< HomePage | Снимки
<- Януари, 2006 | Начална страница | Март, 2006 ->

Архив за месец Февруари, 2006

Сряда, 1 Февруари 2006

Горките производители на пилешки продукти...Докъде ги докараха журналята с прословутия пилешки грип.

Пилешко филе - Безопасно а консумация

Между другото ако не знаете, пилешкия грип взе първата си жертва в България :-/

Според в.24 часа от преди няколко дни, собственик на ферма за пилета се самоубил като оставил писмо в което пишел, че пилешкия грип го е съсипал. Не зная да се смея ли или какво /не че вярвам на 24 гафа/...

[ Коментари: 20 ]
Коментари

Той и мен ще ме съсипе скоро тоя птичи грип ... от яд... Това е толкова голяма измислица според мен че няма на къде, опитват се да правят на американците номерата. Нацията да е наплашена, за да е по-лесна за контрол. "Удавник и за сламка се лови". Накарай някой да си мисли, че е "удавник" и му гледай сеира...

Написа MacTeP (www) на 02-Feb-2006 07:10


Наскоро чух, че този "птичи грип" се е появил, когато са измислили лекарството Tamiflu.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 07:36


Да не говорим как ваксините против типичния ежегоден есенно-зимен грип се изкупиха като топъл хляб. "Покрай истерията с птичия грип поне българинът се научи, че има смисъл от противогрипните ваксини" обясняваха по сателитен канал България в обзора на 2005та година.
А клиники Торакс пуснаха радиореклама на кампания за противогрипна ваксинация при тях, която започваше и завършваше с крясъци на птици...
Само едно ще им кажа : всичко се връща!!

Написа Ирина Марудина (www) на 02-Feb-2006 09:12


Абе предполагам може да се провери кой произвежда Tamiflu и кои са основните акционери в компанията. От там насетне коментарите са излишни...

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 10:15


It is not very relevant to the writings here, but see : http://bonsaikitten-bg.com/bknews.html . There is revenge for Monitor newspaper!

Написа Gavril на 02-Feb-2006 10:17


Tamiflu се произвежда от Roche, предназначено е за лекуване на грип и не е ново лекарство.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 10:31


Изобщо не искам да влизам в безсмислени спорове и flame wars. Обаче някои факти се набиват в очите:
а) Tamiflu единственото лекарство срещу грип ли е?
б) Птичия грип ли е най-голямото бедствие на планетата? Та от него я са умрели 50 човека, я не. Наскоро четях, че от малария през 2006 ще бъде засегнато 9% от населението - т.е. 9% ще носят маларийния плазмодий в кръвта си. Каква е разликата ли? Ами лекарствата против малария ще се продават в Третия свят, където няма да има кой знае каква печалба. Докато Tamiflu се трупа като резерв от "развитите демокрации". А и не съм особено убеден от ефекта на лекарството - както върху птичия, така и върху обикновения грип. Не че много разбирам де, ама това ми се струва една голяма далавера за Roche. Е, с известна помощ от нЕкои личности...
Лично мнение - не ангажирам никого с него.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 11:50


Дурияне, ние с теб сме на едно мнение, но това което немога да разбера е, защо си решил, че Рош са тези, които стоят зад цялата тази истерия. Затова ти писах: Тамифлу е лекарство срещу грип, а не "птичи грип". Имало е някакви изследвания, че при някаква част от пациентите, които са го ползвали е имало подобрение, но дали е от лекарството или не е точно толкова сигурно, колко е сигурно и че не е. Рош, като една фирма, която печели от продажбите си, разбира се го маркетира като медикамент, който може да помогне (но никъде не казва нито, че ЩЕ помогне, нито, че лекарството е предназначено точно за този вид грип). От друга страна, това което казваш за третия свят и кой какви лекарства купува -- преди много време имаше предаване по CNN (от онези аналитичните предавания), което обсъждаше въпроса ЗА и ПРОТИВ generic лекарствата и позволяването им само в някои страни (предимно тези от третия свят), които така или иначе неможе да си купят оригинала. Много противоречиво, но аз лично съм против. Фирмата е вложила пари за да направи лекарство (за което и да е лекарство, отклонявам се от темата, но надявам се да ме извините) и е нормално да си ги върне (но няма да продължавам да обяснявам ЗАЩО). Както и да е, мисълта ми е, че коментарът ти за Тамифу е напълно необоснован, базиран на нещо което някъде пишело.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 14:07


Уважаеми г-н Георги Т.,
Аз също не твърдя, че фармацевтичните компании са благотворителни дружества.
Колкото до Тамифлу и Рош - ами лесно може да видите "топлата връзка" между Tamiflu, Gilead и Donald Rumsfeld.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 15:57


Много гадна пропаганда и измислица е това птичият грип.Незнам с каква цел е разпространяват ,съсипване на икономиката на някои страни или пълнене на гушите на фармацефтичните компаний.Още по лошо е ,че хората масово се връзват на всичко което се казва по медийте без изобщо да се замислят.

Написа Иван (www) на 02-Feb-2006 20:20


Това с медиините манипулации си е масово явление. На мястото, където ходя на кандидатстудентски курсове по литература има и курсове по журналистика, където учат и за неща като "изпускане на напрежението" - когато се вдига цената на бензина, говорят по телевизията за качеството на пътищата, примерно. Или това със студа - всяка година е толкова студено, сега ни притиска инфлацията и трябва да се направи "ударна доза" пазаруване - затова бяха приказките пенсионерите да се презапасяват.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 20:34


Птичи грип, внос на 20 годишно месо заразено с луда крава. В интересни времена живеем ...

Написа Alex на 02-Feb-2006 21:59


Дуриане, ти "видя" връзката (която е публично достъпна) -- Donald Rumsfeld :-) Congratulations и ще получиш наградата. Стига глупости, наистина ли вярваш в глобалната конспирация? Айде да не го превръщаме в диалог в коментарите, че Жоро едва ли му харесва.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 23:42


Ааа фън да стаа! Да живее световната конспирация :) Моята теория, че за всичко са виновни журналистите. Имаше една приказка, да не отдаваш нещо на злонамереност (или конспирация) защото в повечето случаи няма такова чудо, а става дума за обикновенна глупост. Та в случая журналистите преувеличават, на хората не им пука много-много, но все пак една повторена 100 пъти лъжа започва да звучи като истина, а бизнеса псувайки под нос се мъчи някак си да оцелява.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Feb-2006 01:08


Георги Т.,
Не съм видял световната конспирация :) Просто видях леко непочтено възползване от ситуацията за лична облага. Не че това е прецедент в политиката де - по-скоро щеше да е прецедент ако не се беше случило.
P.S. А каква е наградата?
P.P.S. Извинявай, че те наричам Георги Т., ама:
1) Сам се наричаш така
2) Да не става обърквация с домакина...

Написа Дуриан (www) на 03-Feb-2006 07:54


Световна или не конспирация тук явно има.Журналистите са просто инструменти в ръцете на тези които имат облага.Как може иначе толкова да се тръби за тоя птичи грип.Та то я има 30 жертви ,я няма те тръгнали да ми приказват за пандемия и как милиони щяли да умрът.Измислили там някаква "теория" как птичия грип "можело" да "мутира" и да се разнася от човек на човек и почват с масовото плашене от пилетата :) И хората масово започнаха да се панират ,-"Бреи трябваше да си слижим противогрипно ваксини 'Инфлувак'" ,--"Нема да ядем вече пилешко ,че тоя птичи грип...... глей кво става" и всякакви подобни коментари.И кво става !? Нищо.

