< HomePage | Снимки
<- Юни, 2009 | Начална страница | Август, 2009 ->

Архив за месец Юли, 2009

Сряда, 1 Юли 2009

На http://vladi.unixsol.org/turcia2009/ можете да прочетете за новото пътешествие на баща ми, което завърши преди няколко дни.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Жоро, само че всеки ден като започва - датата записана е 2008 г.

Написа Alex (www) на 01-Jul-2009 09:41


Ъъъ copy + paste грешка. Оправена е.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jul-2009 09:59


Баща ти е нинджа. Браво. :)

Написа Иво на 03-Jul-2009 07:00


Много интересен пътепис : ) Следващият път накъде?

Написа ed на 03-Jul-2009 13:24


Не съм решил още, къде ще бъде следващото пътешествие, но знам че няма да е наблизо!:)

Написа ВладиЧ на 04-Jul-2009 17:04


Неделя, 5 Юли 2009

Преди седмица не мислех да гласувам, но в последните пет дни си промених мнението и днес гласувах. Направи ми впечатление, че имаше доста гласуващи, а и самите хора в секцията казаха, че потока от хора не е спрял от сутринта.

Реших да гласувам, защото ме изнервиха комунистите и измамниците от дпс (няма да ги наричам турци, турците са хубави хора, тия от дпс нямат нищо общо с тях - тия са ченгета и мекерета, барабар с т.н. български турци, които са неграмотни идиоти защото позволяват да ги водят за носа). Бал съм ги и комунистите ако не бяха се изсипали в последните четрии години огромно количество кинти в България щяха да ни докарат там дето ни докара Виденов. В крайна сметка чист късмет ги спаси, но да се оставят да продължават с глупостите е престъпно. Тъпото е, че ще трябва да ги търпим още поне 15-20 години докато измре електората им, но поне да не управляват, че тогава се оливат.

Ще ги видим новите дето ще дойдат от днес какви ще ги свършат. Проблема е, че летвата е поставена много ниско от тези преди тях и без много да се напъват ще могат да си пишат червени точки.

Данъците 10% - добре, сега направете ДДС 10% (или го махнете, така или иначе се ползва само за измама и директно товари потребителя) и социалните 10% и оставете бизнеса да измъкне посраната ни държава от кризата. Оооо и да не забравя да се изгонят 2/3 от държавните и общински служители със спестените пари да им се вдигнат двойно заплатите на останалите, а който го хванат да взема кинти за услуги или подаръци - конфискация и затвор. За съдебната система по същия начин - съдии, прокурори и подобни да бъдат разпапурвани защото вземат яко. Всички ги знаят кои са, не се правете не ударени.

Разбира се горното са само мокри сънища, но не е лошо човек да си помечтае.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Айдееее, заминаха си мамицата им крадлива!

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Jul-2009 16:13


Адаш, не съм съгласен за съдебнете система. Там може да се мине и без съкращения, само трябва да ги накарат да работят 24/7 на смени. И без това делата се точат с векове, така който не е на кеф, ще напусне доброволно.

В Пловдив имаше големи опашки, все едно раздават топъл хляб и 100 кебапчета на човек. Дано доживеем по-добри времена.

Написа Георги на 05-Jul-2009 17:07


@Георги #2,
Вземи прочети до край това http://www.focus-news.net/?id=f12226 .

Написа Иван на 05-Jul-2009 21:50


Защо няма повече хора като теб? Рядко ми се случва да чета на някой нещата и толкова често да съм на 100% съгласен с всичко...

Написа MacTeP (www) на 06-Jul-2009 01:40


Още ли си на ***391 телефон, че май си неоткриваем там :)

Написа N.Pepelishev на 06-Jul-2009 10:36


Първо, честита ти рожба, да расте жив и здрав и да ви радва много. Второ, и аз бях като теб, но вече разбрах смисъла от това, че гласувах. Да, ще видим новите какво ще направят, имат доста тежки задачи.

Написа Кирил на 10-Jul-2009 12:53


Сряда, 8 Юли 2009

По принцип съм за заключването на външните врати на блоковете, НО когато трета вечер поред се налага да влизам с взлом поради повредена брава леко започвам да се изнервям. Що за хора заключват като е явно, че веднъж заключена вратата може да се отвори само с тънка разбойническа намеса? Ключът ми работи до един момент след което трябва с бъркане и натискане на езика да доотворя напълно - чудна сигурност няма що.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Две-три капки каноконлит в бравата ще свършат чудесна работа :)
Иначе нема оправия с малоумните пенсионери, решили на всяка цена след като да ходили до бакалията, да треснат ключа, зер - имането си пазят.

