< HomePage | Снимки
<- Неделя, 3 Декември 2006 | Начална страница | Вторник, 5 Декември 2006 ->
Понеделник, 4 Декември 2006

Моят стар "приятел" бай Добри Божилов^WБожилков (вече и аз се обърках) се кандидатирал за евродепутат. Боже, боже, колко мъка има на този свят. Някой да ме вдигне от земята, по която се търкалям от смях...

Едно обаче трябва да му се признае на човека - последователен е и спамерските му навици не умират, тъй като за "новината" научих от referrers на няколко форума, които е наспамил и хората бяха дали връзка към старата история със самохакването с рекламна цел.

Още по-забавното е надписа отдолу на един от последните му сайтове - "Джумла! е безплатен софтуер под ГНУ/ГПЛ лиценз.". Бай Добри к`во стана с Клопките на овчарската салата и отвореният код? Нали бягаше от него като дявола от тамян и съветваше фирмите и хората по улицата да се пазят. Защо ползваш този рак и проводник на комунизма Джумла лицензирана под този вирус - ГНУ/ГПЛ? Или да чакаме опровержение на пасквилчето, сега като ще ставаш евродеПУТАТин? Че те в Европата много-много Мискрософт дето ти сипаха кинти навремето, не ги обичат.

[ Коментари: 23 ]
Коментари

Не знам дали си видял брилянтната му автобиография:
Управител на фирма, поддържаща цели 3 сайта,
4 месеца бригада с САЩ

Как да не го избере човек?

Написа don на 05-Dec-2006 08:43


Не бях я видял, но с тази автобиография изкърти де що има порцеланови умивалници :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 08:50


Ей --- куцо и сакато иска да става ДИпутатИн ...

както казва бай ти Ганя ...
"келепир има в тая работа"
ЛОЛ

Написа Alex (www) на 05-Dec-2006 18:21


Ако си бях запазил бг паспорта, щях да гласувам за този!

Написа Ariel на 05-Dec-2006 21:04


Вот от жалост или вот за гаврата?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Dec-2006 21:05


ахахахахха, ROFL! Този "мозък" на мисълта, този "титан" на клавиатурното жокейство, тази онеправдана "хакната особа", какви ги е натворил... вече 5-а минута се смея на абсурдността на "новината"... ако изкара над 0.0001% от избиращите - това ще говори за остра мозъчна недостатъчност от страна на избиращите...

Написа Voyager на 05-Dec-2006 21:28


Явно много хора научават за този господин от тук. В т.нар. рубрика "Задайте ми въпрос" е станало дума както за миналите събития свързани с "хакването" така и за това какво мисли кандидат-евродепутата за икономически несъобразния Отворен Код. Линка е тук (макар, че така само би му се вдигнал рейтинга в гугъл) http://www.pr-bg.com/dobri/index.php?option=com_joomlaboard&Itemid=1&func=view&id=11&catid=2

Написа Николай (www) на 05-Dec-2006 22:47


Аз на тоя му трих постинга от anime.ludost, да му изсънхне интернет връзката дано :) Чудих се дали да не го сложа за смях на всички, ама не виждам смисъл да му вдигам рейтнига...
(иначе и аз бая се смях на новината :) по-добре Воленчо да пратим в Евро парламента :) )

Написа Васил Колев (www) на 06-Dec-2006 09:32


Защо реших да се кандидатирам?
Колко каза Добри, че получават ифрудипутатити?
7000 евра?
Срам за 141во си ти, срам!
"...Моето верую е откровено рейгънистко и тачъристко...?????????"
"...2.Възраждане на забравените важни морални ценности - основно изразяване на принципна негативна позиция по въпроси като абортите и гей-браковете.????????"

Изглежда в Интернет цари слободия, а не свобода, щом този г-н продължава да словоблудства навсякъде.
Не слагам линкове, поради изтъкната по-горе причина от Николай.

Написа alex на 07-Dec-2006 10:06


А аз пък мисля, че почитаемия собственик на този блог и почитаемите коментиращи отделят твърде много време и внимание на разни обществени екскременти...

Написа Дончо (www) на 07-Dec-2006 10:59


@Дончо: фън да става :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Dec-2006 11:42


Тоя срами ЕТУЕС. Трябва да го изгорят жив.

Написа lordross (www) на 07-Dec-2006 15:24


Признавам си, зачетох се най-вече в "Относно безплатната реклама в Интернет"...

