< HomePage | Снимки
<- Ноември, 2006 | Начална страница | Януари, 2007 ->

Архив за месец Декември, 2006

Петък, 1 Декември 2006

С началото на декември се започват празненствата - рождени дни, именни дни, коледа, нова година, ехееее. Докато се обърна и тази годинка си изтече.

Събота, 2 Декември 2006

Блях, отспах си за цяла седмица. Едвам се придвижих до кухнята за зареждане със сила (разбирай пържоли, кюфтета и лютеница) и пак задремах сладко-сладко. Кеф.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Хм, май ще трябва да поговоря със Сиската и най-вече с Юлето -- как така са те оставили цял ден да спиш :о)

Написа Nick Angelow (www) на 05-Dec-2006 08:51


Бях ги пратил на разходка с баба Юлка :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 08:52


Неделя, 3 Декември 2006

Бавно напредваме с втори сезон на The 4400. Направили са четири сезона и гледам, че има защо. Сериала е интересен. Как ще изтрая до края на януари за втората част на втори сезон на Prison Break - не знам :(

[ Коментари: 3 ]
Коментари

The 4400 е интересен, аз доста се бях "зарибил" :) по него, но успях да изгледам трите сезона и вече мога да обръщам внимание и на други сериали или филми, доста е ангажиращ и поглъщащ :)
Даже втори сезон на Prison Break бях зарязал заради 4400 :) А като се замисля как преди повтарях "а, аз сериали не обичам да гледам" :)
Четвърти сезон кога трябва да се появи ?

Написа Емо (www) на 05-Dec-2006 12:45


Четвъртият ще излезе през 2007-ма доколкото помня.

Написа ilieff (www) на 07-Dec-2006 07:18


Уф, и аз едва кретам без Prison Break! Айде да основем клуб на нетърпеливите зрители и да напишем петиция, белким спешим малко работата.

Написа ico на 11-Dec-2006 13:45


Понеделник, 4 Декември 2006

Моят стар "приятел" бай Добри Божилов^WБожилков (вече и аз се обърках) се кандидатирал за евродепутат. Боже, боже, колко мъка има на този свят. Някой да ме вдигне от земята, по която се търкалям от смях...

Едно обаче трябва да му се признае на човека - последователен е и спамерските му навици не умират, тъй като за "новината" научих от referrers на няколко форума, които е наспамил и хората бяха дали връзка към старата история със самохакването с рекламна цел.

Още по-забавното е надписа отдолу на един от последните му сайтове - "Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.". Бай Добри к`во стана с Клопките на овчарската салата и отвореният код? Нали бягаше от него като дявола от тамян и съветваше фирмите и хората по улицата да се пазят. Защо ползваш този рак и проводник на комунизма Джумла лицензирана под този вирус - ГНУ/ГПЛ? Или да чакаме опровержение на пасквилчето, сега като ще ставаш евродеПУТАТин? Че те в Европата много-много Мискрософт дето ти сипаха кинти навремето, не ги обичат.

[ Коментари: 23 ]
Коментари

Не знам дали си видял брилянтната му автобиография:
Управител на фирма, поддържаща цели 3 сайта,
4 месеца бригада с САЩ

Как да не го избере човек?

Написа don на 05-Dec-2006 08:43


Не бях я видял, но с тази автобиография изкърти де що има порцеланови умивалници :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 08:50


Ей --- куцо и сакато иска да става ДИпутатИн ...

както казва бай ти Ганя ...
"келепир има в тая работа"
ЛОЛ

Написа Alex (www) на 05-Dec-2006 18:21


Ако си бях запазил бг паспорта, щях да гласувам за този!

Написа Ariel на 05-Dec-2006 21:04


Вот от жалост или вот за гаврата?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 21:05


ахахахахха, ROFL! Този "мозък" на мисълта, този "титан" на клавиатурното жокейство, тази онеправдана "хакната особа", какви ги е натворил... вече 5-а минута се смея на абсурдността на "новината"... ако изкара над 0.0001% от избиращите - това ще говори за остра мозъчна недостатъчност от страна на избиращите...

Написа Voyager на 05-Dec-2006 21:28


Явно много хора научават за този господин от тук. В т.нар. рубрика "Задайте ми въпрос" е станало дума както за миналите събития свързани с "хакването" така и за това какво мисли кандидат-евродепутата за икономически несъобразния Отворен Код. Линка е тук (макар, че така само би му се вдигнал рейтинга в гугъл) http://www.pr-bg.com/dobri/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=1&func=view&id=11&catid=2

Написа Николай (www) на 05-Dec-2006 22:47


Аз на тоя му трих постинга от anime.ludost, да му изсънхне интернет връзката дано :) Чудих се дали да не го сложа за смях на всички, ама не виждам смисъл да му вдигам рейтнига...
(иначе и аз бая се смях на новината :) по-добре Воленчо да пратим в Евро парламента :) )

Написа Васил Колев (www) на 06-Dec-2006 09:32


Защо реших да се кандидатирам?
Колко каза Добри, че получават ифрудипутатити?
7000 евра?
Срам за 141во си ти, срам!
"...Моето верую е откровено рейгънистко и тачъристко...?????????"
"...2.Възраждане на забравените важни морални ценности - основно изразяване на принципна негативна позиция по въпроси като абортите и гей-браковете.????????"

Изглежда в Интернет цари слободия, а не свобода, щом този г-н продължава да словоблудства навсякъде.
Не слагам линкове, поради изтъкната по-горе причина от Николай.

Написа alex на 07-Dec-2006 10:06


А аз пък мисля, че почитаемия собственик на този блог и почитаемите коментиращи отделят твърде много време и внимание на разни обществени екскременти...

Написа Дончо (www) на 07-Dec-2006 10:59


@Дончо: фън да става :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Dec-2006 11:42


Тоя срами ЕТУЕС. Трябва да го изгорят жив.

Написа lordross (www) на 07-Dec-2006 15:24


Признавам си, зачетох се най-вече в "Относно безплатната реклама в Интернет"...

