< HomePage | Снимки
<- Май, 2008 | Начална страница | Юли, 2008 ->

Архив за месец Юни, 2008

Неделя, 1 Юни 2008

Откарах до седем сутринта през компютъра. Заседнах около десет и половина с намерението набързо да проуча нещо и скачайки от едно на друго сериозно се зачетох.

Забелязал съм, че когато си се съсредоточил в нещо и поемаш информация в големи количества през ноща, идва един момент някъде към 4:30 когато от цялата информация започват да ти проблясват модели в главата и започваш да свързваш всичко прочетено. Точно тогава като, че ли всичко ти е станало ясно.

...малко след това лъжливото чувство изчезва.

Понеделник, 2 Юни 2008

Няколко филма гледани не задължително в този ред:

88 минути с Ал Пачино. Добър трилър за съдебен психолог, който бива преследван от серийни убийци и техните фенове. Филмът е доста интересен (което не си личи от краткото ми описание), все пак с Ал Пачино няма слаби филм, тъй че дърпайет и гледайте. Оценка 5 от 6.

99 франка. Някакъв странен френски филми за побъркан криейтив директор в рекламна агенция. В зависимост от настроението, в което сте, може да ви хареса или да го спрете на десетата минута псувайки интелектуалното европейско кино. Без да имам претенции, че разбрах дълбокия замисъл на филма ми хареса, макар че не бих го гледал втори път или изобщо препоръчал.

--

Много ме весели забавното предаване Окна. Руският е новият английски, а братушките къртят със сърцераздирателните им истории.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

99 франка най-вероятно имаш пред вид... екранизация по 9,99 на Бегбеде

Написа пламен (www) на 03-Jun-2008 13:22


Опаааа :) Защо съм написал центове?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jun-2008 13:59


99 франка !!! Опитвам се, макар и пиратствайки да гледам неамерикански филми ( за съжаление, освен руски и индийски - рядко има нещо друго). Та реших да метна едно око и на тоз филм миналата седмица, още повече, че анотацийте не бяха хептен лоши.
Е не съм силен както Жоро във филмовата критика, но си спомням една реплика на учител в неизвестен филм или живот: От теб очаквах повече!
Та така и с този филм, особено с двата му финала.
Докато не свърши, все очаквах да видя - кога ще почне интересното. Уви - героя се държа като комунист-номенклатурчик. ;)

Написа Габо (www) на 03-Jun-2008 18:42


>а братушките къртят със сърцераздирателните им истории.
А тези истории не са ли измислени? Аз го гледах преди, но почна ми писва абсурда по едно време, този дима е голям шегаджия :D
Питам само, щото съм малко прост и не можах да зацепя дали са нагласени и всико е цирк.
Извинете ме за вниманието.

Написа един пор на 03-Jun-2008 22:24


Според водещия не са измислени http://e-vestnik.bg/3757 но дори и да са, евала на сценаристите.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 03-Jun-2008 23:48


Това е като немските токшоута по ртл, сат1 и про7... Но при немците си личи много, че са режисирани... :) Тук по-малко - пък кой знае, може и в Русия да има такива хора дето са готови пред цял свят да си покажат мръсните ризи... Свят голям, идеали всякакви :/

Написа ed на 04-Jun-2008 09:29


На Бай Апостол топките да хваща този идиот

Написа Апостол Апостолов (www) на 04-Jun-2008 19:32


Прочетох статията в e-vestnik (не знам и аз защо) и това което ми направи впечатление:

------
- В България най-популярният телевизионен водещ в момента се казва Азис - той е циганин, облича се като жена и има брада. Такъв скандален имидж би ли бил успешен в Русия?

- (дълга пауза) Мисля, че да, ако това, което човекът прави, е свързано с талант.
------

Нямам аз какво повече да добавя :) картинката е ясна. Аман от "шоута" :) И все пак не знаех че Азис е най-популярния водещ ... може би защото не гледам никаква телевизия.

Написа Красимир Казаков на 07-Jun-2008 06:04


Вторник, 3 Юни 2008

Трябваше да пипна една работеща система, за да добавя малка възможност. Нещата си работят добре и то от доста време. По принцип разни промени не ми правят впечатление, но тук не бях пипал кода от около шест месеца. Докато бърниках из няколко файла във всеки един от тях намерих по един и повече дребни бъга, които по принцип не би трябвало да са там и бяха от вида wtf, I was thinking? Полезно е да се връщаш към код, дори и да е работещ винаги ще намериш някоя грешка за оправяне.

Сряда, 4 Юни 2008

От време на време си проверям gmail-ския акаунт през imap и ми прави кофти впечатление, че през седмица и нещо започва да ми отказва името и паролата. Решавам проблема като влизам през сайта, след което отново имам достъп през imap. Някой да им подобен проблем с негова поща в gmail?

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Ползвам го постоянно през IMAP на телефона и на компютъра. Никакви проблеми. От декември някъде. Веднъж само ми се е случвало да ти откаже както при теб.

Единственото ми оплакване е, че етикетите ми излизат като папки в мейл клиента (mail.app), което обърква търсенето.

Написа Еленко (www) на 05-Jun-2008 13:18


Имах абсолютно същия проблем, омръзна ми и се върнах на POP3 достъп..

Написа Боян (www) на 05-Jun-2008 13:49


Invalid credientials - това ми казва Thunderbird. Не съм дебъгвал, докато се наема да го погледна и го оправят :)
Определено, обаче е неприятно.

Написа Alex Stanev (www) на 05-Jun-2008 14:32


https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=423354

А открих и ей това:

"It is sometimes necessary to use the Unlock CAPTCHA in Gmail, even if you don't change your password. It is supposed to be related to activity patterns."

https://www.google.com/accounts/DisplayUnlockCaptcha

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-Jun-2008 22:39


Никакъв проблем със Sylpheed. Единствената ми забележка е, че съдържанието се обновява малко бавничко.

Написа Никола (www) на 06-Jun-2008 08:47


аз имам такъв проблем с msn messenger. седи седи - не се логва, мина ли през http - логина обаче оттам на после ме псука. все си мисля, че нещо а айпито... ама казва ли ти някой...

Написа lawyer.bg (www) на 06-Jun-2008 09:20


Четвъртък, 5 Юни 2008

Язък, че re:tv стана (уж!) прословута покрай превъзбудените писания на няколко човека. Несериозно е някой с претенции за медия, когато го търсят за разпространение и потенциална нова публика от десетки и стотици хиляди зрители, три седмици да не намери време да ти отговори на писмото. Чак Бедров се заинтересува, след коментара ми при Еленко, че не си четат пощата, та препратих и на него оригиналното писмо, надявайки се някой да се сети и да реагира. Оглушителна тишина.

[ Коментари: 12 ]
Коментари

Жоро, а с Диема какво става в крайна сметка? Успяхте ли да договорите нещо, или гадовете са решили да се налапат покрай Еврото.

