< HomePage | Снимки
<- Събота, 31 Януари 2004 | Начална страница | Понеделник, 2 Февруари 2004 ->
Неделя, 1 Февруари 2004

Отиваме на плаж в The Valley of Waves. По пътя натам правим няколко снимки на слона Shawu. Бронзова статуя, за която пише, че е едно към едно с модела - кралят на джунглата Shawu. Правена е над 18 месеца и е изпипана до най-малката подробност.

Минаваме покрай долните два басейна на хотела, древната астрономическа обсерватория, амфитеатъра и се озоваваме при "вълната". В центъра на джунглата е построена лагуна, в която могат се правят вълни високи над 1.80 метра. Възможно е дори да се кара сърф.

Преди да се хвърлим в лагуната, забелязвам екстремно удоволствие, което няма как да пропусна!

Представлява "пързалка", която всъщност е около десетина метра свободно падане по вода. Нарича се Courage Mountain. Легендата твърди, че много отдавна мъжете от племената изпитвали тук смелостта си. Изглежда страшничко - ТАМ СЪМ!

Пълно е с хора и трябва да се почака. В неделя в Sun City идват много хора. Плащат си входа и могат да ползват някои от предлаганите забавления (естествено за гости на The Palace е безплатно).

Чакам десетина минути и идва моят ред да се спускам. Страх ме е. Преди мен се спуснаха доста хора и това донякъде ме успокоява. Сядам в горният край на пързалката, далече долу баща ми с камерата се приготвя да снима. Заключвам си краката, слагам си ръцете на гърдите и се добутвам до пързалката.

Иииииххааааа!

Десет метрово свободно падане и след това удар във водата. При падането съм си отключил краката и част от удара се поема от меките ми части, въх! %( За щастие не боли много, излизам от пързалката и се каня да ходя втори път да се спускам. Само че не ми се чака на опашката и го оставяме за утре. А пък и има още доста неща за разглеждане.

Тръгваме към The Bridge of Time. Мостът на който има статуи на слонове, който пазят входа към храма. Преди него има фонтан, който представлява голяма купа държана от няколко маймуни. Докато минаваме по моста се чува приглушен звук на барабани. На всеки един час моста се разтриса, все едно изригва вулкан. Снимаме се, минаваме по моста и влизаме в храма. "Храма" се оказва голям рeсторант със сцена и вход към Entertainment центъра. Как ли сме го пропуснали вчера?

Връщаме се във Valley of Waves и чакаме вълната. Забавно е но в тази гъчканица е малко опасно. Много е лесно да сриташ някой докато плуваш върху 1.80 метра вълна. Хващаме няколко вълни но многото хора пречат и се изнасяме към басейна на хотела. Хем по-чистичко, хем по-спокойно.

Плуваме цял следобед, а планът за вечерта е да похапнем и да досъберем талончета за раницата, която искаме да спечелим.

Чудесната пица в комбинация с бирчката, многото плуване и екстремните преживявания през деня си казват своето. Прибираме се рано без да сме играли на нито една игра. Спокойна вечер прекарана в гледане на телевизия. Екшън с Jean Claude van Damme - слаба работа. След това по друг канал Die Hard с Брус Уилис. John McClane kicks ass! :-)