Умереният спам по форумите бил законен... Нищо лошо нямало да се употребяват форумни платформи, за да може хората да бъдат насочвани към Истината в лицето на гусин Добри... Освен тва Жоро го бил хакнал, ама после бил видоизменил информацията така, че прикривал хакването... Ама вие, ако искате да превеждате пари, сте добре дошли. Ако искате да помогнете на кандидата, може да се издъните по де що форуми видите с "умерен спам". Кво е тва понятие, беееееееее?!?!?!?!?!?!?

Мераклията евродепутат най-ме впечатли с една от страниците на платформата си, която е със заглавие "Example news item 1", със съдържание познатото "Lorem ipsum dolor sit amet", а като картинки вътре се мъдрят чашка кафе и житена питка... Евалла... Един да си вкара честно в платформата, че смята, след евентуално избиране, основно да яде и да пие.....

Заплатите в ИТ индустрията щели да се урегулират с останалите след навлизането на повече кадри в нея. Дори и да има зрънце смисъл в това /а то няма/, то, ако на новите кадри им е подобна квалификацията - аз съм спокоен за бъдещето.

Написа Б. Величков на 08-Dec-2006 08:10


От написаното там, човек остава с впечатлението, че Чорбаджийски е зъл дявол и едва ли не едиствената му цел в живота е да прекара прохождащия наш европолитик.
Как така бе г-н Чорбаджийски, защо така пречите на "демокрацията":)

Написа alex на 08-Dec-2006 10:45


Ха ха, бат' Добри сам ползва мръсната и гадна Joomla - CMS с отворен код. Иначе много умее да плюе. :-)
Те май всичките му сайтове са базирани на софтуер с отворен код.

Написа Коко на 11-Dec-2006 14:59


Имайте предвид, че дори и вие да не се интересувате от политика - както личи от дискусията тук, самата политика се интересува от вас.

Написа Добри Божилов на 06-Jan-2007 20:30


Те и спамерите се интересуват и още една камара подобни ама ние не се интересуваме от тях.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Jan-2007 08:24


ахаххахаа тоя човек бая форуми оспами и най хубавата част идва към края-цитирам
"За всички, които ще ме упрекнат, че ползвам спам за реклама, им казвам, че са напълно прави, че не съм взел решението без доста съмнения, и им предлагам мотивите си да го направя ТУК" ахаххахахахха

Написа zaedno_mojem на 07-Jan-2007 13:39


В случая с политиката спамът е по-малкото зло, в сравнение с традиционните кампании. Това е само спам, докато иначе политиците си плащат за всичко, но го правят с пари, които са откраднали от избирателите. Заради тази неспособност на политиката да генерира друг вид пари, освен откраднати, излиза че за избирателите е по-добре да се направи безплатна кампания - дори и със спам, отколкото класическа кампания. Всеки лев, който се изиска от един политик да даде за нещо, е насърчаване на корупцията. Ако мен ме изберат, благодарение на тази спам-кампания, ще изберат някой, на който единственото прегрешение е самия спам. Иначе ще бъде избран някой с много по-големи прегрешения.

Написа Добри Божилов на 07-Jan-2007 16:05


Георги, ще ме извиниш, но ще подхвърля малко храна на Троли Тролжилов и аз!

Троли, ти пак крадеш. Крадеш време (на мен и на всички четящи тук - да ти четем глупостите), крадеш популярност (защото използваш чужда популярност, за да трупаш активи). Да не говорим, че всеки с твоето ниво на некомпетентност ще е опасен не в Европарламента, ами даже и в селския съвет на село Тутурутково.

Ако наистина си ти, "онзи" Троли, който на времето пропищя живо и умряло за това как точно домакинът на този блог го бил хакнал, тогава явно подценявам и нивото на наглостта и арогантността ти да се опитваш да покажеш честно лице точно в този блог.

Защо България все случва на такива "политици"?

Написа Дончо (www) на 07-Jan-2007 19:37


Вярно е, че спамът също е вид кражба, но имах в предвид, че тя е много по-дребна кражба. Т.е. в случая с политиката той е крачка напред. Разбира се, ако някой намери начин да пробие абсолютно честно - дори без спам, аз лично ще го приветствам.

Въпросът с хакването на коментари.ком е дискутиран вече стотици пъти. Обясненията по него ги има на много места в Мрежата, има ги дори на този сайт. Така че няма какво повече да се говори по него.

Написа Добри Божилов на 08-Jan-2007 15:19


А така, чрез спам към политика, това възходяща или низходяща градация ще да е? Пък само-"хакването" на коментари.ком верно е сериозно описано в http://georgi.unixsol.org/hacked-not/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jan-2007 15:21


Хехе, добре запознат съм със случая. Днес му четох книгана с един приятел. Незнам как реши да даде 3 лева за тази простотия.

Написа Благовест (www) на 12-Oct-2007 16:07


Вторник, 5 Декември 2006

Що ли не си следвам собствените правила за негледане на сутрешни блокове, новинарски емисии и подобни? Ще си спестя доста псуване и негативни емоции сутринта.

Още от петък ме дразнят с ПАНИКАТА! около менингита, а явно в момента е слабо откъм новини та днес продължават с идиотщините. Гледам аз сутрешният блок на Нова и наблюдавам журналя-водещи в любимата им роля, да преиначават думите на по-умни от тях хора с цел да всяват паника и да си го вдигат поомекналия рейтинг.

Доктора в прав текст казва, че разболяванията от менингит са на едно ниво от доста време, водещата си знае своето и го пита, а какво ще каже за "няколкото умрели деца" в последната седмица. Човека я поправя, че не става дума за няколко, а за едно умряло дете и за второ, което вече е излекувано, защото ставало дума за друг вид инфекция, тъпата водеща си знае своето и репликира с "не сменяйте темата".