Написа Николай на 06-Jun-2008 06:41


Понеже предполагам става дума за iptv.bg, искам да попитам има ли шанс там да се появи и Евроспорт? Пробвали ли сте?

Написа V. Vassilev на 06-Jun-2008 06:57


@николай: изтече ни тестовия договор с тях и от около месец ги чакаме да ни изпратят нов договор (както са обещали). Сега покрай европейското сигурно ще искат повече пари, че това им е шанса да изкарат, както от догодина няма да имат никакъв футбол. Другата седмица ще знаем конкретно какво става.

@v.vassilev: Винаги има шанс. Говорили сме с тях, но просто е въпрос на пари, които за момента (за съжаление) не са много оправдани да им даваме. Предполагам, че скоро нещата ще стоят по друг начин и не само Евроспорт ами и по-интересни неща ще се появят.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jun-2008 09:32


и аз да попитам за iptv и нова тв. след нова година изчезна, а на заглавната страница на iptv.bg си стои реклама на календар по нова :)

Написа peterst (www) на 06-Jun-2008 09:39


@peterst: новатв най-рано септември месец /ако сме живи и здрави/ :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jun-2008 09:42


То пък голямото налапване, 5 лева! Аз си мисля дали няма шанс да се пусне диемата с по-висока резолюция покрай еврото, че онзи ден се подготвих с 43" телевизорче специално за мачовете. Снощи го тествах през айпитивито и се вижда джам, но може и по-добре:-)

Написа freax на 06-Jun-2008 11:51


Мога веднага да ти пусна hdtv стига да има отде да го взема :) Тествали сме с разни наши материали наредени в hd канал и си върви пушка, на около 8Mbit/s AVC. Гледа се нормално на 720p, успяваме да го компресираме в реално време. На 1080 обаче ако не ми пада на mpeg4 няма как да ги кодирам в реално време (с възможностите ни в момента) иначе 19.2 Mbit/s Mpeg2 си върви добре и той :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jun-2008 22:08


по едно време, май тук четох за някакви set-top-box-ове за iptv-то... има ли развитие или се бъркам?

Написа dark на 09-Jun-2008 12:02


Има няколко работещи модела с наш и с техен софтуер.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2008 14:50


Аз съшо се интересувам няма ли развитие със STB?

Написа Koko на 14-Jun-2008 11:53


Как така "няма ли"? Има, виж ми предишния коментар.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jun-2008 14:13


Извинявай, зададох неправилно въпроса си.
Мисалта ми е кога ще мога да си купя подходящ работещ стб и да гледам през него?

Написа Koko на 14-Jun-2008 19:52


Петък, 6 Юни 2008

Ех, изпуснах големия наводнителен дизастър :( Точно в момента, в който заваля големият дъжд бях на бул. България и под моста на Витошка имаше вода до тротоара. Помислих си какво чудо ще стане, но вече беше късно да се връщам у дома, за да гледам шоуто. А чувам по новините, че е било забележително. Как ме е яд...

Събота, 7 Юни 2008

Парите похарчени за професионалисти в интериорния дизайн, засега се оказват една от най-добрите инвестиции, които сме направили в новия апартамент. Никога не съм бил фен на всичкологията, особено когато става дума за неща от които хал хабер си нямам и не искам да си имам. Друго си е хора, които си разбират от работата да направят своята магия. Ако повече хора си плащаха на специалисти, а не се заблуждаваха че разбират и могат да направят всичко сами, родната ни страна щеше да е по-хубаво място.

"Плати си, да ти е чиста работата" - поговорка, с която съм съгласен.

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Може да праснеш една рекламка на въпросните спецове - аз също си търся такива, а ми е писнало от шаблони.

Написа Димитър (www) на 09-Jun-2008 05:46


мдам, координати pls :)

Написа Надя (www) на 09-Jun-2008 06:45


Имал си късмет да намериш верните хора. Не знам как, но аз попадах все на copypasters -- купувах няколко списания за интериор и просто нямаше начин да не намеря "оригиналните идеи" на т.нар. дизайнери вътре. Мултиплицирани поне по 5 пъти. И нефункционални. На всичко отгоре отказваха да ме слушат какво казвам ("Не ме интересува, че било модерно кухнята да е ниска, моето помещение е 2х3 метра, значи кухнята трябва да е висока до тавана, за да успея да побера всичко в нея, повтарям, не искам модерна измишльотина, дето не може да се използва, съобразете се със спецификата на точно това жилище, ало, чувате ли ме, какво е това, ааа, проект за ниска кухня, така ли, айде, чао и не искам да ви виждам повече").А наистина бях готова да наема човек, честна дума. Накрая бях принудена сама да решавам неща като къде да минава електроинсталацията, как да направим водопровода, какви материали да ползваме за замазка на пода, как да изградим преградните стени, кои цветове и материи да комбинирам, какви мебели да предвидя, теми, от които нищо не разбирах. В момента съм експерт, изчетох два тона литература, разпитах де що специалист намерих, водих си записки, правех проекти, които след това сверявах с професионални и установих, че определено не падам по-долу. Мебелистът ми се кълне, че трябва да съм учила в Лесото, за да знам толкова много за пропорции, оразмеряване и обкови :) Беше ми изключително трудно да постигна това ниво и сега малко ме е яд, че веднъж завършили апартамента -- няма да използвам наученото повече. Ама в България е така, направи си сам, ТНТМ и т.н.

Написа Антония (www) на 09-Jun-2008 06:50


И аз като Антония все се блъскам да разучавам преди да ползвам какъвто и да е специалист. А ме е яд - защото времето, което инвестирам да разучавам нечия чужда област, би било много по-полезно ако го бях инвестирала в развитие в собствената си професионална сфера.

За съжаление се получава затворен кръг - искам да ползвам професионалисти и да не се занимавам с непривични ми дейности, но за момента им нямам доверие. Защото прекалено малко хора действат на тоя принцип за да има качествени професионалисти в някои обслужващи сфери! А ако не почна да ги ползвам, няма как да задобреят.

Написа Ирина Марудина (www) на 09-Jun-2008 08:08


"Плати си, да ти е чиста работата" - поговорка, с която съм съгласен.


Брей, много универсална поговорка ;)

Написа Краси (www) на 09-Jun-2008 08:10


Антония, колко вземаш на час? Дистанционно работиш ли? :-)))

Написа Коко на 10-Jun-2008 09:11


Чак да работя... :) Но ако имаш нужда от информация -- питай, ще се опитам да помогна.

Написа Антония (www) на 10-Jun-2008 09:42


[quote=Антония]Чак да работя... :) Но ако имаш нужда от информация -- питай, ще се опитам да помогна.[/quote]
Благодаря за отзивчивостта. За сега чакам половинката да намисли, пък ако/като се омотае като пате в кълчища, ще я мислим. :-)

Написа Коко на 17-Jun-2008 20:14


Неделя, 8 Юни 2008

Прибирам се и малко преди София се разминавам с Aston Martin DB9 в сиво/синьо. Страхотна кола, дори и цвета ми харесва. Мисля си, ей, крайно време беше хората с пари да проявят вкус, че вече ми се повръща от S Klasse AMG 63 и Cayene.

