< HomePage | Снимки
<- Петък, 13 Март 2009 | Начална страница | Неделя, 15 Март 2009 ->
Събота, 14 Март 2009

Освен в страните с мързеливци (разбирай някои от бившите комунистически), има ли някъде феномена "отработване в събота?". Изобщо някой правил ли е изследвания тези отработвания колко костват на икономиката? Само не ми казвайте, че като се "отработва" някой ден, всъщност работите. Най-малкото програмата на телевизията е същата, мачовете са същите и е нормално в два и половина да седнеш да гледаш Манчестър срещу Ливерпул, смучейки биричка. Язък за продуктивността. А фактът, че ще почиваш само един ден остава. Мерси, предпочитам да работя по пет дни и два да почивам, вместо да "отработвам" и да си обърквам целия режим.

[ Коментари: 11 ]
Коментари

Мислех, че само аз бягам събота от работа да гледам мачове :-)
Иначе въпросния мач си заслужаваше дезертирането от офиса. Манчестър Юнайтед (или както казва тригодишния син на един приятел "манчетиринайстед") отдавна не бяха се насирали така.

Написа freax на 14-Mar-2009 21:46


Кой ти говори за бягане, хората просто пуснаха мачовете на трите телевизора в офиса, пратиха ме за бира и се почна :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Mar-2009 22:02


На мен офиса ми е на 4 минути пеш от нас, па и преди десетина дни си взех 37" Самсунг:-)

Написа freax на 14-Mar-2009 22:18


Аз поработих малко сутринта, но в останалато време чаках мача да започне :)

Написа Николай (www) на 15-Mar-2009 08:09


Незнам, обаче вчера свърших повече работа отколкото за 3 делнични дни ...
И плюс това в държавни учреждения ... o_O

Написа sys7em на 15-Mar-2009 09:35


Ами не съм забелязал да отработват.
Във Франция ми направи впечатление друго - понеже периодът от август до ноември се пада такъв с по-малко празници, току започват стачки последователно от един в друг бранп - май си имат график, че да си починат. Като се стигне средата на ноември, започват през седмица разни техни празници и нещата се успокояват.

Написа Божо (www) на 15-Mar-2009 10:17


Докладвам - и в Германия няма такава дивотия. Напротив, имат много празници. Даже в различните провинции имат различен брой почивни дни на година - зависи от местните празници. "Доработване"! Що за дивотия ?!

Написа Алекс на 15-Mar-2009 12:29


"Отработването" едно време беше, за да можем да изпълним петилетния план за 3 години.
Та и сегашните управляващи, нали още не са разбрали, че времената са други, карат по стария начин - отвличат трамваи, правят партийни банкети по празниците и отработваме за почивките си.
Предлагам някой да подшушне на Бойко Борисов и да поиска правителството да върне и "Ленинските съботници', тутакси ще изчезне и кризата с боклука.

Написа Габо на 15-Mar-2009 15:08


Супер малоумно е това, казвам го отговорно като дребен капиталист. Харчовете за отиване/връщане до работа и разходите по дейността не избиват намалената работоспособност, а да не говориме колко е демотивираща липсата на адекватна почивка при наетите. Единствената причина да работя е защото клиентите очакват да работя... А иначе се е случвало да си мисля да пусна всички отпуска този ден, но... може би другия път.

Написа 66 на 16-Mar-2009 15:02


Е то принципно бизнесът идеята му иде от "busy" :)
Така де, ако някой човек върти сериозен (честен) бизнес, то надали има "почивни дни" в истинския смисъл на думата. Проблема в България е по-скоро, че в 99% от предприятията (особено в провинцията и държавните службици) се работи на принципа: "те ма лъжат че ми плащат а па я ги лъжа че работа". Цирк. Така и с отработването - един колега винаги като има такива "от/доработвания", си взема болничен за една седмица... No comment.

Написа ed на 18-Mar-2009 14:23


Аз нямам проблем с отработването. Събота и неделя е супер да се работи. По-малко хора в офиса и се върши по-спокойно работа!

Написа Иво Кръстев на 27-Mar-2009 18:16