Написа Иван (www) на 03-Feb-2006 08:15


-Замисляли ли сте се някога колко удивителна е всъщност културата на западното общество ? Индустриалните нации осигуряват на гражданите си безпрецедентна сигурност , здраве и удобства . Средната продължителност на живота се е увеличила с 50% в сравнение с миналото столетие . И въпреки това съвременните хора живеят в унизителен страх . Страх ги е от непознати , от болести , от престъпността ,от околната среда . Боят се от домовете в, в които живеят , от храната, която ядат, от технологията , която ги заобикаля . Изпадат в паника заради неща , които дори не могат да видят - микроби , химикали , хранителни добавки , замърсители . Станали са боязливи , нервни , неспокойни и депресирани . И още по-озадачаващо - убедени са , че природата на цялата планета се руши . Забележително ! Също като при вещиците , и тук се касае за дълбоко вкоренена заблуда - глобална фантазия , достойна за Средновековието . Всичко отива по дяволита и ние трябва да живеем в страх . Удивително .Ще попитате как е било внушено това убеждение у всички ? Защото макар да си мислим , че живеем в различни страни - Франция , Германия , Япония , Щатите - ние всъщност обитаваме една и съща страна - Страната на страха . Как е постигнато това ?

Това е цитат от книгата "Състояние на страх " на Майкъл Крайтън .

Написа Боби Аронов на 03-Feb-2006 09:48


Птичият грип е мутирал и преди. Доколкото си спомням е станало през Първата Световна Война и е избил сума ти народ (50M). Характеризирал се е с това че убива човека за по-малко от ден, и колкото е по-добра имунната му система толкова по-бързо умира. http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

В момента всички заболели в Турция са прихванали грипа директно от живи птици. Тоест вирусът не може да се предава от човек на човек. Факт е че минимална термична обработка убива вируса.

Стара теория на конспирациите е че фирмите производителки на грипни ваксини пускат по една модифицирана версия на грип всяка година. Малко шум по медиите е значително по-безболезнен начин да си увеличат печалбите.

В българския думата конспирация има силно негативен смисъл. В англиския обаче тя има доста по-нормалното значение за "престъпна договорка" или "съучастие". Защото точно това е конспирацията, договорка. "Журналистите са в договорка с производителите на грипни лекарства" не звучи толкова невероятно нали? (като се замисля световна договорка ми прилича много на глобализацията)

За gereic лекарствата и патентите върху лекарства няма да се задълбочавам. Само мога да кажа че нещата там са по-зле и от положението със софтуерните патенти. Все пак заради софтуерните патенти не измират хора. Microsoft също хвърля милиарди в R&D, но ако това беше критерий за ефективност и прогрес, то GNU/Linux щяха да си умрат неродени.

Пингвин от грип не се страхува!

Написа Иван Кълвачев на 03-Feb-2006 13:25


Жоре, аз пък четох за един друг дето станал жертва на птичия грип - умряла му патката! Що се отнася до журналистите и конспирацията, не знам какво е и що е, ама в едно съм сигурен - всичко се прави целенасочено и се диктува от някъде! Толкоз!

Написа IVO на 03-Feb-2006 14:24


Боби Аронов

Как е постигнато това ? ("Състояние на страх " на Майкъл Крайтън )

"Нека започнем с първата съвременна правителствена пропаганадна операция. Била е по времето на Удроу Уилсън. Удроу Уилсън е избран за президент през 1916 г. с предизборната платформа "Мир без победа". Това става точно по средата на Първата световна война. Населението било изключително пацифистки настроено и не виждало никакви причини за въвличането на САЩ в Европейската война. Правителството на Уилсън обаче било за включване във войната, затова трябвало да направи нещо. Създава се правителствена пропагандна комисия, наречена комисията "Крийп", която само за 6 месеца успява да превърне едно миролюбиво население в истерична, призоваваща към война тълпа, копнееща да разруши всичко германско, да разкъса немците на парчета, да се бие докрай и да спаси света. Това е изключително постижение и то има по-нататъшно развитие. Същата техника се използва за раздухване на истерията с така наречената Червена опасност. По подобен начин бяха разрушени профсъюзите и се елиминираха такива проблеми като свободата на пресата и свободата на политическата мисъл. Медиите и бизнесът в действителност организираха и извършиха голяма част от работата. Успехът е голям. Сред тези, които взимат активно и ентусиазирано участие, са прогресивните интелектуалци, хора от кръга на Джон Дюи. Както може да се съди от собствените им писания от онова време, те много се гордеят с факта, че са показали как наричаните от тях "по-интелигентни членове на обществото", т.е. те самите, са съумели да вкарат едно пасивно население във война, като са го наплашили и са предизвикали фанатичен шовинизъм. Използваните средства са били изключителни. В много случаи са фабрикувани "хунски" жестокости като белгийски бебета с отскубнати от немците ръчички и куп други ужасявщи неща. Всичко това е изобретено от британското министерство на пропагандата, чиято цел по онова време е, както то самото заявява на секретни съвещания, "да контролира мислите на целия свят". Но още по-жизнено важно за тях е да контролират мисълта на по-интелигентните членове на американското общество, които да разпространят скалъпената пропаганда и да тласнат миролюбивата страна към истерията на войната. Този механизъм се оказва успешен. И то доста успешен. И дава един урок: държавната пропаганда, когато е подкрепена от образованите хора и медиите, и когато не е разрешено никакво отклонение от нея, може да има огромен ефект. Това е урок, научен от Хитлер и от много други, и той се следва и до ден днешен."

из "Медиите под контрол", Ноъм Чомски

Нещо да говорим ли за оръжията за масово унищожаване, заради които бе нападнат Ирак и които така и не се намериха? И за измислената война с тероризма2 И... обе изобщо :(

Написа Вени (www) на 09-Feb-2006 11:54


Четвъртък, 2 Февруари 2006

Преминаването към напълно модулния X.org 7.0 като че ли няма да е лека задача за бъдещият Slack 11. В момента в -current има 6.9 /същото като 7.0 но със старата build система/ и въпреки, че пакетите вече стоят две седмици при мен, все не успявам да се престраша да ги кача. При днешният ми опит, разбрах че правилно съм преценил, този път да изчакам малко с обновяването на машините до новата версия.

Направих си експеримент и на новоинсталирана машина качих 6.9, но за мое нещастие веднага се сблъсках с проблем с ImageMagick заради някои махнати библиотеки от X-a. Проблема го заобиколих като сложих 6.8.2, но това е куцо решение. Писах на Патрик и човекът веднага ми отговори, че проблема му е известен, но още се борел с новият X и разни други regressions появили се около него. На края на писмото шеговито ми е написал, че никога не е компилирал толкова пъти KDE за една седмица :)

Съдейки по отговора му, очаквайте другата седмица поправените пакети за ImageMagick и новото KDE 3.5.1 да се появят в -current.

Съвсем не свързано с горното, отбелязвам че AbiWord под OS X (а и не само) рита задници и е страхотна свободна текстобработваща програма за хора, на които слонският OpenOffice/NeoOffice им идва в повече. Abi-то се справя перфектно с гадните формати на чичко Били, така че може спокойно да я тествате без да се налага да конвертирате документите си.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Модулният X е измислен от конспираторите от Дебиан и РедХат да подлеят вода на Слакуеър. Затова Новел мног инвестира в него - за да се крадат потребители от Слак.