Влизам в София и на цариградско се разминавам с Rolls Royce във вид на удължена лимузина. Мисля си, кой да го еба ще се качи в този позор? Някои хора имат повече пари (или им се ще да имат) отколкото мозък.

Няма угодия.

Яд ме е, че в четвъртък видях ей това чудо по-долу, но понеже не карах аз, не успях да спря и да го огледам внимателно. Искрено завиждам на собственика на този Excalibur Phaeton Series V.

Excalibur Phaeton

Ако искаш да те забележат, вземи си горното. Из София ще обърнеш повече глави отколкото, минавайки с F430 или Murcielago, пък и струва само около 30000 евро. Направо евтинджос, за кола от която са произведени няма и 800 бройки.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

30000 или 300000 евро?

иначе и аз го видях, но понеже беше по време на големия петъчен дъжд, нямаше как да го снимам. а и обстановката не беше особено предполагаща :о(

заприлича ми на колата на Крюела де Вил, само дето беше по-светла на цвят :о)

Написа Nick Angelow (www) на 09-Jun-2008 07:58


Брех. Аз видях два автомобила като този. Първият е с този цвят, другият с някакъв тъмно червен ако не се лъжа. Седя си аз на спирката на орлов мост, първият някак си бързо мина и не го видях. Но втория (белия) беше трепач :)

Написа Краси (www) на 09-Jun-2008 08:04


И двете се дават под наем от

http://darluxlimos.com/cars_bg.html

Бялата беше паркирана до вкъщи покрай баловете, наистина добре изглеждаше

П.С.: Ако сметнеш, че това е реклама - махни URL-то :) Нямам нищо общо с тях :)

Написа Лъчезар Ангелов на 09-Jun-2008 08:09


@nick: 30,000 виж линка в статията. Даже с падащия долар може и по-малко да са станали.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2008 10:43


@лъчезар: интересно, само сайта да го нямаше тоя скапан флаш, че като отворих да прозореца и браузера ми реши че трябва да заспи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2008 10:47


Понеделник, 9 Юни 2008

Видях "интересно" търговско решение в близкия магазин за дискове. Хората продават класьор за 200 диска за 19 лв. и същия само че за 120 диска за 8 лв. Кой ли ги е мислил тези цени и дали не е бил скаран с елементарното смятане?

Не е лесна работа ценообразуването.

[ Коментари: 10 ]
Коментари

Китайците са голяма сила...

Написа Георги (www) на 11-Jun-2008 10:30


За стоките и аз си мислех същото. Щом тези могат да продават за 8 кинта класьора, колко ли го продават китайците? Би трябвало да е около 1 евро.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jun-2008 10:33


Тука малко бъркате. Това не са домати, че един домат да струва 1 лв, 200 да стуват 200лв, а 120 да стуват 120лв.
Разликата от това да се изработи класьор за 120 диск с това да се изработи за 200 си е баш един лев. ;-). Затова и детските обувки струват почти колкото на голям човек, макар че са 3 пъти по-малки.

Написа Марин на 11-Jun-2008 11:09


Въпросът беше, че за класьор за 240 диска си купувам за 18 лв. вместо такъв за 200 за 19 :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jun-2008 11:59


За 16 лв. искаш да кажеш :)

Написа Николай Манчев (www) на 11-Jun-2008 12:40


Като човек от "бранша" да се обадя и аз:)
Класьор 100 диска - 1,70 на борсата:)
Класьор 200 диска - 2,90 на борсата:)
Ценообразуване няма, на око...както му дойде в момента "музата" на търговеца:)
(за PRC говорим, естествено)

Написа Н.Дачев на 11-Jun-2008 12:47


@ники: така де...и аз съм тръгнал да говоря за смятане :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jun-2008 12:53


моя грешка, незнам защо ама 19 лв го прочетох за 9 лв. Отивам да си купя очила. :-)

Написа Марин на 11-Jun-2008 12:57


Може и така да се каже, но тези цени явно ги е мислил Цветан Банчев - най-великият спамер в българският интернет

Написа Апостол Апостолов (www) на 11-Jun-2008 17:28


Това ми напомня на случка преди няколко години в тогавашната ми работа, след доставка на дрехи от турция - седят "шефа" и "отдел доставки":
Отдел доставки: Мъжка риза M размер
Шефа: Ми.... мммм.... 20 лева
Отдел доставки: Потник L размер
Шефа: Това ми звучи като за 10 лева
...

Написа didko (www) на 11-Jun-2008 18:09


Вторник, 10 Юни 2008

Тъкмо ни направиха тротоара пред офиса (то пък едно направяне с тоя асфалт) и днес колегите от БТК разкопаха, за да пускат оптика. Типично по български. Едните оправят, другите къртят и замазват след това. Купонът е пълен.

Още няколко дни писане на mpeg2 демултиплексори и ще започна да сънувам битове...

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Както казваше Тодор Колев (или негов имитатор) - асфалт, това е материал, с който се заливат улиците преди да започнат изкопните работи. :)

Написа OKL на 11-Jun-2008 07:37


Познато... още помня един случай миналата година във Варна. Оправиха цяла улица и след 2 седмици разкопаха за газ! Браво! Логиката на Убщината.
В нормалните страни като разкопаеш малко - оправяш целия участък както трябва, а не както газ-смешниците и БТК Ади-У-СеЛо да слагат старите плочки(стил вълнообразна улица) или да слагат някакъв смешен асфалт 1мм.

Написа Another Life на 12-Jun-2008 07:08


Сряда, 11 Юни 2008

Останаха ми една камара празни пластмасови кутийки от CD-та. Дали може да се направи нещо полезно с тях или просто да ги изхвърлям?

Не ми пречи да ги изхвърля, но пък ако могат да се оползотворят, казвайте.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

http://www.instructables.com/id/%5BDIY%5D-Bookend-out-of-a-slim-cd-case/
http://blog.roving-light.com/2007/12/early-christmas-gift.html
http://blog.craftzine.com/archive/2007/04/how_to_make_a_pen_holder_from.html
http://geek-ware.blogspot.com/2007/11/cd-jewel-case-bir d-house.html
http://www.acornstudios.ca/resources/reuse-crafts/CD-Case-Greenhouse/index.htm
http://photojojo.com/content/diy/cd-jewel-case-wall-frames/
http://www.thriftyfun.com/tf118372.tip.html
:-)

Написа Коко на 13-Jun-2008 11:34


фаворитите:
къщичкачкен за птичкичкачкен ++ минипарник
йеее

Написа lawyer.bg (www) на 13-Jun-2008 19:07


http://www.designboom.com/contest/view.php?contest_pk=6&item_pk=2025&p=1

Написа Надя (www) на 15-Jun-2008 06:57


Четвъртък, 12 Юни 2008

Вече не се търпи. Отдавна съм забелязал това недоразумение наречено Peugeot 206 Sedan, но тайно се надявах никой да не е толкова смотан, че да си го купи. Е, купуват си го, че и отгоре на това май честичко защото днес докато карах видях три различни.

