< HomePage | Снимки
<- Вторник, 8 Юни 2004 | Начална страница | Четвъртък, 10 Юни 2004 ->
Сряда, 9 Юни 2004

Попълних липсващите дни в дневника. Сутринта ми кипна чайника и ми идеше да убия някой. Имам търпимост към много неща, даже бих се определил като човек с доста дебела кожа, който малко неща могат да го развълнуват. Обаче четейки любимият ми български сайт за Линукс - Linux-bg ме хвана ме яд на всичките разбирачи, селяни и малоумници, който никога нищо не са направили но пък имат усти дето с едни камион лайна не можеш да затвориш. Коментара е по-повод ей тази новина и коментарите към нея. И по-конкретно отговор на някой си, който твърди, че познавал пичовете от БСМ и те били "стадо гадове", както пеят Ъпсурт. Е ето го моето мнение по-въпроса. Това е редактирания вариант (първоначалният беше доста по-цветущ, но така и не го публикувах):

---------------------

Познаваш хората - чудесно. Аз БСМ не ги познавам, не ми и трябва, нито съм им приятел нито съм им фен, нито съм им никакъв. Най-лесното е да оплюеш някой, който е направил нещо, което на теб поради някаква причина не ти харесва. Размахай няколко винаги работещи определения, наречи го комунист, предател, продажник и си готов. Само че не е там проблема.

Проблема е че май на повечето пишещи тук им обягват въпросите, как според вас свободният софтуер ще стане обществено достяние? Как хората ще научат за него? Как държавата ще спре да харчи грешни пари, въпреки че има алтернатива? Как свободата, която ние имаме, може да бъде получена и от другите хора?

Ако за вас е достатъчно вие да сте добре - чудесно! Няма да е за дълго...

Но ако все пак сте разумни хора и искате да се случват хубави неща в страната, където живеете, какво предлагате? Какво правите? Едва ли някой иска да си цапа ръцете с политици и подобни създания. Само че за да се промени нещо това се налага. И изобщо замисляте ли се, че ако не се борите за свободате си тя ЩЕ ВИ БЪДЕ ОТНЕТА!

"Аз си ползвам Линукс и политиката не ме интересува!".

"Как смеят тия от ССС да си говорят с комунистите?".

Да не мислите, че нещо ще се промени с писането из сайтове, като този. За съжаление се изискват действия в реалният свят. Срещи с хора, който дори и да не подкрепям в идеите им, могат по някакъв начин да помогнат на НАШИТЕ идеи! Преди година нямаше никаква надежда. Никой не беше чувал що е то свободен софтуер и си нямаше представа за нещата. Под никой имам предвид, никой извън средите на техничарите. Винаги е по-добре да правиш нещо отколкото да не правиш нищо. И ако утре някой се заинтересува да бъде направена демонстрация на линукс в централата на СДС, НДСВ, Бирената партия, Партията на ромите, ДПС и изобщо няма значение къде, пак ще отида и ще се опитам да отворя очите на хората и да им покажа, че свободният софтуер става. Ще им покажа и ще се опитам да им обясня защо използването на свободен софтуер е добро нещо, какви са ползите, какви са недостатъците и всички онези работи, който според мен са ЕЛЕМЕНТАРНИ и честно казано ми е писнало да ги приказвам всеки път. Само че са елементарни за мен и теб, не и за хората, който имат нужда от това да им се отворят очите.

Пишете си коментари, не ми пречите. Е хайде да си го кажа както винаги съм го казвал няма какво да си кривя душата: "През оная работа ми е за хората, който само седят и мрънкат". Всички, който изхабиха време да пишат тук коментари по-добре да бяхте седнали да напишете нещо полезно да се видите с поне един човек и да му обясните защо ползвате свободен софтуер. Пак ще повторя "по-добре да направиш нещо, отколкото да не направиш нищо". Езиците можем да си ги чешем в кръчмата. На маса и пишещи анонимни коментари всички сме силни, когато дойде време за действия всеки път се събираме няма и десет човека :-(

---------------------

А тук можете да прочете и мнението на Йовко. Както винаги добре казано и на място. Respect!

Също и мнението на Дончо. Отново на място. Забележете следващият коментар колко е малоумен.

[ Коментари: 4 ]
Коментари

Напълно съгласен. Това се случи по подобен начин преди няколко години, когато аз бях в управителния съвет (и за това в момента не съм и член на ССС).

За мрънкащите - flame, и толкова...

(а, м/у другото, то да се съберете повече хора, ама никой не ми е споменал за такова събитие, и нямаше отде да науча... да взема пак да стана член на ССС?)

Написа Васил Колев (www) на 09-Jun-2004 15:02


До последният момент не се знаеше твръдо. Това си беше осиране от страна на организаторите. Затова и не успяхме да го обявим както трябва.

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 09-Jun-2004 15:04


Аве кво им се хващаш на тея друсалки :) Басирам се че повечето от тея дето са писали коментарите в Линукс-бг.орг ... не знаят какво е линукс и не са работили на нищо друго освен Уинблоуз ЕксПи :P~

Написа Sasho (www) на 09-Jun-2004 15:05


ManiaX, какво чакаш ;)

Написа yovko (www) на 09-Jun-2004 21:03