< HomePage | Снимки
<- Май, 2010 | Начална страница | Юли, 2010 ->

Архив за месец Юни, 2010

Понеделник, 7 Юни 2010

Вчера видях BMW GT по софийските улици. Карах няколко минути след него и около него и имах възможност добре да го разгледам. Честно очаквах повече. Дори за любителите на X6, GT ще се стори невероятно грозно и безформено. Изглежда като болна петица, на която и се е подул задника. Стоповете на задния капак нямат връзка със стоповете на калниците, все едно различни хора са им правили дизайна. Колата отстрани изглежда, че нещо и има, но неможе да се определи точно какво освен, че предизвиква леко гадене в стил SSang Yong Rodius или Fiat Multipla. Изобщо не зная какви ги мислят BMW, обаче създаваните от тях нови класове коли никакви ги няма. Накратко, BMW GT от гледна точка на дизайна е пълен провал.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Вярно е грозно BMW-то, разгледах няколко снимки по нета. От друга страна, странно e как от толкова добър дизайн на прототипа:
http://p.webwombat.com.au/motoring/images/bmw-concept-cs-2-big.jpg
крайният резултат е такова лайно...

Написа karavelov на 07-Jun-2010 16:32


Обяснението на БМВ, относно дизайна на колата, когато беше коментиран още преди две години беше, че с този дизайн се таргетират хора, които са тип "семейни" и им трябват съответните "семейни" коли, предлагащи всичко необходимо като удобства, но от една страна на по-ниска цена, от друга - кола за хора, които не искат да бъдат киселяци :) (ако се допусне, че Х6 е за киселяци съответно)

Освен това, когато БМВ излязоха с новата решетка, масовото мнение е, че колите им са болни <=> подути. Аз лично си мисля, че просто хората още не са свикнали с това. Мен поне ГТ ми харесва, или поне не ме дразни. Един комшия има, та съм го оглеждал 100 пъти :)

Написа 99 на 08-Jun-2010 15:09


На мен ми харесва GT-то, добро си е.

Написа Georgi на 08-Jun-2010 23:05


С нетърпение очаквам коментарите на TopGear за това "нещо", което са направили от BMW. Виждал съм го няколко пъти на живо, за мен изглежда отвратително. Дори новото комби 5та серия изглежда много по-добре (поне на снимки).

Написа Георги Павлов (www) на 09-Jun-2010 12:43


Петък, 11 Юни 2010

Не съм особен фен на футбола, но тази година следващите няколко седмица работата ми ще е да гледам световното докато крепим живото излъчване в нетя. Първият напън мина без особени проблеми, надминахме си рекорда по паралелно гледащи и направен трафик и тук е момента да кажа едно мерси на БТК, защото без вдигането на сървърите в тяхната мрежа нямаше да се справим, все пак те имат над 30% от интернет потребителите в България и ако тези потребители нямат достъп до локални сървери няма как да стане.

[ Коментари: 25 ]
Коментари

Ако успееш да филтрираш жуженето на вувузелите, цена няма да имаш :)

Написа Nick (www) на 12-Jun-2010 12:43


Нямаме право да пипаме звука или картината, иначе с някой филтър би трябвало може да се елиминира.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Jun-2010 13:22


Поиграх си малко с equalizer-а на vlc и постигнах някакъв сносен компромис между това да се чува все пак някакъв коментар, но жуженето да се приглуши.

Написа Nick (www) на 12-Jun-2010 14:46


Nick, еми сподели настройките :).

Написа Petar Petrov на 12-Jun-2010 22:07


@Petar --> http://just4nick.net/blog/archives/831

Написа Nick (www) на 13-Jun-2010 05:09


Аз успях да махна гнусните вувузели, без да има отражение върху гласа на коментара или други ефекти. Но говоря за телевизор, не vlc, въпреки че методиката следва да е една и съща.

Написа 0xff на 13-Jun-2010 16:30


http://svetovno.unixsol.org/

Чак сега погледнах откъде иде стрима :)

Браво. Гледам вече 2 дена и нито веднъж не ми е прекъсвало. Професионална работа :)

Написа ed на 13-Jun-2010 18:30


По-добре ще е филтър да маха коментара и да оставя да се чува само звука от стадиона и играта. И един да засича кога има рекламни паузи и да пуска някаква музика или нещо подобно вместо тях...

Написа instinct на 13-Jun-2010 19:59


@Nick и 0xff

За съжаление с тези настройки на еквилайзера нито на ТВ, нито с VLC имаше голям ефект относно вувузелите, според мен се чуват почти по същия начин, ако не и съвсем :(.

Мерси все пак за споделения опит, специално на Nick, не знам 0xff какви настройки ползва.