Написа Габо (www) на 08-Jul-2009 19:51


Ами пазят си се пенсионерите - малко ли ги лъжат, пребиват, изнасилват ...
Що не сложите една "топка" на входната врата отвън?

Написа Алекс на 09-Jul-2009 17:14


Нема оправия, повярвай. С чук или ритник изкриви вратата така, че да не може да се сложи брава без намесата на компетентен. Като дойде, изчакай малко и пак го направи.

Написа Коко на 09-Jul-2009 19:44


Е защо да кърти входната врата пък? Да не е само негова? Или вдругиден любопитни крадци като го навестят ще се сети, че не е било толкова зле да има работеща входна врата. По-скоро Жоро да извика един ключар и да му я ремонтират - ще плати 20-40-60лв, но поне ще има за какво. По-горе се жалва от олигофрена дето омаскарил прясно боядисаната врата, а тук пък му се предлагат оферти да я изкърти... явно за да не го е яд...

Написа Steliyan (www) на 13-Jul-2009 17:31


Четвъртък, 9 Юли 2009

Както съм на битови теми от вчера да разкажа и една друга случка. През последната седмица и нещо направиха нещо като малък ремонт на входа на офиса. Леко боядисване и освежаване, макар и само на първите два етажа. Цветовете са трагични, но пък се вижда, че е боядисвано и разбира се стои по-свежо. Покрай тази работа боядисаха и входната врата.

Сутрин като идвам на работа с колелото внимавам да не я изцапам влизайки, а като гледам и другите хора се отнасят с уважение към свършената работа.

Преди няколко дни идвам на работа и виждам залепен на чисто новата боядисана врата, стикер рекламиращ някакво отвратително заведение. По принцип лепенето на стикери е занимание на нискоинтелигентните маси, но що за специален вид селски идиот трябва да си, за да си способен на подобна простотия.

Ден след появата на лепеката някой от съседите я отлепи и в момента в средата на вратата има петно, ожулена боя и останки от лепенка, а какво им е на хората които платиха доста пари за ремонта и боядисването не мога да си представя...

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Бих отишъл в това заведение, ще изпия една две бири и ще извикам управителя с обяснението - това е за щетите от шибаната ви лепенка на вратата ми и ще си тръгна.

Написа Коко на 09-Jul-2009 20:37


Eйййй
Това ме подсеща тъпанарите от Спиди как ми бяха лепнали лепенка на входа до звънците....на чисто ново лъскаво табло.
...с изписано моето име...да не би някой съсед да не разбере заради кого са омазали така грубо нещата.

Написа MadWizard (www) на 10-Jul-2009 04:56


Ние сме си сложили едно табло на което могат да лепят каквото си искат, но рядко се намира и някой простак, който да лепне нещо на вратата.

Написа Георги на 10-Jul-2009 07:01


май са ти ползвали една снимка на неподходящо място тук http://www.youtube.com/watch?v=ZV-3sIAvyzI&feature=related

Поздрав и,

Написа Калоян на 10-Jul-2009 17:44


Ама и коментарите под клипа къртят миФки де:

eyla91
nazdrave be 4i4oooy dai edna biri4ka&#65279; nasam be :P:P:P

Написа Габо (www) на 10-Jul-2009 18:52


Сряда, 15 Юли 2009

Изгледах Ангели и Демони по Шестото Клеймо на Дан Браун. Книгата съм я чел отдавна и всъщност филмът ми беше интересен просто защото паметта ми е пословично слаба и едва последните пет минути ми светна какво ставаше. Става за гледане преди заспиване.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Гледах го до някъде с приятелката ми... Поне съдейки по първите 30 минути - наистина става за приспиване :)

Написа ed на 17-Jul-2009 05:26


Тъп е.

Написа alex на 17-Jul-2009 07:03


Тъпи сте вие!

Написа freax на 17-Jul-2009 09:14


издържах точно 10 мин. и delete.

Написа alex на 17-Jul-2009 17:20


Е тъп е ...
Първо идеята с антиматерията е глупава защото всеки очаква сериозен филм.
Второ антиматерията какво общо има с църквата или по точно Илюминатите какво сходно имат с антиматерията не се разбра.
Трето един човек (лошият) който рискува живота си 5 пъти в ситуации в които на втората да е мъртъв накрая успява също не се връзва, интригата толкова се усложни че чак режисиьора или сценариста нещо се е объркал с последователноста на събията които не вървят в правилен ред.
Четвърто къде е поуката, извода, смисъла и въобще за какво беше всичко това (има ли господ, разбрахме ли посланието на Илюминатите ???) все въпроси с които започна филма и свърши сякаш никои не е питал за това ....
Тъп филм с добри актьори е моето мнение.