Написа ал_шопов на 06-Feb-2006 11:35


Абе за "Аби"-то не сам много сигурен ;)
на мен успява да ми забие доста бързо, на файлове които без проблем се отварят с ОО.орг
А и да говорим, че нещата базирани на гномски библиотеки, тъкмо да ги компилираш и то вече излезнала не една ми две нови версии ;)
като приликата м/у версия 1.1.1.1.1 и 1.1.1.1.2
е точно толкова голяма колкото м/у kernel-0.1 и kernel-2.6.X ;)
А компатибилити има точно толкова колкото м/у ДОС 3.11 и Уиндоус ВИСТА.

Вива Гном ;)

Написа Чефо на 06-Feb-2006 22:13


Петък, 3 Февруари 2006

Към задължителният ми списък от филми, в който са Герой (Hero), Летящите Кинжали (Shi mian mai fu), Тигър и Дракон (Crouching Tiger, Hidden Dragon) днес добавям и Memoirs of a Geisha. Гледането на тези филми ме кара едновременно да ми е малко тъжно, но и много хубаво. Всеки един от тях е невероятно красив и успяващ да те потопи в атмосферата им дотолкова, че след края на филма да не ти се иска да напуснеш кино салона.

Винаги ми е било странно, когато питат някой "Кой/коя ти е любимият/любимата филм/музика/група/книга.....?" и очакват еднозначен отговор. На такъв въпрос аз не мога да отговоря или изстрелвайки някое име моментално в главата ми изкачат две други. Ако възрастен човек може да отговори на такъв въпрос винаги по един и същи начин (посочвайки едно и също), нещо не му е наред.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

От горния списък съм склонен да си навлека извода, че маса кунгфу в Мемоарите... Гейшата сигур Рита Яко...

Написа Бобсън на 04-Feb-2006 12:53


В грешка си Бобсън, няма нито една бойна сцена. В другите филми бойните сцени също не са от най-добрите, който съм гледал. Филмите ми харесват заради атмосферата им, начина на заснемане и аради това, че просто са качествени филми.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Feb-2006 15:34


"Летящите Кинжали" беше за китайската авиация ако не се лъжа. ;) То не бе летене не бе чудо :)
Иначе Гейшата е добро спор няма :)

Написа Чефо на 06-Feb-2006 22:17


Събота, 4 Февруари 2006

Няколко снимки от посещението ни в Пазарджик. Времето беше почти пролетно и снимките го отразяват.
- Кокичета
- Върба
- Портрет на Магдалена

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Е Не тва кученце ако не си го сложа за тапет няма начин ... :П

Само между другото да отбележа, снимката е добра

Написа zeridon на 09-Feb-2006 01:39


Няма такова куче, направо е като от филм на Disney !

Написа Зденек на 09-Feb-2006 10:49


Неделя, 5 Февруари 2006

Втората част за Зоро (Легендата за Зоро) е напълно отвратителен и тъп детски филм. От сорта филми в който казват "I'll destroy you", вместо "I'll kill you". Типичният за подобни филми сценарий с псевдо семейна история, тате и мама супер герои, хлапе което се прави на отворено и лошите умират само по случайност и винаги комично.

Как Зоро от мексикански герой се превърна в американски, който се бори за присъединяването на Калифорния към щатите, изобщо не ми стана ясно. Абсолютна рядка боза с косми. Също като оня филм на Холмарк в който Орфей беше негър. Дайте ножа насам, да ръгам сценаристите и режисьорите на тези филми дорде ножа не ръждяса.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Абе боза боза, ама като опули коня ония комбали, преди влака да влезе в тунела се смлях от смях :)

Написа Ангел на 08-Feb-2006 16:32


Да бе, ебати и напушения кон :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Feb-2006 16:35


А аз се чудех през цялото време, кой болен мозък се сети от сапун да прави нитроглицерин

Написа Gabo на 08-Feb-2006 23:14


Понеделник, 6 Февруари 2006

Малко стари и нови статии с участието на членове на семейство Чорбаджийски. Днес ни излагат в България, утре навсякъде другаде :)

- в.Знаме - Адреналин: Приключение с дъвка
- в.Труд - Бизнесмен оцеля при минус 12 градуса

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Ти силебрити такова :)) Ненагледен си на снимката! Имаш ли я цветна да ти се порадвам?

Написа Пейо (www) на 08-Feb-2006 18:10


Хахаха, деба как вадят от контекста :)

Написа Деле (www) на 08-Feb-2006 18:14


@Пейо: естествено, че я имам, отде мислиш е взета - http://georgi.unixsol.org/mypics/sto_godini_se_zhivee_taka.html

@Деле: нали трябва да си напишат материала хората...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Feb-2006 19:52


Направо съм гладно селебрити :) има още две или три статии в Знаме, пак за моя милост, но не съм ги докопал да ги снимам. Само ми се похвалиха, че са ме писали.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Feb-2006 19:56


Вторник, 7 Февруари 2006

Отнякъде настинах и започнах лекуване с ударни дози, чай, мед и лимони. До два-три очаквам да ми мине както винаги.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Червено вино с червен пипер на мен ми помага много. Колдрекс също, но той преди виното.

Написа Пейо (www) на 08-Feb-2006 18:12


Вече се оправям, за виното го знам трика, мерси :). Ползвам го при вече тежки ситуации. Вместо колдрекс ала-бала набивам плодове, ефекта е същият.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Feb-2006 19:53


Този Coldrex няма право да е толкова гаден... хем беше с лимон/банан и пак щях да повърна. Въобще всички тези магий на прах ...

Написа cable на 08-Feb-2006 19:56


Ай стига бе, и ти ли си болен. Тва ша е некъв подъл вирус дето го не лови Антивирусната. И аз съм така от 2 дена, а и други хора покрай мен, ама от другаде заболели. А ти да беше се сетил в чая с мед и лимон да сипнеш и малко конячец, щото иначе е непълна рецептата.

Написа Габо на 08-Feb-2006 23:19


Аз вече 5 дни все се надявам утре да ми мине :)

Написа Мариян на 10-Feb-2006 02:58


Само да не е отичи грип ;)
Маитапа настрани, но в момента и в Русе вършеят някакви простуди... Май в резултат на злобното застудяване :(

Написа krassyo (www) на 10-Feb-2006 11:30


Сряда, 8 Февруари 2006

Много съм доволен, че в офиса има кой да си купува любимият вестник на народа 24 часа, защото иначе бих изпуснал статията за аграрните бедствия, които ни нападат отвсякъде.

Както вече предвидих, лудата крава (в случая отровното говеждо) и чумата по свинете показаха грозните си глави! Сега чакаме шапа по овцете и увеличаването на нитратите в зеленчуците и плодовете да ни бастисат напълно.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Масова паника и страх всяват гадовете. Ама какво и да очакваме ми кажи? Нали трябва да има сензации? Щото ако не е птичия грип, кой ще си купува тамифлу? А я вжи колко бързо загубиха интерес към девойките от твоя град... Журналист му кажи и не го обиждай повече...

Написа Стелиян Атанасов (www) на 10-Feb-2006 11:12


Аз съм за. Не може кило свинско да е 8лв. само щото селянията се плаши от птичия грип и от лудата крава. Искуствено надуват цените.

Написа Коко на 13-Feb-2006 14:23


Четвъртък, 9 Февруари 2006

Има два вида хора - на едните им е гърмял хард диск на другите ще им гръмне (при това съвсем скоро :). Отдавна съм в първата категория, но днес за затвърждаване, се скапа зареждащият диск на машината където е mirrors.unixsol.org и разни други полезни сайтове. За щастие имахме пълен архив, а и почти всичко се прочете, та не се наложи да се прави пълна преинсталация на системата. Гръмналият диск беше от световно известната марка IBM DarkStar, известни още и като DeathStar заради склонността си саморазрушаване. Голямо F-Y към IBM Румъния, заради вторият такъв диск, който си заминава.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Здравейте, мисля че може да се поглядне и от добрата страна на нещата "можеше и да не са само 2 а 3 или 4"

Написа Данаил Рабаджийски на 13-Feb-2006 12:19


Междувременно има доста updates от Патрик. Интересно.. има и GTK2 2.8 и ще го тествам с Cairo + Clearlooks ;)

Написа krassyo (www) на 13-Feb-2006 15:26


Същият ми изгоря преди две седмици, само че Hitachi Deskstar 250Gb. Но предупреждаваше де, пърпореше като мотокултиватор доста преди да умре.

