< HomePage | Снимки
<- Сряда, 27 Септември 2006 | Начална страница | Петък, 29 Септември 2006 ->
Четвъртък, 28 Септември 2006
КК Труд не се задоволиха с гаврите над сляп човек заради произведения на Елин Пелин, с издевателства над сайтове с текстове на Йордан Йовков и вече протягат мръсни лапи към читалища и Народната библиотека, отново от ламтеж за пари и с криворазбраната им "собственост" върху текстовете на Елин Пелин и други класици.

Четете нататък...

Виждам, че Спасете българските приказки са публикували кореспонденцията между Труд и Народна библиотека, която и аз получих преди няколко дни и към която съм сложил връзка по-горе. Докато се наканя да я кача и да препсувам Труд за пореден път, виждам че други хора са се справили много добре с анализа на новия случай от войната, която Труд води, за да има монопол върху четенето на Елин Пелин и други автори.

- Пейо: Чудесен анализ и много интересни коментари
- Ясен: Интересен анализ
- Антония: Хронология на събитията
- Йовко: На война като на война
- Григор: ...и пак КК Труд

Готов съм да окажа пълна подкрепа на Народна библиотека, дори и финансова за адвокатски разходи, защото на Труд не им е чиста работата и това е видимо с просто око след прочитането на кореспондецията между тях и библиотекарите!

[ Коментари: 15 ]
Коментари

Пропуснал съм да добавя и БГЛог: http://bglog.net/BGLog/8916

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Sep-2006 10:46


Добре де, ако се окаже така, че Труп сепчелят какъв е проблема да се реализира някаква схема на load balancing? Примерно разпределя се сайта на няколко сървъра, които биват свързани от една машина-load balancer и така се сервира контента. Или аникаст адрес на 3-4 машини пак със същият замисъл (това е малко на изуст, поправете ме ако греша). Веселин Колев преди време беше описал една подобна схема - "сателитен сървър". За пример thepiratebay.org - обескираха на port|80 data центровете и сайта за 3 дена беше вдигнат. Също ще е добре да се опише нещо подходящо на PTR записа на нардона библиотека. За справка PTR записа на 83.140.176.146 . Но дано не се стигне дотам.

Написа Николай на 28-Sep-2006 12:52


Жоро, във линка "четете нататък" http://georgi.unixsol.org/trud_vs_nb/
най отдолу две връзки, които сочат към грешна статия.

И вземи сложи линк към exception-а на Йовко, идеята е чудесна, особено ако се подкрепи от фотографи и т.н. (снимка: Интернет е редовното по вестниците, вкл. трупските)
http://yovko.net/?p=957

Написа Йордан на 28-Sep-2006 13:31


@Николай: Народна библиотека не прави нищо лошо, че да се крият. Поне докато Труд не докаже, че има правата, за които претендира и не докажат че чл.24 от ЗАПСП не важи.

@Йордан: мерси, оправих връзките. За изключението, което Йовко прилага за неговите неща ще си помисля ден два, нека ми мине яда първо.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Sep-2006 14:00


Абе че Труд са наглеци - така е, ама мен ме издразни още при предишната дискусия, за Виктор, факта че никоя медия не се опита поне да събщи за проблема, нежели да го разнищи. И седнал после някой да ми обяснава че медиите били независими, безпристрастни и прочеее. И да отговарят най-нагло по блоговете, вкл. и този.

Що мълчите бе, ЖУРНАЛЯТА, нали от всичко разбирате ??!
Или просто са ви заети устите и ръцете да целувате задника на Тошо Тошев??!!??

Написа Gabo (www) на 28-Sep-2006 18:02


Здравейте,
за мен е от голяма важност, ние българите, да имаме достъп до българската класика. Готов съм да се включа със съвети и финансови средства. Моля изпращайте ми важните неща на пощата.