Ебаси, каква е темата? Да пеем в хор с журналята и идем да ни направят трепанация на черепите та да не мислим ли? А за анкетата им "Страхувате ли се от менингита", какво да коментирам...ми да страхувам се, колкото се страхувам и от удар на комета със Земята, разсипвания на бял прах и Ал Кайда, Ал Кайда...

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Това "поУмекнал" за грешка на ръката ли да го броим?
Щото "Страхувата" минава за неволна грешка, ама за първото не съм сигурен.
Готов повод журналистите да се хванат за нещо в отговор...

Написа V. Vassilev на 05-Dec-2006 11:43


Станислав, лека му пръст, учеше в съседния на моя клас. В СМГ наистина имаше паника в края на миналата седмица, повечето от учениците започнаха да взимат антибиотици превантивно. Все пак, положението не беше такова, каквото го представиха. Има обаче няколко интересни неща. Например реакцията на ХЕИ, които чак вчера се сетиха да изследват учениците (инкубационният период е от няколко часа до 4-5 дни, правете си сметка). За това безобразие никой нищо не каза. Никой нищо не каза и за странния факт, че чак сега изплуваха случаи за деца, починали скоро от този вид менингит, а онзи ден казваха, че от 20 години не е имало такава инфекция. По-лесно е да бият тъпаните и да разгласяват в какъв ужас сме били, а не да кажат колко е мудна реакцията на здравната ни система, или как прикрива такова опасно заболяване.

Написа gogo_hr (www) на 05-Dec-2006 12:30


Напълно споделям мнението на Георги. Според мен в България са останали много малко свестни журналисти които СУБЕКТИВНО да отразяват събитията. Не мога да разбера и защо топ новините които се представят преди емисията трябва да започват с новини от къщата на BB3. Това можеби е най-важното което ме вълнува като се прибера от работа ?!!?

Написа asen на 05-Dec-2006 12:41


@v.vasilev: и двете са си откровени грешки :) Нещо в последните няколко дни все бързам когато пиша, защото ме чакат 100 неща на главата и грешки бол. Сега ще ги поправя.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 20:59


Тва с менингита е като с онова с лудата крава, бясното теле, такова - свиня или куче, не знам какво беше. А, да. Грипавото пиле. :-)

Между другото, днес получих някакъв спам от резон медия труп. Нагрубих ги, съжалявам. Искам да приканя никой да не купува нищо от тях. Ето хедъра:

From - Wed Dec 06 00:37:27 2006
X-Account-Key: account1
X-UIDL: 1165358177.22755.маил
X-Mozilla-Status: 0003
X-Mozilla-Status2: 00000000
Return-Path: <orders01@profibooks.com>
Delivered-To: реципиент
Received: (qmail 22749 invoked by alias); 5 Dec 2006 22:36:17 -0000
Delivered-To: administrator@хост
Received: (qmail 22745 invoked by uid 1011); 5 Dec 2006 22:36:17 -0000
Received: from 84.22.26.3 by маил (envelope-from <orders01@profibooks.com>, uid 1003) with qmail-scanner-1.25
(clamdscan: 0.88.6/2285. spamassassin: 3.1.5.
Clear:RC:0(84.22.26.3):SA:0(-1.1/6.0):.
Processed in 0.906252 secs); 05 Dec 2006 22:36:17 -0000
X-Spam-Checker-Version: SpamAssassin 3.1.5 (2006-08-29) on мейл.хост
X-Spam-Level:
X-Spam-Status: No, score=-1.1 required=6.0 tests=AWL,BAYES_00,
DATE_IN_PAST_12_24,HTML_40_50,HTML_MESSAGE,MIME_HTML_ONLY,
SUBJECT_EXCESS_QP,UPPERCASE_25_50 autolearn=no version=3.1.5
X-Envelope-From: orders01@profibooks.com
Received: from mail.marc.bg (84.22.26.3)
by маил.хост with SMTP; 5 Dec 2006 22:36:16 -0000
Received: (qmail 18361 invoked from network); 5 Dec 2006 22:38:37 -0000
Received: from unknown (HELO R?YOVKOVA) (192.168.0.134)
by 0 with SMTP; 5 Dec 2006 22:38:37 -0000
Message-ID: <d91f00904b0ab379945ea273001015ca@profibooks.com>
From: "Rezon Media Group" <orders01@profibooks.com>
To: <administrator@хост>
Subject: =?windows-1251?Q?CD_Dlujnostni_harakteristiki_-_100%_actualen_product?=
Date: Tue, 5 Dec 2006 10:35:19 +0200
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/html;
charset="windows-1251"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Ако Жоро разреши, ще пусна и цялото писмо.
Поздрави на вас! И болест на резон медия труп.

Написа Коко на 06-Dec-2006 00:12


@коко: Обаче трябва им го признаеш (при все че SA понякога дава странни резултати):
X-Spam-Status: No, score=-1.1

Написа V. Vassilev на 06-Dec-2006 07:32


Резоните не ми ги споменавай! Писна ми да ме спамят по телефон и по поща. Извратена история, наречена "маркетинг".

Написа Elena на 06-Dec-2006 13:41


@V. Vassilev, SA си върши работата. Ама хюмнетата пращат сравнително нормално като съдържание писмо. SA няма как да го засече. Още повече, че в To: има само един получател.

Написа Коко на 06-Dec-2006 22:22


Антракс, Луда крава, Птичи грип, Менингит..

Написа Стоилов (www) на 06-Dec-2006 23:55


Преди беше шап, луда крава, грип, сега менингит, въобще...лошите вести продават смотани вестници на огруханите хорица по будките сутрин. Преди много години разбрах колко необективни могат да бъдат масовите медии, колко пристрастни и колко много могат да лъжат и да преувеличават, при това само в негативна страна. Създават ми депресия. И а зкакво, трябва и да си плщам за това ли? А,не, подарих си телевизора с спрях да си купувам, вестници. радио слушам самов колата и то "Нова", където единствените новини са кой какъв албум е издал и кой ди джей кога ще има прти. За всичко друго, което може да ме интерсува, има нет. Така живея много по-спокойно. препоръчвам го на всеки.