Написа Самуил Арсов (www) на 17-Jul-2009 22:46


Или, Самуиле, просто не си го схванал ...

Написа Алекс на 17-Jul-2009 22:49


Не съм го гледал, ама съм чел книгата. А съм си казал че ако съм чел книгата повече няма да правя грешката да гледам филма...

Написа MacTeP (www) на 18-Jul-2009 18:04


Неделя, 19 Юли 2009

Както винаги когато тръгвам с колелото и вчера нямах представа къде ще отида и колко километра ще навъртя. Мислех да направя стандартните за мен двайсетина километра с оглед на това, че потеглих към пет следобед, а по това време из пазарджишко още е страшна жега.

Не ми се мотаеше из града (много е малък) и затова тръгнах към Юнаците, което е на десетина километра. Вместо обаче да отбия където ме водеше пътят продължих и последваха Бошуля, Карабунар, Виноградец и понеже нямам навика да се връщам, а обичам да карам все направо продължих по пътя за Церово.

Почти до магистрала вече на 30-тият километър и със свършила вода започнах да виждам зор. Покрай пътя има много диви плодни дръвчета - череши, сливи, тук там някоя ябълка и още не узрели къпини. Примъкнах се на сянка под една сливка и след 15 минутна почивка и похапване с нови сили продължих към Лесичово. Това е моето село, но не спирах и с добро темпо го подминах, подминах също и Калугерово. Стигайки отново до магистралата реших да се прибера по нея като на няколко километра от Пазарджик помогнах на едни типове, които с голяма мъка слагаха рекламна табела. Изглеждаше като незаконна ама на мен какво ми пука от тази работа, нали казаха тешек кюрлер :)

Вече притъмняваше като се прибрах с омекнали крака. Добро каране малко над 50 км. с изкачвания, спускания и разнообразен пейзаж. Явно не съм в толкова лоша форма след като днес нямам мускулна треска и се чувствам добре.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

[quote]Стигайки отново до магистралата реших да се прибера по нея[/quote]
Колкото и да уважавам стила ти на писане, не мога да не се учудя на глупостите които вършиш отвреме на време...

Написа Георги на 20-Jul-2009 02:01


В 12 вечерта пиша така :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jul-2009 09:52


http://news.ibox.bg/news/id_1724256090

хайде, честита да ти е новата власт ;-)

Написа V. Vassilev на 20-Jul-2009 17:38


мдааа тъкмо и аз това четях .... незнам какво да кажа ...

Написа Михаил Пелтеков (www) на 20-Jul-2009 17:55


Измислици са това. Както обичам да казвам, ще ме хванат за кура преди това дето го искат да стане.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jul-2009 17:56


"Новата власт"? Вассилев, чукча писател, чукча не читател, а?

Становището на "новата" ти власт е от април месец тази година. Новата власт, my ass! Извинете ме за френския, аман от комуноиди!

Написа Дончо (www) на 21-Jul-2009 18:41


Четвъртък, 23 Юли 2009

При мен като пийна и съвсем ми изчезват думите. Не съм от най-разговорливите и с малко шотове или малки/големи водки може да се наблюдава тотално омълчаване. Е, това е разбира се ако не се води приказка, в която мога да кажа нещо умно. Повечето разговори на общи теми са ми скучни, нищо че мога да ги водя без никакво напрягане, че дори и докарвам титлата - много добра компания. Приятели са ми казвали, че го играя умника - мълча си и по някое време казвам нещо на място. Не знам това как ме прави особено умен, но щом хората го казват кой съм аз, че да споря?

Една типична вечер с пийване може да протече по следният начин - излизане за по бира, пийване на няколко бири, смяна на кръчмата и евентуално на компанията, продължение със шотове докато усетиш, че си на ръба - кротване. Следва лека вечеря и прибиране. Ако си прекалил - повръщане - ако ли не - ставане рано и на другият ден половин човек ама навреме на работа, даже преди всички.

Познайте днес какъв ден беше?!?

