< HomePage | Снимки
<- Май, 2011 | Начална страница | Август, 2011 ->

Архив за месец Юли, 2011

Сряда, 6 Юли 2011

Чета днес новината за акция ШОК (да му се нашока канчето на идиота дето мисли имената на акциите) и се сещам за случай от скоро, свързан донякъде с акцията.

Преди няколко седмици баща ми си продаде мотора. Същият, който има от няколко години, с който ходи на пътешествия (1, 2, 3) и е купил от негов приятел, който пък от своя страна го е имал няколко години.

Та продава той мотора, новият собственик щастлив заминава към Варна да го регистрира и му се случва случка. Отива в полицията и там му заявяват, че моторът е обявен за откраднат в Гърция през февруари 2011 (в шенгенската система, за която става дума в акция ШОК) и му го конфискуват. В момента следовател работи по случая, човека мотор няма, а нищо чудно и да му спретнат някое обвинение. Та ето го първия наШОКан. Как така моторът, който не е излизал от България, а е стоял в гараж в Пазарджик се оказва откраднат в Гърция е пълна мистерия.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Ето как, според този коментар
http://www.renault-bg.com/smf/index.php?topic=69276.msg1105343#msg1105343

цитирам:
"...Схема та е ясна - мотора е краден навремето, пренабит като двойник и продаден в БГ. За лош късмет са откраднали двойника...."

Написа Божо (www) на 08-Jul-2011 09:36


@божо: оказа се, че в България е оригиналният мотор, а гръцкият е клониран.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 01-Aug-2011 14:19


Вторник, 12 Юли 2011

Ентусиаст днес ми е изпратил покана за Гугле плюс. Мерси, ама не си губете времето и поканите, за да ги пращате на такива като мен. Не участвам в подобни дивотии. Фейсбук, гугле плюс, фор скуаре и т.н. да си го заврът, достатъчно ми е че мъкна gsm с мен, което дава на който трябва и не трябва възможност да ме знае къде съм по всяко време, че и да се регистрирам и да пълня сайтовете на хората с допълнителна информация вече ми идва в повече.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

И мен ме зарибяват за тази "уникална социална мрежа", но мисля и аз като тебе да пропусна :)

Написа Радо (www) на 17-Jul-2011 19:03


препратете на някой като мен такава покана, като не ви трябва, мерси

Написа stanbeto (www) на 31-Jul-2011 10:03


Вторник, 19 Юли 2011

Лятото е слаб сезон за сериалите, затова го използвам за наваксване на пропуснати филми, но за тях по-долу. Тук там има по нещо седмично за гледане, но като цяло е умряла работа.

Breaking Bad се завърна, но тъй като го нямаше толкова много време първата серия ми беше безразлична (да не говорим, че съм забравил на 75% какво се случва). Weeds не гледам от няколко сезона, нещо му изпуснаха края. Leverage не го издържам, защото се опитвам да го сравнявам Hustle и това го убива. Опитах да гледам Falling Skies, но след шест серии мога да го определя като вкисната боза с извънземни и драми (стига ми, че изтърпях Stargate: Universe, no more drama!).

За момента само Burn Notice и White Collar държат фронта като ги подпомагам с малко анимация в лицето на Futurama и Ugly Americans.

Да се върна на филмите подредени от добро към не чак толкова добро.

С новите филми не се разбирам затова гледах Catch me if You Can с ДиКаприо и Том Хенкс, който ми хареса, някаква бразилска драма ли беше, какво беше - Сърфиращата Бруна (още не мога да определя дали гледането му е грешка) и покрай тези двата, гледах доста филми на NatGeo за мега заводи и строителство, които почти винаги са добро попадение.

Сега лошото.

X-Men First Class беше доста плосък. Явен опит да вържат историята, но беше твърде детски и героите твърде плоски. Ок, казаха кой как е стигнал където е, но от гледането филма не става ясно защо. Просто героя си прави нещо, а аз седя и се чудя добре де, преди пет минути този друго разправяше изведнъж полудя. Не стана ясно на главния лош какъв му е проблема (освен, че е лош), не стана ясно на Магнито какъв му е проблема (освен, че иска да е лош), изобщо не стана ясно на Мистик какъв и е проблема, че да се присъедини към Магнито. Явни тъпотии.

Като говоря за филми, в които не става ясно кой какво върши и защо, по повод излизането на втората част на Harry Potter and the Deathly Hallows, гледах първата част. Е, това определено беше грешка, най-малкото защото не съм гледал филма преди Deathly Hallows part 1 и през повечето време изобщо не разбирах какво става. Така ми се пада като гледам филми, които се простират в осем(?)-девет серии по два часа и пропускам серии. Изключвайки явното ми невежство около цялата история филмът според мен щеше да е доста по-добър ако беше един час по-кратък. В момента два часа и двайсет минути са си направо мъка с много, много пълнеж. И друг път съм го казвал, но ще го повторя, ако не е девойчето да гали окото, този филм ще е нетърпим.

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Новия сезон на Eureka започна на скоро. Така, че от сериалите в момента той си заслужава. Също така и True Blood ако го гледаш започна интересно.

Написа MacTeP (www) на 19-Jul-2011 12:51


True Blood ми е твърде педалски и red neck-ски, което някак не се връзва с педалски, но първи сезон такова впечатление ми остави, за да го издържа.

Еврика ще му хвърля едно око.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jul-2011 13:30


Където е Eureka (категория леки летни сериалчета), там е и Warehouse 13, че и разменят актьори от време на време.
Споменал си Burn Notice, Covert Affairs е женския му вариант, не е кой знае какво, но е гледаем.
От новите Falling Skies наистина е слабичък, като за сериал, под който Спилбърг се е подписал, ама аз лично ще му дам шанс поради липса на друго.
SyFail са си счупили рейтинг рекордите с Alphas (пак свръхестествени способности, но не толкова детски като Heroes). Чувам добри думи и за Suits, но още не съм стигнал до него.

Написа Nick (www) на 19-Jul-2011 15:18


@nick: Видях, че на Alphas е излязал пилотен епизод и мислех да изчакам да се съберат малко преди да го свалям.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jul-2011 16:13


пробвай Breakout kings, ако ти е харесвал prison break - това е обратното :)

Написа дилян на 21-Jul-2011 12:56


@дилян: тоест опитват се да влязат в затвора?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jul-2011 13:25


... може да се каже, че героите влизат в затвора ... :)

Идеята е - печени (бягали) затворници да залавят избягали такива с/у намаляне на присъдата.
Става за губене на времето; има го в ХД качество по торентите.

създателите са същите като на призън брейк, дажи персонажи, затвори и истории от стария сериал се повтарят.

Написа дилян на 21-Jul-2011 15:02


Пробвай с Torchwood - новия сезон започна, а ако гледаш Doctor Who става за приятно фантазмагьорстване какво би станало ако....

Написа 12 на 21-Jul-2011 20:11


По принцип съм фен на английска телевизия, но с Dr. Who нещо не се разбрах, а от Torchwood съм гледал няколко серии от първи сезон и не ме грабна.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 21-Jul-2011 21:17