< HomePage | Снимки
<- Сряда, 17 Март 2010 | Начална страница | Понеделник, 29 Март 2010 ->
Петък, 26 Март 2010

Ползването на кредитна карта води до стрес, който за мен е най-висок когато сипвам гориво. Всеки път когато отивам да зареждам пет пъти се замислям дали имам достатъчно пари в джоба ако случайно картата не сработи да мога да си платя. Засега не ми се е случвало да не работи напълно с изключение на една транзакция, която мина с малко сваляне на сумата и доплащане в брой (добре че си нося).

Кредитните карти не трябваше ли да те карат да носиш по-малко кеш? Интересно ако картата "не пусне", а вече си заредил какво може да направи човек. Това, което се сещам е да зарежа колата на бензиностанцията, и ходя да търся кеш или да се обадя на приятели за помощ. Дано не се налага да попадам в подобна забава.

[ Коментари: 13 ]
Коментари

Ами случвало ми се е на OMV-то на околовръстното.
Не само че карти не приемаха (и двете устройства), а и банкомата им не работеше.
Естествено не ме предупредиха и си налях пълен резервоар.
После си оставих данните и ходих да тегля пари от банкомата на Арената. Но ме пуснаха може би защото и друг път съм зареждал там и знаеха, че едва ли ще офейкам...

Написа Михаил (www) на 26-Mar-2010 08:48


Две карти от различни банки... а вече ако е развален пос терминала... нзм :)
Но и аз изпитвам същия стрес и то не само в бензионостанцията, а пусто ме кефи да си ползвам картата.

Написа Димитър на 26-Mar-2010 08:49


Това е все едно да те е страх, че носиш само банкноти по 100 лв. и на будката нямат да ти върнат. Ми техен си е проблема! Аз нося ли карта? Нося! Имам ли пари в картата? Имам. Нося ли им пари? Искам ли чистсосърдечно да си платя? Нека те намерят решение (примерно да ме пуснат гратис)...

Написа wqweto на 26-Mar-2010 08:56


Подобна история с тази на Мишо - не им работеха устройствата и банкомата, бях с една колежка. Тя остана в колата, аз ходих да тегля пари от друг банкомат.

Аз предпочитам да имам пари в кеш, когато плащам такива неща. Ползвам дебитна за места, в които 'има връщане назад' и не е фатално, ако съм останал без пари в картата.

Написа Марио Пешев (www) на 26-Mar-2010 08:58


Ами казали са го вече - носиш 2 карти.
Ако нещо техниката им не работи тва си е техен проблем!
Казваш им ще ви звънна утре да ми кажете работи ли, а ви ще ме черпите 1 сокче дето ви се разкарвам 2 ти път. Ако не звъниш в полицията и се оплаквате че те задържат.
Ситуацията е такава:
Ти имаш пари, те не могат да ти ги вземат.
Все едно да сложат инвалид касиер без две ръце, който да не може да ти върне ресто( и да не дава на никой да му пипа в чекмеджето, все тая) .

Написа smick на 26-Mar-2010 09:11


Случи ни се веднъж в Гърция. Заредихме на бензиностанция край магистралата, по средата на нищото. Като тръгнахме да плащаме се оказа, че не им работят терминалите, а най-близкият банкомат е в град на някакви си 30 километра. Аз останах "заложник" в кафенето, а мъж ми отпътува да изтегли пари и да ме "освободи" след това :)

Написа Антония (www) на 26-Mar-2010 09:14


Случи ми се веднъж, преди около 5 години. С един колега бяхме в командировка и 3 дена се борихме да подкараме едни сървъри. На края си тръгваме щастливи и уморени и зареждаме на изхода на града от един Петрол - служебна кола, със служебна петролска карта (не кредитна, някаква подобна беше). И като подаваме картата, служителката каза "ами ние от 3 часа не приемаме карти, щото сървъра не работи". Счупихме се от смях. Седяхме там половин час, каката поне 3 пъти звъня да пита дали са оправили "сървъра". Оказа се, че поне в цяла София, вероятно в цяла БГ, не се обслужват тия карти. На края тия, на които звъни (и кой знае още колко хора им звънят) казаха да запише номера на картата и да си ходим, те щели да запишат транзакцията "служебно" когато се оправи "сървъра".
Което говори мнооого лошо за системата им...

Написа Явор (www) на 26-Mar-2010 11:03


Не знаете ли поне приблизителната сума в картите си бе хора?
Ако не може да се плати заради техниката им, това си абсолютно техен проблем.

Написа The Tv Guy (www) на 26-Mar-2010 11:12


На мен ми се е случвало в Русия - на път от Москва за латвийската граница. На единствения Шел по средата на пътя, се оказа, че не им работи терминала. Пратиха ме да тегля от банкомат, оказа се, че банкомата е празен. Изпразних си всичките рубли и доплатих с 2 евро на монети...
После още 400 километра търсехме бензиностанция, в която приемат карти, за да си купим нещо за пиене по пътя, нямам думи... Навсякъде имаше стикери, но искаха и да заредя бензин, за да ми приемат картата.

Написа Димитър (www) на 26-Mar-2010 18:59


Плащането с кредитна карта струва 3% от транзакцията на търговеца. Като добавим към това малките марджини и много промоции на бензионостанциите, съм доста склонен да мисля, че нарочно не работят терминалите.

Написа Момчил (www) на 28-Mar-2010 08:06


Ами според мен оставяш колата и го набиваш първо на бензинджията, а след това търсиш клон на банката да им го набиеш и на тях...

Написа Marin на 28-Mar-2010 18:12


Супер странно е как може да имаш не малко пари в картата си и да не можеш да си платиш :) А най-тъпото е, че това може да се случи навсякъде, не само по бензиностанциите.

Написа Dip (www) на 29-Mar-2010 14:17


И на мен ми се е случвало в Сърбия. Винаги сипвам само на една бензиностанция понеже взимат €. Пълня до горе, влизам , давам една едра банкнота ... оня ми се хили ... вика само динари.
2 Дни преди да тръгна си 'активирах' банкомат функцията на дебитната карта ... спаси ме!
Беше Неделя ... къде щях да търся чейндж незнам

Написа Мартин Душков (www) на 29-Mar-2010 21:56