Последните пет месеца правим неща дето на .бг ниво, че и на .ком ниво са много напред. И какво от това? Стига се до игра в стил "финансова криза", като ми дадат ще ти дам. Писна ми на кура да чакам да дадат обещаното, че да пусна дължимото. В даден момент на човек му писва и минава в режим "боли ма кура". При мен този режим е много лесно включваем. Не се сърдете ако не ви вдигам телефона. Както обичам да казвам "баба ти цял живот джиесем е имала в джоба, ай сиктир!". Като на мен ми се крият и аз не съм лесно откриваем.

Имаш проблем дето зависи от мен (не плащаш и не си ми приятел) - боли ма кура. Имам да ти давам (и имам да вземам) - боли ма кура. Имаш някакви претенции (дето не ги признавам) - боли ма кура. Искаш нещо (защото си си въобразил нещо) - боли ма кура. Усещаш ли накъде вървят нещата.

Така венерическите болести движат бизнеса.

В заключение - ако ми звъниш от непознат номер - изчакай няколко дни, че иначе те чака "слободнооооо", ако си нова тв - дейба твойта мама алчнишка-мръсна-нарушителска-кзкдатиготури-3лвпрезгъзадатиизлязят-5кабонатанаонясвятдаимашвгъзадатеръгатмамкати и ако ако имаш да черпиш - не се срамувай.

Ай, наздраве.

От месец не пиша всеки ден. Четири години стигат, научих се. Сега го правя само за кеф, а не по задължение вменено от мен си. Quality not quantity (бах това качество като се чета к`ви ги дробя...).

Тука требе закриване и цензура да има.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Така, така. Те, венерическите болести, понякога много помагат за доброто настроение. ;-)

Написа Коко на 23-Jul-2009 04:58


Waw!

Я марш към морето. За поне седмица :)

Написа N.Pepelishev на 23-Jul-2009 08:42


Ако имаш нещо общо с IPTV.bg да кажа само, че съм един от твоите (вероятно многобрйни) фенове. Благодарение на тази услуга не ми разораха къщата за кабели и не се занимавам с малоумни оператори, които през Интернет само пари могат да вземат.

Да, Нова са смукачи на членове. Жена ми малко мрънкаше, че я няма в списъка, та се наложи да сложа една стайна антена да гледа Голям Брат Х, но дори и тя призна, че са изпростели дори повече (не вярвах, че е възможно). Малко кофти, че изчезнаха Fox-овете, но не е болка за умиране.

Накратко: забавлявай се в работата, давай го по-спокойно и знай, че има много хора, които оценяват труда ти -- ти просто не ги виждаш.

Айде лека!

Написа Stanimir на 23-Jul-2009 08:53


Колко много истории мога да разкажа за НоваТв идея нямаш:-)

Написа freax на 23-Jul-2009 09:46


Жоро, отдавна не ми беше изпълвал така душата както днес :)

Наздраве!

Написа krassyo (www) на 23-Jul-2009 12:27


Чета те отдавна, не съм взимал отношение до момента.
Ако имаше диплома по качествено ругаене - ти трябва да си почетен академик.

Написа Ilhan на 23-Jul-2009 14:41


И на мен ми се напълни душата като на krassyo. Покрай кризата и алкохола си станал много креативен. :) Само недей да си тровиш нервите за глупости. :)

Написа Георги Хр. (www) на 23-Jul-2009 16:46


Направо ме изпълва как ги редиш. Все се сдържам да не почна с този тон по интернет, но до кога ли? Туко виж след някой друг ден в блога тлъсти майни :D

Написа Intel (www) на 23-Jul-2009 19:52


И аз редовно чета този дневник, не зная какво точно работиш, но ако си едновременно, хмм, техническо лице и човек дето гони клиента да си плаща, този ти пост е съвсем логично последствие...
Дано ти олекне, макар че то е като да омешаш различни алкохоли...
Попържай по-честичко, че да не се събира...

Написа V. Vassilev на 24-Jul-2009 06:40


Това изказване е точно махмурлушко :)
Иначе всичко си е вярно.

Написа Мика на 24-Jul-2009 14:33


Не е махмурлушко баш на пияно си е :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 24-Jul-2009 14:59


Дааа, кризата!
Също като моите любими работодатели - 1,700,000 оборот в Евро последния месец /което си е сериозна сума за българска фирма/, работа за целия Китайски, Индийски и Български народ, ама нали сме в криза - пари за заплати няма!!!

Баш си е измислена тая криза, ей така, за да може за едни да има, а другите да се "избавят от кризата", и тъпите журналисти постоянно за това дрънкат, сега последна мода е да се говори, че видите ли - кризата щяла да дойде в България септември месец.
Тръгнала е с валяк от Хамерика, брех бая време и отне докато дойде.

