< HomePage | Снимки
<- Януари, 2011 | Начална страница | Март, 2011 ->

Архив за месец Февруари, 2011

Сряда, 2 Февруари 2011

Не разбрах какво толкова разни хора реваха покрай преброяването онлайн. Регистрирах се, попълних всичко и цялото упражнение ми отне не повече от петнайсет минути. Не съм гледал кога ми е пристигнал е-мейлът защото паролата я пишеше на страницата за регистрация. Като се има предвид, че попълвам за четири човека не съм усетил някаква особена мъка. Ако трябваше някой да ми виси у дома и да драска с химикал по някакви анкетни карти щеше да е доста по-тегаво и даже бях решил да се покрия от това занимание.

Онлайн преброяване - бравост. Сега само не решавайте, че онлайн гласуването е добра идея.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

В първите часове на преброяването паролата не се показваше веднага, а пристигаше по е-майл. Моята пристигна след около час, десетки други хора се оплакваха за същото.

Като изключа това забавяне, всичко друго беше наред.

Написа Суворов на 02-Feb-2011 16:55


Регистрирах се сутринта, а паролата дойде в късния следобед.

Написа Николай Цветков (www) на 02-Feb-2011 17:04


Ти хубаво си се преброил онлайн, но пак трябва да даваш листчета на физически преброител.

Написа otto на 03-Feb-2011 07:24


Просто ще разпечатя номера и ще го залепя на входната ми врата.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Feb-2011 08:11


Преброяването към 1-2ч посред нощ мина точна за 15мин с все изпращането на паролата на пощата ми...
А иначе по-добре дай листчето на някоя баба съседка дето ще си е в тях, че иначе освен преброител може да те навести и някоя бригада за оглед и приватизация...

Написа np на 03-Feb-2011 10:51


Според мен това с паролата по е-мейла в началото беше напълно безмислено упражнение.
Прекрасно е че са направили формичката да можеш да ходиш напред-назад да я коригираш без да пишеш наново, но не са я тествали достатъчно - без да искам нацъках 1 временно присъстващо лице и влезнах в абсурден цикъл от който можеше да се излезе само чрез подаване на фалшиви данни за това лице, което направих с личен номер на чужденец. Това няма да се отрази в статистиката, просто беше workaround заради льо програмистите дето са създали конфликт при проверка за коректност и корекция на данните.

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 03-Feb-2011 12:16


И на мен ми отне към 10-15 мин. и почти нямах затруднения. Сега доколкото разбтах трябва да си пазим номерчето и като минат по домовете да им го кажем :)

Написа Калоян Цанков (www) на 03-Feb-2011 17:40


...
Сега само не решавайте, че онлайн гласуването е добра идея.
......

Само стой та гледай :)
След като и дядото на нивата с овцете ползва интернет, що да не икономисат някой лев от разпечатване в чужди печатници, а не дръпнат някоя обществена поръчка за онлайн гласуване, така ще знаят къде своевременно да идат да запалят скарите и ще има кебапчета на корем :)

Написа маркo на 03-Feb-2011 19:33


Понеделник, 7 Февруари 2011

Явно съм много подозрителен щом вчера вечерта, който полицай не ме видя, той не ме спря. Четири проверки за една вечер сигурно ще е някакъв рекорд. Така де, кви са ми тия брадати-космати с мръсни джипове дето се мотаят по улиците в един през нощта.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Просто са се охарчили заради празниците и сега трябва да се наваксва :)

Написа Иван на 07-Feb-2011 09:55


Пък нали вдигнаха и глобите, а изглеждам платежоспособен (само изглеждам :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Feb-2011 09:56


Ми, не е само при теб, подобен е случая на колега, с черна леко мръсна кола, брадясал, с бръсната глава, кара сам в 2 през нощта заради кефа от карането, абонат е на полицията, но е изряден и е нямал грижи.

Написа snafuracer (www) на 07-Feb-2011 11:00


Според мен няма лошо да проверяват - ако всичко си е по правилата и те пуснат по живо, по здраво (това го казвам специално защото вчера гледах едни изключително нагли люлински келешчета в следобедното предаване по БТВ).