Написа yasen на 13-Feb-2006 16:13


Петък, 10 Февруари 2006

Вместо да работим, свършихме по-важна работа като отидохме на клетвата на колегата ни Илиян. Горкия човечец го взеха в казармата и ще трябва да кибичи там цели девет месеца. Понеже клетвата е важно събитие се качихме на колите и отидохме в Долна Митрополия малко на шоу и забава. Поделението в което е, е доста голямо, а най-интересното за мен беше, че има разни девойки, за които по-късно разбрахме че били професионални войни. Някои от тях даже ставаха. Без да се обиждат, ама с какъв акъл са отишли да работят в казарма не ми е ясно...

Няколко снимки извън стандартните просташки, които не са за пред хора:

- Долна Митрополия - лозунг
- Долна Митрополия - самолетче 1
- Долна Митрополия - самолетче 2
- Долна Митрополия - самолетче 3

Ако с тези самолетчета ни пазят от нашественици, честно казано съм силно притеснен.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

По мои, не особено потвърдени, сведения в момента бойното дежурство от изтребителната авиация на България се носи само от един самолет. Истина е, че имаме и ЗРВ, но за съжаление там виждал лично нивото на потготовка.

А иначе... ех, Долна... Няма по-хубава войска от ВВС.

Написа Пейо (www) на 13-Feb-2006 20:50


Надявам се, че ни пази самолетчо на снимка #1...

А иначе, дер ис ноу арми лайк вевесето /моя милост е служил в чешнегирово цяла годинка/ :)!

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Feb-2006 20:54


Ако знаеше, че тоя по-спретнатия на първата снимка е учебен-тренировъчен L-39 дето не може да опази и мравуняк, щеше да заложиш повече на изкорубените МИГ-21 ;-)))

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 14-Feb-2006 07:17


@Георги: Кога си бил в Чешнегирово? Аз бях там от 1990-а до 1992-а...

Написа Владo Георгиев (www) на 20-Feb-2006 20:35


Много след това. Вече съм забравил ама май беше от 1-ви април 1997 до 31-ви май 1998 /за годините не съм сигурен, но за датите, да/.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Feb-2006 20:43


Здравейте, искам само да попитам дали някои от вас е учил или учи в НВУ или дали е във ВВС ?

Написа Милена на 01-May-2006 19:36


Събота, 11 Февруари 2006

...Те са тук!!!

Кои са те и колко са?

Къде е тук? Къде сме всъщност?

Защо са повече от един?

Кой ги е канил и кога ще си ходят?

Какви ги пиша?

Неделя, 12 Февруари 2006

Довършихме и вторият сезон на Desperate Housewives (до 13-та серия). Първият сезон беше с пъти по-добър. Явно след 23 серии забуксуваха и започнаха да си изсмукват от пръстите сценария.

Заканил съм се да гледам сериали само при наличието на поне цял сезон. Свалям си го, отделям време и гледам. Да следиш сериал по телевизията е тотална глупост. Излъчват ги когато не ти е удобно, слагат им неприятен дублаж и най-важното прекъсват ги с реклами, което страшно много ме дразни.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Виж този сериал: Battlestar Galactica
Страхотен е. В arenabg го има целия + началният филм.

Написа Мариян на 14-Feb-2006 15:53


BattleStar Galactica си го следя и съм гледал всички епизоди :) Става.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Feb-2006 16:16


Може да гледаш Surface.Целият първи сезон е излезнал.На мен лично ми е много интересен.Гледам също и Invasion ,но не е толкова интересен.

Написа Иван (www) на 14-Feb-2006 19:49


И него съм го гледал :) даже преди няколко дни го коментирах. Слабичък и изсмукан от пръстите ми се стори.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Feb-2006 20:06


С две думи следя повечето съвременни биващи сериали. Prison Break, Joey, Malcolm, Surface, Battlestar Galactica, Desperate Housewives и още няколко от време на време. Да живеe p2p, fuck MPAA, RIAA и други подобни AA.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Feb-2006 20:08


изпускате South Park, Family Guy, Robot Chicken!!! Ама много големи пропуски ! СЕРИОЗНО! При наличие на време и желание да се гледат :)

Написа Ивайло на 17-Feb-2006 12:25


SouthPark не го изпускам :) А другите ще ги видя.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Feb-2006 12:28


Понеделник, 13 Февруари 2006

За четене на поща ползвам Thunderbird и съм много доволен от възможностите му. Има обаче една функционалност, която много би ме услеснила, а не зная дали я има и как да я включа ако я има.

Става дума за следното - при четене на пощенски списъци с много писма в тях, каретката в един момент стига до писмото в дъното на списъка и от там нататък списъка се мести нагоре, което не ти позволява да виждаш, кое писмо следва когато избереш Next. Лично за мен много по-удобно би било ако каретката стига само до средата на списъка и от там нататък САМО списъка се мести нагоре-надолу в зависимост дали избираш next/prev. По този начин ще можеш да виждаш кое писмо следва. Чак при достигане на "физическия" край на списъка каретката да продължи да слиза до долу.

Дали някъде няма разширение, което да позволява подобна функционалност?

Вторник, 14 Февруари 2006

Приятно празнуване на всички на днешните празници. Да живее targeted рекламата :-) Вчера получих следното писмо и се чудех дали спамерите са успели да повишат продажбата на медикаментите си за куродръв със следния текст:

From: "Henry Jolly" <h.lafont@01direct.com>
Subject: Fucking St.Valentine

What are you to do if you have bad erection? Especially
in the forthcoming Saint Valentines Day???
Don t worry, it is not the last of pea-time...
The most simple way is to visit our site, order the
medication and that is all you are to do!

Do not kill the clock!

http://spamsite/

"Do not kill the clock", wtf? Това не успях да го разбера.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Do not kill the cock?! Може би.

Написа Коко на 14-Feb-2006 09:47


Е той вече трябва да е "мъртъв", за да си купя такива лекарства. Пак не се връзва.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Feb-2006 09:54


Аз го разбирам в смисъл: "Не спирай часовника." Т.е "Не се отписвай от това още" или с други думи "Не се предавай, че вече не ставаш за тая работа все още" ;-)

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 14-Feb-2006 10:19


Това е идиом, който си спомних, че съм срещал. Сега потърсих и намерих това:

kill the clock
Sports To preserve a lead by maintaining possession of the ball or puck until playing time expires.

Написа Пейо (www) на 14-Feb-2006 11:14


Do not kill the clock = Не губи време...

Написа Владо Георгиев (www) на 14-Feb-2006 14:16


С този текст не знам, но вчера получих спам с картинка как Шрьодер опъва на задна Ейприл (Костенурките Нинджа) и следните текстове:
Шрьодер казва: I am your woozy-oozy cutie little brain!
И долу вляво: Оur pills made him so sweet!

Написа daf на 16-Feb-2006 10:54


Сряда, 15 Февруари 2006

Повече от седмица ми се яде торта и днес прибирайки се към вкъщи минах през Двете фукли и купих "Пиле Молоко" /или нещо от сорта/. Изглеждаше добре на щанда, а и фафльото зад бара каза, че била добра. Интересно във всяка сладкарница от веригата на фуклите ли работят меки китки? Та взех си тортата срещу 30 кинта, предупредиха ме, че била замръзнала и преди консумация да я държа на стайна температура около час и си я отнесох.