Написа Тихомир (www) на 07-Dec-2006 01:04


Скоро ще има и рибен менингит и пак ще ни облъчват, че е опасно да ядем риба ?!

Написа lordross (www) на 07-Dec-2006 14:58


Сакън! Никакви болести по рибките! Ще ни подгонят по домовете да ни трошат аквариумите. :-(

Написа Коко на 07-Dec-2006 16:20


Реално погледнато, рибите са пречиствателните филтри във водоемите, тъй че си представете колко мръсотия и отрови преминават през тях... :-) Хе-хе. Ама аз съм вегетарианец, не ме слушайте :-)

Написа Стоилов (www) на 07-Dec-2006 19:22


А ние обичаме вегетарианците - на пържолка, на шишче ... :)

Написа Васил Колев (www) на 07-Dec-2006 21:33


Абе то шега, истина, ама в продължение на една година бях на вегански режим - никакво месо и животински продукти - яйца, мляко и производните му, както и нищо готвено от въпросните. Беше ми много добре де, ама ми се хапваше пица с кашкавал, та си останах само на вегетарианство.. :-)

Написа Стоилов (www) на 07-Dec-2006 22:44


Сряда, 6 Декември 2006

Отървахме се от едни адски досадници. Днес е ден за празнуване.

Ай сиктир!

Четвъртък, 7 Декември 2006

Добре де, защо някои хора си мислят, че като платят за нещо могат да го ползват не по правилата определени в договора. Адски нагло поведение, за което ще изядат дървото.

Въпроса е принципен.

Петък, 8 Декември 2006

Малката официално се пусна и вече ходи/щъка насам-натам. Свърши се спокойното време :)

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Сега ще видиш за какво става дума, като кажеш НЕ и прави точно обратното :>

Написа Илия Сотиров на 11-Dec-2006 17:31


Сложихте ли тапи по контактите?

Написа Стоилов (www) на 11-Dec-2006 18:28


Разбира се :) Сега остават да се сложат райберите по шкафовете.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Dec-2006 18:34


Няма смисъл от "НЕ ......", малкте не могат да осмислят отрицанието. По-добре да се обяснява какво да се прави.

Написа HuK на 11-Dec-2006 21:10


Още е твърде малка, за да разбере какво и обяснявам. Ако иска да направи нещо, просто го прави без значение дали обясняваш или не :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Dec-2006 06:53


"Още е твърде малка, за да разбере какво и обяснявам. Ако иска да направи нещо, просто го прави без значение дали обясняваш или не"

На колко е? Тия малките разбират повече, отколкото си мисли човек. А че правят каквото са решили си е така, ама разбират. :)

Написа Александър Илиев на 12-Dec-2006 09:03


Година и един месец (почти).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Dec-2006 09:09


Райбера не помага. Малките гадинки се учат много бързо как с еборави с подобни средства и след 3-4 месеца разбираш че трябва барикада или брава за някой важен шкаф. Но най-доброто е да поръчаш надстройки и да изнесеш важни, чупещи и опасни предмети на далече, а дрехите нека ги разхвърля, след време почва и да ги подрежда

Написа Николай Колев на 12-Dec-2006 12:21


Значи..НЕ съм сигурна дали съм разбрала правилно но това е твоя електронен дневник,така ли?Дневник,изложен на показ ПРЕд целия свят..Брей,брей..Хитро......Странно....

Написа Стефания на 14-Dec-2006 22:43


Правилно си разбрала, най-точното описание е от страницата ми "Публичният дневник на Георги, в който всеки ден се пишат глупости^Wумни работи"

^W е програмистка шега за "изтрии думата", идва от клавишната комбинация Ctrl-W, която май в Emacs се ползва за това /това обяснение е за хората, които са ме виждали да го ползвам това ^W ама никога не се сещали да питат какво е/ :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Dec-2006 23:00


Проблема с отварянето на шкафовете може да го решиш, като им махнеш дръжките (най-добре махни само тези в които си държиш препаратите за почистване и този за приборите за хранене и ножовете). Поне ние така направихме вкъщи. Това ще ти върши работа поне около 6 месеца :-) След това дребосъците се научават как да елиминират и това препятствие към съдържанието на шкафа. Много са наблюдателни :-)

Написа Милен Стоев (www) на 15-Dec-2006 12:50


^W == delete word
ksh
set -o vi

Написа whatever на 16-Dec-2006 18:29


Събота, 9 Декември 2006

Завърших третата част от "патрулите" на Лукяненко (Нощен патрул, Дневен патрул, Сумрачен патрул) и надявайки се да има още книги от поредицата попитах любимата ми интернет търсачка, която за щастие ми отговори утвърдително на въпроса :)

Благодарение на фенове, които са превели четвъртата част (Последен патрул) ще си я прочета с кеф без да чакам година да се наканят да я издадат във вариант "мъртво дърво". Като я издадат, естествено ще си я купя, но нямам намерение да чакам.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Я, имало и четвърта част. Метнах книжката на покета, нтересна е, поне до там където съм стигнал.

Написа Лазар на 19-Dec-2006 12:20


Неделя, 10 Декември 2006

Прощъпулника мина успешно и на четвъртият опит един от предметите беше награбен - четка за рисуване. Художничка ли ще имаме, графичен дизайнер ли както е по модерно му, ще видим.

По ме притесни, че второто нещо, което взе беше едно червено ферари и след това мишка.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Какво е прощъпулник?

Написа Alex (www) на 18-Dec-2006 11:43


Като проходи бебе се редят разни предмети и се пуска да отиде до тях. Който предмет вземе, това щяла да прави...или нещо от сорта.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2006 11:44


Хмм знам го тоя обичай, но и аз незнаех, че се казва прощъпулник:-)

Написа freax на 19-Dec-2006 07:00


http://www.bg-mamma.com/site/content/view/286/60/

Написа Сиси Чорбаджийска на 19-Dec-2006 09:32


Понеделник, 11 Декември 2006

Не успя да ми стигне времето, за да пусна разплащанията в IPTV.bg :( Така или иначе понеделник е кофти ден да започваш нещо ново, така че остава за утре.

