< HomePage | Снимки
<- Юли, 2008 | Начална страница | Септември, 2008 ->

Архив за месец Август, 2008

Петък, 1 Август 2008

Появиха се два нови опита за спам в коментарите, а понеже мразя да ми идва спам, дори и под формата на коментари за одобряване (по-нататък не са стигали), подсилих малко филтрите.

Коментари с повече от 14 адреса в тях не се приемат изобщо, а когато коментиращият ползва Internet Explorer, коментари с повече от 4 адреса в тях не се приемат. Тъй като спамерите обикновено се идентифицират като IE лузери, проверките сработват екстра и не ми се налага по веднъж-дваж на седмица да трия коментари останали за модерация.

Ооо и нещо друго, вече е-мейл адресите не се показват. Това го направих в подготовка за възможността да се абонираш за коментарите към дадено писание (още не е готово, но като намеря два-три часа ще я допиша).

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Айде да се напънеш и да смениш зеленото, а? :-)

Написа Коко на 04-Aug-2008 22:07


@Коко: Що бе, мен ме кефи :) Фаща окото : ))

Написа joe на 05-Aug-2008 07:00


Събота, 2 Август 2008

Повечето от новите филми не стават, затова гледах нещо старо - The Russia House. Филм от 1990 със сър Шон Конъри и Мишел Пфайфър. Филмът е шпионски и въпреки леко бавното действие има обрати и е интересен. Става за гледане в някой дъждовен следобед ако не ви се спи.

Свърших първи сезон на Doctor Who и бях неприятно изненадан със смяната на Доктора във втори. Тъкмо беше започнал да ми харесва и сега трябва да свиквам с този новия. Не съм доволен. Поне втори сезон изглежда доста по-пипнат във визуално отношение.

Неделя, 3 Август 2008

За около два часа, навъртях 32 километра из София на колело. В неделя няма много движение, пък и е началото на август, което също допринася за малкия трафик. Голям кеф.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Ако запазиш ентусиазъм и имаш желание може да покараме след средата на септември :)

Написа ceci_ на 04-Aug-2008 14:50


В София откога има пътеки за велосипедисти? Сега много хора ще се размечтаят, но някъде по света ги има... То в София пешеходни май няма. Ехм, Вие нали джип имахте, какво стана с него че изведнъж на велосипед?

Написа windows vista latest updates на 05-Aug-2008 13:10


В София велоалеи има на Витошка и Патриарха... едни жълти линии по тротуара, същите дето не се виждат или защото са се изтрили, или по-често заради паркираните отгорв автомобили... надали скоро ще се промени това.

А за пешеходци... оо много ги има, ама само на къси растояния (а такива тука май няма)

Браво на мерака да караш колело... дано по-често го правиш :)

Написа mause (www) на 06-Aug-2008 00:03


Понеделник, 4 Август 2008

Наблюдавам доста хора около мен, които ползват online банкиране и забелязвам един особено вреден навик. По принцип online банкирането е дейност с която трябва да се внимава, защото имайки директен достъп до средствата и можейки да правиш преводи, означава че пипнат ли ти паролата/сертификата и/или експлоатацията на някой XSS проблем ще те лиши от трудно спечелените ти парички.

Всъщност, спазвайки много прости правила може да ви предпази!

А правилата са следните - НИКОГА не използвайте браузера ви за нещо друго, докато работите с online банкирането си (или epay). Не е сложно, просто преди да банкирате, затворете браузера, стартирайте го отново, ВЪВЕДЕТЕ НА РЪКА АДРЕСА НА САЙТА без да ползвате bookmarks и след като проверите сертфиката на сайта, действайте. Като си приключите работата затворете браузера, стартирайте го отново и тогава вече можете да ровите по любимите си сайтове за споделяне на видео, форуми, снимки и други подобни порнографии.

Разбира се, ползването на Firefox, а не Internet "бозата" Explorer също помага, а избягването на Windows - най-вече.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

А защо "на ръка", а не през bookmark?

/Не се заяждам, питам :)/

Написа Александър Илиев на 06-Aug-2008 13:22


Защото най-лесното е за две секунди да ти сменя bookmark-а :) Разбира се ако съм на компютъра мога да кача keylogger и т.н., но подмяната на bookmark-а е най-лесното нещо и съм сигурен че 99% от хората няма и да забележат.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Aug-2008 13:30


Мда, разумно :)

Написа Александър Илиев на 06-Aug-2008 13:40


Забелязвам, че НЕКОИ банки, все още гордо прокламират, че всички функции на Интернет банкирането им могат да се ползват пълноценно само с Интернет Експлорер. Ще сменяме банката, май(не само заради това де, то простотиите им станаха много).

Написа Георги Гочев на 06-Aug-2008 16:58


btw а как стои въпроса с history на браузъра? сега нямам спомен дали и тя не се пази във файл, но утре дано се сетя да погледна по дървото с директориите. и не, все още не ползвам online банкиране.