Стоя вкъщи повече от час, започнахме да я режем но още беше замръзнала. Почакахме, почакахме и накрая не издържаш откъртих едно парче и го започнах. Мммм вкус на замръзнал картон, бучки лед, гадост. Ебаси, след като се размрази стана още по-зле. Язък че струваше толкова пари.

Ядосан от вчерашното фиаско, днес преди да се прибера се качих на колата и отидох до Романс в Симеоново. Там само за 20 кинта взех две торти (тирамису и карамелена). Както и очаквах тортите са вкусни и са няколко нива над чудното "Пиле Молоко" от Двете Фукли.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Обади се няколко дни предварително като си идваш, да поръчам карамелена торта от Лиляна Вацева да видиш за какво иде реч. :-)

Написа Коко на 16-Feb-2006 15:06


@коко: Я сподели за въпросната дама и ние да поръчаме вкуснотии. :)

Написа Росен Недялков на 16-Feb-2006 18:44


В Пазарджик, на гърба на хотел Тракия се намира цехът. Отивате и си поръчвате карамелена торта. Ако са няколко разновидности, тогава се предавам.

Написа Коко на 17-Feb-2006 16:38


Четвъртък, 16 Февруари 2006

"Ток е ударил лебеда от Пирот, който хвърли в паника Сърбия. Оказа се обаче, че той не е умрял от птичи грип, а нацелил жиците с високо напрежение край местната ВЕЦ" - преписано от тук.

Честно вече дори не е смешно. А тъпото е че никой не може да ги барне господата, които веднъж съобщават с ГОЛЕМИ БУКВИ за мъртви птици, втори път съобщават за зараждаща се ПАНИКА! (къде я видяхте бе дейба ваш'та мама дейба) и накрая с половин уста забутано в някой край на вестника където обикновенно публикуват запълващи съобщения от сорта на "колоездач блъсна самолет" пишат, че всъщност нямало страшно и да не сме се поддавали на паника (която те самите са изфабрикували).

Дейба мааму, вече не издържам! Ето още един цитат: "Мъртва врана паникьоса пловдивчани. Мъж намерил тялото на пернатото в изоставен двор на ул. "П. Д. Петков" и веднага позвънил в полицията. Служителите от близкото РПУ пристигнаха за броени минути и отцепиха мястото."

Хвала на тез полицаи. Свършиха се кражбите и престъпниците за гонене, сега се захващат с охрана и отбрана на умрелите птици...Интересно какво ще стане ако постъпят двайсетина сигнала за умрели птици в четирите края на София. Очаквам извънредно положение.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Аз предлагам някой да метне по 2-3 умрели гълъба пред няколко редакции :) Надявам се да ги отцепят и да поне един ден да не четем глупости.

Написа Н.Пепелишев (www) на 17-Feb-2006 10:13


И аз едвам ги изтрайвам, да знаеш, че се сдържам да пиша още против паниката при мен само за да не се ядосвам ;) Вече започнаха да прекаляват - единствената файда за нас е, че пилешкото месо и яйцата, а и покрай тях всичкото месо май поевтиняха доста.
Лошото е, че като отмине това и като тези, дето имат сметка от паниката, си спечелят, след това сигурно цените ще скочат до тавана и ще се задържат там.

Като си помисля... добре, че не работя нещо в бранша с птиците. Сигурно всеки курник в момента е на загуба...

Написа Ясен Праматаров (www) на 17-Feb-2006 10:34


Кравата казала на пилето:
- Пиле, ти болно ли си?
Пилето отговорило:
- Ти луда ли си?

Написа MacTeP (www) на 17-Feb-2006 16:10


Край, аз съм заразен! Два дни на витрината на новия магазин Германос лежеше умряло врабче. Никой не еба да го прибере, а аз минах няколко пъти покрай него! Аааааааа, ужас. Е, днес някой го беше завил със салфетка, а по-късно следобед, трупът липсваше.
Журналистите - на сапун.

Написа Коко на 17-Feb-2006 16:40


Rabotq na edin pokriv e tuka dva tri dni edni garvani me gledat na kruv i we4e po4va da me hva6ta strah
Ami ako me napadnat.Kakvo 6te stane.Dokato se oburna i aide w bolnicata.
Puk to ot pti4iq grip razpravqt mnogo bolqla glavata .:) e vqrvaite ot tova nai me e strah 6toto wseki umira ama 6to pak i glavata da me boli

Написа Rabadjiyski на 18-Feb-2006 00:17


Честно казано - наистина се насраха с тоя птичи грип.
Е нека - аз в събота на Бачково си хапнах пилешко шишче, пилешка пържолка и кюфтенце - с други думи пилешка мешена скара.
Сега чакам да ме тръшне птичи грип :) Освен ако вируса мре от бира...

Написа Димитър на 19-Feb-2006 19:06


Преди малко се смях от сърце, като чух по новините, че в Хонг Конг птица се опитала да кацне в някакъв басейн и предизвикала масова паника сред посетителите :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Feb-2006 19:30


Миналата седмица споменаха по Euronews, че в Италия за една седмица пазара за птиче месо се сринал на места с 90%...
Аз не я разбирам икономиката, ама тез числа са си страшнички...
Не знам у нас как е браншът, но си мисля за хората дето... :(

Написа Бобсън на 19-Feb-2006 19:31


Абе аз да ви кажа според мен от къде идва цялата тази работа с птичия грип.
От американците, от любимата на всички наши политици и журналя САЩ.
Нали се сещате - в цял свят има птичи грип, ама американските пиленца са здрави... там няма птичи грип. И ще дойде момент, когато ще забранят вноса и продажба на друго пилешко, освен американското.

Не е ли логично :)
Така де - трябват им пазари на хората, и какво по-хубаво от това да всеят паника в цял свят. Една добре организирана кампания.
А колкото до умрелите от "птичи" грип - ами то според мен всяка година умират хора от грип. Просто сега всичко се приписва на "птичия" му брат.

Сега си мисля - дали да не пребия някой гълъб, и утре да мина да го оставя пред парламента :) И без това с астанали много нахални /гълъбите/, и ми се мушат в краката, няма да е проблем да бия шута на някой, ама ме е жал за животинката. Дано не им дойде на акъла на умниците да ги избият...

Написа Димитър на 19-Feb-2006 20:05


Нищо не разбирате.
Цялата работа е, че McDonald's си отмъщава на KFC за "лудата крава" :)

Написа Д. Янев на 20-Feb-2006 06:43


Смешно, наистина, но познавам разумни хора, които от месец ме гледат жално като им разправям какви пилета/яйца сме хапвали напоследък, защото ги е страх да си купят! И които се чудят дали да си хвърлят на боклука якето, защото ги е цвъкнало птиче.
Ех, имаше ред едно време... "24 часа" си спазваха добрата традиция да редуват три-четири основни апокалиптични теми - страшни епидемии, войни, космически катастрофи, природни катаклизми. А сега какво стана - досада - само птичи грип...

Написа Elena (www) на 20-Feb-2006 09:19


Уж разумни пък преглъщат на сухо :) Нека преглъщат, аз си хапвам и въобще не ми дреме. Колкото ме хвана лудата крава, толкова и птичия грип. Само ме е яд, че вече започнаха да се оливат и да излизат извън приказката "всяко чудо за три дни".