Само вижте за какво става въпрос:

Peugeot 206 Sedan 1

Peugeot 206 Sedan 1

Peugeut 206 е страхотна кола, а във вариант синьо CC направо кърти ;) Красива, добре върви, с добро оборудване какво повече му трябва на човека?

Хайде сега някой да ми обясни откъде се пръкна това горното чудо наречено 206 Sedan? Задницата на това гомно изглежда като отрязана от друга кола, купето е разтеглено до неузнаваемост, а колата като цяло прилича на бременна болна хлебарка. Само като я гледам и ми се повдига.

Ужас, ужас. Разбирам опитите на Пежо да покрият всички пазарни ниши с един модел ама баш така грубо, не бива. След 206 и 206 CC цялата гама на Пежо е куца, а 206 Sedan вече минава границите на приличието.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

скоро мернах и sw версията :)
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/8/88/Peugeot_206_SW_rear_20071102.jpg

само че на живо излгежда по-зле:)

Написа july`s на 13-Jun-2008 13:47


Аз пък тази 206-ца я видях през декември 2006 мисля - в салона на изхода за Пловдив. Така че въобще не е толкова нова.
И на живо си изглеждаше съвсем добре, според мен. Направи ми впечатление че е ужасно просторна и удобна отвътре. И - струваше малко над 17000 лева.
За тия пари въобще няма да и гледам задницата...
Иначе разбрах че ги правят в Иран, което ме сащиса тогава...

Написа V. Vassilev на 13-Jun-2008 15:51


Това cc също ми изглежда малко странно. И неговото дупе не си е на мястото сякаш. Най-добре си изглежда 3-вратия оригинал и останалите просто не мога да ги възприема.

П.С. Колкото до това, че се произвеждат в Иран, ето и как става номера: http://www.youtube.com/watch?v=E7eOVpBCtPo :)

Написа Стилиян Стефанов (www) на 14-Jun-2008 01:42


206 хечбек вече не се произвежда. Има само 206 седан. Затова го купуват. Алтернативата за хечбек е 207 :) ... бтв има 207 с двигател 1.6 Т 150 кончета разработен съвместно с БМВ. Но на мен лично предницата на 207-цата изобщо не ми харесва.

Написа Hacho на 14-Jun-2008 12:53


Петък, 13 Юни 2008

Знаехте ли, че има абитуриенти, които викат само до осем? Аз до днес не знаех.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

И аз днес ги чух ... И то преди един два часа ... Също се изненадах ..

Написа Михаил Пелтеков (www) на 14-Jun-2008 22:28


Първоначално и аз се шашнах когато ме попитаха "тук ли ще е балът на осмокласниците", обаче като видях осмокласниците бързо ми светна за какво иде реч (малцинствата...)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 14-Jun-2008 22:35


Това са т.нар. "келешки балове". :-) Заслужено напиване след огромното постижение - да завършиш 8ми клас!

Написа Цветомир на 15-Jun-2008 01:43


Има и такива, които броят до 4 :-)

Написа Майк Рам (www) на 15-Jun-2008 13:56


Пък после били бедни, нямало работа за тях.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Jun-2008 14:01


... и до пет брояха, не си представяй баловете вече само след гимназиите, `лапетата вече тренират напиване и опипване още в пети клас...

Написа arhivatora (www) на 16-Jun-2008 04:29


Събота, 14 Юни 2008

Към списъка на ползваните от мен екстри за Firefox, добавям още една, която е близко до най-любимите ми ColorfulTabs.

Интересно е как малко цвят помага много при ползването на сериозно количество табове.

Да не забравите, че във вторник, 17-ти излиза Firefox 3. Бягайте да си го изтеглите от GetFirefox.com. Малка тайна, текущата версия 3.0rc3 е идентична с тази, която бъде именувана 3.0 във вторник. Дърпайте на воля.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

А защо на FTP сървъра им намирам само 3.0rc3? :)

Написа krassyo (www) на 15-Jun-2008 01:25


Хммм, нещо май съм се объркал. Странно, че на OS X-a ми инсталира обновление до rc4 преди два дни.

Мдаа, потърсих из нета и явно съм видял грешно, никъде не се споменава за 3.0 rc4, освен тук :-) Поправям го.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 15-Jun-2008 09:59


И аз преди ползвах colorful tabs, но след това го замених с fade tabs и сега табовете ми остаряват (потъмняват) колко повече не съм ги разглеждал и се ориентирам по-добре кои табова следя и кои съм заебал ;-)

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 15-Jun-2008 13:01


Неделя, 15 Юни 2008

Ако ви е харесал The IT Crowd (а и да не ви е харесъл, все пак сериалът не беше особено силен), в никакъв случай не пропускайте The Big Bang Theory. Даже мисля, че Big Bang е много по-добър и смешен, най-малкото защото са снимали повече серии и заради това са имали повече време да развият героите. Да се гледа задължително, само 17 серии са по 20 мин.

Субтитрите обаче са слаби. Ако някой фен направи качествени ще е супер, защото в момента се изпускат голяма част от шегите, четейки само буквичките.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

пробвай the mighty boosh

Написа момчил (www) на 17-Jun-2008 01:03


IT Crowd го гледах по препоръка от някой блог ( забравих кой точно :) ) и макар английският хумор да не ми е сред любимите неща ми хареса. Извод : на блогърският вкус може да се вярва, съответно първия сезон на сериала вече е на път :)

Написа nickname778 (www) на 17-Jun-2008 08:45


И на мен The Big Bang Theory ми го похвалиха няколко човека и съм решил да го гледам

Написа MacTeP (www) на 23-Jun-2008 20:09


The Big Bang Theory го загледах - по мое мнение много по-слаб от The IT Crowd.

The Mighty Boosh обаче е зверски добър, препоръчвам! :)

Написа Александър Илиев на 25-Jun-2008 06:40


Изгледах го The Big Bang Theory, ама не разбрах какво толкова му се кефят всички. Да хубаво е сериалчето, ама не е чак толкова добро както всички разпрятя. Все пак ако има още сезони със сигурност ще ги гледам ;)

Написа MacTeP (www) на 04-Jul-2008 07:11


Понеделник, 16 Юни 2008

Малко несвързано в стил кратки.

Видяхме изложбата 360° България. Нещо изключително е и ако не побързате да я видите до утре на моста на въздишките до НДК, ще изпуснете много. Гарантирано няма да съжалявате за единия час, който ще ви отнеме, за да разгледате снимките и да прочетете историите под тях. Някои фотографии са направо вълшебни.

Махнах linux-bg от списъка на сайтовете, които посещавам всеки ден. От както Славей и компания не се занимават със сайта, новините са зле, а още от пускането на коментарите преди време, сайтът върви надолу. Не си заслужава, да ходя там, за да чета спецовете-говеда-коментатори-разбираТчи. Ако искам подобно зрелище, гледам клубс.дир.бг.

