< HomePage | Снимки
<- Вторник, 31 Януари 2006 | Начална страница | Четвъртък, 2 Февруари 2006 ->
Сряда, 1 Февруари 2006

Горките производители на пилешки продукти...Докъде ги докараха журналята с прословутия пилешки грип.

Пилешко филе - Безопасно а консумация

Между другото ако не знаете, пилешкия грип взе първата си жертва в България :-/

Според в.24 часа от преди няколко дни, собственик на ферма за пилета се самоубил като оставил писмо в което пишел, че пилешкия грип го е съсипал. Не зная да се смея ли или какво /не че вярвам на 24 гафа/...

[ Коментари: 20 ]
Коментари

Той и мен ще ме съсипе скоро тоя птичи грип ... от яд... Това е толкова голяма измислица според мен че няма на къде, опитват се да правят на американците номерата. Нацията да е наплашена, за да е по-лесна за контрол. "Удавник и за сламка се лови". Накарай някой да си мисли, че е "удавник" и му гледай сеира...

Написа MacTeP (www) на 02-Feb-2006 07:10


Наскоро чух, че този "птичи грип" се е появил, когато са измислили лекарството Tamiflu.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 07:36


Да не говорим как ваксините против типичния ежегоден есенно-зимен грип се изкупиха като топъл хляб. "Покрай истерията с птичия грип поне българинът се научи, че има смисъл от противогрипните ваксини" обясняваха по сателитен канал България в обзора на 2005та година.
А клиники Торакс пуснаха радиореклама на кампания за противогрипна ваксинация при тях, която започваше и завършваше с крясъци на птици...
Само едно ще им кажа : всичко се връща!!

Написа Ирина Марудина (www) на 02-Feb-2006 09:12


Абе предполагам може да се провери кой произвежда Tamiflu и кои са основните акционери в компанията. От там насетне коментарите са излишни...

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 10:15


It is not very relevant to the writings here, but see : http://bonsaikitten-bg.com/bknews.html . There is revenge for Monitor newspaper!

Написа Gavril на 02-Feb-2006 10:17


Tamiflu се произвежда от Roche, предназначено е за лекуване на грип и не е ново лекарство.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 10:31


Изобщо не искам да влизам в безсмислени спорове и flame wars. Обаче някои факти се набиват в очите:
а) Tamiflu единственото лекарство срещу грип ли е?
б) Птичия грип ли е най-голямото бедствие на планетата? Та от него я са умрели 50 човека, я не. Наскоро четях, че от малария през 2006 ще бъде засегнато 9% от населението - т.е. 9% ще носят маларийния плазмодий в кръвта си. Каква е разликата ли? Ами лекарствата против малария ще се продават в Третия свят, където няма да има кой знае каква печалба. Докато Tamiflu се трупа като резерв от "развитите демокрации". А и не съм особено убеден от ефекта на лекарството - както върху птичия, така и върху обикновения грип. Не че много разбирам де, ама това ми се струва една голяма далавера за Roche. Е, с известна помощ от нЕкои личности...
Лично мнение - не ангажирам никого с него.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 11:50


Дурияне, ние с теб сме на едно мнение, но това което немога да разбера е, защо си решил, че Рош са тези, които стоят зад цялата тази истерия. Затова ти писах: Тамифлу е лекарство срещу грип, а не "птичи грип". Имало е някакви изследвания, че при някаква част от пациентите, които са го ползвали е имало подобрение, но дали е от лекарството или не е точно толкова сигурно, колко е сигурно и че не е. Рош, като една фирма, която печели от продажбите си, разбира се го маркетира като медикамент, който може да помогне (но никъде не казва нито, че ЩЕ помогне, нито, че лекарството е предназначено точно за този вид грип). От друга страна, това което казваш за третия свят и кой какви лекарства купува -- преди много време имаше предаване по CNN (от онези аналитичните предавания), което обсъждаше въпроса ЗА и ПРОТИВ generic лекарствата и позволяването им само в някои страни (предимно тези от третия свят), които така или иначе неможе да си купят оригинала. Много противоречиво, но аз лично съм против. Фирмата е вложила пари за да направи лекарство (за което и да е лекарство, отклонявам се от темата, но надявам се да ме извините) и е нормално да си ги върне (но няма да продължавам да обяснявам ЗАЩО). Както и да е, мисълта ми е, че коментарът ти за Тамифу е напълно необоснован, базиран на нещо което някъде пишело.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 14:07


Уважаеми г-н Георги Т.,
Аз също не твърдя, че фармацевтичните компании са благотворителни дружества.
Колкото до Тамифлу и Рош - ами лесно може да видите "топлата връзка" между Tamiflu, Gilead и Donald Rumsfeld.