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Feb-2006 10:02


Значи днес реших да рискувам - хапнах пилешка мешене скара. Секга чакам птичия грип да ме тръшне.
Ама май е по-вероятно да ме удари гръм....

Написа Димитър на 20-Feb-2006 20:18


Жоро,
остави вестниците за другите... или поднови 24 гафа. Няма смисъл да се ядосваш за простотията на журналята - не може да се пребориш с нея. Всъщност ако цялото общество направи няколкоседмичен боикот на вестниците (престане да ги купува и чете), може и да стане нещо положително в тази насока, но дълбоко се съмнявам това да стане някога. Докато нашите си оправят level-а... има Euronews и BBC :)

Написа Voyager на 23-Feb-2006 11:50


от цялата тази работа с птичия грип .... намаляха само палавите погледи на стопаните им към пернатитеееее ... вече жалбите от дребни домашни животни за изнасилване !!! спаднаха с 50% Тва е единственото добро нешто от тая цялата пародия .... сега горките жени на кокошкоебците са много по штастливи : )))))))))))

Написа pikaso_bs на 23-Feb-2006 20:40


Петък, 17 Февруари 2006

Олимпиадата я гледам по Евроспорт, защото коментаторите са фенове. Постоянно ръсят бисери и за да няма неловко мълчание запълват времето със жълторийки. Кой с коя били мъж и жена, как преди години някой го хванали с допинг и го пуснали, кой какво му било хобито и всякакви подобни. Не стига това ами се бъзикат и с канал 1 "Ние може да не сме "олимпийската телевизия", ама предаваме 18 часа на ден олипиадата. Ние сме европейската телевизия :)".

Фенове!

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Хе-хе, коментарът (с насмешка) на Витомирчо беше, че те нямали претенции да са олимпийската телевизия на България - те били олимпийската телевизия на Европа.:)
Иначе, добре си водят хората.

Написа Д. Янев на 20-Feb-2006 09:35


Още един глас за Евроспорт. Момчетата и момичетата водят изключително професионално и увлекателно... Опитах се да гледам 2-3 пъти предаванията по Канал 1, но се отвратих.

Написа Iliev на 23-Feb-2006 22:19


Събота, 18 Февруари 2006

Много приятно време за разходка, което оползотворихме в ходене до Южния Парк. Ако не беше всичко залято с вода и беше изчистен снега щеше да е още по-прекрасно. Има много хляб в този Южен Парк, но му трябва сериозна поддръжка. В момента забавленията там са тип 1985-та - въртележки, захарни петлета и разни подобни едновремешни работи. Комбинирано с окаяното състояние на парка определено можеш да се почувстваш, че комунизма не си е отишъл. Всъщност само лъскавите детски колички и балоните те връщат донякъде в настоящето.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

И аз го посетих вчера. Това приятно за разходка време трябваше да се оползотвори. На мен не ми харесаха тези рикшеподобни колички, на които трябваше да правя път постоянно, защото знам ли го дали може да спре.
Май си предпочитам Борисовата градина.

Написа Н. Бунев на 20-Feb-2006 10:38


Вярно бре :) Забравих да спомена рикшите! 5 кинта за един час.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Feb-2006 11:52


До няколко години сигурно вече ще са го разпределили между строителните предприемачи... Към болница "Лозенец" вече се е почнало...

Написа Георги (www) на 21-Feb-2006 21:28


Неделя, 19 Февруари 2006

Колко ли струват? Манекенки продават ли се (МНкенки! 50 лв. на час)? Ако съм служебно лице, дали е позволено да мина по терасата? Каква е тази апартаментна собственост, при условие, че терасата е достъпна от улицата през стълбище?

Продавам манекени

Частна тераса!

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Това костюмираното на фона на първата снимка е манекен, който се продава, или е твоето отражение, докато си правил снимката :)

Написа Илиян Пейчев на 20-Feb-2006 10:17


хехехе :) моята ръка се вижда на снимката, а иначе на витрината имаше добре облечен манекен.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Feb-2006 10:22


Кравата попитала пилето:
- Да не си хванало грип?
Пилето отговорило:
- Ти луда ли си ма?

В този ред на мисли: http://novini.dir.bg/news/news.php?id=953636&textfield=%E7%E5%EB%E5%ED%F7%F3%F6%E8

Сега чакаме да изтровят рибата и к'вот уживей да съ натръшка по плажовете в самоубийствен опит за ускоряване на еволюционния процес към сухоземна адаптация.

Написа Емил Димитров на 21-Feb-2006 15:10


Хехе, покрай интересни места минаваш... :) Табелата кърти миФки и ги извозва със самосвалите, а за манекенките: Знаеш ли защо не е написано че се продават манекенки?
вариант 1: reserve за приятели и роднини
вариант 2: Не го обявяват публично - то на какво ще заприлича... ;) пък и ще се завие много голяма опашка.

Написа Voyager на 23-Feb-2006 11:59


http://veselba.kafence.com/show.pl?id=7124
оказа се че имам добра зрителна памет

Написа Камен на 16-Mar-2006 12:12


Понеделник, 20 Февруари 2006

От миналата седмица сме въоръжени със свестен цветен лазерен принтер, скенер, копир и факс HP Color LaserJet 2840 All-in-One. В момента принтера е настроен като мрежов и мога да ползвам всичките му възможности под Linux без проблеми. Евала на HP за поддръжката, през проекта hplip.

Най-забавното е, че под Уйндолс принтера се пуска доста по-трудно, минава се през рестарт, а за инсталацията на драйверите трябва да имаш достъп до интернет и при бърз такъв около 20-30 мин. време.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Дълбоко уважавам фирми като HP, но така и не разбрах каква е идеята особено ако инсталираш драйвери под Windows на така нареченото 3 в 1-но (принтер, скенер, факс) процедурата да продължава повече от 30-40 мин ...
като системен администратор това ме убива а и самият клиент остава доста изненадан (вероятно имайки чувството че инсталирам космическа совалка на ПЦ-то му). Все пак времето ни става все по скъпо и ми се струва нелогично дори изчезването на .ini файловете откъдето можеше да си "лоуднеш" само драйвера без излишния натруфен софтуер които тотално обърква потребителя първоначално ..
допълнение:
имах един коментар за проблемите ми с твтунер-а, с това ново ядро 2.6.15.3 "гледкам" тв с прекасен звук и картина :)

Написа Самуил (www) на 23-Feb-2006 09:27


Вторник, 21 Февруари 2006

Наблюдавам следния феномен - натрупаните върху едно бюро листове никога не намаляват освен ако не ги изхвърлиш наведъж. Въпреки че около мен по-принцип държа подредено, не успявам да избегна натрупването на какви ли не работи, които постепенно ми отнемат от работното място и заповат да ми пречат.

За да не губя време в преглеждане и изхвърляне на неща, днес приложих следната тактика - натъпках всичко в пластмасови поставки за листове и магически бюрото ми се подреди. Разбира се, ако трябва да търся нещо написано по листовете ще има много ровене, но се надявам да не се налага, разчитайки че повечето неща са били боклуци.

Чистото ми работно място

Скоро ще разбера дали експеримента е успешен.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

И аз направих същото преди известно време. Сега бюрото ми е (горе-долу) подредено, обаче пластмасовите подставки вече са 8 на брой, защото се появиха още "категории" листове. :)

Написа Martin на 22-Feb-2006 10:55


При мен засега са само четири, но съдейки по твоят опит най-вероятно ще се увеличават :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Feb-2006 10:57


Празното бюро е признак за претъпкани чекмеджета :)

Стар офисен закон... Обема на листовете не намалява. Подредеността не се увеличава. Просто камарите сменят локацията си...

Факт.