Написа Nick Angelow (www) на 06-Aug-2008 21:14


А каква е опасността ако има отворени други табове с някакви невъзможни флашове и подобни? Има ли практически атаки в които злобен javascript в някакъв сайт може да "види" имена/пароли от друг сайт отворен в съседнийя таб? Въпросът важи и за сайтове отворени преди/след във същия таб. Линкове с информация са добре дошли.

Написа Peter Rabbitson на 06-Aug-2008 21:33


@nick: при https по принцип кеша не се използва.
@peter: е точно за такива опасности говоря. Потърси за xss и csrf например. http://isc.sans.org/diary.html?storyid=1750

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Aug-2008 22:25


Не е ли по-лесно да се направи нов профил само за е-банкиране и epay.bg и да се отваря при нужда. Така се елиминира и риска от несигурни add-ons (extensions).

btw може ли да се работи с два профила едновременно?

Написа Драго на 27-Aug-2008 17:39


@драго: също добра идея, дори много добра, макар че no script и adblock трябва да се качат в този профил.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Aug-2008 17:44


Два въпроса, много закъснели и леко риторични, но ... :

1. Как да проверя сетрификата на банката, при условие че той или е самоподписан, или в последно време - издаден от български удостоверител по ЗЕДЕП. За информация - единственият сигурен начин да се сдобиеш със сертификатите на нашите "удостоферители" (които също са самоподписани) е да отидеш на крак в офиса на всеки един от тях, да си го поискаш на CD и да изтърпиш профанските коментари и насмешки на "експертите" им.

2. Каква сигурност ми дава спазването на правилната процедура когато банката ми изисква УЕП, при условие че не ми е известна банка, която приема УЕП на Спектар, а всички други удостоверители у нас издават електронните подписи по начин, при който няма как да знаеш дали ключът е бил генериран в картата и ако е не е - колко копия има до момента. (Да, знам че е незаконно да се правят копия, но това не е довод.)

Това са само два от многото безумни проблеми с идиотската реализациятя на електронните подписи у нас. Предполагам те са достатъчни да разбереш защо се отказах да използвам електронно банкиране и се прехвърлих към банка, която е на 50 метра от офиса ми.

Написа Димитър Кавлаков на 13-Jan-2009 15:57


Вторник, 5 Август 2008

Еди Мърфи никога не ме е кефел особено, затова и последния филм с него Meet Dave, въпреки че ми е на диска втора седмица, престояваше докато му дойде времето. Е, днес времето му дойде и след като го изгледах мисля да го похваля, че става за гледане. Комедия за деца, но някак си сладурска и ако не сте сериозно настроен ще ви хареса. Разбира се, не става за кино. Оценка 4/6.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

От по-новите комедиики You Dont Mess With The Zohan не е лош... в смисъл филма е пълна боза, ама за релакс е перфектен

Написа MacTeP (www) на 08-Aug-2008 22:52


You Dont Mess With The Zohan - много смях, много :). Филма е един от малкото, които стават напоследък. Два пъти го гледах.

Написа instinct на 09-Aug-2008 02:31


Сряда, 6 Август 2008

Забелязах залепени по стълбове плакати, приличащи на некролози, в които МВР обявява, че издирва някакъв тип дето хванал гората и го нямало вече не знам колко си дни. Похвална инициатива (да бе), но с приликата си на некролог обявата ме навежда на интересни мисли за изчезналия.

Отдавна е известно, че чужденците смятат този противен обичай - некролозите, че се ползват за обявяване на издирвани личности, а сега с дизайна на гореспоменатото плакатче, съвсем ще стане трудно да се обясни разликата.

Някой по-знаещ от мен, може ли да ме светне откъде идва традицията с лепенето на некролози и защо изобщо се прави?

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Предишната събота бяхме заедно на една маса. В понеделник - изчезнал. Много кофти случка. Вчера и днес и аз лепих. Наистина, вместо това заглавие можеше да е някакво друго...

Написа Коко на 08-Aug-2008 00:13


това тук звучи разумно
http://forums.wsphere.com/index.php?showtopic=2690&st=20&p=108494&#entry108494
а лонганлон е спамил дори там, просто забележително

Написа skoklyo на 08-Aug-2008 05:43


Некролозите не ми харесват, особено като ги слагат където им хрумне (по дърветата примерно). Нямам намерение да спазвам такава традиция.

Написа instinct на 08-Aug-2008 07:58


Това некролозите е адски противно... така и не разбрах защо пада такова лепене...

Написа MacTeP (www) на 08-Aug-2008 22:55


Четвъртък, 7 Август 2008

Преди време прибързано отсъдих, че след гледането на филма The Other Boleyn Girl, вторият сезон на сериала The Tudors може да бъде пропуснат. Обаче, след като изгледах сезона, отговорно мога да заявя, че не съм бил прав. Не само, че не съм бил прав ами и си мисля, че когато съм хвалел The Other Boleyn Girl съм бил напушен. Истината е, че е по-добре да гледате сериала, а да не се занимавате с филма. Очаквам трети сезон към края на 2009 с нетърпение.