Написа Дуриан (www) на 02-Feb-2006 15:57


Много гадна пропаганда и измислица е това птичият грип.Незнам с каква цел е разпространяват ,съсипване на икономиката на някои страни или пълнене на гушите на фармацефтичните компаний.Още по лошо е ,че хората масово се връзват на всичко което се казва по медийте без изобщо да се замислят.

Написа Иван (www) на 02-Feb-2006 20:20


Това с медиините манипулации си е масово явление. На мястото, където ходя на кандидатстудентски курсове по литература има и курсове по журналистика, където учат и за неща като "изпускане на напрежението" - когато се вдига цената на бензина, говорят по телевизията за качеството на пътищата, примерно. Или това със студа - всяка година е толкова студено, сега ни притиска инфлацията и трябва да се направи "ударна доза" пазаруване - затова бяха приказките пенсионерите да се презапасяват.

Написа Илия (www) на 02-Feb-2006 20:34


Птичи грип, внос на 20 годишно месо заразено с луда крава. В интересни времена живеем ...

Написа Alex на 02-Feb-2006 21:59


Дуриане, ти "видя" връзката (която е публично достъпна) -- Donald Rumsfeld :-) Congratulations и ще получиш наградата. Стига глупости, наистина ли вярваш в глобалната конспирация? Айде да не го превръщаме в диалог в коментарите, че Жоро едва ли му харесва.

Написа Георги Т. на 02-Feb-2006 23:42


Ааа фън да стаа! Да живее световната конспирация :) Моята теория, че за всичко са виновни журналистите. Имаше една приказка, да не отдаваш нещо на злонамереност (или конспирация) защото в повечето случаи няма такова чудо, а става дума за обикновенна глупост. Та в случая журналистите преувеличават, на хората не им пука много-много, но все пак една повторена 100 пъти лъжа започва да звучи като истина, а бизнеса псувайки под нос се мъчи някак си да оцелява.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Feb-2006 01:08


Георги Т.,
Не съм видял световната конспирация :) Просто видях леко непочтено възползване от ситуацията за лична облага. Не че това е прецедент в политиката де - по-скоро щеше да е прецедент ако не се беше случило.
P.S. А каква е наградата?
P.P.S. Извинявай, че те наричам Георги Т., ама:
1) Сам се наричаш така
2) Да не става обърквация с домакина...

Написа Дуриан (www) на 03-Feb-2006 07:54


Световна или не конспирация тук явно има.Журналистите са просто инструменти в ръцете на тези които имат облага.Как може иначе толкова да се тръби за тоя птичи грип.Та то я има 30 жертви ,я няма те тръгнали да ми приказват за пандемия и как милиони щяли да умрът.Измислили там някаква "теория" как птичия грип "можело" да "мутира" и да се разнася от човек на човек и почват с масовото плашене от пилетата :) И хората масово започнаха да се панират ,-"Бреи трябваше да си слижим противогрипно ваксини 'Инфлувак'" ,--"Нема да ядем вече пилешко ,че тоя птичи грип...... глей кво става" и всякакви подобни коментари.И кво става !? Нищо.

Написа Иван (www) на 03-Feb-2006 08:15


-Замисляли ли сте се някога колко удивителна е всъщност културата на западното общество ? Индустриалните нации осигуряват на гражданите си безпрецедентна сигурност , здраве и удобства . Средната продължителност на живота се е увеличила с 50% в сравнение с миналото столетие . И въпреки това съвременните хора живеят в унизителен страх . Страх ги е от непознати , от болести , от престъпността ,от околната среда . Боят се от домовете в, в които живеят , от храната, която ядат, от технологията , която ги заобикаля . Изпадат в паника заради неща , които дори не могат да видят - микроби , химикали , хранителни добавки , замърсители . Станали са боязливи , нервни , неспокойни и депресирани . И още по-озадачаващо - убедени са , че природата на цялата планета се руши . Забележително ! Също като при вещиците , и тук се касае за дълбоко вкоренена заблуда - глобална фантазия , достойна за Средновековието . Всичко отива по дяволита и ние трябва да живеем в страх . Удивително .Ще попитате как е било внушено това убеждение у всички ? Защото макар да си мислим , че живеем в различни страни - Франция , Германия , Япония , Щатите - ние всъщност обитаваме една и съща страна - Страната на страха . Как е постигнато това ?

Това е цитат от книгата "Състояние на страх " на Майкъл Крайтън .