Вторник, 12 Декември 2006

Пуснахме ePay разплащанията в iptv.bg за платените канали.

Схемата по която работят ePay никак не ми харесва, защото не знаем дали дадено плащане е изпратено/получено при тях докато клиента не потвърди или не откаже самото плащане, но пък нещата работят и са сравнително елементарни, което е предпоставка да са стабилни.

Дори пристигнаха първите плащания! С малки суми, но редовно :)

[ Коментари: 4 ]
Коментари

То браво че сте ги пуснали ама гледай какво става

Аз съм в офиса, изтича ми абонамента за платения канал "Яката ТВ" и искам да си го подновя, или пък да си закупя за друга. Проблема е че точно като се прибера в къщи почва супер яко предаване и искам да го гледам.

Отивам на абонамент и ...

"Функционалността е достъпна само за клиенти на провайдери, които са наши партньори."

Все пак съм си регистриран и маркиран като клиент на провайдър който има договор.

Написа Владимир (www) на 21-Dec-2006 14:45


Прав си, това е бъг и трябва да бъде поправен. Ще се погрижа веднага.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Dec-2006 14:59


Владо, проблема е оправен. Наистина както беше направено досега беше изключително глупаво. Сега щом си абонат на някой доставчик, можеш да си плащаш без значение от кой адрес си влязал в сайта.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Dec-2006 17:35


Поздравления, добре е станало. Забелязах и някои други подобрения които като цяло подобряват комфорта :)

Написа Владимир (www) на 27-Dec-2006 15:15


Сряда, 13 Декември 2006

След вчерашното пускане на ePay днес е време за eBG. Тяхната схема е по-стандартна със сертификати, ssl и т.н., което не значи, че не си късах нервите цял ден.

Преписах и опростих няколко пъти предоставеният от тях примерен код и в крайна сметка плащанията започнаха да заминават към тях движени от няма и 50 реда кода, без обекти, XML парсери и подобни дивотии.

Сега остана да си оправят обратната нотификация и всичко ще сработи.

Четвъртък, 14 Декември 2006

The 4400 свърши (изгледахме го) и сега ще ни пържат поне шест месеца докато започне четвърти сезон - ВОЙНАТА!

Петък, 15 Декември 2006

Това че коледните спамери (разни фирмички) се правят на добронамерени не ги прави по-малко досадни. От няколко дни са се втурнали да ме поздравят по е-мейл за настъпващите празници и вече започват да ме нервят.

Няколко вече ги изфилтрирах и нямам намерение да правя бизнес с тях. На следващите мисля да отговарям, че ме обиждат защото съм мюсюлманин и че имам приятели в Ал Кайда.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Колко си груб. Аз културно им отговарям "Благодаря за СПАМА, Дано да фалирате през новата 2007".
Нали идват светли празници, трябва да сме любезни :)

Написа gabo (www) на 18-Dec-2006 17:32


http://www.drygulchrecords.com/forums/uploads/mike/2004-12-21_014859_happy _fucking_everything.jpg

Написа akademik nedelchev на 18-Dec-2006 17:38


Картинката е добра - подкрепям с две ръце :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2006 18:11


Събота, 16 Декември 2006

Вторият сезон на Weeds е паднал в клопката на вторите сезони и е по-тъпичък от първият. Оригинално хрумване е, че в началото на филма песента за тикитакитата се изпълнява всеки път от различен изпълнител и в различен стил.

Съдейки по качеството на сезона, трети може и да не видим.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Наскоро попаднах на House M.D. (http://www.imdb.com/title/tt0412142/)
Нещо средно м/у ER, CSI:whatever и някаква черна комедия.

Накратко: Препоръчвам!!! Меко казано.

Написа Tuzemec на 18-Dec-2006 12:10


Не си падам много по подобен тип филми. Определено не ставам за доктор или за криминалист.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2006 12:41


Доктор Хаус ще ти хареса. Все още не съм намерил човек, който да е почнал да го гледа и да не изгледа всички епизоди :)

Написа Филип (www) на 18-Dec-2006 15:33


Az gledam house redovno..mnogo e dobur filma.. toz Doktor House ima ebahti i haraktera..kef mi stava dago gledam.
Sushto vijte slednite seriali, shtevi haresat:

Justice
Vanished
24

Написа Bedo (www) на 25-Dec-2006 00:22


Неделя, 17 Декември 2006

Без коментар (щото щеше да е мръснишки :)


Затворен път

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Жоре, извинявай, тва за кое околовръстно точно става въпрос?

Написа IVO на 18-Dec-2006 11:05


За околомръсното в софия :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2006 11:06


Затворена е отсечката Симеоново-Драгалевци-По_нататък. Правят ремонт на пътя и колите се отбиват през горните села. Табелата е снимана точно на разклона в Драгалевци.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Dec-2006 11:07


Еми хора тва е положението.
И без тва да се пътува по тва "шосе"
беше меко казано mission impossible.
Крайно време е да се направи на магистрала...

По-добре късно отколкото никога!

Написа Alex (www) на 18-Dec-2006 11:41


http://veselba.kafence.com/show.pl?id=20633 ;)

Написа LyuboZ на 21-Dec-2006 23:22


Понеделник, 18 Декември 2006

Евала бате Бойко, машала! Отдавна не съм се качват в тролей, но след тази статия няма как да не се кача.


Тролей - машала

За насочването към статията благодарности на Течо, единственият купуващ вестници в офиса ни.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Еееей, не даваш да се избазика човек. :-)

Написа Коко на 18-Dec-2006 13:12


аз пък днес се повозих и открих, че е бая мръсно, бавно и досадно :(

Написа лидия (www) на 18-Dec-2006 20:37


Вторник, 19 Декември 2006

Наближават досадните празници и понеже всеки е тръгнал да купува подаръци, ако все пак се сетите и за мен, да знаете, че може да ми купите ей такова телефонче:


Евтин GSM

Няма страшно, сигурно го дават и на лизинг.