Петък, 8 Август 2008

Откриването на олипиадата очаквано беше великолепно, а коментаторите на Канал 1 очаквано бяха трагични.

Ех, Канал 1, Канал 1. Такъв потенциал, така осран.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Че кой ти гледа Канал 1?

Евроком HD > Eurosport HD - 1080i картина.

Ако искаш наистина да видиш колко фантастична беше церемонията всъщност - потърси един 27GB 720p файл от онзи ден в HDBits...

Написа Никола на 10-Aug-2008 06:12


Гледах почти цялото откриване без звук, защото след 1000ното споменаване на Конфуций исках да му счупя главата на коментатора....

Написа Л. Йорданов (www) на 11-Aug-2008 01:09


какъв потенциал ве?

аз от едно раздаване на оскарите (на запис!) помня, че преводачът на Канал1 преведе филма Good Will Hunting като "Лов на добра воля"... за кво си говорим...

Написа Longanlon (www) на 11-Aug-2008 06:36


Събота, 9 Август 2008

Тази година бях решил да се предпазя от рак, като не ходя да се печа на плаж и подобни и в резултат на това се радвах на чудесен тен тип "виж докъде ми стигат ръкавите и на коя ръка си нося часовника". Не издържах и се поплацикахме два дни на Овощник в Казанлък. Басейнът е хубав, а и в петък нямаше много народ. Тенът ми от гореописания статус се премести към "над ръкавите ми съм от червенокожите". Повече мазане next time.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

хех, няма да можеш да се предпазиш от рак като не ходиш на плаж, най-многото да намалиш някакви теоритични проценти.

и пека, а не печа :)

http://bg.wiktionary.org/wiki/Шаблон:Словоформи/пека

Написа sdf на 12-Aug-2008 21:10


Аз опичам, не опикам :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Aug-2008 21:24


Да Жоро, опичаш, не опикаш, но забележи - коренът на думата е пека, а не печа. Пекар, Пекарна, а не Печар, Печарна. Вярно, печено агне, а не пекано :). Когато се печеш на плажа - казваш - пека се, а когато се опечеш - опекох се ;) Кратка лекция ... без википедия, щото там е ...

Написа SimonP (www) на 13-Aug-2008 07:23


Ще приема, че са дублетни форми :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 07:39


Уааа, погледнах в wiki речника и ми падна ченето. Тази дума е някаква адско чудо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 07:42


Неделя, 10 Август 2008

От арена и замунда (бивш free.linkos.bg) са изчезнали риповете на Wanted, Iron Man, Dark Knight и няколко други на нови филми, поради нечии оплаквания. Това е цената, която се плаща когато искаш да прибираш кинти от реклами и да се правиш на много примерен. Ако не искате да се ебават с вас: thepiratebay.com.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Интересно е дали "изчезналите" филми са на един и същ разпространител - Alexandra, Sunny или Prooptiki.

Някой има ли представа?

Написа Еленко (www) на 11-Aug-2008 14:25


Спряха пиратството... йохохохоооо~

Написа Another Life на 11-Aug-2008 14:33


Ето списъка на махнатите филми: http://arenabg.com/abuse.php

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Aug-2008 15:26


От край време изчезват филми. Тегля от почти година от thepiratebay и мога да кажа, че има достатъчно българи сийдващи торентите, за да достигна скороста като от бг тракерите :)

Написа Л. Йорданов (www) на 11-Aug-2008 15:35


дано локалната crook мисъл на 'да минеш някого на дребно' почне да губи мащаб скоро и киноманите да почнат да си дават сметка, че джобните им парички за качествени прожекции не са хвърлени на вятъра. инак гледайки TS-и с пикливо качесто си осират цялото преживяване.

Написа sdf на 12-Aug-2008 21:20


От както билетите за "премиери" са 15 лв., заливат с 20 мин. спам и ме плашат със затвор преди прожекция - кинти от мен - ниет.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Aug-2008 21:26


"изтритите" филми са най-вече от каталога на Prooptiki. Явно PR отдела им нямат много работа и browse-ват торент сайтове :)

Написа lini на 13-Aug-2008 10:33


За феновете на антипиратството http://geekologie.com/2007/03/anti-piracy.jpg :)

Написа MacTeP (www) на 14-Aug-2008 11:07


Понеделник, 11 Август 2008

На колелото нямам стойка за шише и когато карам - не пийвам водичка. Знам, че така не трябва, но ме мързи да мъкна раница заради една бутилка. За сметка на това, преди да се прибера вкъщи минавам през ъгъла на Парчевич и Ангел Кънчев през един витаминов бар и удрям по един фреш. Често ми дава силички да продължа да карам и ме отказва от ранното прибиране. Последното ми откритие е фрешa от ябълка, морков и магданоз, което е свежа, нетипична напитка, която силно препоръчвам. Витамини за всички!

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Че ти по колко караш, та чак "така не трябва"?

Написа Даниел Панев (www) на 13-Aug-2008 08:38


15-25 км. на ден. Не е много, но по-принцип знам, че трябва да се пие водичка.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 08:41


За толкова малко не е нужно да се притесняваш. Просто пий вода като стигнеш. То и кога ще ти остане време да я пиеш тая вода - едва ли в едната посока се движиш повече от трийсетина минутки...

