< HomePage | Снимки
<- Сряда, 2 Май 2007 | Начална страница | Петък, 4 Май 2007 ->
Четвъртък, 3 Май 2007

Отскоро съм с Mac OS X 10.4 на лаптопа и забелязвам промени в лоша насока. Батерията ми издържа по-малко, софтуера като че ли е по-бавен и изобщо се чудя защо ли го правих този update. Spotlight не ползвам (аз да търся нужда немам, щото помня), другите екстри на 10.4 изобщо не мога да се сетя какви бяха (май ще трябва да потърся, хехе). Лошо, Седларов, лошо.

[ Коментари: 2 ]
Коментари

Spotlight определено е най-голямата тъпотия.
Омаже ли се.... няма връщане :)
Показва се само неговата иконка горе в дясно, курсора започва да се "врътка" и... до там. На мен ми се е случвало много пъти, и в повечето случаи се оправя с изтриване на акаунта, и правене на нов.

Но като цяло и аз не съм особено доволен от MAC OS X-a, имам на работата над 50 щайги - даже най-новите са Power Mac с Quad Core Xeon и по 2.5Гб РАМ и пак се влачи. На това нещо ако му сложа един дебиан, или едно генту.... ще лети :)
Отделно - забивания, доста орязани неща и т.н.

Написа Димитър на 05-May-2007 17:59


А, и да добавя още нещо.. откакто ъпдейтнах до 10.4.9 се случва нещо много странно - хората, които се вързват към мак сървъра по афп - понякога не могат да изтрият дадени файлове, върху които са работили, или дори не могат да запишат работата си....

Ако някой ми каже как да разреша този проблем - има много бири от мен :)

За сега си ги трия като се вържа към самба-та.

Написа Димитыр на 08-May-2007 10:27