Написа Данчо на 22-Feb-2006 11:05


@Георги:

И моите бяха четири първоначално, но наскоро си взех още четири :)

Написа Martin на 22-Feb-2006 11:34


Имаш си и хубава мека възглавничка... Как се работи на нея?

Написа Elena на 22-Feb-2006 14:04


Слагам си я на кръста, за да ми е по-удобно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Feb-2006 14:30


А това ли е новия модел на Космодиск :)

Написа Спас Генов на 22-Feb-2006 19:51


Хех :) лично мое изобретение е.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Feb-2006 19:56


Аз пък още не мога да измисля какво да правя с хилядите малки листчета на моето бюро- нито са да ги пазиш,нито да ги изхвърлиш понеже направиш ли го се оказва,че си изхвърлил точно това с нещо истински важно на него:)

Написа Балевски на 23-Feb-2006 10:18


Балевски, малко споделен опит относно дребните листчета: отварям си файл в произволно избран текстов редактор и нахвърлям вътре цялата информация от натрупалите се листчета, след което ги хвърлям. Хем на ми заемат място на бюрото, хем впоследствие мога да пусна search за някоя записана информация, вместо да прекарам половин час в ровене из хартийки. Методът е дотолкова удобен, че от няколко месеца не съм си купувала нови кубчета с листчета - направо пиша във файла (при мен наречен Notes).

Написа Силвина Георгиева (www) на 04-Mar-2006 16:06


Сряда, 22 Февруари 2006

Тази година филмите кандидати за оскари са силно педализирани. Три от петте основни филма са с гейско/бръкнимиотзад/многосъмонеправдан/никойнемеразбира тематика. Има и един за расизма и подобни алабала теми.

Пак здраво го удрят на политическа коректност и ще дадат оскари на смотани филми. От номинираните за Best movie смятам да гледам само Капоти. Планината Броудбек и Трансамерика са турбо педалски и ще ги пропусна, расиският Crash също не ми е по вкуса, а за тематиката на филма на Спилбърг - Мюнхен ми е през оная работа (пък и Спилбърг след AI ми е в кафявият списък).

Всъщност всичките филми са ми на хард диска от доста седмици. Вчера ми разказаха за прословутата планина Броудбек и изобщо не съм впечатлен. Гледайте го ако се впечатлявате от неосъзнати/недоразрабни/иниеимамечувства педали. Не е за мен...

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Не искам да те разочаровам допълнително, но все пак: Капоти е бил гей :-)

Написа Антония (www) на 23-Feb-2006 13:59


Зная, тъкмо това е третият филм на тематиката :) Него ще го издържа някак си, но другите са ми в повече.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Feb-2006 14:11


Препоръчвам ти да гледаш Fearless. Не мисля, че го има с хубаво качество, все още, но си мисля, че ще ти хареса.

Филмите от оскарите, наистина за боза.... По този повод гледах Shine вчера и си мислех, колко хубави филми са печелели наградите преди години.

Написа Георги (www) на 24-Feb-2006 04:29


Жоро, май ще е добре да добавиш 2 линка към sidebar-а на дневника - филми, които са добри за гледане, и филми, дето си заслужава да се изпуснат.

Написа Voyager на 24-Feb-2006 13:37


Имах подобна идея навремето, но реших че не си заслужава. Мързела е голяма работа...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Feb-2006 19:30


Четвъртък, 23 Февруари 2006

Тази година май ще се ходи на CeBit'06 в Хановер. В момента уреждаме хотели, пътувания, билети и т.н. да видим дали ще се справим. Ако някой е ходил и има ценни съвети, да ги сподели ако обича, защото ще са ни нужни :)

[ Коментари: 10 ]
Коментари

>Ако някой е ходил и има ценни съвети, да ги сподели ако обича, защото ще са ни нужни.

Наемете си квартира от местните руски емигранти.
По-евтино излиза(ако това е фактор).
А за входните билети ще установите, че има хак и може да влизате повече хора от колко ви се полага.
Просто един излиза с повечко пропуски в джоба и ги раздава на другарчетата и те влизат с тях:)
Ако носите много техника внимавайте каков декларирате и какво ви пишат в паспортите.
Това е засега каквото се сещам да подпомогна и подскажа.

Написа millennium на 23-Feb-2006 14:18


А забравих:)
Успех.
И не забравяйте да разгледате всичко по интересно.
Китайските и тайванските щандове са особено интересни:)

Написа millennium на 23-Feb-2006 14:21


Здравей, ако не е проблем, би ли споделил понеже имам желание и аз да отидя тази година, от къде може да си запазя хотел в хановер в българска тур агенция. А и всичко което си разбрал досега ще ми е от полза за пътуването до там. Мерси предварително

Написа Vladislav Dimchev на 23-Feb-2006 21:50


Честно казано още не знам. Днес ударихме на камък в две агенции, а търсенето на хотели из нета се оказа мисия невъзможна. Май се оказва, че късно сме се сетили.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Feb-2006 21:52


Бях преди 4 години. Предполагам че нещата не са се променили много. Наистина като прочетох, че се каниш да ходиш малко се зачудих дали вече не е късно за организация. Там града живее само от панаири (т.н."Мессе"-та") и всичко се върти около тях. Така че се приготвят от рано. Аз лично спах на квартира при условия по-добри от 4* хотел. Всичко беше организирано от някакъв техникум по машиностроене, които така и така ходеха и го бяха превърнали в комерсиално, за да си покрият разходите.

Иначе за самото изложение - не знам за колко дни отиваш, но основно правило - не се опитвай да разгледаш всичко - просто е огроооомно и ако подкараш наред, ще пропуснеш нещо интересно. Пък и след третия ден си вече скапан. Набележи си палатите, които те интересуват и само там.

Предполагам - бил на Пловдивския панаир - е нема нищо общо :)

Написа Веселин Малезанов на 24-Feb-2006 07:44


Аз чух даже от познат, че вече нямало свободни стаи в хотелите. Лошо много лошо, така ми се ходеше. Аз също търся и ако намеря нещо ще пиша.
А за хотелите в нет-а, същата работа изгубих няколко часа и нищо.

Написа Vladislav Dimchev на 24-Feb-2006 09:09


Това с техникума - току що получих спамче от тях по темата :) Някой иска ли координатите им?

Написа Н.Пепелишев (www) на 24-Feb-2006 12:11


Да би било изключително любезно ако пратиш насам :)

Написа Vladislav Dimchev на 24-Feb-2006 22:17


НТС по транспорта

Адрес: ул. "Г. С. Раковски" 108, ет.4, офис 412
Телефон : 9872371; 9325680

това НТС се издържа с нещо като туристическа дейност покрай организирането на разни семинари, симпозиуми и пътешествия до такива.