Като споменах дир.бг видяхте ли новите им билборди? "Тук не е информация" ... дири.бг. За това послание мога само да ви пожелая от сърце да ви *** ******* проста.

Като съм заговорил за реклами, братята прошляк от Прага направили пивоварна на Орлов мост и не след дълго дошла рецептата за бира. А докато е дошла какво са варили, боза, лимонада?

Пак за една бройка да ме глобят за неправилен ляв завой и то пак на място, където съм завивал десетки пъти. Ченгетата от както ги пуснаха да събират пари безконтролно и без акция висят където им падне. Поне обичат да ги черпят хората. Най-мразя да ме питат "ти какво работиш". Първо не съм ти "ти" и второ не ти влиза в работата. Кога ли ще им кажа, че правя метрампаж, за да видя как ще реагират. Иначе любезни едни такива. Няма да развалят бизнеса с нерви я, десет кинта са си десет кинта. Кой ти ги дава (нарушителите).

DVD-то с последния Top Gear, в което трябва да има най-големите състезания на бандата е гадно направено. С моето имам проблем и зацикля на рекламите. Успявам да го пусна на ръка, но субтитрите са ужасни и непълни, а и самите състезания са яко орязани. Толкова за качеството, ебем ти и DVD-то. По-добре гонките си ги дръпнете.

Олекна ми.

[ Коментари: 13 ]
Коментари

Съжалявам, че трябва да го кажа, но ми прави впечатление, че доста се псува напоследък тук ;)

Написа Милко на 17-Jun-2008 06:26


Няма за какво да съжаляваш, явно е такъв периода :-) То да се псува не е лошо. Псувнята така да се каже, е изразяване на искрено чувство. Мисля си, че е по-добре е отколкото да се лицемерничи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 17-Jun-2008 06:36


linux-bg отдавна не го посещавам. Още преди време ми изтриха едно мое мнение в което обяснявам защо превода на български на openoffice(.org?) не струва, даже имаше правописни грешки в него (говоря за преди години, от тогава не съм пускал на български, може да са ги fix-нали) и съответно мнението ми което беше доста дълго, с примери и т.н., беше "брутално" изтрито от естествено екипа, превеждащ openoffice(.org?).

След това последваха още мои мнения какво могат да си направят със сайта, които бяха изтрити, и от тогава не го посещавам. Мразя модерирани сайтове в които не можеш да си кажеш мнението както на някой не му харесва.

А и новините им отдавна са голяма боза, имам чувството, че тези, които четох там, са копие на част от новините от http://www.linux.org.ru/ , но преведени некадърно. А, и имаше по една новина на няколко дена :) Сега като се замисля, не съм го отварял сайта от близо 2 години, но не съжалявам :)

Написа Красимир Казаков на 17-Jun-2008 07:06


linux-bg се превърна в свърталище на олигофрени, които освен компютъра нямат други приятели :)

Поздрави, Краси.

Написа Краси (www) на 17-Jun-2008 11:00


За дир.бг - хаха, да. Като го видях ми трябваше минута да го осмисля след което се ухилих като луд. И е навсякъде - по билборди, плакати, дори в метрото. Честно казано се съмнявам някой, който не знае какво е това изобщо да разбере какво се рекламира.

Написа Мишо на 17-Jun-2008 14:15


Краси, прав сте. Аз пиша и в дира и в линукс-бг, признавам си без бой, че съм олигофрен. Само едно нещо не ми стана ясно, защо gf се възмущава от коментарите, нали чете новините уж?
От друга страна, ако се върнем към далечната 2004-та и прочетем неговите коментс в линукс-бг, не се различават много от това, което днес го дразни, там разни истории с изкарване на ип-та на коментиралите и други забавни идеи :P. Няма лошо, в интернет има място за всички :)

Всъщност всяко чудо за 2 дни, преди е било на мода и сте били запалени, а сега не ви пука за линукс; а 2-рото поколение май са само posers, това е разликата, според мен.

Написа един пор (www) на 17-Jun-2008 15:05


@Милко - е**л съм ти живота ако не можеш да изпсуваш от време на време :-)
@Георги - още не си изкоментирал сайта на детските градини, пардон МОН, хех...

Написа V. Vassilev на 17-Jun-2008 15:09


Стандартен отговор на "Какво работиш?" -- "Помагам!"

cheers,
</wqw>

Написа wqw на 17-Jun-2008 16:15


Сега ще кажеш, че даваш на ченгетата кинти?

Написа Иво на 18-Jun-2008 11:03


Мда, когато съм на кеф им давам, когато съм не кеф - не давам.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 18-Jun-2008 15:47


"Ариана е висококачествена бира, създадена по стара чешка традиция, която води началото си от една от първите пивоварни фабрики в България, основана от братята Богдан и Георги Прошек през 1884 г. в София."

Прошек, не "прошляк".


http://www.zagorka.bg/?op=page&lan=BG&id=26

Написа Иван на 19-Jun-2008 14:58


Знам че е прошек, ама в рекламата звучи другояче :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 19-Jun-2008 17:11


Това много ми напомня на един приятел, а именно Цветан Банчев. Той създава операционна система за два месеца, спира няколко български форума за една нощ и претоварва мрежите на Gmail със спам.От това което всички видяха през изтеклите месеци е само малка част от тази история.Цветан Банчев е упорит, безстрашен е.Готов е да отстоява своето разбиране за правда дори ако ще и пред целия свят Има високи цели, не ги забравя и не се отказва, а работи по тяхното осъществяване. Има технически познания, не го мързи да натрупва нови, умее да ги прилага на практика. Все ценни неща.Към момента Цветан Банчев има издадена операционна система ReactOS Server и е собственик на българският официален сайт за ReactOS. Заедно с това той работи върху много други проекти.Интернет потребителите не бяха виждали по упорит тип от него и явно спокойно показва фълшива личност.Все пак Цветан Банчев е шумналия и вероятно заради това стана толкова известен в ИТ сферата в България.Изявите му карат страшно много хора да си губят времето като му отговорят по електронната поща или скайп, или са жертва на постоянните му закани, обиди и спам, което той определя като норма.Специалистите считат че през 2007г. е спамнал 901 български форума, напсувал е 12 интернет потребители и е заплашвал стотици интернет компании.Спамът стига до там че претоварва компютърни мрежи и доста хора се дразнят от това.Финансовите загуби са на стойност хиляди лева, но нищо не е доказано защото в България няма закон и всеки прави каквото си иска.

Написа Апостол Апостолов на 02-Jul-2008 19:42


Вторник, 17 Юни 2008

Голяма издънка от страна на Mozilla беше, че не стана ясно точно в колко часа започват да се отчитат свалянията за рекорд. Когато стана ясно, пък се оказа, че е в някаква забита времева зона. Така или иначе рекорда беше безмислен, извън успешния PR ефект.