Написа Petrov на 13-Jun-2010 20:17


При мен има чувствителна разлика. Да, не е перфектно, и си се чуват, но е значително по-добре :)

Написа Nick (www) на 13-Jun-2010 21:00


Жоро, във Файърфокс под уиндоус няма звук :-( А не ща IE

Написа Pocu на 14-Jun-2010 14:07


Проблемът е в windows media player не във firefox. Защо не работи добре с firefox в случая няма как да се знае за съжаление.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jun-2010 14:58


При мен си работи идеално под ФФ и XP с ей тоз плъг-ин:
http://port25.technet.com/pages/windows-media-player-firefox-plugin-download.aspx

Написа freax на 14-Jun-2010 16:19


Нещо се преебаха работите (Италия - Парагвай, на полувремето :) )
(По едно време имам чувството, че някой се изгаври с гласа на коментатора към края на полувремето, ама може само да ми се е сторило : ))) )

Написа ed на 14-Jun-2010 19:24


Стриймът падна и на Кот д'Ивоар и Португалия :(

Написа 0xff на 15-Jun-2010 14:44


Да, че е в media player-а проблемът - това е почти ясно. Защото под Линукс си работи като хората. Мерси, freax, ще пробвам!

Написа Pocu на 16-Jun-2010 08:37


До г-н Чорбаджийски,

Бих искал да попитам леко извън темата, но все пак в тази връзка.. стрийма на бнт1, който Unixsol предлага на ЛАН доставчиците за препродаване като IP телевизия (примерно Onlinedirect), съпоставим ли е като качество с текущия DVB-T сигнал на БНТ1, който е брутално добър. Не му знам конкретните параметри, споменават се някакви 10мбит, 576i.. но не съм сигурен не разбирам съвсем детайлите, но това е от 11 юни.. преди DVB-T излъчването на бнт1 беше ужасно..сега е страхотно за fullhd телевизори например.

Написа Petrov на 16-Jun-2010 19:51


Това с филтъра е полезно, защото тези ВУВУЗЕЛИ са ужасни. От ФИФА не посмяха да ги забранят, защото щели да обидят домакините...

Написа Kaloyan Tsankov (www) на 16-Jun-2010 21:14


Ми то хубаво, обаче този DVB-T сигнал ми се струва далеч не се лови лесно. В стария апартамент го хващах, но само защото виждах Копитото от прозореца. В новия апартамент, нямам видимост, освен това, самата стая е с изложение изток-север и нищо не мога да хвана.

Написа me на 17-Jun-2010 11:52


@me - Препоръчвам ти Philips SDV2940/27 (вж.google) - подходяща е както за DVB-T, така и за DVB-T2.

Написа ipso на 17-Jun-2010 12:39


@petrov: Изтрих последните ви два коментара тъй като не са по темата, а за съжаление не сте оставили контакт, за да мога да ви отговоря. По въпроса за DVB-T и Канал 1, последно когато съм гледал излъчването от копитото във видеото имаше аналогов брум, сега какво е качеството нямам представа, защото сигналът е толкова слаб, че предпочитам аналоговото излъчване. По всякакви въпроси свързани с HDTV България, моля пишете на office@hdtvbg.com

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2010 18:29


Съмнявам се, че имате какво да ми отговорите, затова и не оставих. Вече имате тази възможност. По-скоро се надявам да си оправите детайлите, за които ви бях написал. Следващият път ще си напиша нещата там където не можете да ги изтриете, защото смятам че имат връзка с темата, но не са добра реклама на HDTV Bulgaria. Малко ви надцених като ги написах във вашия личен блог :->

Написа Petrov на 20-Jun-2010 20:59


Гледам напоследък мачовете през iptv.bg - проблеми няма, обаче след всеки мач установявам, че ми липсва към гигабайт и нещо дисково пространство.
Използвам високото качество с FF 3.6 и Windows Media Player под Windows 7 Ultimate.
Може и смешно да звучи, но специално съм наблюдавал кога се появява този ефект и мога да твърдя, че е само след подобни упражнения.
Може ли да обясни някой, ако няма нищо против, дали видеопотокът се съхранява някъде по диска и къде точно, защото аз не мога да го открия никак. Чистих всевъзможни кешове, търси файлове по размер и дата на промяна - без особна полза...
Някакви идеи?

Написа V. Vassilev на 25-Jun-2010 16:12


WMP по неизвестна причина му се иска да кешира на диска видеото и аудиото. Ако не искаш да ти свърши диска по добре си качи VLC от http://videolan.org/ и ползвай него.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Jun-2010 06:28


По темата за DVB-T, до колкото съм запознат не се излъчва от Копитото, а от "старата телевизионна кула". Мисля че го четох някъде по predavatel.com, но все пак не съм 100% сигурен. Разровете се и вижте. За качеството незнам, Георги е прав, преди имаше аналогов шум, незнам какво прекодираха и от каде но беше много зле. Качеството не е хич по добро от това от сателита или кабелната на 4-6 mbit. Със сигурност е по добро от IPTV.bg по елементарната причина че там се прекодира в Winblows Media 8 video и е на 2 mbita до колкото не ме лъже паметта.

Написа MHz на 28-Jun-2010 21:35


Четвъртък, 17 Юни 2010

Човек и добре да живее идва време за проверка на файловите системи и понякога се появяват проблеми, които разбира се никой не иска. Днес след рестарт на една от машините голям партишън реши, че има грешки и автоматичната и ръчната проверка не го оправиха. По-долу е описан хак, който ще ви позволи да си монтирате файловата система и да си свършите работа. Внимание!!! Това е грозен хак и не решава проблема с файловата система, а го замазва. Да се използва само в краен случай!

