам" на някой.

Подобни призиви ме сещат как преди време некви изкуфелници караха хората да скочат в един и същи момент и това щяло да забави/забърза въртенето на земята и щяло да стане еди какво си. Пълни тъпизми.

Подгответе се за следващата кампания, в която всички трябва дружно да се изпърдим яко в 22:30 GMT+3 на 1-ви април като с това целим да повишим вътрешното налягане в сградите и да предизвикаме тяхното леко повдигане за облекчаването на Планетата и помагайки й за .................... /попълнете точките/.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

...Да не говорим, че няма ама АБСОЛЮТНО никакъв практически ефект за производството на ел.енергия. Само дружествата са загубили едни пари от неконсумирането на вече призведена (така или иначе) енергия.

Как не се намери един по-специалист да го обясни това с прости думи :)

Написа Дончо (www) на 31-Mar-2009 14:18


Идеята е не, че със самият половин час намалена консумация ще се помогне на планетата, а че хората ще видят, че може и без няколко екстра лампи да е приятна обстановката.
Бързате да плюете...

Написа Мишо на 31-Mar-2009 14:51


На мен ми е по-приятно когато е по-светло :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 15:04


гасенето на лампите не беше за подпомагането на планетата, а за, как се превежда "raising awareness", относно глобалното затопляне?

Написа георги (www) на 31-Mar-2009 18:03


Аууу още по-зле, не ме започвай за "глобалното затопляне"...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 18:10


що? нека те започна.
каня те да напишеш за промените в климата на сайта си.
даже, ако искаш да ти направя задачата трудна, опитай да напишеш без да проявяваш цинизъм.

Написа георги (www) на 31-Mar-2009 18:46


Ще бъда кратък - това са измислици и хвърляне на прах в лицето на хората.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 31-Mar-2009 19:13


"това са измислици и хвърляне на прах в лицето на хората"
Ей, дано си прав!

Написа 4o4o на 31-Mar-2009 19:56


От електрическа гледна точка това действие не е променило товаровия график да речем на град като София и с един 1% дори сигурен съм, мога да го проверя, ако искате. Тук по скоро има символика отколкото намяляване на консумацията - респективно производството. Доро и да има колебания в товаровия график това се "обира" от ВЕЦ-ове и/или ПАВЕЦ - които са най екологични, а замърсители като ТЕЦ-ове си работят в "долната част" на графика. Така че ефект НУЛЕВ практически за екологията.

Написа panov на 31-Mar-2009 20:12


Виж, в това събитие на 1-ви април бих участвал:-)

Написа freax на 01-Apr-2009 09:34


Някои "активисти" могат да смятат поста ти за грешен, но аз си мисля, че това е най-смисленият пост по темата - поднесен дори с невероятно реалистично чувство за хумор. Жалко е, че пропагандната западна машина промива мозъците на масите и те са склонни да се откажат от едно от големите удобства на последните 2 века - светлината - пък било то и символично.

Явно някои хора не разбират, че Планетата Земя е мощна инерционна система и едва ли чак толкова и пречим - колкото се опитват да пропагандират.

Написа Нено на 02-Apr-2009 10:18