< HomePage | Снимки
<- Сряда, 10 Март 2004 | Начална страница | Петък, 12 Март 2004 ->
Четвъртък, 11 Март 2004
01:57

Завърших системата за trouble tickets, която пиша вече втори ден. Пратих емайлче на народа да почва да тества и очаквам утре към обяд, като се появя на работа да има няколко bug report-а :-/ Ако няма ще си сипя едно голямо в моя чест! Защото съм велик!

Утре ще оправям бъгове и може би най-накрая ще си седна на четирибуквието и ще пусна кода на дневника за сваляне. Не знаех, че има такъв интерес към него. Сигурно искат да намерят елементарни бъгове и да ми се смеят :-] Или при проблем със сигурността да ми сменят физиономията на благото сайтче. Обаче няма да се случи по простата причина, която изтъкнах в последното изречение предишният абзац :-)

Аре лека, мека, доходна и безавариина!

17:16

Напъхах дневника в CVS-a и добавих copyright notices тук и там. Първа стъпка към публикуването на кода. Софтуерът гордо се нарича Gf's blog или Glog. Не е особено оригинално но за без пари толкова :-)

Направих си статистика на CVS-а и се оказа, че от февруари 2002 до днес съм check-нал около 125000 реда код. Страшна работа! Доста от тях са повтарящи се в различните проекти но дори и да ги намаля наполовина пак ми се струват много.

[ Коментари: 3 ]
Коментари

Абе, Жоро, ние само за да глеадме колко е прекрасен кода и да цъкаме с език, затова го искаме;)) Естествено, че на никого не му е хрумнало, че има бътове;)) Даже сме забравили какво значи "бъг" в този наш ентусиазъм за "ти видим кода" ;))
Честито утро и от мен ;)

Написа turin (www) на 11-Mar-2004 07:49


Жоро,
да предвиждаш и въвеждане на централи- зирана система за клиентски плащания? Досадно е да биеш 1 час път, за да си платиш интернета на "Хан Крум". Друго си е да идеш в кварталния офис и да платиш всичко накуп. Иначе ще си искам маунтайн байк за сметка на фирмата ;-)

Написа Димитър на 11-Mar-2004 19:33


Ако става дума за билинга на евротур, ще може да се плаща всичко навсякъде. Проблема е че за да се внедри трябва много хора да се задвижат едновременно, а това става бавно. Както се казва stay tuned :) ако зависеше само от мен щеше да работи преди година...

Написа Георги Чорбаджийски (www) на 12-Mar-2004 01:12