< HomePage | Снимки
<- Сряда, 9 Юни 2004 | Начална страница | Петък, 11 Юни 2004 ->
Четвъртък, 10 Юни 2004
16:18

Пуснах mailman да се оправя с вътрешните ни пощенски списъци. Не е никак трудно ако следваш документацията. Мигрирах няколкото списъка, който досега работеха като общ alias на всичките адреси, който трябваше да ги получават. qmail-а си се справяше, но хората забравяха да натискат Reply-All :)

Mailman-а ще се окаже благина, май. Нищо че е писан на python. Сега остава да му разуча пълните възможности и да се възползвам от тях. Като гледам как архивите и минималното тръгна без проблем съм доста обнадежден. Чудно единствено, че install скрипта не оправя правата на някои от директориите и трябваше да се пусна check_perms -f на ръка.

Следваща цел dhcp и грозен firewall какво и от къде може да излиза...

[ Коментари: 6 ]
Коментари

Хм, то това с permission-ите най-вероятно е от дистрибуцията, при мен не го прави ... </flame> :)

Давай, тормози го, да можем после заедно да убедим Спас да мигрира lug-bg от majordomo на mailman, че искам да намалим това 5минутно забавяне, което прави проклетото majordomo...

А, да, интересно ми е, как се оправя комбинацията mailman и qmail, ама с голяма листа, ти имаш ли такава?

Написа Васил Колев (www) на 10-Jun-2004 21:58


Уффффф.... Жоро, имаш предвид, че ти харесва това, че Mailman сам си слага Reply-To хедър, така ли? :( Това не винаги е добре - или поне не и ако не можеш да го конфигурираш някак така, че да не го прави, ако в съобщението *вече има* Reply-To. Като идеален пример виж сутрешното ми съобщение до lug-bg - отговорих на Георги Данчев, като направих CC до друга листа и понеже моят отговор беше малко по-подходящ за другата, сложих Reply-To натам... е да де, ама lug-bg напълно го игнорира и го замени със своя :( Добре, че се бях сетил за тази възможност и го бях сложил в коментар в самия текст на съобщението :)

Написа Петър Пенчев (www) на 11-Jun-2004 07:30


А, и още нещо - ако работиш с qmail, от' не ползваш ezmlm?! :)

Написа Петър Пенчев (www) на 11-Jun-2004 07:31


ManiaX, ./configure ; make ; make install няма нищо общо с дистрото :) бъга е в Makefile-то на пощальона.

Пенчев, хареса ми програмката, защото без особени услия, тоест само с прочитането на INSTALL и README я пуснах, работи много добре и върши чудесна работа. С qmail няма никакви проблеми, работи супер. Ползвам само един скрипт qmail-mailman.pl, който ми прави alias-ите. Честно казано не ми се занимава с ezmlmm, не ми трябва толкова бързо разпращане.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jun-2004 09:40


Ако съм разбрал правилно mailman-а, Reply-To може да не го пипа, а може просто да си добави там адреса на пощенският списък през който е минало. Не съм го тествал обаче. ManiaX-а е по-голям спец по пощенските списъци, той да каже.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 11-Jun-2004 09:51


Пенчев, може да се каже на mailman да запази стария reply-to хедър... Специално в последната версия го има това, инсталирай един (така и така щеше да ставаш mx за bgnog), и разгледай :)

Написа Васил Колев (www) на 11-Jun-2004 09:51