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Че и скромен (за перката нищо не казвам!). Има и по-скъпи (vertu signature от платина и с диаманти) :))) Btw. vertu са обикновени Нокии, направени и инкрустирани със скъпи материали и камъни.


п.п. Ето можеш да си пожелаеш това примерно за комплект с телефона (снимката е от Мюнхен миналата година)

http://a.mtel.net/~cmage/IMG_3059.jpg

Написа N.Pepelishev на 20-Dec-2006 17:03


Само моментът с "Памет:?" ми се губи :) Другият момент е, че като видя спецификация от вида "Дисплей:Crystal Fine" и ми звучи като "Ариел: СПЕЦИАЛНИ сини гранули!"

Написа Николай Манчев (www) на 20-Dec-2006 20:16


За часовник бих ги дал парите, ама за телефон - никога.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Dec-2006 20:32


Странна работа толкова пари за телефон, а няма Син Зъб, 3G..
/офтопик
Хубаво, че реших да отворя iptv.bg. Никъде не си писал, че вече има Fоxlive и FoxCrime. Браво!

Написа Николай (www) на 22-Dec-2006 13:08


И други работи ще има :) Ние не сме по приказките, по действието сме.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 22-Dec-2006 13:33


/оф
Тъкмо щях да мрънкам на трафик.нет па те вече взели, че се включили:-)

Написа freax на 22-Dec-2006 22:35


За бога, това телефонче освен че няма 3G, дори не поддържа mp3 (предполагам е 100% RIAA-ready и за това).

Написа krassyo (www) на 23-Dec-2006 15:29


Значи BT *има*. Тоя дето е правил рекламката нещо се е пообъркал. МП3 обаче няма и не му трябва - това е телефон бизнес клас, а не мп3 плейър за тийнеджъри. 3G наистина няма и това е (-), но не чак толкова голям.

/почти от
Най-добрия бизнес клас телефон на Нокиа и до момента не знам някой да го бие (може би някой смартфон напоследък, примерно Блекбери да речем и то по *бизнес* функционалност), и това е 6310, производство 2001-а година, няма мп3 и 3Г и камера видео плейър и какво от това? Има всичко, което да го направи бизнес телефон, а не играчка. Само дето в момента можеш да го купиш нов само от Балкан Стар като резервна част за S-класите на хубавите пари от 600 евро. 'nuff said.

Написа N.Pepelishev (www) на 23-Dec-2006 19:38


Аз съм за 6230 (понеже моят е такъв :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Dec-2006 19:45


А това :)
http://www.micmouse.net/forums/viewtopic.php?t=4736

Написа MacTeP (www) на 25-Dec-2006 06:06


/офтопик
Не е тука мястото за това, ама малко смях хич не е излишен: http://www.рrbg.com/dobri/

Написа Ivan на 25-Dec-2006 19:24


Доколкото съм запознат тези телефони са толкова скъпи не заради това, което е в тях, а за това, което получаваш със тях. А именно Vertu Concierge услугата - имаш един бутон на телефона, който като го натиснеш и се свързваш с професионални роби. Можеш да ги изюркаш да ти резервират маса в ресторант, да ти кажат кога ще дават даден филм в удобно за теб кино и прочие. Ако си богаташче и просто искаш всичко да става с едно телефонно обаждане за 1 минута, а не да натискаш копчета на някакъв автомат да чакаш включване от оператор и да те прехвърлят половин час, това си е оферта.

Написа anhi на 26-Dec-2006 09:55


Защо не помислим и за жените ни малко? В Италия попаднах на евтин магазин:
http://faca.ath.cx/asv/Italy/DSC01424.JPG
Със сигурност ще се зарадвад на якето :)

Написа Мартин Душков (www) на 26-Dec-2006 23:17


wtf? тоя коментар се катери постоянно в блогосферата на дневник. fix it, pls! thx

Написа ardoyne на 09-Jan-2007 17:03


Много прецакана тая планета, щом една объркана дата в бъдещето може така да я преебе.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jan-2007 17:07


Сряда, 20 Декември 2006

Въпреки няколкото работни дни през следващата седмица решихме, че няма да можем да свършим никаква работа и в крайна сметка, по-добре да си починем. Неочакваната отпуска започва от петък и следващият работен ден за нас ще бъде 3-ти януари.

Четвъртък, 21 Декември 2006

Много кофти бъг гоних днес. Един от тези, които се появяват в най-неподходящият момент. Представете си, че добавяш нова функционалност и между другото фиксваш един ред, който смяташ, че винаги е работел.

След няколко часа писане и тестване, всичко е на публичният сървър работи, пее и свири. Прибираш се у дома, започва да ти звъни телефона и едновременно с това си отваряш пощата виждайки 10 бъг рипорта от потребители.

Логвам се на сървъра, почвам да се ровя и чак след 30 минути ми светва лампата, че това дето съм го "фикснал" изобщо не е трябвало да го фиксвам, защото не работи.

Да де ама когато го поправях, го поправих с мисълта "ебаси това не работи от два месеца, как не съм забелязал", без изобщо да ми мине през главата, че ако го поправя може да се окаже че то правилно не си е работело и оправянето му ще попречи на цялостната работа.

...стана малко като скоропоговорка, ебаси. Важното е, че пипнах буболечката и вече всичко е ок.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

>"Един от тези, които се появяват в най-неподходящият момент."

То май аз не се сещам за бъгове, които да се появяват в подходящ момента ама карай
:-D

Написа Божо на 02-Jan-2007 15:57


Право думаш :) Макар че има и такива бъгове, но те са в чуждите програми.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jan-2007 16:29


Петък, 22 Декември 2006

Като за последен работен ден, ни се стопиха лагерите от бачкане покрай IPTV.bg. Три нови провайдера (все големи) и единайсет телевизии готови за пускане. Само дето не ни стигна времето за всички телевизии и пуснахме само FoxLife и FoxCrime (и то с хакове) пък другите останаха за след нова година.

