< HomePage | Снимки
<- Петък, 5 Август 2005 | Начална страница | Неделя, 7 Август 2005 ->
Събота, 6 Август 2005

Търсете веселата новина (така или иначе е трагично, поне да се посмеем).

Гледах отразяването на наводненията из България по трите големи големи телевизии (К1, НоваТВ и БТВ), за да сравня кой как отразява новините и честно казано не съм изненадан от видяното.

БТВ и Нова бяха наблегнали на сензационализма и вместо да дават факти, постоянно даваха разни циганчета и преувеличаваха, явно опитвайки се да плашат хората. Най-смешното, което показаха по Нова беше някакъв шофьор на камион стоящ на изхода на София, който те "спасиха" като му дадоха GSM, за да се обади вкъщи. Браво, голямо геройство извършихте.

След тази велика журналистическа постъпка включих на БТВ и очаквах там да спасят поне трима, но останах разочарован. Тук от нямане какво да показват, през две минути показваха циганета (опа ромчета, бъдещи римляни ще прощавате), които търчат насам натам из училището, в което ги бяха прибрали. Какво толкова ги показвате, сигурно голямата новина е, че за пръв и последен път са в училище? Горкото училище между другото, къде няма нищо, къде ще го доокрадат.

След горните две телевизии, които получават с мъка оценка три, пуснах К1 където бях приятно изненадан. Оценката, която има давам на К1 е пет плюс, заради добре поднесената информация и заради това, че избегнаха трапа да шашкат и плашат хората. Поднесаха съвсем правдиво новините, говориха за всички региони в България и като цяло емисията им беше по-добре построена. Естествено имаше и смешни моменти, от които най-великият беше (почти паднах от дивана от смях) - питат някакъв в Пловдив, "Страх ли ви е?", а той отговаря "Страх ме, даже много ме е страх, защото съм ЗАСТРАХОВАТЕЛЕН АГЕНТ!".

Пишещите журналя, понеже усещат че ролята им е все по-малка в сравнение с телевизията, са заложили на всяване на тотална психария и измислици. Ето пет статии, които илюстрират това: Потоп удави България, Раздават хляб на пострадалите, Хората: Скачахме от покривите в лодките, Тръгнаха на автостоп, искат 80 лв. за такси, Потопът взе десет жертви.

[ Коментари: 5 ]
Коментари

Друго забавно беше как и трите телевизии показваха бат' Бойко на различни места в България и се получава представа все едно е навсякъде.

По Канал 1 на магистралата го питаха какво ще направят неговите хора за потопа и той им отговори "Е кво да направят, това можеш ли да го спреш", сочейки към водата :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2005 14:42


Жени :))) Някой пита ли ни ние къде бяхме :))

Написа Мариян Захариев (www) на 07-Aug-2005 14:57


Ооо как можах да забравя другата смешка по К1. Стои една пожарна и явно отводнява къща, а отстрани седят триисетина циганина в стойка Ф и гледат как пожарникарите работят. Репортерката ги пита" Вие няма ли да помогнете?", а циганите "Ша помогнем как нема да помогнем!" и продължават да си правят мохабет.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 07-Aug-2005 15:46


То добре че не е имало ток, иначе щяха да пуснат маанетата и да маат кючек, да им спори работата на пожарникарите.

Написа Габо на 09-Aug-2005 11:30


Вчера гледах новините по три телевизии - ББТ, Нова и К1. К1 вече доста добре се справяха с намирането на ядосани хорица и им отделиха доста ефирно време да се оплачат онлайн. Особено ме изкефи една възрастна жена, разправяйки как водата й стигнала до гърдите почти и ако не бил комшията, даже и щяла у тях да си остане. Идвайки, той: "къту лебид мъ фана и мъ изнеси" :)

Написа Коко на 09-Aug-2005 15:25