Умереният спам по форумите бил законен... Нищо лошо нямало да се употребяват форумни платформи, за да може хората да бъдат насочвани към Истината в лицето на гусин Добри... Освен тва Жоро го бил хакнал, ама после бил видоизменил информацията така, че прикривал хакването... Ама вие, ако искате да превеждате пари, сте добре дошли. Ако искате да помогнете на кандидата, може да се издъните по де що форуми видите с "умерен спам". Кво е тва понятие, беееееееее?!?!?!?!?!?!?

Мераклията евродепутат най-ме впечатли с една от страниците на платформата си, която е със заглавие "Example news item 1", със съдържание познатото "Lorem ipsum dolor sit amet", а като картинки вътре се мъдрят чашка кафе и житена питка... Евалла... Един да си вкара честно в платформата, че смята, след евентуално избиране, основно да яде и да пие.....

Заплатите в ИТ индустрията щели да се урегулират с останалите след навлизането на повече кадри в нея. Дори и да има зрънце смисъл в това /а то няма/, то, ако на новите кадри им е подобна квалификацията - аз съм спокоен за бъдещето.

Написа Б. Величков на 08-Dec-2006 08:10


От написаното там, човек остава с впечатлението, че Чорбаджийски е зъл дявол и едва ли не едиствената му цел в живота е да прекара прохождащия наш европолитик.
Как така бе г-н Чорбаджийски, защо така пречите на "демокрацията":)

Написа alex на 08-Dec-2006 10:45


Ха ха, бат' Добри сам ползва мръсната и гадна Joomla - CMS с отворен код. Иначе много умее да плюе. :-)
Те май всичките му сайтове са базирани на софтуер с отворен код.

Написа Коко на 11-Dec-2006 14:59


Имайте предвид, че дори и вие да не се интересувате от политика - както личи от дискусията тук, самата политика се интересува от вас.

Написа Добри Божилов на 06-Jan-2007 20:30


Те и спамерите се интересуват и още една камара подобни ама ние не се интересуваме от тях.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Jan-2007 08:24


ахаххахаа тоя човек бая форуми оспами и най хубавата част идва към края-цитирам
"За всички, които ще ме упрекнат, че ползвам спам за реклама, им казвам, че са напълно прави, че не съм взел решението без доста съмнения, и им предлагам мотивите си да го направя ТУК" ахаххахахахха

Написа zaedno_mojem на 07-Jan-2007 13:39


В случая с политиката спамът е по-малкото зло, в сравнение с традиционните кампании. Това е само спам, докато иначе политиците си плащат за всичко, но го правят с пари, които са откраднали от избирателите. Заради тази неспособност на политиката да генерира друг вид пари, освен откраднати, излиза че за избирателите е по-добре да се направи безплатна кампания - дори и със спам, отколкото класическа кампания. Всеки лев, който се изиска от един политик да даде за нещо, е насърчаване на корупцията. Ако мен ме изберат, благодарение на тази спам-кампания, ще изберат някой, на който единственото прегрешение е самия спам. Иначе ще бъде избран някой с много по-големи прегрешения.

Написа Добри Божилов на 07-Jan-2007 16:05


Георги, ще ме извиниш, но ще подхвърля малко храна на Троли Тролжилов и аз!

Троли, ти пак крадеш. Крадеш време (на мен и на всички четящи тук - да ти четем глупостите), крадеш популярност (защото използваш чужда популярност, за да трупаш активи). Да не говорим, че всеки с твоето ниво на некомпетентност ще е опасен не в Европарламента, ами даже и в селския съвет на село Тутурутково.

Ако наистина си ти, "онзи" Троли, който на времето пропищя живо и умряло за това как точно домакинът на този блог го бил хакнал, тогава явно подценявам и нивото на наглостта и арогантността ти да се опитваш да покажеш честно лице точно в този блог.

Защо България все случва на такива "политици"?

Написа Дончо (www) на 07-Jan-2007 19:37


Вярно е, че спамът също е вид кражба, но имах в предвид, че тя е много по-дребна кражба. Т.е. в случая с политиката той е крачка напред. Разбира се, ако някой намери начин да пробие абсолютно честно - дори без спам, аз лично ще го приветствам.

Въпросът с хакването на коментари.ком е дискутиран вече стотици пъти. Обясненията по него ги има на много места в Мрежата, има ги дори на този сайт. Така че няма какво повече да се говори по него.

Написа Добри Божилов на 08-Jan-2007 15:19


А така, чрез спам към политика, това възходяща или низходяща градация ще да е? Пък само-"хакването" на коментари.ком верно е сериозно описано в http://georgi.unixsol.org/hacked-not/

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Jan-2007 15:21


Хехе, добре запознат съм със случая. Днес му четох книгана с един приятел. Незнам как реши да даде 3 лева за тази простотия.

Написа Благовест (www) на 12-Oct-2007 16:07