Събота, 23 Декември 2006

Щеше да е цяло чудо след вчерашното бързане да не сме объркали някоя конфигурация при провайдерите. Понеже не вярвам в чудеса днес се наложи да посветя няколко часа на отдалечено решаване на проблеми и смяна на настройки, за да работи всичко стабилно.

Неделя, 24 Декември 2006

Започна се яденето и пиенето. Две дупки на колана, очаквайте да ви стигна ;)

Понеделник, 25 Декември 2006

Подарихме рибата Пепи на кумовете ни. Те си имат доста рибки и вероятно ще се крижат по-добре за нея. При нас Пепито беше самичък и сигурно му е било скучно.

Вторник, 26 Декември 2006

Преди няколко дни случайно се зачетох в реклама на тези, на които изпращаш SMS и срещу скромната сума от 2.40 лв. получаваш да речем снимка на някоя от ония с едно име и курвенски изглед по-известни като чалгарки.

Интересното в рекламата беше, че пишещият я в опита си да се направи на много умен беше наблъскал толкова сложни и небългарски думи, че трудно можеше да се разбере след като изпратиш SMS-а какво трябва да се случи. Не стига това ами и имаше бисери от сорта "ще получите линГ за сваляне".

Нема лошо, пращайте на лемингите лингове, да си красят тутрудките.

Сряда, 27 Декември 2006

Един от малкото канали, за които бих си плащал освен Discovery, NG и Cartoon Network е Boomerang където излъчват класически анимационни филми. В София в кабеларките го няма :(

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Малката го гледа редовно. Доставчик Евроком.

Написа Драгомир Николов (www) на 31-Dec-2006 17:04


кабелните телевизии в русе си го излъчват най-редовно. това го знам заради малката ми сестра, която беше луда по него.:}

Написа madlen (www) на 01-Jan-2007 10:36


...мдам - и тук вкъщи племенника си го гледка редовно! Доставчик ЕВРОКОМ !
Малкият много му са кефи щото по скапания картуун давали само някви си бози а по тоз давали само класики!

Написа Светозар (www) на 01-Jan-2007 11:48


Имам кабелче от Евроком, май и аз ще гледам скоро Бумеранг ;)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 11:51


Спомням си като го пуснаха Boomerang, за да могат да тъпчат повече нови сериали по CN и тогава кабелния ми оператор го пусна. Тъй като първите анимационни филми от ерата на кабелната телевизия за мен бяха именно те (едно време по CN това даваха), все още са ми много забавни и интересни, макар на много хора изглеждат простичко устроени или дори глупави - Scooby Doo, Birdman, Tom&Jerry, и т.н.
От няколко години вече нямам кабелна, но вече се замислям за пускането. Единствените канали които ми трябват са всичките Discovery, History, Cartoon Network, Boomerang и може би някоя българска телевизия. Супер би било, ако има и такъв кабелен оператор, който да пуска 24/7 версиите на анимационните канали.

Написа Ростислав (www) на 01-Jan-2007 14:20


Четвъртък, 28 Декември 2006

Неизвестният китайски или турски мозък е вложил много енергия в измислянето на това дистанционно. За съжаление от напъните му се е родило нещо димящо вместо нещо използваемо.

Някой ще ми обясни ли, защо по дяволите най-логичните бутони за Volume -/+ (очертани в червено) всъщност се използват единствено за разходка из менютата на телевизора, тоест в 99.9% от времето не се ползват?

Дистанционно wtf?

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Аз щи обясня!
Толко му се нервих на тоя дет го е измислил (сътворил тва) че го отнасяше целата му рода до 100-но коляно барабар с нацията му!
И представи си туй нещо го забелязах точно вчера след като седнах на сестра ми на PC-то да и го оправям и докат се занимавах с него, посегнах да си включа телевизора и който е вече на около година! :)
Мамата ми се е*а докат се набирам на проклетите стрелки "</>" и в един прекрасен миг след около 30 секунди се осъзнах кат теб!... :)
Мамка им китайска проклета!

Написа Светозар (www) на 01-Jan-2007 11:54


Забравил съм да спомена, чудото на usability design-а се казва телевизор Neo. Естествено от подобна марка не може да се очаква кой знае какво, обаче дистанционното наистина е brain dead.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 11:57


...същото ама на телевизор "BESS" - квото и да значи това!

Написа Светозар (www) на 01-Jan-2007 12:17


какво да ти кажа - купихме си телевизор панасоник, двд система панасоник и някакъв скъп тунер-приемник(?!) за булсатком, които се управляват с три дистанционни. да не ти говоря как се включва телевизора и колко лишени от логика са и трите дистанционни :) а от нео верно няма какво да се очаква така че с усмивка просто и нататък..

Написа йордан стоилов (www) на 05-Jan-2007 22:14


Петък, 29 Декември 2006

Тази година след тригодишно мотаене по други курсове, отново ще водим Мрежова сигурност част 1. Понеже при планирането мен ме нямаше, са ми записли доста лекции, тъй че ще имате нещастието^Wудоволствието да ме слушате/гледате/освирквате от края на февруари из ФМИ през ден-два.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Първо Честита Нова Година. Жив и здрав да си, ти и цялото семейство. Много успешни начинания като европеец :)))
Интересно ми е как стоят нещата с хората, които не учат във ФМИ и въобще СУ. Знам, че курса е свободен за посещение, но трябва ли да се запише човек някъде и т.н.

Написа Николай (www) на 01-Jan-2007 12:53


Никога не е трябвало да се записвате никъде. Свободно може да идва всеки и да слуша /че и тестовете да прави/.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 13:06


Събота, 30 Декември 2006

Лошо нещо в графичната и затворена OS като Mac OS X е когато по неведоми пътища изчезнат разни важни програми, които няма как да възстановиш нито да си свалиш и трябва или да "пиратстваш" или да преинсталираш изцяло.

