< HomePage | Снимки
<- Неделя, 1 Февруари 2004 | Начална страница | Вторник, 3 Февруари 2004 ->
Понеделник, 2 Февруари 2004

Отиваме да довършим започнатото вчера, а именно да се доизкефим на водните атракции във Valley of Waves. Днес тълпите са изчезнали и никъде не се чака. Пускам се три пъти на Courage Mountain, баща ми два пъти. Този път без неприятни удари по нежни места (вече сме професионалисти). Правим готини снимки (дано излязат). Местим се на спускането с гуми по улей. Спускането не може да ти вдигне адреналина, като отвестната пързалка, но пък е доста весело и приятно забавление. Този път не влизаме да се борим с вълната.

Връщаме се на The Grand Pool за да си дооправим тена. Избъзиквам се с единият от барманите - същият, с който първият ден си говорихме. Запомнил ме е и сега, като ме види направо пита дали да носи маргарита :-) Казвам му да носи и този път плащам кеш с приличен бакшиш, после го викам и му казвам че имам подарък за него. Подавам му банкнота от един милион турски лири (около $0.80) и му казвам, честито вече си милионер. Той се опулва и гледа невярващо банкнотата. Даже брой нулите и вика, ама наистина са милион. Аз му викам - да бе, няма майтап. Пича продължава да се пули, но в един момент се усеща и ме пита, колко пари е тази банкнота? Аз му казвам около едно евро и му се хиля :> Той пита, дали може да я смени, а аз му отговарям, че е негова да прави каквото иска с нея. Пича се кефи и пърха около нас докато не си тръгваме в късния следобед.

16:30

Отиваме в кродилското ранчо да гледаме как ще хранят крокодилите. От там купуваме някакви меса и подхвърляме на малките крокодилчета (големите не ни дават да ги храним има си професионалисти за тази работа). Големите ги хранят с цели пилета, като им ги спускат с едно въже. Отдолу крокодилите се показват над водата, захапват и дърпат здраво. Веднага след като някой вземе пилето му се нахвърлят другите и водата почва да кипи от бързата битка.

Разглеждаме и сядаме в ресторантчето да похапем крокодилски пържоли. Леко набутване! Crocodile Chips се оказват обикновенни пържени картофи :-) Пържолата обаче е добра, особено пребутана с биричка. На вкус е нещо средно между пилешко и месо от бяла риба. Ако ви го поднесат бихте го оприличили на риба.

Остатъците от храната подхвърляме на малките крокодилчета, наоколо. Ядели само месо, ама друг път. Установихме че похапват хляб, картофи, че даже и краставици. Номера е да хвърлиш близо до устатата им. Усещат движението и се насочват да хванат. След като падне обаче храната (дори и да е месо) трудно се сещат да идат да го вземат. Ако обаче някой от другите крокодили го вземе, гадовете веднага му се нахвърлят.

С две думи доста тъпички са :-) От инструкциите за оцеляване запомних, че ако ви нападне крокодил не трябва да се паникьосвате - опитайте се да го ударите в ноздрите и в очите, това са му слабите места (лесно е да се каже - не се паникьосвай!).

Вече става късно и отиваме в Entertaintment центъра да изразходваме енергията от крокодилските пържоли и да си приберем раницата, срещу 500-те (512) талончета, който междувременно сме събрали.

Пробвам се на танцувалната машинка и установявам, че е доста по-трудно отколкото изглежда. След 3 танца съм сериозно изморен и вече не усещам никаква крокодилска енергия в мен.

Отиваме в Cascades на рибен ресторант и този път не оцелваме. Храната е кофти, но за сметка на това е скъпа. Бързо се изнизваме, разглеждаме водопадите и добре поддържаната джунгла около хотела, викаме си превоз до Palace и се връщаме в хотела.

Групата се разделя на две, половината отиват да спят, а ние се връщаме обратно в Entertainment центъра. Играем в казиното на ротативките и естестествено губим (не че съм очаквал друго), след това откриваме нещо като pub, в който обаче се танцува. Забавляваме се там час, два и се прибираме да спим.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Това с "кродилското ранчо" не го разбрах :P колко съм горд, не е лесно човек да ти намери грешка из блога :D lqlqlq

Написа nickname на 09-Mar-2007 14:02


Ами, не е лесно :) Не си гледал внимателно, пълно е.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Mar-2007 14:31