Сряда, 18 Юни 2008

Slackware тактично изчакаха да свърши опита за рекорд при свалянето на Firefox 3, за да добавят пакета в -current. Вече с новия Firefox на машина, на която ползвам мишка открих една логична, но въпреки това неприятна промяна. Във Firefox 3 ctrl+mouse scroll up намалява размера на текста на страницата, вместо да го увеличава както беше в предишните версии.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Може би бъг в твоя телевизор, при мен CTRL+Scroll Up си увеличава текста. Като си беше едно време.

Написа Михаил Кьосев на 20-Jun-2008 18:28


Хмм, сега тествах на Firefox 2.0.14 и ctrl+scrollup ми смали текста. Странно, защо при теб, го увеличава.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 18:32


При мен също го увеличава, и на FF 2 и на FF 3

Написа Красимир Казаков на 20-Jun-2008 19:47


Тук са съгласни с мен:

http://www.7is7.com/software/firefox/shortcuts.html

и тук: http://webworkerdaily.com/2007/12/06/10-tips-for-working-more-efficiently-in-firefox/

"Increase/Decrease Text Size on any Page. You can increase the size of text you are reading on a given page by holding down the Ctrl key and using the mouse scroll wheel to scroll down. Hold down Ctrl and use the scroll wheel to scroll up to decrease text size."

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 20:26


И при мен действат противоположно при ff2 и ff3. И аз се изненадах в началото, но вече май взех да свиквам.

Написа iffi (www) на 20-Jun-2008 20:29


Понякога е по-добре да се гледа баш сорса за информация :-)
http://support.mozilla.com/en-US/kb/Mouse+shortcuts?style_mode=inproduct

Zoom In - Ctrl+Scroll up
Zoom Out - Ctrl+Scroll down

При Fx3 обаче тези комбинации увеличават/намалят цялата страница, не само текста.

Хм, сега видях че при Fx 2 е на обратно. Честно казано за 2-ката не знам, винаги съм ползвал Ctrl+'+' и Ctrl+'-'

Може би причината да се получава това и при новата версия е ако се ползва същия профил.

Написа Михаил Кьосев на 20-Jun-2008 20:40


Мерси, тъкмо попаднах на същата страница. Значи при full page zoom, скрола е обърнат спрямо когато е избран само text zoom. Тъпо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 21:14


Четвъртък, 19 Юни 2008

Разцъках малко сайтове за търсене на работа и от това, което видях там, оставам с впечатлението, че ако публикувам при мен обява за работа, ще имам по-голям успех в намирането на подходящи кандидати отколкото в специализираните сайтове.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

То пък кой ли ги следи тия нацвъкани кокошарници... Брилянтна идея е да се направи сайт, който да предлага темплейти - IT-клише 1, IT-клише 2, IT-клише 3, мениджмънт-клише 1, мениджмънт-клише 2 и т.н. - ще се радва на небивала популярност сред българския "работодател" и родния "HR професионалист". "Пазарен лидер в областта на ... предлагаме работа в млад и динамичен екип и атрактивно заплащане, базирано на резултатите". Май пропуснах да вкарам по няколко правописни грешки, ама то е Value Added Service за Premium Members...

Написа [vladi] (www) на 20-Jun-2008 16:34


Да не говорим как всичко е толкова безплатно и в следващия момента ти казват трябва да дадеш едни 500лв защото някои може да Ви види обявата.

Написа Dragomir Zhelev (www) на 21-Jun-2008 17:16


Петък, 20 Юни 2008

След като НоваТВ пожелаха неразумни условия за договора си с IPTV.bg и не го подновихме, с интерес наблюдавах битката за рейтинг между Нова и бТВ из класическото разпространение. Е, резултатът за Нова е трагичен и от моята камбанария мога да го свържа с това, че младите хора (основната аудитория на IPTV.bg) бяха лишени от възможността да гледат Нова по най-удобния за тях начин. Обръщането гръб на 200,000+ потенциални зрители никога не води до нещо добро.

Просто Нова твърде много си повярваха и това им коства доста.

[ Коментари: 22 ]
Коментари

Много е куцо наистина, че НоваТВ не може да се гледа през iptv. Единственото нещо, което гледам сравнително редовно (или поне бих гледала, ако имаше как) е "господари на ефира", а гледането с антена на образ на снежинки на 14" телевизор е доста по-демотивиращо, отколкото гледането на 22" монитор :)

Написа iffi (www) на 20-Jun-2008 16:02


цъкането на iptv.bg ме води към http://www.neterra.tv/bg/ ???

Написа евелин на 20-Jun-2008 16:09


надценявате се, Нова най-вероятно ще развиват сайта си
Колко е средният ви брой потребители примерно в 21:12 часът, едва ли е 200.000
колко от потребителите гледат bTV през IPTV? пак в 21:12 ч.

@iffi, господарите редовно се качват в арената

Написа voxy (www) на 20-Jun-2008 16:18


@евелин: доставчика ти се ебава с теб. Това дето са го направили му се казва измама. Кажи ми моля те кой ти е доставчика? Мога да видя по ИП адреса от където си писал коментара, но предпочитам да го напишеш в коментар.

@voxy: прав си няма 200000, има доста по-малко, но не и пренебрежително малко :) А от дума на дума, хората си говорят. Когато в студентски град (например) на можеш да следиш Нова, като отидеш някъде другаде Нова ли ще пуснеш?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 16:43


@евелин: Мдааа, ти си в град, в който си в доставчик, който не предлага нашата услуга, а конкуренцията го прави. Та твоят доставчик е решил да мами клиентите си като пренасочва IPTV.bg към Нетера. Препоръчвам ти да им теглиш една майна и да отидеш при доставчика - ИМЕТО_НА_ГРАДА_ТИ.нет

Виж си е-мейла, моля те.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 16:46


доста селско и грубо от тяхна страна, така брутално да ме пренасочват... утре може да решат да ми спрат google щото те си падат по yahooo .

Написа евелин на 20-Jun-2008 16:52


звъннах им на unex.bg и ми обясниха, че са ограничени от iptv.bg и нямат достъп до него и затова ме пренасочват към нетера. казах им, че искам да си ползвам точно този сайт (не само за ТВ) и обещаха да проверят какво могат да проверят. забава.

Написа евелин на 20-Jun-2008 16:58


Да, телевизия няма да можеш да гледаш, но пък ти ограничават достъпа до около 20 радия, които можеш да си слушаш с кеф. Доста гадна постъпка от страна на Unex. Едва ли са единствените...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 17:00


ако ги няма господарите нова, съвсем ще загинат.

иначе докога ще ни приканвате от главната страница на iptv.bg да гледаме календар в 19:15 :)

Написа dark на 20-Jun-2008 17:48


А докога ще блъскате реклами при всяко включване на някоя телевизия? Доколкото си спомням ти орева света, че като си ходел на кино ти пускали реклама преди това.