Написа Даниел Панев (www) на 13-Aug-2008 08:52


Да, горе-долу около 30 мин ми е в едната посока.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 08:55


Това фрешче ми се струва доста освежаващо, знам, че е и доста витаминозно т.е. полезно

Написа sinsky на 18-Aug-2008 00:50


Вземи си 1 CamelBak, горещо препоръчвам:

http://www.camelbak.com

Мисля, че имат онлайн магазин в Европа.

Написа Еленко (www) на 18-Aug-2008 07:17


Вторник, 12 Август 2008

За последната година трима човека седящи на разстояние от 15 метра от мен (включително и аз) си купиха жилища. До месец ще имаме и четвърти. Разправят, че пазарът на жилища не вървял. Може и да не върви, но не и около мен.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Не мога да разбера сега, фукаш ли се или критикуваш пазара :D
Аиде честити ти жилиша ;) в кои квартали са?

Написа Л. Йорданов (www) на 13-Aug-2008 11:09


аз пък продадох :)

Написа sdf на 13-Aug-2008 11:19


същото казваха и колегите ми за океана. радваха се. купувайте, купувайте. след 2 години, когато аз планирам да купя, ще говорим пак.

Написа Георги Т. на 13-Aug-2008 11:22


@л.йорданов: Просто наблюдавам. Из разни квартали са, от крайните западни и южни до центъра.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 11:30


Не само около теб, всички които имат малко пари купуват имоти. В моята фирма е същото, в рамките на последните 6 месеца жилища взехме 4 човека от 10, други взеха пък нови автомобили ...
Изглежда в ИТ-то е така навсякъде :-D

Написа Георги Петров на 13-Aug-2008 12:05


@Георги Петров

Идеята е, че нямат, но пак купуват. Както и, че могат да си позволят кола за около 5-6 хиляди лева, но си купуват такава от 20 ;-)

p.s.
Говорим за мнозинството, иначе винаги има изключения.

Написа hett на 13-Aug-2008 17:53


@hett
Абсолютно съм съгласен с теб

Написа MacTeP (www) на 14-Aug-2008 11:03


Всеки тегли кредити и купува, естествено тоя кредит няма да могат да го върнат, цените ще паднат и ще си останат с х.. в г..а. Много ще изгърмят и циркът ще е голям. Толкова е очевадно :(
А някой сети ли се кой строи и кой дава кредити, случайно май са едни и сзщи хора?

Написа windows xp professional latest updates на 15-Aug-2008 08:12


Сряда, 13 Август 2008

ФК Левски днес ще играе с ФК "Бате Борисов" на Герена. Най-доброто име за отбор - ever!

Следващите няколко дни ще се "наслаждавам" на gprs връзка и планински въздух, тъй че ако сте решили, че ви трябвам, просто ме забравете.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Кой провайдер? Или само през GSM-a?

Написа Дончо (www) на 13-Aug-2008 19:05


Mtel gsm. Още не съм чул за data карти, които да струват да речем 20 кинта ( ида мога да ги зареждам) и да мога да ги ползвам в продължение на година, докато изхабя трафика. Сега 3 кинта на мегабайт ако щеш :(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 19:07


Прав си, абсолютна свинщина е! Ние имаме към служебния договор "някакъв" трафик, но все се притеснявам, че ще го изхабя с моята ненаситност. И като си гледам последните сметки, може и така да се получава.

Ще ми се да си взема от "онези" устройства, ама... още 40 лв всеки месец... оффф!

Написа Дончо (www) на 13-Aug-2008 19:19


За човек като мен, на който мобилната свързаност му трябва по веднъж на три месеца за по един час, програмите които предлагат наистина могат да се определят само като "свинщина".

Затова и ползвам просто каквото ми пусне gprs-а и си плащам по 3 лв. на мегабайт. Безумно скъпо, но като сметна предлаганите планове (току що се осведомих отново) и месечните им такси и подобни, ако ползвам тях ще ми излиза не златно ами не знам какво. А сега минавам с десетина максимум 15 кинта на три всеки месеца.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 13-Aug-2008 19:40


Четвъртък, 14 Август 2008

В testing на slackware-current вече има KDE 4.1. Качвайте и се кефете. Смятам другата седмица да го направя и аз.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

След доста колебания го пробвах, донякъде окуражен и от тоя пост.
Много лай се излая срещу kde4, ама за сега не виждам някакви кой знае какви проблеми.
За проблемите с k3b и amarok Патрик е писал в readme-то, сложих старите и всичко е точно.

Неприятно ме изненада, че firefox-3.0.1 започна да гърми, докато работеше чудесно под старото kde, но пък приятна изненада беше, че като натиснеш alt+F2 и запонеш да пишеш firefox животното автоматично откри, че имам и firefox-2.0.3, която не е инсталирана като пакет. Пуснах нея и работо без проблем, даже по-бързо от тройката под kde-3.