Някак си ми беше изчезнало всичко от Applications/Utilies и единственото, което беше останало там беше безполезният ODBC Administrator.

В Utilities са полезните програми Disk Utility, Console, Keychain Access и доста други, от които най-важната е Installer. Без Installer (както подсказва името му) не можете да инсталирате нито една програма, която идва в pkg формат.

Маковската логика за възстановяване на Utilities, минва през ползването на Recovery CD-то, което идва с компютъра ви. Добра идея, ОБАЧЕ на CD-то всичко е в PKG формат.

Oooooopsssss......

Всъщност единствено работещото решение е да имате приятел с инсталиран OS X от когото да копирате цялата директория Utilities. Големи благодарности на Габо, че ме спаси от преинсталации, които от както не ползвам Виндовс съвсем съм загубил тренинг как се правят.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Моля, моля, пак заповядай ;) Ама цветя и бонбони не пием ;)))
А за възстановяването - все си мисля, че има и друг начин, ама сега ме мързи да го търся. Не може такава напредничава система като ОС Х да не може да си самовъзстанови файлчетата.

Написа gabo (www) на 01-Jan-2007 22:52


В момента имам чистак - бърсак лаптоп МАК на масата с коре дуо 2 и 1-ин гига рам.
това е тои ..
http://www.apple.com/macbook/macbook.html
инсталирах няколко фрии програмки без които не може, Skupe захапа веднага обаче ICQ
го тегля от саита им с разширение .sit и няма инстал :(
Пита ме с каква програма искам да го творя този фаил install_icq.sit ?
За 1-ви път пипам мак след 4 години Windows и 3 години Линукс дескоп и баш незнам откъде да започна да се оправя с тоя мак. Не е мои, на клиентка е, аз Asus-a си го не давам на Slackware 11 не слагам драивер на нищо освен на Wirellesa които е linksys ..
Надявам се някои от вас поне да подскаже откъде идва проблема ..

Написа Самуил (www) на 02-Jan-2007 13:39


Никога не качвай преебаното icq от ICQ.com вземи си нещо свободно и супер яко - Adium - http://adiumx.com/

А .sit файлове можеш да разпекетираш със Stuffit Expander. Има го freeware.

Ето ти още малко програми, които ще са ти нужни:

"С качването на малко свободен софтуер (MPlayer OS X, VLC, Firefox, Thuderbird, iTerm и NeoOffice/J) вече си имам всичко, което ми трябва. Ако сте фенове на дебиано-подобна пакетна система може да си инсталират Fink. Чрез него си пуснах Midnight Commander и разни други портнати за OS X приложения. X сървъра на Apple е приличен, а ако не ви кефи има XDarwin. SSH си идва настроен и работещ."

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jan-2007 14:03


Errr .. не съм в час с Mac OS/X, ама тъй като съм чувал, че е на BSD основа, случайно да има едни команди като pkg_add или нещо подобно? :)


п.п. Честита Нова Година :)

Написа Н.Пепелишев (www) на 02-Jan-2007 17:44


Чувал съм ги ама първо ги няма в OS X и второ .pkg в OS X е нещо съвсем трето :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jan-2007 18:36


Благодаря на Георги за помоща, всичко гореспоменато е инсталирано, че и в повече.
Този лаптоп хардуерно е 2-ва пъти помалък, 3-ри пъти по мощен и 10 пъти по елегантен от моя Asus A3H5010 и това ме впечатли наистина, просто е едно малко бижу :)
Но тази операционна система не е моята съдба ... Линукса си е Линукс !!!
Дъщеря ми е на 7 години и страшно е впечатлена от светещата отхапана ябълка на гърба на матрицата и си е втълпила, че това е подаръка и за коледа. Довечера какво ме чака като види, че го няма ...

Написа Самуил (www) на 03-Jan-2007 08:34


Неделя, 31 Декември 2006

До днес обикновен селянин, от утре европейски такъв.

Разлика не чувствам...

Телевизията беше рядко тъпа по нова година.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

А пък аз минавам да честитя Нова Година :) И да пожелая здраве, щастие, любов и късмет ;)

Написа Весела (www) на 01-Jan-2007 15:00


Ех, Жоре, пак са използвали твоя снимка, този път от bTV ;)
"След Нова година е възможно да се увеличат цените в кръчмите у нас"
http://btv.bg/news/?magic=bulgaria&story=55338

Написа Калин Ганев на 01-Jan-2007 17:23


Е браво, точно по европейски. Хмм, всъщност тя статията от 30 декември, тогава бяхме още обикновенни селяни, така че май няма да се брои :) Аз все пак ще им драсна едно писъмце де...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 17:41


С това кебапче у Европата вленаааме и известни станаааме :-)))

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 17:41


Жоре - кат ги гледам от bTV-то нещо са забравили да сложат едно "info" - от де е взета снимкат?... :P :)

...не че съм подстрекател... ама... :) :) :)

Написа Светозар (www) на 01-Jan-2007 17:57


Аз затова викам да им пиша да ги подсетя. Пък ако искат можем да я изтъргуваме за договор за излъчване, за който ги гоним от шест месеца ;-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Jan-2007 18:01


То най-добре бТВ да вземат да съберат некой лев да ти откупят снимката, тя таз кебапчестата снимка повече пъти е ползвана отколкото на Памела Андерсън фотосесията за Плейбой ;)))

Написа gabo (www) на 01-Jan-2007 22:55


Готово, атрибуцията към снимката е добавена. Браво на хората, бързо реагираха.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jan-2007 09:25


С юнашки подвиквания и подпръдвания, и тук-там с някоя пиратка влязохме в Европа....! Жална им майка на европейците... Те официално обявиха, че повече няма да приемат нови членове...Може би ще започнат да гонят?!?!

Написа Владимир Чорбаджийски на 02-Jan-2007 19:25