< HomePage | Снимки
<- Четвъртък, 5 Август 2004 | Начална страница | Събота, 7 Август 2004 ->
Петък, 6 Август 2004

Отказах се да си вадя международна шофьорска книжка след като ми обясниха, че е безмислено и никой не ти я търси. Спестих 15лв. - кой ти ги дава!

Разходих се до Казанлък, приятно градче, обаче рози не видех...За сметка на това видях някакъв язовир, който не му запомних името, а на връщане ни валя дъжд. Започва да ми става навик да ме вали дъжд, когато минавам по подбалканския път.

Вечерта пристигна бандата от София, изкупихме Билла и се насочихме към нашата вила на Св. Константин за да я тестваме. Не казвам за да почиваме, защото си знаех че почивка няма да има :-) Започна се с готвене, следва много пиене и танци. Луд умора нема - само се поти. От София бяхме домъкнали един компютър с Linux, на който диска му беше натъпкан с клипове. Набързо надрасках един скрипт, който взима всички клипове в директорията и ги пуска random. Няма да пуликувам скрипта за да не ме линчуват perl програмистите :) Само за да ви загатна колко зле беше, един малък фрагмент (забравил съм как се взима броя на елементите в масив):

@clips = `ls | grep -v PLAY`;
$num_clips = `ls | grep -v PLAY | wc -l`;

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Розите ги обраха по време на розобера преди близо месец :)

Написа Христо Илиев на 13-Aug-2004 13:02


Броя на елементите в масива @clips е $#clips.

Написа Тодор Тодоров (www) на 24-Aug-2004 20:08


Верно че беше така :)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 29-Aug-2004 10:22