Написа Peter на 20-Jun-2008 18:02


Хех :) Трябва да взема да им кажа да го сменят този календар, че наистина е смешно...С новия дизайн ще изчезне, гарантирано.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 18:06


@peter: на кино плащам 8 лв. за билет, а да гледаш реклама за да имаш достъп до безплатно нещо е нормално. Не казвам че ми харесва, но е така. На платените телевизии, дори тези дето са по 40 ст. на месец няма реклами.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 20-Jun-2008 18:08


Жоро сигурно има фобия към рекламите в киното от времето когато в Пазарджик преди прожекция се въртяха 30-40 мин реклама :))

Написа Наско на 20-Jun-2008 18:27


аргхх и аз съм към unix, но съм от София
явно това е политика на фирмата. няма ли начин да отворя iptv а не да ме пренасочват ????

Написа oPty на 23-Jun-2008 16:50


Обади се на доставчика ти и им кажи, да не ти филтрират достъпа, защото според договора ти нямат това право.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 23-Jun-2008 17:00


ще го направя, още утре...
аз още около декември месец им бях звънял да да направят нещо че да може да се гледа от iptv и те ми отговориха че се работи по въпроса... явно са ги изработили така нещата..

Написа oPty на 23-Jun-2008 19:56


Та като стана въпрос за Unex аз също съм към тях-IPTV относно него имаше го в началото като стартира като услуга стоя някъде месец и половина качеството беше много добре. Един следобед го гледах до към 3 часа следобед, после нещо се замотах 10-на минути и като реших отново да пусна стрийма на VLC-то ЙОК IPTV. звъннах веднага и ми казаха че не би трябвало да има проблем със иптв. След 2 месеца пробно пак звъннахм само че този път имаше вече ясен отговор(явно доста хора за звъняли след мене :-)) "Качеството на услугата IPTV много падна и ние взехме решение повече да не я предлагаме на нашите клиенти". Жоре извади си извода какво качество на услугата предлагате :-).

Написа Петър на 26-Jun-2008 08:32


Unex никога не са ни били клиенти. Възможно е да са били част от някоя мрежа, на наш провайдер и да са минавали между капките, но след като сме ги изловили и сме махнали тяхната мрежа, явно са решили "че качеството е лошо". Нищо, всеки избира какво да предлага на клиентите си. Аз такива дето ми цензурират достъпа до мрежата, просто бих им теглил една моментално. Откъде на къде те ще решават вместо мен, до къде ще имам достъп?

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 26-Jun-2008 08:44


Да най вероятно са били част от някоя мрежа аз оше от тогава забелязах че ги нямаше в сайта на списъка с доставчиците а пък гледах иптв. Предполагам че имат нещо общо и с евронет от там купуват и нета :-). Явно цялата история е била до време :-(.

Написа Петър на 26-Jun-2008 08:58


"Аз такива дето ми цензурират достъпа до мрежата, просто бих им теглил една моментално"
Съгласих се с тебе само че в Надежда нямаш кой знае какъв избор на доставчици:
1.Unex- за тях всичко е ясно минавали са досега между капките за иптв. Плюса за мен е че оптиката им е в мазето и реално аз нямам проблем а и 19 лв ги прежалвам за 2 реални ИП-та.
2. Мегалан-много кадърно направена мрежа с влани -Знаем се много добре с баткоти Иво Джоков :-). Големия им минус е че политиката им е най ши****** от всички доставчици. Плащаш си за една тарифа 25 лв - за едно ИП реално като ако ще ползваш и лаптоп минаваш на 30 лв за 3 минаваш на 40. Извинявай ако това не е изнудване здраве му кажи. Яската Праматаров мисля че много ясно го е описал в блога си.Мегалан се си мислят че все някой ще ги краде и т.н. -пълни простотии за мене.Значи ако имам десктоп, лаптоп и покет с wifi какво правиме-плащаме като за 40лв? Нямам ни най малко намерение да мамя по никакъв начин но това не е правилно-в краина сметка аз плащам за трафик-какво ще го правя нета след като дойде при мене си е моя работа- а не на някой който се опитва постоянно да търси под вола теле.
3. Надежда нет-де да беше и толкова надеждна като името си-пускат ми утп на 160 метра от кутията им външно, нета им при гръмотевица го няма после 3-4 дена. Вади си изводите.

Написа Петър на 26-Jun-2008 09:18


@петър: кофти, липсата на конкуренция води до точно такива изкривявания :(

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jun-2008 07:48


дам така е в надежда-2 :(

Написа oPty на 27-Jun-2008 19:32


Събота, 21 Юни 2008

Утре започва сезон 11 на Top Gear. Очаква се да е убиец! Най-доброто предаване за коли, а и най-сваляното шоу в Интернет се завръща, за да покаже на всички как трябва да се прави телевизия. Respect за BBC, Джеза и компания.

[ Коментари: 1 ]
Коментари

Днеска гледах първият епизод. Беше много добър. Като цяло имам много добри очаквания за целият сезон.

Написа Vlady (www) на 23-Jun-2008 19:43


Неделя, 22 Юни 2008

След дълго канене, най-накрая започвам да гледам Doctor Who. Първите два-три епизода ми харесаха, сега трябва да наваксам до трети сезон.

Понеделник, 23 Юни 2008

Да си купим два нови офисни стола се оказа мисия невъзможна. Първо в Комо си харесахме и ни изненадаха, че точно тези дето сме си ги избрали, могат да ни ги доставят в края на август. wtf? Вие нормални ли сте? Отидохме след това до Технополис и Практикер, но и на двете места има само гадости що се отнася до офис мебелите.

Утре ще си опитаме късмета в Офис Експрес, чувам че там е истината.

[ Коментари: 6 ]
Коментари

отидете в магазина им на цариградско, там има най-голям избор. Последните столове са ни само от там..

Написа Надя (www) на 26-Jun-2008 08:29


Аз си купих от http://www.allegro-bg.com/ :)

Написа Михаил Пелтеков (www) на 26-Jun-2008 09:41


Повечето столове от всевъзможните "офис експрес", "офис 1", "метро" и т.н. са много зле (да не изброявам проблеми) ... ако ти се дават повечко парички отиди някъде другаде - пр. http://sedia-bg.com/, та дори и на 4-ти километър (мисля беше някаква румънска верига, но не си спомням точно името ...) ... а ако не - то поне вземете такива с метални крака ...

Написа Mellie на 26-Jun-2008 14:04


В крайна сметка си купих за 200 кинта стол от Офис Експрес на Цариградско. Столът е здрав и много удобен. Да видим дали ще изкара като стария ми - седем години.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jun-2008 07:49


Честно казано, не вярвам какъвто и да е съвременен стол да изкара 7 години. Ако този изкара 3, напомни ми тогава да си потърся от същия :)

Написа Дончо (www) на 27-Jun-2008 08:44


Моят изкара 8 години и се счупи кръстачката отдолу. За това време съм сменял само колела.

