< HomePage | Снимки
<- Неделя, 8 Март 2009 | Начална страница | Вторник, 10 Март 2009 ->
Понеделник, 9 Март 2009

Чуден домашен майстор съм, ама да не съм ти в къщата.

Три пъти закачам лампиона в хола и три пъти пада, увисвайки само на кабелите. Знам, че на крива ракета космоса й пречи, обаче в случая нямам необходимите инструменти за дупчене, че да оправя шибаното нещо както трябва. Пък и хардуерните проблеми винаги са ми били далечни.

Ще взема един пистолет за забиване на пирони и ще видя дали мога да пробия пода на съседите. Преди време ме бяха изнервили с караниците си на китайски/виетнамски/джабалабабала и идва payback time.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

//0fftopic
slackware-current-20090310-dvd.iso който се намира във
Вашето огледало съдържа ли последните ъпдейти от 9 Март (kde4@main tree)

Написа v01d на 13-Mar-2009 11:09


До файла има и changelog, иначе във въпроса ти се съдържа и отговора :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Mar-2009 11:56


Да но да съм сигурен :)

Написа v01d на 13-Mar-2009 12:09


Защо така бе човек!
Аз съм не по-малко вързан в ръцете, но вече почти година 5 лампи не са ми мръднали (да не чува господ).
Обикновена ударна дрелка + от онези удобни дюбелчета с кукички в долния край.
Сега ще взема да се оглеждам към тавана зарад такива постове, тц-тц...

Написа V.Vassilev на 14-Mar-2009 08:19


Калпава ударна дрелка, марково свредло за бетон, марков дюбел, силикон. Дупчиш, като внимаваш да не е върху кабела, който идва от някоя от стените (за по-сигурно свали ел. предпазителя), пълниш със силикон дупката... останалото е ясно. Ще издържи около 200 години ;)

Написа Мунчо на 14-Mar-2009 18:35


@Мунчо: Има прекрасни анкерни болтове, за да не се налага да ползваш измислени средства като силикона.
@Георги: Инструмента е ясен, отиваш в магазина за крепежи и казваш, че ти трябва крепеж за полилей за таван. Задължително гледай да е метален, да е с кука или си купи гайка с кука за окачване на полилея. Купи си същото по размер свредло. Дупчиш, завиваш, стягаш, пробваш дали те издържа, навиваш гайката с куката за полилея и закачаш конкретния. Ще падне - когато събарят кооперацията ти.
И за бога - не ползвайте силикони за щяло и нещяло - не всички места са подходящи за употребата им, а и силикона не е за всичко.

Написа Steliyan (www) на 15-Mar-2009 16:10


И аз имам същото желание (за пода на съседите) само че когато всички са си в къщи и по възможност спят. Защото те ми причиняват това втора година почти всеки ден (тупуркане все едно събарят камара с камъни, шум в 04.30 през нощта). И караниците - ежедневно минимум по една с истерии(жената). Чудя им се защо живеят заедно. Може би само за мен е ад.
Въобще в нашата държава май всеки си прави каквото иска напук на всички останали и единствения изход е всички да грабнем пушките и който оцелее да живее както го разбира.

Написа Angel (www) на 15-Mar-2009 21:20