< HomePage | Снимки
<- Събота, 29 Декември 2007 | Начална страница | Понеделник, 31 Декември 2007 ->
Неделя, 30 Декември 2007

Почти винаги познавам когато гледам филм документален филм, без значение дали съм си го свалил или го дават по Discovery/NGC/Explorer, че филмът е правен за американския пазар. Дори филмите, които са правени другаде, когато ги продават в США пак правят промени, по които се познава.

Най-лесно е да се заслушате в гласа и интонацията на говорещия зад кадър. Ако говори с неестествено плътен глас и звучи превъзбудено като на съветски кинопреглед, определено си имате вземане-даване с нещо за отвъд окена. Ооо и да не забравя сравненията с дължина на футболни стадиони, тегло на коли /без американците вътре, хехе/ и като цяло коментара със стил "holier than thou", особено ако е за някоя американска "светиня".

Ако пък ще е нещо свързано с полиция, пожарна, военни или самолети задължително ще се спомене найн/елевен да не би случайно да забравите колко е била ранена Америка /и колко нагло се наричат Америка, баси! Канада е по-голяма от тях/.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

США е готина държава признавам, ама САЩ не струва :)

Написа MacTeP (www) на 01-Jan-2008 03:50


Виж това за 9/11 съм съгласен, че е вярно. Преди малко гледах CSI: Miami и там естествено след като споменаха Ирак не забравиха да споменат и 9/11 както и тяхната "война" с тероризма.

Написа Цеков на 02-Jan-2008 22:41