Нещо за сега не откривам, как мога да настроя лентата в долната чат на екрана - не знам, какъв "бар" се води. Не мога да местя нещата по нея, нито има нещо от рода на quick launch, ама ще го разучавам.

Написа Божо (www) на 22-Aug-2008 08:19


А и нещо неприятно, Конзолата нещо са я окепазили. Не е толкова удобна, като в kde3

Може ли и един въпрос - когато стартирам amarok ми излиза предупреждение
Could not find mime type. application/octet-stream

Това в последните дни още докато позвах kde 3 започна да се появява, още при стартиране на kde и после всеки път, когато се пусне някоя програма свързана с него - konqueror примерно.
В мрежата има доста писано по въпроса - като това например:
http://lists.kde.org/?l=kde&m=107797994605331&w=2

ам� � не е такъв случаят. Изглежда някой конфигурационен файл е скапан,

Написа Божо на 22-Aug-2008 08:36


Петък, 15 Август 2008

Наваксвам на нови филми, ето и какво гледах:

The Love Guru - типичен филм на Майк Майерс с тоалетен хумор, просташки игри на думи и не особено голям смисъл. Филмът си заслужава да се гледа заради Джъстин Тимбърлейк играещ вратаря на канадският хокеен отбор, изглеждащ като порноактьор от седемдесетте години на миналият век и фен на Селин Дион. С играта си Джъстин ми се издига много в очите. Ако участва в други филмови проекти ще го гледам задължително. Джесика Алба си играе стандартната не запомняща се с нищо роля. Филмът става за гледане ако си падате по простотии. Оценка 4.5 от 6.

Taken - готин екшън в стил "иванчо разбива мафията" с Лиам Нийсън. Нашето момче е бивш ЦРУ изпълнител на мокри поръчки и когато отвличат дъщеря му, той заминава за Франция и ебава мамата на албанската мафия. Битките са добри, гонките са добри и стрелбите са добри. Какво повече му трябва да на човек за разпускане от една добра пуцаница. Оценка 5 от 6.

The Happening е психарийка с Марк Уолбърг. Нашето момче е даскал и когато народа започва странно да измира самоубивайки се, бяга с жена си и детето на приятелят му, докато не разбира какво предизвиква масовите самоубийства. Тъкмо разбира какво става и филмът свършва. Ако се гледа на тъмно и късно вечер филмът може да бъде леко страшен, иначе е пълна скука. Оценка 4 от 6.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Мда, смятам да дам шанс на Taken! Звучи като приятна времегубка.

Написа Дончо (www) на 18-Aug-2008 18:43


"Taken" е готин. Гледах го 2 пъти (втория път на 25 метров екран). Има и българско участие, ако така може да се нарече 30 секундното включване на проститутката която нашия човек уж се опитва да закачи по време на срещата си със албанския преводач.

Написа Боян Куртев на 19-Aug-2008 06:49


Кое е бг участието?

Сигурно е някой от албанците? Виктор Крум? :P

Написа Alex (www) на 19-Aug-2008 19:41


Събота, 16 Август 2008

Първите ревюта, които излязоха за новия Индиана Джоунс и кристалния череп малко ме разколебаха и очаквах филмът да е пълна боза, но за щастие се оказа друга работата. Филмът си е точно в стила на предишните три, има си хумора и екшъна, така че ако сте фенове на поредицата според няма да се окажете преебани. Ако враговете бяха други, а не измислените руснаци, които се разхождаха из макартистките щати като из Москва, работата съвсем щеше да се върже.

Като за четвърта част на култова поредица става. Оценка 4.5 от 6.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Най-ефектно бе6е номера с хладилника и атомната бомба. Е след тоя филм и порното на Фелпс на Олимпиадата, не могат да ме убедят 4е в С6А има интелигентни хора.
Ти сигурно и на Рамбо 4 се радва6 :?

Написа windows xp professional latest updates на 20-Aug-2008 14:27


Рамбо четири рулира отвсякъде.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Aug-2008 16:40


Даа, този номер с хлаилника и експлозията на полигона беше много измислена, ама хайде, от нас да мине. Всички знаем, че за добрия стар Д-р Джоунс няма невъзможни неща. Компанията произвеждаща този модел хладилници може да ги рекламира и като персонални противоатомни убежища за еднократна употреба.

Написа Боян Куртев на 21-Aug-2008 01:34


Хумор че има... има и тоя доста...
Обаче филма като цяло е такава боза, че не е истина... ако не бяха свежите лафове, надали щях да го изтрая до края

Написа MacTeP (www) на 21-Aug-2008 19:40


Неделя, 17 Август 2008

За пръв път карам повече от 50 км. за един ден с колелото. Нямах намерение да правя подобно пътешествие, но като тръгнах и не ми се спираше. Покрай Орландовци, Хаджи Димитър от там на Ботевградско Шосе, по пътя за Цариградско, Околомръстното (където тествах новите и все още неотворени пътни платна) и спускане надолу по Черни Връх. Цялото това упражнение за около 2:40, като най-голям зор видях на изкачванията по околовръстното.