Написа Боби Аронов на 03-Feb-2006 09:48


Птичият грип е мутирал и преди. Доколкото си спомням е станало през Първата Световна Война и е избил сума ти народ (50M). Характеризирал се е с това че убива човека за по-малко от ден, и колкото е по-добра имунната му система толкова по-бързо умира. http://en.wikipedia.org/wiki/Spanish_flu

В момента всички заболели в Турция са прихванали грипа директно от живи птици. Тоест вирусът не може да се предава от човек на човек. Факт е че минимална термична обработка убива вируса.

Стара теория на конспирациите е че фирмите производителки на грипни ваксини пускат по една модифицирана версия на грип всяка година. Малко шум по медиите е значително по-безболезнен начин да си увеличат печалбите.

В българския думата конспирация има силно негативен смисъл. В англиския обаче тя има доста по-нормалното значение за "престъпна договорка" или "съучастие". Защото точно това е конспирацията, договорка. "Журналистите са в договорка с производителите на грипни лекарства" не звучи толкова невероятно нали? (като се замисля световна договорка ми прилича много на глобализацията)

За gereic лекарствата и патентите върху лекарства няма да се задълбочавам. Само мога да кажа че нещата там са по-зле и от положението със софтуерните патенти. Все пак заради софтуерните патенти не измират хора. Microsoft също хвърля милиарди в R&D, но ако това беше критерий за ефективност и прогрес, то GNU/Linux щяха да си умрат неродени.

Пингвин от грип не се страхува!

Написа Иван Кълвачев на 03-Feb-2006 13:25


Жоре, аз пък четох за един друг дето станал жертва на птичия грип - умряла му патката! Що се отнася до журналистите и конспирацията, не знам какво е и що е, ама в едно съм сигурен - всичко се прави целенасочено и се диктува от някъде! Толкоз!

Написа IVO на 03-Feb-2006 14:24


Боби Аронов

Как е постигнато това ? ("Състояние на страх " на Майкъл Крайтън )

"Нека започнем с първата съвременна правителствена пропаганадна операция. Била е по времето на Удроу Уилсън. Удроу Уилсън е избран за президент през 1916 г. с предизборната платформа "Мир без победа". Това става точно по средата на Първата световна война. Населението било изключително пацифистки настроено и не виждало никакви причини за въвличането на САЩ в Европейската война. Правителството на Уилсън обаче било за включване във войната, затова трябвало да направи нещо. Създава се правителствена пропагандна комисия, наречена комисията "Крийп", която само за 6 месеца успява да превърне едно миролюбиво население в истерична, призоваваща към война тълпа, копнееща да разруши всичко германско, да разкъса немците на парчета, да се бие докрай и да спаси света. Това е изключително постижение и то има по-нататъшно развитие. Същата техника се използва за раздухване на истерията с така наречената Червена опасност. По подобен начин бяха разрушени профсъюзите и се елиминираха такива проблеми като свободата на пресата и свободата на политическата мисъл. Медиите и бизнесът в действителност организираха и извършиха голяма част от работата. Успехът е голям. Сред тези, които взимат активно и ентусиазирано участие, са прогресивните интелектуалци, хора от кръга на Джон Дюи. Както може да се съди от собствените им писания от онова време, те много се гордеят с факта, че са показали как наричаните от тях "по-интелигентни членове на обществото", т.е. те самите, са съумели да вкарат едно пасивно население във война, като са го наплашили и са предизвикали фанатичен шовинизъм. Използваните средства са били изключителни. В много случаи са фабрикувани "хунски" жестокости като белгийски бебета с отскубнати от немците ръчички и куп други ужасявщи неща. Всичко това е изобретено от британското министерство на пропагандата, чиято цел по онова време е, както то самото заявява на секретни съвещания, "да контролира мислите на целия свят". Но още по-жизнено важно за тях е да контролират мисълта на по-интелигентните членове на американското общество, които да разпространят скалъпената пропаганда и да тласнат миролюбивата страна към истерията на войната. Този механизъм се оказва успешен. И то доста успешен. И дава един урок: държавната пропаганда, когато е подкрепена от образованите хора и медиите, и когато не е разрешено никакво отклонение от нея, може да има огромен ефект. Това е урок, научен от Хитлер и от много други, и той се следва и до ден днешен."

из "Медиите под контрол", Ноъм Чомски

Нещо да говорим ли за оръжията за масово унищожаване, заради които бе нападнат Ирак и които така и не се намериха? И за измислената война с тероризма2 И... обе изобщо :(

Написа Вени (www) на 09-Feb-2006 11:54