< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 3 Май 2007 | Начална страница | Събота, 5 Май 2007 ->
Петък, 4 Май 2007

След пет годишна раздяла top.bg отново се връща при нас. И това ако не е ирония, здраве му кажи. Очаквайте старта на новия сайт след седмица-две. Този път нямам нищо общо с писането му, което е добре ;)

Ааа да, между другото пуснахме новото IPTV.bg. Не съм фен на новия дизайн, но какво пък толкова. Не може все да става както е най-добре според мен (макар че съм прав, dammit!). IE6 потребителите ще страдат, докато не се напъна малко да поправя стореното от дизайнерите ($(insert $RAND insult)).

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Има ли шанс потребителите на АДСЛ-а да могат да гледат през iptv.bg ? :)

Написа Владислав Цанев на 05-May-2007 14:55


За съжаление без да предложим услугата съвместно с провайдера няма как да осигурим качество. Съгласи се, че мога да добавя мрежите на БТК за две секунди и хората да могат да гледат директно от нас, обаче като потече трафика и БТК ни резнат, ние ще излезем кривите.

Сега като ги купиха, може новата управа да действа по-умно и да предложи на клиентите си каквото искат. При парите, които искаме за услугата е направо смешно, че не я предлагат (а сме си говорили с техни хора).

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-May-2007 16:23


предполагам, че не е проблем... ако си смениш доставчика... ;)

Написа stealth на 05-May-2007 16:24


Едва ли е възможно в много случаи.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-May-2007 16:26


Владо, едва ли БТК ще сключат договор :)
Погледни това -> btcweb.tv

Написа cable на 05-May-2007 16:27


Някой ден ще ви разкажа за btcweb.tv и за да........ свързани с него. В голяма фирма, има достатъчно хора, които да харчат пари, за да отчитат дейност :)

Все си мисля, че работата на доставчика на интернет е да предоставя достъп до ресурси, а не да се прави на контент провайдер и т.н. Пък и т.н. "web tv" е смехория с тия флашове.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-May-2007 16:31


Това BTK WEB TV нещо ми прекъсва, ползвам neterra.tv за БТВ отвреме навреме да гледам ... маи ще си взема някакав ТV тунер

Написа Владо на 05-May-2007 16:54


Ползвай, ползвай докато може.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-May-2007 17:47


Да бяхте си стояли на стария дизайн ей :) Що сте го пуснали това чудо дето е недомислено и недоправено до такава степен, че чак и глупавите му банери не работят...

Написа Мариуш на 05-May-2007 18:04


Банерите работят както се очаква - статични картинки са. Хайде сега да видя кой ще е първият да се оплаче, че не блъскам нови банери на всеки 15 секунди, баси :)

А за ползваемостта на сайта, квото са ми дали "дизайнерите" това е направено, като не щат да слушат по-умните от тях (мен например), за кво да се мъча обяснявам и да давам съвети как не трябва да се правят нещата. Майната му на сайта, така или иначе скоро ще пуснем официално API-то, няколко плъгина и stb софтуер, та на никой да не му се налага да ходи на глупавия сайт. А пък ако на някой толкова не му харсва, да направи нов дизайн :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 05-May-2007 18:25


Имах предвид, че като кликам на тях нищо не става :) Не че съм се утрепал да кликам банери де, просто докато търсих линк от заглавната, който да работи, забелязах че дори и банерите са турени само за "хубост"

Какво значи "stb софтуер" и как ще отрази той на крайния потребител?

Написа Mariush на 05-May-2007 20:09


Като го пуснем ще разбереш :) А първата страница е само за красота сложена. Напълно излишна е според мен, но вида и не го решавам аз.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-May-2007 08:27


Извън темата нещо любопитно: http://bioramblings.blogspot.com/2006/11/frustrated-muttering.html

Написа Ани на 06-May-2007 14:20


Здравей, интересно е, че всички знаят как се правят нещата.Особено когато става дума да се правим на мъже по разни блогове и да плюваме хората които са работили по този проект."Напъването" за което споменаваш, ще ми е интересен ефекта които ще постигнеш.Не може да казваш че потребителите които ползват ИЕ6 ще страдат заради дизайнерите, поради простата причина че M$ си изграждат свой правила.

И според мен е нелепо човек да отправя критики, след като и неговите разработки не са достатъчно добри.Макар и че няма нищо общо с въпросния проект, разработката ти за ЕГН не е на нивото което са го изкарали хората пишещи в блога ти.Написано е по абсолютно тривиалния начин, без да се мисли особено...

Написа abozhilov на 06-Jun-2007 17:31


"Разработката" за ЕГН? Онзи смешен 100 редов скрипт ли имаш предвид? Ако това му казваш разработка - в грешка си. Това е дребен и забавен хак.

Пък и какво му е лошото на нещо написано простичко? Аз правя нещата колкото е възможно по-просто, за да вършат работа и да се поддържат лесно. Ако някой смята че принципа KISS не важи е в грешка.

А лузерите ще страдат заради идиотите дизайнери, защото когато е правен сайта не са взели предвид, че това дето правят за 60% от хората ползващи сайта ще е проблемно. Е кой е за ебане в случая? И на мен не ми харесва, че лузерите ползват IE6, но за съжаление не мога да го пренебрегна.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 06-Jun-2007 17:40