Като слязох от колето имах чувството че краката ми ги няма и се нося във въздуха.

Понеделник, 18 Август 2008

Понеделник след WWE pay-per-view Summerslam. Още следобед вече всичко е наточено и докато се боря с обичайните понеделнишки дивотии мислено се подготвям за вечерния екшън. А екшъна си беше добър, добри мачове, особено Hell in a Cell. Всъщност другите така и не ме вълнуваха. Малко ме е яд, че набутаха моя човек Tripple H в тъп мач, но пък човекът си свърши работата. След три седмици идва Unforgiven.

...it's all about the game.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Ти верно ли им се кефиш на тия?

Написа MacTeP (www) на 21-Aug-2008 19:41


Голямо шоу са.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Aug-2008 19:46


Имаше ли кръв в клетката ?! :)

Написа Краси (www) на 22-Aug-2008 21:28


@краси: не, минаха без brawl този път.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2008 07:18


Вторник, 19 Август 2008

Едва ли някога ще изкарам пари, за да си купя Ферари или Порше, но това не значи, че не ми иска да подкарам нещо такова. Зная че в белият свят (извън България) такива коли могат да се вземат под наем за ден-два да поджъткаш и да си начешеш крастата и винаги съм се чудел дали и тук ще има подобни услуги. Е, вече зная че има, защото открих f1 рент-а-кар на околовръстното до отбивката за Панчарево.

Хорицата те поставят пред много труден избор има 911-ка, Merc CL65 AMG, Bently Continental GT, Rolls Royce Phantom, Maybach 57s, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari F430, Maserati Quattroporte GT, Aston Martin DB9 и DBS (между другото пред DBS стандартната DB9-ка изглежда като жигула) и още подобни расови екземпляри. Ваши са за около 3к лв. на ден. Цената ми изглежда съвсем разумна. Бях се настроил, че ще е около 1000-1200 евро на ден, тъй че съм бил близо.

Започвам да събирам, приемам и дарения. На заинтересуваните ще предоставя банкова сметка за даренията. Обещавам да се използват *само* по предназначение.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

3 000 лв/ден са шега, ама ако има кой да им ги дава...

Имай предвид, че коли като тези се внасят в БГ за ~300 000 лв.

Написа Никола на 21-Aug-2008 13:05


Цена за кефа нема :-) /само да можеш да си го позволиш де/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Aug-2008 13:47


А има ли лимит колко километра може да покараш? Щото с една такава кола... аз ако я взема за 24 часа, ако не и направя едно 1000 - 1500 км направо незнам :)

Написа MacTeP (www) на 21-Aug-2008 19:44


Няма лимит на километрите, само бензин трябва да сипваш и да я върнеш на време /поне когато съм вземал кола под наем е било така/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Aug-2008 19:45


По-евтино ще ти излезе а пък и по интересно, следващия път като решиш да ходиш насам натам, да се отбиеш до Австрия (сигурно и други държави предлагат същото) , да се запишеш на шофиорски курсове , ще платиш същите пари , но ще караш повече от веднъж ferrari, porsche и тем подобни ... макар и с учител до теб :)

Написа Мартин Душков (www) на 22-Aug-2008 16:41


тия дали имат сайт да го поразгледам!?

Написа Милко Величков на 23-Aug-2008 09:46


@милко: имат - http://f1rent-bg.com/ обаче в момента е безполезен. Прати ми поща и ще ти върна сканираната им брошура.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2008 07:19


Еха! Правя партийно за Mercedes C63 AMG, 2008 г. 525к.с. в всички екстри за модела - само 500 лв. без ДДС на ден е! ;)

Написа Милко Величков на 29-Aug-2008 14:41


@Георги Чорбаджийски
Я ми метни на мейла брошурката, че ми се ще да я разгледам... не че ще си наема де... ама все пак да огледам.

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:46


Като си почнал да мяташ, давай и насам :) Или пък направо я сложи някъде из нета ...

Написа N.Pepelishev на 09-Sep-2008 12:42


Сряда, 20 Август 2008

Оказа се, че всички в офиса са фенове на сериала Рим и само аз не съм го гледал. В момента поправям пропуска си.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Имаш 2 сезона за наваксване :)

Написа Георги (www) на 25-Aug-2008 07:50


Аз гледах малко (2-3 епизода), но не можа да ме грабне. По-нататък как е?

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:48


По-добре е :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 07:36


Четвъртък, 21 Август 2008

Ох, на батко. Като порастна ще си купя Cannondale Rush Carbon 1. В България се продава за малко над 12500 лв.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Всъщност и Rush 4 не бих върнал, пък и е "само" 7к лв. :-)

http://www.cannondale.com/bikes/08/cusa/model-8VM4.html

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2008 07:56


За тези пари това нещо трябва сами да върви :)

Написа Цветан на 25-Aug-2008 19:33


То ако само върви, къде е кефа?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2008 20:01


Моля к'во? 12 хилки за колело?