Написа V.Vassilev на 07-Feb-2011 13:19


Съгласен, да проверяват. Просто ми стана смешно, че нямат система за връзка в колите и не могат в реално време да видят, че са ме проверили преди няма и две минути.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Feb-2011 13:21


Да бе, нещо не си си пил хапчетата скоро май :)

Написа Метин на 07-Feb-2011 15:24


Не знам, ама моят квартал е толкова тих и спокоен, че дежурните полицаи умират от скука и проверяват който им падне просто за да не заспят. Може и при вас да е така :)

Написа Петко на 07-Feb-2011 23:00


Не сте добре, момчета. Как така ще проверяват. Тоя термин "рутинна проверка" е някакво СОЦ чудо. Що да ме спират, като не съм извършил нарушение?! Това НИКЪДЕ ГО НЯМА, смея да твърдя. Карал съм къде ли не, и ако се изключи една хайка в германия - някакъв беше избягал от ПТП с кола като моята - никога - никъде не са ме спирали безпричинно (те се извиниха после, бтв)?! Това си е абсолютна простотия, според мен. Да не говорим колко верно е изибрателно - като съм с пежото - не спират, като съм с джипката - ела ми пиле...

Написа Ангел на 08-Feb-2011 09:48


Викат му профайлинг :) Карайте нови "баничарки" и няма да ви спират :)

Написа Милен (www) на 13-Feb-2011 09:07


Имат афинитет към жибките. На изхода за Пловдив редовно спират черни и гледат да са от premium марки. Ташак.

Написа pro01 (www) на 24-Jun-2011 06:34


Петък, 11 Февруари 2011

Дойде време и аз да стана модерен и да зарежа старото кодиране на кирилицата, което използвах тук и там (абе навсякъде). През последната седмица се занимавах миграцията от Windows-1251 към UTF-8 и вчера вечерта приключих успешно с оправянето на публичните сайтове, за които отговарям. За последното оставих моето лично място място. Е, вече и то е готово, което може да се види от следващият абзац.

Hello world, Καλημέρα κόσμε, Мараба пичове, コンニチハ

За да научите повече за UTF-8 вижте UTF-8 FAQ. Ето и още малко тестове (взети от UTF-8-demo).

Брайл: ⡌⠁⠧⠑ ⠼⠁⠒ ⡍⠜⠇⠑⠹⠰⠎ ⡣⠕⠌

Руни: ᚻᛖ ᚳᚹᚫᚦ ᚦᚫᛏ ᚻᛖ ᛒᚢᛞᛖ ᚩᚾ ᚦᚫᛗ ᛚᚪᚾᛞᛖ ᚾᚩᚱᚦᚹᛖᚪᚱᛞᚢᛗ ᚹᛁᚦ ᚦᚪ ᚹᛖᛥᚫ

Етиопски: ሰማይ አይታረስ ንጉሥ አይከሰስ።

Грузински: გთხოვთ ახლავე გაიაროთ რეგისტრაცია Unicode-ის მეათე საერთაშორისო

Гръцки: Σὲ γνωρίζω ἀπὸ τὴν κόψη

Тайландски: ๏ แผ่นดินฮ

...хайде на китайския спам :)

[ Коментари: 1 ]
Коментари

А, честито! :)

Написа Николай Цветков (www) на 11-Feb-2011 12:03


Понеделник, 14 Февруари 2011

В петък Nokia обявили стратегическо партньорство с Microsoft. Щели да се съсредоточат върху правенето на телефони с Windows 7 и некви други лайна, сред които заебаването на Symbian и Meego. Е, Nokia мога само да ви пожалея успех и довиждане. Следващият ми телефон определено няма да е от вашите.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Дали от Nokia ще си разплетат чорапите от тоя пост... Колкото Мтел от жалбите на потребителите им

Написа V.Vassilev на 14-Feb-2011 11:24


@V.Vassilev - със сигурност не. Има много почитатели на 7, но аз не съм ги виждал (?!) :)
Тоест, днес ако отидеш в който и да е магазин, се продават Нокии със Симбиан, основно. Купуваш днес - след една година няма ъпдейти ? Е, не, мерси. Просто могат да го вкарат в пач или мейнтенънс мод, но да го няма скоро ? Кое точно ще ме навие да си купя 100 грама желязо за 300 лв ? Да го барат гол, внесоха си шеф от М$, да си го хранят.