Написа Димитър на 26-Jul-2009 10:55


Неделя, 26 Юли 2009

Гледах "Духовете на екс-приятелките" - филм от типа chick flick (известни още като романтична комедия), който по нищо не се отличава от стандарта в жанра.

Нашето момче е известен фотограф - хубавец дето ебе наляво надясно, върти ги по три-четири и всяка вечер е с различна. Отива на сватбата на брат си, естествено я разваля, появяват му се няколко духа на бивши приятелки, той осъзнава, че не иска като умре да няма никой на погребението му, сдобрява се с училишната си любов, поправя сватбата на брат му и всички са щастливи.

Кратък коментар - ако трябва да платите за да водите някой на този филми, преценете струва ли си парите и вложенето време, имайки предвид че после може да не ви огрее заради главоболие, зъб, неразположение, че дори й разстройство.

Слагайки на кантар 30 кинта за кино, филмът "Духовете на екс-приятелките", няколко часа в салона и омилкването след това, което може да не доведе до резултат, човек се замисля дали посещението на публичен дом или добрият стар онанизъм не са чак толкова лоши занимания.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

лол :)))))))
От един месец насам в Замундата нема нищо ново... Свалил съм един афганистано-американски "The Kite Runner" (изглежда готин - http://www.imdb.com/title/tt0419887/) и все се каня да го гледам ама нема време.

Написа ед на 28-Jul-2009 17:05


А ти защо си гледал този филм? Аз такива ги избягвам от далеч.
btw да ти препоръчам едно никак не лошо сериалче - Jeremiah

Написа MacTeP (www) на 29-Jul-2009 11:17


Апропо оттеглям си препоръката за горния филм, освен ако човек не търси боза и арабска сантименталност : ))

Иначе си напълно прав за тея chick flicks, които са си един вид съвременни "романтични комедии". You've seen one, you've seen them all ...

Написа ed на 29-Jul-2009 13:38


Понеделник, 27 Юли 2009

Насам народе на новата диета:

Серлива диета

Прилага се след диетата в която ядете круши, после пиете вода и така два дни, в които се стискате и не ходите до кенефа, не се смеете и определено внимавате да не пръцкате, за да не стане фал.

След тази фаза се минава на втора фаза (гореспоменатата диета), където не ставате от трона докато не свалите излишните килограми, които ви пречат да бъдете щастливи и ви правят подтиснати и мислещи за самоубийство с преяждане.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Хахаха Жоре.. с тази Диета уби коня просто... получих стомашни травми от смеха, който последва след прочитането на пояснението на и без това уникалният E-Mail :D :D :D

Написа Станимир Стоянов (www) на 27-Jul-2009 17:19


Я признай, къде си се ровил, та са те докопали тез благи спамери?
Що мен ме спамват само с покани за изложби, театри и новоизлезли книги, а теб - с мейли за диети и уголемяване на патки? :-D

Написа gabo (www) на 27-Jul-2009 22:10


Как къде? По сайтовете за лекарства за уголемяване и смаляване.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jul-2009 23:51


@gabo
Спамват те с такива покани, щото Евгени Минчев ти е пръв приятел, що. :-D

Написа Коко на 28-Jul-2009 07:42


Вторник, 28 Юли 2009

Продължавам спам темата от вчера:

Hotel - Fail!

Собственико на хотело може да ми хване специалния пакет. Промоцията въжи постоянно. Кой ръзбира тук се спира.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

...интересно след като го получавам това на 28-ми (вторник) как ще се вредя в промоцията до 31-ви. Epic fail.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jul-2009 09:40


Като си заговорил за спам, скиви _новите_ попъп реклами по сайтовете с адълт кънтент:-)

http://www.picvalley.net/u/1823/8347837852950174931248784371lXtn2dCBFlLOeamoOFQI.JPG

Как да откажеш на такава роговидна мадама? Майката си джаса!

Написа freax на 28-Jul-2009 12:33


хахах "промоцията вЪжи" :)

Написа Милен Христов (www) на 28-Jul-2009 15:57


Хах, роговидния и аз наскоро го мернах, голям смях падна.

Написа Кирил Тодоров на 29-Jul-2009 08:51


Epic Fail
само не казвай, че посещаваш 4chan

Написа qwe на 29-Jul-2009 09:05


Не, кво е това 4chan? Просто ми хареса израза, видях го някъде.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Jul-2009 13:18


imagechan.com :) 4chan синтезирано, на много не им допада, доста е особено. :)

Написа Иво на 29-Jul-2009 13:33