< HomePage | Снимки
<- Сряда, 26 Април 2006 | Начална страница | Петък, 28 Април 2006 ->
Четвъртък, 27 Април 2006

Предадохме мрежата /то се чу, hi Plovdiv :)/, наздраве!

На новият екип - успех, а на клиентите дупе да ви е яко. Свърши ерата в която поддръжката знаеше за какво става въпрос и всъщност помагаше, свърши ерата на знания, умения, човешко отношение и чудесен софтуер за улеснение на всички. Добре дошли в средните векове и ерата на уйндолса.

Моята лична прогноза за следващият месец е следната - няма да се случи нищо. Няма да се случат нови влани, нови линии и определно няма да се появяват изчезналите "екстри" за клиентите. След минаването на месеца, ще се случат много неща, от които никое няма да се хареса на разчитащите и ползващите :-)

Но пък аз често бъркам в прогнозите си, така че ще поживеем, ще видим.

А сега е време за празненство!

[ Коментари: 19 ]
Коментари

Би ли споделил с нас зя коя мрежа по точно става въпрос. По специално частта с (hi Plovdiv) :).

Написа Ivan на 27-Apr-2006 17:10


Hello from Plovdiv ;)

Написа Ventsislav Velkov на 27-Apr-2006 19:35


@иван: които е имал нещастието да е на междуградската оптика вчера между 4 и 6 следобед знае защо съм писал hi plovdiv :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Apr-2006 07:55


Това май включва и мен (с междуградската оптика). Сайта ти беше недостъпен май точно по това време.

Написа Н.Пепелишев (www) на 28-Apr-2006 09:19


Аз пък си рекох, че са го "затворили" заради гнусните коментари по повод почистването заради пристигането на другарката Райс. :-D

Написа Коко на 28-Apr-2006 09:44


Благодария за пожеланията,както и за всичко,което(не)направихте "за" нас.Искрено се съмнявам,че в началото на ерата на можещите и кадърните...в началото на ерата на пичовете,те се били абсолютно подготвени и напълно подсигурени,и се приели нещо,за чиято организация знаят само от папки ;) Както и да е,тази ера,поради една или друга причина,завърши.Наздраве,за дето свалихте огромния товар от плещите си с такова желание и коректност.

Написа Юзър на 28-Apr-2006 13:56


една монета винаги си има две страни. по същата логика може да се каже край на препълнените капацитети, край на недостатъчната скорост и старото, нуждаещо се от ъпгрейд, оборудване.

Написа stefan на 28-Apr-2006 17:22


Здравейте. Относно ВЛАН -ите имам статистическа информация ,която сочи че 12 часа след като получихме паролите за достъп конфигурирахме пъврви напълно нов ВЛАН. Не искам да коментирам нарочно преименуваните ВЛАН имена с цел объркване ,което превазмогнахме и локализирахме ВЛАН -и на Юникс Сол ,които никаде не фигурират ;). Какво ли минава по тях ? ;) Може би пиаринг трафик?
Както се казва ,ще се чуе. :)
Стискайте ни палци.
Благодаря на всички работили и работещи с Мрежата.

Написа Ивелин Иванов (www) на 28-Apr-2006 17:37


На умряло куче нож се не вади, затова след постинга от 1 април с изамълчах - от уважение към труда на тези хора де... ама като гледам "пичовете" колко се тупат в гърдите, пък как да си замълчи човек... за 8 декември примерно, когато оставиха София без опорна мрежа - и си мълчаха като партизани на разпит какво става - голямо постижение беше, браво на знаещите... също така браво, че трябваше половин година крясъци по разни висше- и низшестоящи техни хора (ще спестя имената им - засега), за да се научат пичовете що е то trouble ticket по обаждане на клиент, как се завежда и проследява... те, пичовете, са толкова добри, че за три години работа с тях съпортът им нито веднъж не се представи по телефона с име - сигурно по гласа трябва да ги познаем... същия този велик съпорт, на който 4 часа обяснявах, че гигабитов порт на Cisco Catalyst не може да бъде force-нат на 1 Gbps и че трябва да сложи порта при него си на auto negotiation, и че не, не си е било "винаги така" (и че не, нямам конвертор, който да си рестартирам) - а през това време 2 гигабита трафик часове наред стояха на никъде... и още има, за разни петбуквени sub-домейни към unixsol.org, чието качество и поддържка са толкова нулеви, колкото една нула не може да си представи... но нейсе - сигурно като за "евтин" МАН толкова. Не знам дали при новите хора ще е по-добре или по-зле, ама все пак, човек освен да пише блогове, не е зле и да поработва понякога. За да не му се крепи реномето само на стари лаври. Или, както беше казал един руснак, "Что это за престиж, если его все время надо поддерживать?".

Написа Асен Тотин на 28-Apr-2006 18:52


@stefan: Край на препълнените капацитети ли, ъпгрейд на оборудване? Е като го видя ще повярвам. Пък и като е можело, защо осем месеца не ни се даваше оборудване и не се осигуряваха капацитети и влакна?

