< HomePage | Снимки
<- Неделя, 6 Юни 2004 | Начална страница | Вторник, 8 Юни 2004 ->
Понеделник, 7 Юни 2004

Отидох до Пазарджик, хем бях обещал, хем трябваше да довърша настройките на баща ми на комютъра. Не че имаше кой знае какво да се прави, но човек ако не си създаде сам работа никой няма да се сети за него.

Прехвърлих пощата от Netscape Messager-а в Thunderbird-а под Линукс, преместих и bookmark-а (естествено под Win се ползваше също Firefox). Направих няколко малки добавки след което се заех да resize-вам VFAT партишъна, защото на Линукския дял имаше само 30 Mb свободни. Изчаках parted да си свърши работата след което идеята ми беше освободеното 3Gb място да го ползвам за home partition.

Как не се прави това? :) Форматираш партишъна, монтираш го отиваш в home директорията и тръгваш да я копираш, без да провериш дали не си объркал командата. След което правиш rm -rf /home && mkdir /home и две секунди след като си натиснал Enter се сещаш каква глупост си направил!

Естествено изчезнаха всичките настройки, който бях правил на потребителя с който се работи.

Хайде пак 30 мин прехвърляне на пощи, bookmarks, вадене на икони на десктопа, настройка на KPPP, тестване, регистрация на ICQ и вече всичко е наред.

Превключих LILO-то да boot-ва направо Slack-а и това беше. Баща ми вече го беше тествал и каза, че много му харесвало, защото било на български. Пак не разбирал някои от нещата, който го пита но поне е на български :-)

Прибрахме се в София, като пак ни валя сериозен дъжд (вече му става навик), а вечерта направихме парти за официалното простигане на Дафо в София. Приказвахме си, пихме, слушахме музика и се веселихме до пет сутринта. Можеше и още да откараме, но във вторник трябваше да ставам рано и предпочетох да си тръгна и да дремна дори и само два часа.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Нямаш тренинг, Чорбаджийски :)
За наказание - няколко пъти да преместиш /usr и /var на remote машина от / на собствен partition, и после да ги размениш :)

(страшно забавно е, една грешка, и требе половин час да обясняваш на някой на майната си каква команда да напише ;) )

Написа Васил Колев (www) на 09-Jun-2004 14:29