Написа Веселин Николов (www) на 27-Feb-2006 12:50


Здравей!
Чета дневника ти често и много ми харесва. Аз ще ходя на Себит 06 и ще пристигна на 11-ти вечера и ще отседна в квартала Зарщед. Ще пътувам със НТС по машиностроене. Ако обаче искаш, обади им се, останали са им евтини билети за самолет - обадиха ми се онзи ден да ме питат дали не искам да се възползвам. Аз ще съм със автобус, тръгвам на 10-ти сутринта в 9 часа. Ако случайно си се записал със същия автобус, казвай, моля те :)
Ще се радвам да се видим там, малко българи в Хановер - да пием по една бира :)

Написа Teri (www) на 05-Mar-2006 15:22


Петък, 24 Февруари 2006

Не зная кой се минава да си купува списания от типа на Maxim и Playboy? Ето например това Максим е ново и всеки път се опитват да ти пробутат идеята, че вътре ще намериш кой знае какви снимки с някакво гладно селебрити. Първият път вързаха хората със снимките на популярната, дребна и черничка Елена от БайБрадър. Народа купува и си мисли, че вътре кой знае какво ще види. Пък то едно голямо/малко нищо. Ни цици, ни гъз, ни нищо. Че даже на снимките на са успели да скрят какъв е бибисикем и колко площ за коламаска има. Една голичка поне да имаше, да оплакнат феновете очите. Добре, че не си купувам такива списания :)

Сега в последният брой, същата постановка само че с Венета Райкова. Плискат на първа страница, все едно вътре кой знае какво ще видиш! Ама аз не съм прост, преди да давам пари дърпам гледам и преценявам. Естествено като изтеглих снимките номера беше същия като преди. Седи ми ти оная Венетка, по гащички и ни цица, ни гъз ни дявол показва. Е, ще извинявате ама с тоя номер пет кинта ще ми вземете на куково лято.

С две думи, не се минавайте да си купувате поодбни списания ако ще го правите заради снимките. Из нета има достатъчно, че и по-красиви и по-добре заснети.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

По принцип Максим си е така, не е само българският :)

Написа cable на 28-Feb-2006 13:54


Playboy се бяха справили добре със снимките на Камелия :). За Елена не се и интересувах, не ги обичам тея хора станали звезди (макар и за 2 дни)

Написа Мартин Дущков (www) на 28-Feb-2006 22:30


Събота, 25 Февруари 2006

Би трябвало да е ви е абсолютно ясно какво ще напиша за Евровизия, която днес мина за пореден път по Канал 1.

...пълна трагедия, драги ми смехурко. "Здравейте ние сме група 'ела ме ритни' и свирим заедно от 15 години. Много ви обичаме". Дреме ми на гъзЪ за вас...

Интересно ми е, ако беше спечелил оня пич с песента на испански каква излагация щеше да е на конкурса. А сега Сульо от България с испанската песен "ке паса каброн". Понеже в .бг ние испанския много го шпрехаме. Поне да беше италиански! Едно време естрадните певци се превъзбуждаха с някакви си отвратителни песни на италиански, но испанския явно е някаква нова мода.

Кажи му "българска забавна програма" и повече не го обиждай.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Загледах за малко, а синът ми (6 г.) се изцепи с цялата си сериозност:
- Тате, тия знаят ли ги тия песнички или си ги съчиняват на момента?
Та след като му обясних какво е "риторичен въпрос", го поздравих за лафа :)

Написа Огнян Л. на 28-Feb-2006 13:49


Неделя, 26 Февруари 2006

Голям фен съм на професора от телевизия СКАТ. Професор Вучков прекланям се пред вас! /три поклона до земята/ Вие сте моят кумир и ако ви видя на улицата, не се обиждайте ако ви спра, за да взема вашият автограф. Няма такова предаване, няма такъв коментар, няма такива обаждащи се по телефона и няма такъв водещ! Неописуемо е, просто трябва да се гледа.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Мдааа аз за това предаване живея :)
Няма такъв феномен

Написа Георги Иванов на 27-Feb-2006 21:37


Не съм на Скат, но винаги когато мога гледам "изявите" на професора. Уникален е - дано да направи собствено комедийно шоу и да избави от мъките "доайени" като "Смях в залата". От моите уста...

Написа Георги Милев на 27-Feb-2006 22:12


Тя цялата телевизия СКАП е култова ;) По мое мнение всичките им предавания са политически с подчертана хумористичност. Мечтата на всеки зрител спадащ към възрастовата група 12-18г.
П.С. Любими мои фрази от тази телевизия са "подлоги" и "мекерета" :)

Написа krassyo (www) на 28-Feb-2006 00:14


Гледайки тази цялата тази субкултурна педерастия[1], която има претенциите да бъде телевизионен канал, се ужасявам мислейки за това колко много хора са нейна редовна аудитория и споделят идейната политика на телевизията СКАТ. Вярно, че на човек не му остава нищо друго, освен да се весели, защото ако вземе да плаче поради факта, че тези субкултурна педерастия ни залива, реки от сълзи ще изплаче. Това, че се дава трибуна за побъркани не е лошо. Лошото е, че нещата дето казват звучат почти като истински.

Снощи докато се прибирах, в автобус 102 шофьора пусна избрната си колекция шофьорски хитове. Няма такава мега селска компилация, няма такива инструментали, няма такива гласове. Сашка Васева и Азис са класици пред това, което чух. За да не извърша брутално убийство, предпочетох да извървя разстоянието от хотел "Хемус" до Лагера предпочетох да се прибера пеша.


[1] за да не ме привикват по някоя алинея от закона за борба с дисриминацията, по повод педерастията да кажа, че педераст не значи гей, макар в България да се разсъдава масово в такава посока.

Написа Веселин Колев (www) на 28-Feb-2006 06:42


http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%AE%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD_%D0%92%D1%83%D 1%87%D0%BA%D0%BE%D0%B2

http://dreal.net/wiki/index.php/%D0%AE%D0%BB%D0%B8%D0%B0%D0%BD_%D0%92%D1%83%D1%87%D0%BA%D0%BE%D0% B2

Професора е 'джулезен' и е влязъл, по-точно - нахълтал в Историята одавна :)

Написа Данчо на 28-Feb-2006 11:12


Проф. Вучков е No.1 ! Наистина няма друго такова предаване! :)

P.S. Още не минавам от кабелна на сателитна iTV Partner, защото няма СКАТ, и култовата 2001 ! :)

Написа martin на 28-Feb-2006 14:43


Понеделник, 27 Февруари 2006

Гледах Syriana, един от филмите за които Джордж Клуни тази година е номиниран за Оскар за поддържаща роля. Точно защо е номиниран не успях да разбера, макар че филма става за гледане, въпреки че не е някакъв турбо шедьовър, а и не съдържа някакви истини, за които човек с не промит мозък да не се сети и сам.

Темата с петрола е доста гореща /no pun intended както се казва/ за американците. Горкичките, голяма борба с арабелите пада, но то както сам си го направиш. Вярно, че под Персийският залив е най-голямото петролно море, ама и на господата отвъд океана никой не им е виновен, че когато всички по света плащат по евро за литър, те купуват бензина за долар (или по-малко беше) на галон и съответно от криза с петрола те най-много го ядат дебелия.

Филма става за гледане в домашни условия. Задължително си спестете парите за кино.

Вторник, 28 Февруари 2006

Днешният ден беше загуба на време. Ебахти и хората, за какво ни карат да се разкарваме 200 километра, за да ни кажат нещо, което го предполагахме/знаехме? Моля, следващият път използвайте факс или телефон, да го еба. Времето ми е ценно!

Супер заблуден, вечерта пък се правих на майстор и си загубих 30 минути да поправям един глупав разклонител. Хвана ме яд, защото започнах ремонта мислейки си, че проблема е доста по-сериозен, а когато се оказа, че е тъпия разклонител вече беше късно да се откажа.

Дали някъде предлагат абонаментна услуга "поддръжка на дома"? Смяна на изгорели контакти, преглед на ел. инсталация, водопровод, душове, зидаро-мазачески дейности и т.н. Ще си плащам с кеф, само за да мога да ги викам и да не се занимавам аз с тия простотии.

Чакам с нетърпение момента, когато в България ще има сгради специално построени, за да се дават под наем и в които собственика ще си е включил в наемите парите, които ще дава на хората поддържащи всичко. Аман от пишман "специалисти" като мен. Хем не ми е работа, хем не ми се отдава. Така де, човек не може разбира от всичко. То няма и нужда.