Много интересно. sedia-bg.com пък няма нищо на БГ в него. (човече си бие главата в стената)

Написа Коко на 29-Jun-2008 20:41


Вторник, 24 Юни 2008

Вече четири месеца използвам Firefox, настроен да заема минимално пространство като през това време единственото, което ми пречеше беше липсата на бърз достъп до Bookmarks менюто. Днес си реших и този проблем с добавянето на Personal menu, което ми позволява да си имам бутончета с каквато функция си пожелая. Ето и резултата:

Small firefox, Tinymenu + PersonalMenu

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Я, то станало като Internet Explorer :) :)

Написа Дончо (www) на 26-Jun-2008 13:42


Опазил ме господ от ползването на нещо подобно :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jun-2008 07:48


Сряда, 25 Юни 2008

Направихме големи размествания из офиса и резултатът е, че в момента имаме много повече място, което комбинирано с нови столове и монитори трябва да доведе до повишаване на продуктивността (да бе!). Сега само трябва да се уреди една линия за бира и се местя да живея в офиса :-)

Четвъртък, 26 Юни 2008

Продължение на темата от миналата година, в която обявих, че ми се намират десетина монитора за раздаване. След дълго, дълго, дъъъъъъълго избиране (има-няма осем месеца), най-накрая мониторите са свободни, за който ги иска. Дават се срещу изнасяне от офиса, а ако оставите и по някое левче или биричка или каквото ви се отпусне от душичката няма да ви се разсърдим.

Снимки има тук. Един монитор е запазен, но другите са достъпни. Ако се интересувате, пратете писъмце на office@unixsol.org със subject Монитори.

Адресът на офиса го има ей тук.

[ Коментари: 7 ]
Коментари

Аз мислех, че вие ще давате бирата при изнасянето. Тия тулупи си тежат, а ние се разглезихме с тия LCD-та ;-)))))

Написа MiCRoPhoBIC (www) на 27-Jun-2008 12:16


Ба, ба, ако ще давам ще си ги изнеса аз и ще ги изпотроша за кеф.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 27-Jun-2008 12:26


В момента усилено мисля начин за транспортиране до Пловдив :)
Верно че бая тежат, но ще свършат перфектна работа на група бедни студенти като нас :P
Мисля ...

Написа Христо (www) на 27-Jun-2008 12:35


Евала пич :))

Написа bemcho на 28-Jun-2008 10:15


На мен лично ми харесаха лепенките от единия монитор.До колкото видях имаше на различни
линукс дистрибуции и още много други :) от къде можа да се сдобия с такива ?

Написа Цветан на 29-Jun-2008 23:05


@Цветан: лепенките са събирани няколко години от различни източници.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2008 09:03


Бах, разпознах си моя монитор. И на Starlight-а колонките :)
Сега като се замисля съм работил по едно или друго време почти на всеки от тези монитори. Малко носталгично ми стана така като ги гледам.
А колко сме ми мъкнали тези монитори. И при купуването им и при местенето на офиса. Ехе, сега хората им ги подаряваш а те се чудат как да ги носят. Глезотия.

Написа Зденек на 30-Jun-2008 20:33


Петък, 27 Юни 2008

Живото излъчване в мрежата на Beatbox състезанието от клуб Liqueur мина доста добре. Всъщност друго не се и очакваше, доставчикът на свързаност беше добър, сървърите и излъчването бяха настроени от мен, Unix Solutions поеха разпространието, нямаше къде да стане издънка :)

Имаше малък проблем със звука на място, но това беше основно заради кабели, а Vista-та, която беше на лаптопа малко ми изпили нервите (сигурен ли, ама наистина ли си сигурен?), но с малко псувни всичко си дойде на място.

Събота, 28 Юни 2008

Гей парад, та гей парад. Какво пък толкова? Лично на мен събиранията на пенсионери дето си носят некролозите в джоба доста повече биха ми нарушили спокойствието.

Неделя, 29 Юни 2008

След зверската Калибра, днес имам нов кандидат за титлата най-безумен тунинг.

Ford Escort споилер 1

Ford Escort споилер 1

Баси...

[ Коментари: 6 ]
Коментари

"Безумният" спойлер е запазена марка на легендарния Ford Escort Cosworth, който доста успешно мачкаше в рали състезанията преди десетина години.

http://en.wikipedia.org/wiki/Ford_Escort_RS_Cosworth

Написа Георги Павлов (www) на 30-Jun-2008 13:05


Само ето това не е Cosworth, а най-обикновено 1.1 :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2008 13:16


не може всички да караме bmw-та и да сме гъзари...

Написа x0rh на 30-Jun-2008 17:55


Те пък тия с беемветата едни гъзари страшни.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2008 18:55


абе какъв тунинг, човекът си е сложил рафтове отзад, сигурно паркира на панаира и там си нарежда стоката.

Написа nickname на 01-Jul-2008 04:28


Този спойлер си е класика. И си е на инженерите на Cosworth.
И хората си мачкаха с тези "рафтове". Жалко, че няма снимка на колата отпред.
Иначе си прилича отзад с тези снимки тук: http://www.rsownersclub.co.uk/car_info/esccos.htm.

Написа zloster на 01-Jul-2008 08:46


Понеделник, 30 Юни 2008

Мерси, за проявения интерес към мониторите, вече всичко е раздадено. Останаха развалена факс машина и развален малък UPS, ако някой ги иска, ще му ги свалим до долу.

В бъдеще ако има още раздавания, ще се обявяват тук поради липса на специализиран за целта сайт. Доволени сме от получените бири, макар че веднъж ни цакаха с топла и развалена. Нищо, ние не сме злопаметни.

...имам десет декара лозе в Лесичово и нива с царевица, ако някой иска може да дойде да ги прекопае. Селски туризъм, било популярно чувам. :-)

[ Коментари: 9 ]
Коментари

Нещо подобно е http://www.podariavam.com

Написа stan (www) на 30-Jun-2008 15:36


Само се чудя дали ги обработваш тези 10 декара лозе :-) в Лесичево.

Написа rosko на 30-Jun-2008 16:04


Естествено, че не ги обработвам, затова търся ентусиасти :-)
Иначе селото се казва ЛесичОво. Честа грешка е да се пише с Е. Не идва от Лисици, а от Лес.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Jun-2008 18:54


хихихи, не знам защо, но като прочетох това
/*имам десет декара лозе в Лесичово и нива с царевица, ако някой иска може да дойде да ги прекопае*/
се сетих за корпорация Кибертрон, май много вися в dreal.net 8-}

Написа един пор (www) на 30-Jun-2008 21:33


Абе ти хубаво раздеде монитори и факсове, ми аз до кога ще те чакам за Макинтоша бе, айде време ти е да сменяш лаптопа ;))))

Написа gabo (www) на 02-Jul-2008 20:45


@габо: времето наближава, трай :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 02-Jul-2008 20:54


А бе я си гледай работата с твойте 90 евро, бе! И кво имаше в сметките - 5 лева ли. И ти ли си за ДАНС или си просто тъп?

Написа Ангел Веселинов на 04-Jul-2008 12:26


Ангеле, дишай.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jul-2008 12:31


...данс могат да ме хванат за чепа, платил съм предостатъчно данъци...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 04-Jul-2008 12:31