< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 2 Февруари 2006 | Начална страница | Събота, 4 Февруари 2006 ->
Петък, 3 Февруари 2006

Към задължителният ми списък от филми, в който са Герой (Hero), Летящите Кинжали (Shi mian mai fu), Тигър и Дракон (Crouching Tiger, Hidden Dragon) днес добавям и Memoirs of a Geisha. Гледането на тези филми ме кара едновременно да ми е малко тъжно, но и много хубаво. Всеки един от тях е невероятно красив и успяващ да те потопи в атмосферата им дотолкова, че след края на филма да не ти се иска да напуснеш кино салона.

Винаги ми е било странно, когато питат някой "Кой/коя ти е любимият/любимата филм/музика/група/книга.....?" и очакват еднозначен отговор. На такъв въпрос аз не мога да отговоря или изстрелвайки някое име моментално в главата ми изкачат две други. Ако възрастен човек може да отговори на такъв въпрос винаги по един и същи начин (посочвайки едно и също), нещо не му е наред.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

От горния списък съм склонен да си навлека извода, че маса кунгфу в Мемоарите... Гейшата сигур Рита Яко...

Написа Бобсън на 04-Feb-2006 12:53


В грешка си Бобсън, няма нито една бойна сцена. В другите филми бойните сцени също не са от най-добрите, който съм гледал. Филмите ми харесват заради атмосферата им, начина на заснемане и аради това, че просто са качествени филми.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Feb-2006 15:34


"Летящите Кинжали" беше за китайската авиация ако не се лъжа. ;) То не бе летене не бе чудо :)
Иначе Гейшата е добро спор няма :)

Написа Чефо на 06-Feb-2006 22:17