Написа Александър на 28-Sep-2006 20:41


Абсолютно пълна подкрепа и от мен - и морална, и финансова, ако се наложи. Имаше една реплика от "Опасен чар", която е напълно приложима за случая - "Стига простотии, бе, тате!!!!!!!!" Още при bezmonitor.com се оляха, ама това вече граничи с не знам какво...

Що се отнася до другото - от сутринта нито една машина под мой контрол не се занимава с труд.цц и дедазнам.бг. Дето се вика - малко, но от сърце.

Написа Б. Величков на 29-Sep-2006 09:48


И аз съм твърдо за и с три ръце, пет крака и две уши. Това е отвратително. Това са класиците. Трябва да могат да се четат. И то безплатно. С каквото мога ще помогна. Само кажете.

За начало и моето мнение по темата: http://www.getoto.net/archives/54

Написа Владимир (www) на 29-Sep-2006 13:08


Малката мрежичка под мой контрол вече не достъпва Труп и WAZ... Вместо това на потребителите се появява страничка, която накратко ги запознава с безочието на вацовците.

Написа Данчо на 29-Sep-2006 14:16


Въпреки че съм адски бесен от действията на Труп, мисля, че подобни отговори като отрязване на достъпа до техните сайтове са всъщност точно същото, което правят те - а именно ограничаване на правото на човек за свободен достъп до информация.

Всички викаме "Труп няма право да прави това и това", но нима имаме право ние да решаваме вместо другите, каква точно информация ще черпят от иначе "свободният" интернет?

Ако ще се реагира на техните действия то трябва да става по законов път, а не чрез методите, които използват те.

Нима като отрежеш достъпа до някой техен сайт, обикновенният потребител ще разбера какво става? Ще си каже "Да 3ба и интернета" и до там.

Написа ilieff на 30-Sep-2006 10:44


Тц. Няма да каже "Да 3ба и интернета" и до там... Вместо сайтовете вацовски му се зарежда страница, проследяваща изцяло действията на Труп по ограбване на националното литературно богатство. За да му стане ясно защо Труп са нищожества и защо няма да получи достъп до тях от този компютър.

Написа Данчо на 01-Oct-2006 11:19


И понеже е очевидно, че върху действията на труд е отворен медиен чадър и няма българска медия с достатъчно остатъчно достойнство, което да я накара да извади на светло наглостта и грабителските действия на ВАЦ, алармирайки по този начин българското общество за това как немци ограбват българското литературно наследство... ибаси изречението ибаси конструирах... та с късо отрязано - от днес при мен не се отваря нито един сайт на българска медия - било телевизия, вестник, новинарски портал или радиостанция. Българската журналистика е мъртва, поднася ни се имитация, която трябва да отхвърлим с отвращение. За значимите събития ще се информираме от световните медии. Българските такива и без друго се занимават със всичко друго, но не и със служба на обществото.

Написа Данчо на 02-Oct-2006 08:29


E как, бре Данчо , казаха за сватбата на Азис ;))) Туй е много по-важно отколкото некъв си дето пил пелин докато се трудел ;)))

Написа Gabo (www) на 02-Oct-2006 18:09


Да - и за това кой пръднал и кой се накъкал на самотния карибски остров ме информират на всеки кръгъл час и то в централните си новинарски емисии... все едно това е най-животрептущата тема дето мира не дава на целокупното население по градове, села и паланки - ще пръдне ли сега Петко, като яде гол олюф суров, ще получи ли разстройство или запек ще го стегне?! - върти се по цяла нощ в леглото населението и мига на парцали в тъмното. Пфу...

Написа Данчо на 03-Oct-2006 06:31


Според мен, българският народ трябва да има безплатен достъп до творчеството на българските си класици. Не е редно една чужда издателска къща да се разпорежда с националното ни богатство. Това е поредното посегателство над нашата култура и образование.Хората от КК"Труд" могат да претендират единствено, ако авторите са наши съвременници и те лично са им предоставили авторските права. Те искат да печелят на чужд гръб.

Написа IVANOVA на 29-Sep-2007 15:44