Какво да направите, ако искате да маркирате ext2,3,4 файловата си система като здрава:

Накратко, стартирате машината с параметър към ядрото init=/bin/bash след което с debugfs пипате в суперблока на файловата система, за да смените флага указващ здравето.

Как се прави:

1. Стартирате debugfs -w /dev/md0 (или друг партишън, където е файловата система).

2. С командата stats виждате какъв е статусът на файловата система. Проблем е ако виждате:

Filesystem state: not clean

или

Filesystem state: not clean with errors

- Целта е filesystem state да е clean.

3. изпълнете командата ssv state 1 това ще маркира файловата система като без проблемна.

4. излезте от debugfs с close, след което може да монтирате файловата си система.

Не забравяйте, че проблемът не е решен и при първа възможност пуснете e2fsck, за да се коригират грешките.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Не съм сигурен дали искам да знам, ама защо ти се налага и как си се докарал до такова положение?

Написа Васил Колев (www) на 17-Jun-2010 13:11


За щастие не е моя машината :) Иначе проблемът вероятно е хардуерен, а md-то на линукса не го кефят хардуерни проблеми на някой от дисковете. В крайна сметка нещото в момента работи, а като му сменят дисковете дори и няма да е опасно.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jun-2010 13:50


Какъв е линукса? Защото, ако е CentOS няма да се учудя ... Скоро имах проблеми с софтуерен райд и ...

Написа Михаил Пелтеков (www) на 17-Jun-2010 15:45


@михаил: Убунту 9.04 ама едва ли има значение.

Всъщност май не съм отговорил на maniax. След рестарт (леко непредвиден) машината реши да си проверява партишъна. Дотук всичко е ок, само дето стига до 67% и казва нещо от сорта "duplicate or bad block" след което fsck-то просто си стои и не прави нищо. Два пъти се опитах да я чакам, ама downtime-а почна да приближава час и реших с тоя хак да я вдигна пък после да му мислим.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2010 18:32


Петък, 25 Юни 2010

Брех, веднъж да съм в отпуск и далеч от мрежа и гдбоп да се събудят този път атакувайки страшната престъпна група стояща за chitanka.gdbop.com.

Браво пичове, страшни сте. Само дето ефектът ще е като преди четири години когато гонихте народната библиотека. Както тях ги бутнахте в панделата, така и читанката ще затворите. Издателите, аре у лево стига сте ревали. Всеизвестни са практиките ви да плащате минимум за преводи, минимум за оформление и печат и не ми се слагайте в една редица с авторите и преводачите. Вие сте излишна измет, на която времето и свършва.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Че кога пък са гонили Народната Библиотека? Нали по спомени, само някакви Праводържачи се бяха плюнчили, че държели нещо,ама така и нямаше снимков материал какво аджеба държат против Библиотеката, та си останахме всинца невежи за пусти му права. Даже някаква стихотворна форма се мотаеше из интернета, сиротна и без отговор.
Явно късмет са изкарали ония престъпници от Библиотеката, по-меко е било правителството по онова време, спрямо гадните библиотечни пирати.
А ти, друг път не излизай в отпуск. Гледай какви работи стават.

Написа Габо (www) на 25-Jun-2010 23:20


Неделя, 27 Юни 2010

Довечера започва новият 15-ти сезон на най-доброто предаване за автомобили в света - Top Gear. Очакват ни няколко недели изпълени с шум, пушек от гуми и сериозни автомобили представени по забавен начин от Кларксън, Хамънд и Мей. За такива като нас, които дори и да искат няма как да си платят годишната тв такса, за да имат достъп до най-добрата обществена телевизия в света, очаквайте записа от BBC 2 да е качен из известните сайтове утре около 01:00 българско време.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Сгреших, записа се появи в 00:15 :) В един вече ще си го гледам с кеф, защото ми е на локалния диск.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jun-2010 22:00


Най-накрая глътката свеж въздух в ефира. Обичани, мразени, но все пак забавни и без конкуренция, за тяхно и наше съжаление. Този сезон обаче се очертава да е кратък, под 10 епизода ...

Написа mayon (www) на 28-Jun-2010 08:03


Защо трябва да плащаш годишна такса? Купуваш си proxy/VPN достъп до GB за 5-10 паунда на месец и си ти. През iPlayer имаш достъп до цялото съдържание на BBC.

Написа Никола (www) на 28-Jun-2010 08:33


Хората си заслужават парите, иначе с vpn ще стане разбира се :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Jun-2010 08:37


Най-якото предаване за автомобили :)

Написа прогнози (www) на 09-Jul-2010 13:04


Малко офтопик, но преди беше пуснал някаква тема за Мел Гибсън и доста шитявия му последен филм:

http://www.gossipcop.com/listen-mel-gibson-new-audio-recording-oksana-threats-kill-nsfw/

:)
njoy

Написа joe на 13-Jul-2010 01:53