< HomePage | Снимки
<- Сряда, 4 Август 2004 | Начална страница | Петък, 6 Август 2004 ->
Четвъртък, 5 Август 2004
10:10

Добре де, как може за тоя смотан селски град Пазарджик да няма нито един автобус? Не стига че е в центъра на нищото ами и транспорт до него няма. К'во се чудя, че грам не ми се ходи там и хората бягат от него. Малоумщина. Дано поне като отида да не е 40 градуса, че ще се мре.

12:03

Вчера забравих да спомена, но направих локално копие на разказа в картинки в който сме главни герои.

23:59

То пък като има влакове за Пз та голяма далавера нема що. Вдигнали са цените на билетите, пътуват разни селяни (барабар с мен), а върха на сладоледа беше, че тъпия влак се счупи (или някакъв друг се бил счупил) и трябваше да висим над час на гара Сeптември. Е па това е на 20 км. от Пазарджик, може ли такава простотия? Поне да се беше счупил влака в Пз. Чаках, чаках и накрая се обадих на майка ми да дойде да ме вземе. 15 мин преди да дойде тя, влака тръгна но аз вече бях слязал. Мерси БДЖ... На връщане най-накрая карах голямата кола. Това Avensis-а не е лошо нещо. Всички екстри както си му е реда...искам си моятаааа!!!

[ Коментари: 8 ]
Коментари

Яко е станало, имам стимул и друг път да ви снимам :).

Написа sebastianz55 (www) на 05-Aug-2004 17:17


Снимай, снимай... Един така снимал ... :)

Написа Васил Колев (www) на 05-Aug-2004 21:01


И квоооооо :)

Написа sebastianz55 (www) на 05-Aug-2004 21:04


Не само до Пазарджик, ами и от него няма! За Пловдив автобуси има на всеки час, но за София... Има един-единствен автобус сутрин, за който все още не може да се установи кога тръгва: дали в 6.30, 7 или 7.30. При три въпроса на автогарата получавам три различни отговора, като дори ми се сърдят, че питам. Реша ли да отида и търпеливо да чакам, ако уцеля правилния час, се оказва, че нямало достатъчно пътници и тази сутрин автобус нямало да има. Язък ми за ранното ставане! Решавам да ида до гарата, дано успея да хвана влака в 8.44, че следващият е някъде около 12. Ако късметът не е на моя страна, обаче, тролеят закъснява и така и си оставам в наше село. (Случва се в 50% от случаите.)
За щастие, обяснение има. По-будните хора оттук се изнасят масово към София и не се връщат, а общината явно иска да задържи кадърните млади хора, като в същото време не допуска вражески елементи от голямото село да идват в нашето и да крадат момите или да подмамват младежите с предложения за гурбет. Вероятно с тази цел е организиран този хаос в транспорта, така че всеки, който няма кола на разположение, да му тегли една и да реши да не си хаби нервите с пътуване.

Написа Силвина Георгиева (www) на 06-Aug-2004 05:53


Абе немало влакове, немало рейсове, Пазарджик бил "смотан селски град Пазарджик", Жороо, Жороо, кога стана циганин, кога ти почерня задника. Аман от 'КОРЕНЯК СОФИЯНЦИ'. А както сам знаеш, хората НЕ БЯГАМЕ от него!!!!!

Написа GaBOSS (www) на 06-Aug-2004 19:06


GaBOSS, подкрепям! Всички мързеливи и лентяи се измъкнаха от хубавото ни градче, отидоха до Шопия да търсят по-малко работа за повече пари и ни оставиха на спокойствие. АЗ не е алчен и е доволен. :)

Написа NO CARRIER на 07-Aug-2004 13:28


Да, разказа в картинки е много успешен. Може би трябва да се направи едно сайтче - "Наш'та гордост" :-).

Написа Йовко Йовков (www) на 08-Aug-2004 13:13


GaBOSS мааа, аз - софиянец - ни са базикай :-) Виж колко силно съм искал да се прибера в родното градче, но всячески не ме искат. /me (и цялата банда около мен) сме горди пазарджиклии, въпреки всичко :-)

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 08-Aug-2004 13:18