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:50


Петък, 22 Август 2008

Десет човека с три въдици и минимален шанс да се хване нещо. Добре че, не разчитаме на това за прехрана, че гладни щяхме да си стоим.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Хаххахаха и мен ме викат тия дни да ходим за риба... да видим дали ще се престраша :)

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:51


Събота, 23 Август 2008

Като се съберат много хора на едно място обилно полято с вино и подложено с мезе, се раждат всякакви остроумни мисли. Малък пример - "гъз пол нема". А сега де :-)

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Това е стара анадолска мъдрост. Не сте го измислили вие, просто някой е вметнал. Можем само да гадаем за повода... :)

Написа Георги (www) на 25-Aug-2008 09:52


Дам старо е, ама повода верно по-добре да не знаем... :)

Написа Иво на 25-Aug-2008 13:50


Ееее :-) Няма повод има поредица от мръсни вицове.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 25-Aug-2008 18:08


Е че... така си е :)

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:52


Неделя, 24 Август 2008

Голяма гадост е да се прибереш след тридневна почивка и да откриеш, че лампичката за link не свети на мрежовата карта и нет - йок. Ще трябва да потърпя до утре, за да преборя няколкото хиляди насъбрали се пощи.

Понеделник, 25 Август 2008

Втори сезон на Рим е дори по-силен от първия. Задължително за гледане!

Вторник, 26 Август 2008

Из логовете на поддръжката на популярна услуга за разпространение на телевизия:

Абонат: xxxxx <xxxx @ abv.bg> (logged in)
Провайдер: xxxxx
IP/Proxy: xxx.xxx.xxx.xxx
User-agent: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-GB; rv:1.8.1.16) Gecko/20080702 Firefox/2.0.0.16
Тип проблем: Друг
Описание на проблема:
> Защо няма порно канали със животни? Според мен ще бъде много супер.

Ще бъде много супер!!! Как се отговаря на подобна "заявка"?

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Тва е бил червариум :)))))))

Написа Георги Иванов на 01-Sep-2008 12:35


Все се каня да кача един скриншот от тази популярна услуга, който казва: Заредили сте ..... от мрежа на Мегалан, но сте регистриран като клиенти на друг доставчик - Мегалан
:-))

Написа doni на 01-Sep-2008 14:33


Пращай, пращай. Бъговете трябва да се трепят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2008 15:33


Да ти пратя малко, за да запушиш дупката? :-D

Написа Коко на 01-Sep-2008 17:06


Мерси, чак толкова услужлив - не съм ;-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2008 18:20


Пуснети му порну с животинки на чувека бие :)
много супер ще е

Написа MacTeP (www) на 02-Sep-2008 18:57


Предполагам че не искаш примерни сайтчета/канали за животински грозотии ...

Написа Zeridon (www) на 03-Sep-2008 12:39


Не, благодаря. Ако съм имал нужда мога да си ги намеря и сам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 13:18


Сряда, 27 Август 2008

Задна гума спукана на три места, това се получава при редовно каране из улиците на София. Вече започва да ме хваща бяс от ходенето на всеки две седмици до гумаджиите.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

А лети джантички имаш ли? Изправянето е колкото един годишен данък :)

Написа Георги (www) на 01-Sep-2008 13:39


Имам...ама не и на велосипеда, за които става дума :-) Сега като чета какво съм написал, забелязвам, че не е станало ясно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2008 13:58


А с каква външна и вътрешна гума караш отзад ?

Написа Димитър Томов на 01-Sep-2008 14:43


Нямам представа - стандартните, които идват с колелото. Нещо да ми препоръчаш?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2008 15:28


Schwalbe Furious Fred е доста добра гума, дотук 500км из града през лятото без оплаквания - http://www.schwalbetires.com/furious_fred_home

~70лв бройката, има ги в магазините на Веломания.

Написа biker на 01-Sep-2008 17:16


@biker: мерси, ще я прегледам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Sep-2008 18:20


за по-планински условия : http://screambikes.eu/product_info.php?cPath=112&products_id=46
за по-градски: http://www.bas-bg.com магазин-->tyres--> maxxis high-roller
вътрешни maxxis welter

добър форум: http://mtb-bg.com/forum

Написа Peter (www) на 01-Sep-2008 19:31


Има гуми за велосипеди, които са със стоманена мрежа от вътре и не се пукат. И за байкове 26 цола и за колелета с 28 цолови капли. Потърси в специализираните магазини. Малко по-скъпи са от нормалните външни гуми, но си струват парите.:)

Написа ВладиЧ на 03-Sep-2008 04:54


И двата модела гуми посочени по-горе са с кевлар, отделно се продава и боза, но обикновено качествена външна + вътрешна е достатъчно

Написа peter (www) на 03-Sep-2008 07:14


Четвъртък, 28 Август 2008

Достигнат ли бройките на непрочетените писма подобни висоти, зная че от камари глупости не ми е оставало време да си седна на компютъра. Това ми е мярката:

Mailbox counts - 2008-08-28

...поне имам обективен метод за измерване.

