< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 17 Юни 2004 | Начална страница | Събота, 19 Юни 2004 ->
Петък, 18 Юни 2004
18:22

Чака ме работа, а не ми се почва. В такива моменти се занимавам с какво ли не само и то само и само за да правя нещо друго, но не и това, което трябва. Обнових всички машини на -current (елементарна операция) след което се бъзиках се с Twiki-то на FSA. По сайта има да се пипнат разни работи и се надявам в най-скоро време да се занимая с него. Ще разкарам гадните таблици и неприятните дизайнерски хакове и ще го направя както си му е реда с CSS и валиден HTML. Това Twiki-то не е чак толкова зле, а за моя голяма изненада дори си спомних паролата, с която се бях регистрирал. Не успях да намеря обаче от къде се редактира заглавната част на HTML-а. Там където са описани META тагове и връзките към CSS. В неделя като се върна от Правец ще го открия.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Това със заглавната част било някъде в самото Твики, ама Ясен като ми обяснява дори аз не разбрах къде е...само схавах, че всъщност то си генерирало някакво негово си...май...

Написа sebastianz55 (www) на 18-Jun-2004 18:40


Ако е същото с което аз съм работил, е доста трудно откриаемо :)
Мисля, че беше на главната страница, някъде най отдолу, му даваш да редактираш цялата страница, после слагаш линка... нещо от сорта беше... на мен ми отне известно време докато намеря от къде ставаше, даже и втория път като ползвах туики :)

Написа valqk (www) на 19-Jun-2004 10:37


? Питайте бре хора ;) ;Р Значи заглавката на html-а е в системните шаблони на twiki. Тоест за да се смени, трябва да се съгласуваме и когато кажеш, Жоро, да ги променя. Това - за да няма дълго отсъствие на сайта ;)

Другият вариант е да направя връзка към шаблоните в директорията /pub, в която има http достъп... Но ще върши работа само да изтегляне, нали се сещаш... Затова е малко сложно и съм го оставел така.

Иначе, идеята на уики е да е лесно за работа и да не се пречкат изобщо разни тагове (макар че в нашето има, заради по-джиджания дизайн ;). Та затова заглавката е изнесена в шаблоните.

Но то не е болка за умиране - като решиш, кажи, ще сложа един мета към css..? Ще дадеш и css-а и готово (даже временно може да е "отдалечен"... ?

Написа turin (www) на 21-Jun-2004 05:55