< HomePage | Снимки
<- Петък, 28 Април 2006 | Начална страница | Неделя, 30 Април 2006 ->
Събота, 29 Април 2006

Хората са изобретателни и неудобните или неефективни мерки за сигурност обикновено биват заобикаляни. Задача без повишена трудност - какво ще стане ако си напълнил центъра на София с полицаи докарани от цялата страна и си ги инструктирал да пускат само живеещите на улиците, които са завардили? Как ще разберат къде живееш? От теб се иска само лична карта с адрес нейде из София. Показваш, гледат те подозрително и понеже не знаят името на нито една от околните улици (а може би дори и тази, която пазят) те пускат без значение, че живееш на Черни Връх, а "се промъкваш" около Парчевич да речем :)

/Мерси на Течо за историята, гореизложеното е напълно реален случай, само улиците са сменени/

[ Коментари: 5 ]
Коментари

ми всъшност аз си шляпах с пропуска от предишната среща и нямах проблеми
хак да ви е!

Написа schz на 30-Apr-2006 00:22


Тази нашенска "креативност" е съществена причина за използването на драконовски мерки от страна на общината в подобни на Конди случаи. Майната й на Конди (с извинение), но безаотговорното поведение ня софиянци е факт, който всеки от тях/нас знае и следователно засилените мерки за сигурност трябва също да приемем с разбиране, а не с плювки.

Написа Вени (www) на 30-Apr-2006 02:19


Един евентуален терорист, дали ще е "отговорен" изправен пред толкова ефективни "мерки за сигурност"? Я стига глупости, това което направиха си беше чисто и просто досада и демонстрация. Според мен са наясно, че не е ефективно и въпреки това пречат на хората. Спокойно можеше да разположат полицайте само около НДК и да не затварят улици и т.н. Опазването на Кондолиза или който и да е там, изобщо не е мой проблем. Мой проблем е когато не ме пускат да мина по най-краткият път до работата ми, или не ме пускат по единственият път. В такъв случай ще ги лъжа и ще ги мотая и могат да се радват на факта, че не съм се опасал с малко C4 или не съм заясилил някой бетоновоз натъпкан с нещо опасно към НДК. Щото тогава щяха да ми спрат оная работа...

Щом един обикновен човек може да заобиколи мерките за сигурност, какво остава за професионалист с цел.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 30-Apr-2006 10:19


Венито!? Кого наричаш ти безотговорен бре?
Аз? Безотговорен?
Амчи ей си ти го отговора...

Написа Бобсън на 30-Apr-2006 12:36


Circumventing the system: И аз имам една подобна история...

Слизам миналия четвъртък на спирката на 94, и гледам - полицай и жълта ивица... И ми казва че няма да ме пусне по Фритьоф Нансен. Добре.. тръгвам надолу по Карнеги - но и там беше заградено?!? както и да е - тан полицая ме пусна. Първата вляво, после пак вляво... :) и бях от другата страна на първото заграждение :) Е, какъв е смисъла от такава сигурност? Това беше само досадна пречка за нормалното движение на хората.

Написа Voyager на 01-May-2006 07:55