Написа snafuracer (www) на 14-Feb-2011 11:46


Параноя е, ама почвам да се пазя от всичко гугълско и следващият ми телефон със сигурност няма да е с Андроид.

Написа Николай Цветков (www) на 14-Feb-2011 12:04


Мда - седмица след като си купих телефон със Symbian. Fool me once, shame on you. Винаги ми е харесвало, че Nokia пасват най-много на нуждите на европейския потребител сред морето от корейски, китайски и щатски джаджи. Сега обаче се превръщат в поредния производител на телефони за американци. Язък.

Написа Петко на 14-Feb-2011 14:03


When you are right, you are right ;)
Androids are coming. For the paranoids around us - get the source, compile and deploy it yourself (if you use Linux and who self-respecting paranoid doesn't?! you should know the drill).
For the lazy ones head to http://www.cyanogenmod.com ...
Apple prepare to face the deja vu of the 1998 this time let's hope that you will be obsoleted completely and no money from Mr. Gates can help you survive

Написа xeno на 14-Feb-2011 15:16


Много се чудя как така не си си закупил Нокия Н900? Тази линукс машинка ще ти допадне много.:) поздрави!

Написа D. Dimitrov на 01-Mar-2011 22:49


Не мога да се наканя на умен телефон, просто не виждам смисъл в него.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Mar-2011 10:59


оо, има много смисъл в умните телефони:
1. отличен органайзер (андроид се синхронизира с гуугл календар, което е яко) - така не се налага да мислиш за нищо - рождени дни, ангажименти, глупости.
2. доста добри възможности за комуникация - трябва ти само WiFi/евтин 3g и можеш да си провериш мейли, IM и да четеш RSS.
3. някакви дреболийки, които все могат да потрябват като гпс и карти, бележки, офис viewer, достъп до различните клауд простотии (гуугл докс например)
4. много по-добра организация на контактите - не просто мап (име=>телефон), ами истинска структура за всеки контакт.

като цяло е много голямо удобство, а и помага да се уплътнят тъпите минутки "чакане", които ни се случват на всички :)
лошото е, че андроид е наистина много хубав чак от 2.3, а много малко телефони се предлагат с него и ако на човек не му се слага custom ROM (което е супер лесно и безпроблемно в общия случай), трябва бая да чака производителите/операторите да пуснат официален ъпгрейд.

Написа llcoolv на 20-Mar-2011 05:00


Понеделник, 28 Февруари 2011

За няма и четири дни от както пристигна в офиса новият devel sample и вече по него работи всичко, което мога да подкарам преди да съм рапортувал грешките upstream (учудващо малко, свикнал да съм да очаквам най-лошото от китайците).

Нова архитектура (ST rules!), нови API-та, ново дистанционно и доста екстри, които бяха отдавна чакани покрай преминаването на ST. Всичко бачка, че дори ми остана време да си поиграя и в момента устройството работи едновременно и със старото ни дистанционно (което така или иначе е по-добро). Джаджата си е като истинска (ще си затворя очите за грозната кутия, която ще бъде сменена).

Отивам да се почерпя един обяд, за да започне седмицата както трябва и извън работата.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Жоре, Месеца (Март) върви към края си... Много неща се изявиха в него (ти не?!)...

Написа Yogi-- на 16-Mar-2011 04:29


Да не би да ви удари конкуренцията. Визирам акцията на ГДБОП и непланираната профилактика на iptv сайта.

Написа Иван на 23-Mar-2011 09:34


Няма връзка между двете събития, iptv.bg си работи след профилактиката.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Mar-2011 09:46