@ивелин: Вланите щяха да фигурират ако ги бяхте поискали, но като не знаеш какво да си поискаш получаваш това за което знаеш. Стискаме ви палци, ако не се издъните парите, които заложихме вчера ще ги изпием заедно, ако ли не, които спечели от заложилите ще тряба да почерпи. Май ми е все едно...Иначе добре започнахте със спирането на междуградската за 3 часа вчера, вярвам на пловдичани, асеновградци, пазарджиклии и т.н. им е било приятно. Днешното пък спиране на Търговище показва че напредвате още. Дерзайте.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Apr-2006 18:55


Тотин, благодаря ти, че беше ти да обясниш на хората що е то trouble ticket, използвам случая да благодаря и на Ал Гор за измислянето на Интернета. А за 8-ми декември ако не си получил становище по въпроса, виж си пощата. Ще ти дам няколко подсказки, повредена техника, неосигурена резервна техника от възложителя, основна точка...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Apr-2006 19:04


Ооо забравих, Иво ако вас ви объркват имена от рода vXY къде X е номера на суича, а Y номера на влана, лоша работа.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 28-Apr-2006 19:09


@Асен, ти някога от пиле мляко вадил ли си?
Май много бързо забравихте услугите, които са ви правени ...
Лично аз доста пъти съм го правил. Това, че на 8-ми Декември си говорил със нов колега от поддръжката не ти дава право да пишеш такива работи. Да не забравяме от къде сме тръгнали всички...

@ивелин, На вас браво за пускането на новият влан за 12 часа с помощ от "експерти" от Extreme Networks.
Ако всичките влани ги пускате така цена няма да имате .. Да не говоря, че в продължение на няколко часа ми сменяхте 60 пароли ... Май периода от 1 година ви беше недостатъчен, за да си напищете един прост скрипт.

Накрая искам да заключа. Много нерви оставихме по тази мрежа. Вече ми е много по-леко на сърцето. Успех на новите колеги.

Написа Мариян Захариев (www) на 28-Apr-2006 20:50


Гледам, че тук се мятат някакви лайна, но не заради тях пише. Друго забелязах: СПЕЦИАЛНО ЗА @Ивелин Иванов ще кажа каква представа добих от прочетените 5(пет) реда които е написал: Не знам колко си кадърен за Линукс, Мрежи и подобни, но в толкоз малко думи да допуснеш толкова правописни грешки - не говори добре за теб. Дори да си на не повече от 20-21 години (а стилът ти на писане говори точно за това)
та 1. Интервал се слага СЛЕД запетайките, не ПРЕДИ
2. ако думата 'пъврви' е написана така от бързане, надали това е така с думите 'превазмогнахме', 'никаде', 'пиаринг' и т.н.т.
Та с други думи, за един support не е нужно да е писател, но общата му култура издава и техническата му такава.
Ха остани си със здраве, пък дано в молбата за постъпване на работа си допуснал по-малко грешки, иначе оставам с още по-лошо впечатление за качествата на началниците ти.

Написа Gabo (www) на 28-Apr-2006 21:54


и @Ивелин Иванов, вземи си оправи малко личния сайт http://tigara-ivo.hit.bg/, не стига че е пълен пак със същите правописни грешки (А,вместо Ъ), но не работи и коректно под Linux и FireFox (той и под Windows с Firefox не работи де)

Написа Gabo (www) на 28-Apr-2006 22:03


Габо,
благодаря за съветите.
Обещаввам най-тържествено да ги спазвам и ежедневно да се самопроверявам. Също така искам да спомена:
1. Ако имаш нужда от помощ в областа на психологията особено по различаване на технически грамотен персонал, имам известен опит и мога да ти помогна.
2. Адреса за който пишеш не е моят "личен сайт", но се радвам ,че си толкова старателен ;)
3. Блога на Жоро не е форум или чат стая!
Благодаря за отнетото Ви време.
Отивам да цъкам ЦеЕс и mIRC -a ;)))
С уважение,
Скакуаса ;)

П.П. Габо е много забавен !!! Някой да го похвали моля Ви!!!

Написа Ивелин Иванов (www) на 28-Apr-2006 22:52


Не върви на хора, с претенции за професионалисти да се плюят. Поддържането и администрацията на мрежа е функция на хвърлените пари и организацията за правилното им харчене.

А за това какво е trouble ticket и trouble management - още CCIT е открил топлата вода. В българия все още е хладка...

Написа hp на 29-Apr-2006 08:53


@hp

Грешиш феноменално много. Точно това е грешката на повечето мниджъри и за това много начинания затъват в харчене на пари.

Поддържането на една мрежа и услугите свързани с нея, най-добре се случва, когато събереш правилния екип хора, които да си взаимодействат помежду си. Не говоря да не им се плаща, но човек много често стои там, където има екип, а не там, където има много пари.

Да мислиш обратното и да си мениджър значи да можеш да харчиш пари, но не и да сформираш екипи. А няма ли екип, няма бъдеще.

Написа Beco (www) на 29-Apr-2006 18:24


Не искам да превръщам блог-а на форум, но правилното харчене означава да създадеш и екип - прав си, и аз бях и съм фен на Ричард Марчинко. Много мениджъри се опитват да създадат глутница, но това е друга тема. Няма противоречие в това, което сме написали.

Написа hp на 30-Apr-2006 10:02