Петък, 29 Август 2008

Празнуването на рожден ден на патерици, се е превърнало в яко напиване като едно време. Радвам се, че се спасих на време...

Събота, 30 Август 2008

Отдавна се канехме да отидем на японски ресторант и днес го осъществихме. Бяхме в Саса (на последния етаж на хотел Хемус) и изключително много ни хареса хапването и обстановката.

Доброто - всичко, което опитахме. Суши, японски салати, японски десерти и уасаби. Специално от уасабито съм впечатлен. Обичам люто, но това е друг вид люто. Когато го опиташ има един момент, в който те "удря в носа" и ти се насълзяват очите, но при отминаване на момента, нито пари, нито е непрятно. Много е различно от всичко люто, което съм опитвал и със сигурност ми става фаворит. Сушитата, които поръчахме бяха ок, десертите макар и малко странни (крем брюле от зелен чай със смлян боб и някакво руло от зелен чай) бяха ок. Телешкото и агнешките котлети бяха приготвени вълшебно. Всичко това обилно полято със сухо българско бяло вино.

Лошото - направихме се на силни и опитахме стриди. Поднасят ги сурови и са най-гадното нещо, което съм опитвал. Добре че, ги опитахме в началото на вечерята, защото ако бяхме чакали до края със сигурност щеше да има повърнали. Как я хапват тази слузеста гадост, че даже и се кефят - нямам представа.

Снимки за съжаление не направихме, бяхме твърде заети с хапването.

Задължително ще отидем пак на японско.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Eдно време четях Дийн Кунц (по лекия вариант на Стивън Кинг). В неговите книги винаги главния герой участва в сцена на хранене, която е описана до най-малките подробности. На човек му потичат лигите...

Та така и ти! Чак ми се прииска да отида на японски! Сериозно!

Написа Рос на 03-Sep-2008 09:58


Иди, иди, няма да съжаляваш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 10:01


Е, сега остава да гледаш и филма "Wasabi" с Жан Рено, ако случайно си го пропуснал в мелето от филми :)
На мен лично ми хареса.

Написа Nick Angelow (www) на 03-Sep-2008 16:28


@Nick Angelow
Мдам, филмчето не е лошо... неангажиращо е такова :)

Написа MacTeP (www) на 03-Sep-2008 20:18


@nick: гледал съм го, от тогава все се каня да опитам митичното wasabi.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 20:23


От години се "друсам" с уасаби. Веднъж като ти хареса и нямя откачане.
Има тубички уасаби в китайските магазини. Преди го "внасяхме" от германия, но сега се намира и тук.

За сажеление всичкото суши което успях да пробвам в България (правим си Суши хънтинг от време на време) е много различно или не добре приготвено от истинското суши, което е просто пожествено.

Успях да по правя този пробелем като просто отидох да ям суши в Ню Йорк преди две семици и си мечтая и тук да отворят най сетне свестен рестурант.

За сажеление една пт причините е можеби че не сме окенска даржава и ползваме замеазнеа риба. Казват че истинското суши се прави само с риба уловена сутринта и никога по стара или замразена. От тук лесно може да си обясним защо в София нямя добро суши.

По повод бялото вино, пробвайте истинско Японско саке, нещо като топло бяло вино е само дето е още по добро. Много леко вкусно и пивко и е окло 18 градуса алкохол .

Написа Зденек на 17-Sep-2008 12:44


Неделя, 31 Август 2008

Поради липсата на сериали, наблягаме на филми и разбира се често уцелваме тъпотии.

Тъпизъм номер 1 - The X files: I want to believe. Всички са остарели, минали са години, ама ФБР пак имат нужда от нашето момче за разплитане на някакъв си случай. Заспах на 20-тата, но до там филмът тъпееше, предполагам, че така е и продължил. Никога не съм се кефел на X Files. Да не се гледа от други освен hardcore X files фенове (има ли такива изобщо?!?).

Тъпизъм номер 2 - Dr.Jekyl and Mr.Hyde. Историята я знаете, този път е в модерен вариант и единственото свястно нещо във филма е играта на главния герой, браво на него. Всичко друго е толкова измислено, че на моменти гледах с отворена уста и не можех да повярвам какви ни ги пробутват. Да се гледа в краен случай.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

The X files: I want to believe е никак не лошо трилърче, само че няма нищо общо с досиетата Х и лично за мен беше разочарованието на годината.

Иначе за сериали може да хвърлиш едно око на Eureka и Stargate Atlantis.

Написа MacTeP (www) на 03-Sep-2008 20:34


Atlantis-а го следя, Евриката и се каня от доста време да я започна.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 21:04


джекил/хайд беше много хм.. глупаво - особено с промяната на днк структурата, но досиетата хъ, спокойно можеха да минат за малко по-разтеглена във времево отношение серийка от поредния сезон :)

Написа lawyer.bg (www) на 04-Sep-2008 05:47


Eureka е много забавно сериалче. На места има пълни измислици (все пак е фантастика) но като цяло много ме кефи разнообразието в сериите.

Написа Красимир Казаков на 05-Sep-2008 11:41