< HomePage | Снимки
<- Петък, 29 Август 2008 | Начална страница | Неделя, 31 Август 2008 ->
Събота, 30 Август 2008

Отдавна се канехме да отидем на японски ресторант и днес го осъществихме. Бяхме в Саса (на последния етаж на хотел Хемус) и изключително много ни хареса хапването и обстановката.

Доброто - всичко, което опитахме. Суши, японски салати, японски десерти и уасаби. Специално от уасабито съм впечатлен. Обичам люто, но това е друг вид люто. Когато го опиташ има един момент, в който те "удря в носа" и ти се насълзяват очите, но при отминаване на момента, нито пари, нито е непрятно. Много е различно от всичко люто, което съм опитвал и със сигурност ми става фаворит. Сушитата, които поръчахме бяха ок, десертите макар и малко странни (крем брюле от зелен чай със смлян боб и някакво руло от зелен чай) бяха ок. Телешкото и агнешките котлети бяха приготвени вълшебно. Всичко това обилно полято със сухо българско бяло вино.

Лошото - направихме се на силни и опитахме стриди. Поднасят ги сурови и са най-гадното нещо, което съм опитвал. Добре че, ги опитахме в началото на вечерята, защото ако бяхме чакали до края със сигурност щеше да има повърнали. Как я хапват тази слузеста гадост, че даже и се кефят - нямам представа.

Снимки за съжаление не направихме, бяхме твърде заети с хапването.

Задължително ще отидем пак на японско.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Eдно време четях Дийн Кунц (по лекия вариант на Стивън Кинг). В неговите книги винаги главния герой участва в сцена на хранене, която е описана до най-малките подробности. На човек му потичат лигите...

Та така и ти! Чак ми се прииска да отида на японски! Сериозно!

Написа Рос на 03-Sep-2008 09:58


Иди, иди, няма да съжаляваш.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 10:01


Е, сега остава да гледаш и филма "Wasabi" с Жан Рено, ако случайно си го пропуснал в мелето от филми :)
На мен лично ми хареса.

Написа Nick Angelow (www) на 03-Sep-2008 16:28


@Nick Angelow
Мдам, филмчето не е лошо... неангажиращо е такова :)

Написа MacTeP (www) на 03-Sep-2008 20:18


@nick: гледал съм го, от тогава все се каня да опитам митичното wasabi.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Sep-2008 20:23


От години се "друсам" с уасаби. Веднъж като ти хареса и нямя откачане.
Има тубички уасаби в китайските магазини. Преди го "внасяхме" от германия, но сега се намира и тук.

За сажеление всичкото суши което успях да пробвам в България (правим си Суши хънтинг от време на време) е много различно или не добре приготвено от истинското суши, което е просто пожествено.

Успях да по правя този пробелем като просто отидох да ям суши в Ню Йорк преди две семици и си мечтая и тук да отворят най сетне свестен рестурант.

За сажеление една пт причините е можеби че не сме окенска даржава и ползваме замеазнеа риба. Казват че истинското суши се прави само с риба уловена сутринта и никога по стара или замразена. От тук лесно може да си обясним защо в София нямя добро суши.

По повод бялото вино, пробвайте истинско Японско саке, нещо като топло бяло вино е само дето е още по добро. Много леко вкусно и пивко и е окло 18 градуса алкохол .

Написа Зденек на 17-Sep-2008 12:44